HABERLER>EGE
13 Eylül 2014 Cumartesi - 11:44

Bodrum’da plaj kavgası yargıya taşındı

Bodrum’da denize girmek için gittiği 5 yıldızlı bir otelin önündeki halk plajına girmesini istemeyen otelin güvenlik müdürü tarafından dövüldüğünü, sözlü tacize uğradığını öne süren 45 yaşındaki Nesrin Korucu, polis, valilik, kaymakamlık ve savcılığa şikayetçi olup, suç duyurusunda bulundu. Otelin genel müdürü Mehmet Eslek Korucu'nun otele ait şezlongları denize atmak istemesi üzerine güvenlik görevlilerinin kendisine müdahale ettiğini öne sürdü.

Bodrum’da plaj kavgası yargıya taşındı

Sigorta şirketi yöneticisi Nesrin Korucu, denize girmek için geçen 27 Ağustos sabahı evine 200 metre uzaklıktaki Akçabük Halk Plajı'nda gitti. Korucu, denize gireceği sırada yanına gelen 5 yıldızlı bir otelin güvenlik müdürü M.D.'nin önüne geçip, "Burası otele ait" diyerek, kendisine engel olduğunu ileri sürdü. Nesrin Korucu, "Sahiller, kimsenin özel mülkiyetinde değildir. Burası 23 yıldır halka açık plaj, denize girmemin ne gibi sakıncası olabilir'" diye karşılık verince M.D.'nin kendisini kol ve omuzundan itip, sürüklediğini öne sürdü. Korucu, şu iddialarda bulundu: "Ardından sözlü olarak ve el, kol hareketleriyle tacizini sürdürdü. Denize girip, çıkmamın ardından kendisini şikayet etmek için otel yönetimine gideceğim sırada tekrar önüme çıkıp, beni sahilden çıkarmaya çalıştı. Dokunmamasını söyleyince, beni merdivenlere doğru itti. Israrla otel genel müdürüyle görüşmek isteyince Halkla İlişkiler Birimi'ne yönlendirildim. Oradaki kadın çalışan da 'Bu sahil de iskele de bizim. Bu plaj bize ait izin vermezsek giremezsiniz. Bir daha gelmeyin' deyince, Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gidip, otel yöneticileri ve M.D.'den şikayetçi oldum."
 
"ALACAĞIM HUKUK KARARI ÖRNEK OLACAK"
Sahillerin halka açık olduğunu ve vatandaşlara yönelik bu tür davranışların kabul edilemeyeceğini belirten Korucu, konuyu Bodrum Kaymakamlığı, Muğla Valiliği, Bodrum Belediyesi ve Bodrum Cumhuriyet Savcılığı'na da dilekçe verip, bu davranışlara prim veren otel yöneticileri ve güvenlik müdürü M.D hakkında şikayetçi olduğunu kaydetti. Hukuk önünde kesinlikle hesap sorulmasını sağlayacağını vurgulayan Korucu, şöyle tepki gösterdi:
"Alacağım hukuk kararı Türkiye'ye örnek olacak. Sahilleri ecrimisil ödeyerek kendi malları gibi kullanmaya kalkan zorbalara en güzel cevabı vereceğim. Sahildeki şezlonglarını denize attığım iddia ediliyor. Bu çok gülünç. Otelin güvenlik kameraları var. Böyle bir şey yaşanmışsa görntüleri çıkarıp, gösterdiler. Suçlarını başka bir suçla, yalan söyleyerek örtmeye çalışıyorlar."
 
"ŞEZLONGRAMIZI DENİZE ATMAK İSTEDİ" İDDİASI
Otelin Genel Müdürü Mehmet Eslek, Korucu'nun iddiaları üzerine DHA muhabirine yaptığı açıklamada, sahile üst kullanım hakkı olan ecrimisil ödeyip kullanım hakkını aldıklarını ancak sahil ve iskele kısmından kimsenin denize girmesine engel olmadıklarını söyledi. Eslek, şu iddialarda bulundu: "Ayrıca güvenlik müdürümüz Türkiye'nin belki de 'En kibar' insanıdır. Böyle bir şey yapmış olması mümkün değil. Sadece iddialarda bulunan kadın, sabah plaja geldiğinde şezlonglarımızı denize atmak istemiş. Personelimiz de buna engel olmuş. Yoksa biz buradan kimsenin denize girmesine engel olmuyoruz. Ama sahile koyduğumuz şezlong ve şemsiyelerinde kullanılmasına izin vermeyiz. Konu yargıya intikal ettiği için bekleyeceğiz. Bu tür olumsuz haberler hem bize hem de turizme zarar veriyor." (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uyurgezer mucize: 4. kattan düştü…
Manisa’nın Turgutlu ilçesinde 4. kattaki evlerinin balkonundan toprak ...
Uyuşturucu tacirlerinden polisi şaşkına çeviren yöntem
Bugüne kadar benzin deposunda yedek lastiğe hatta insan midesine kadar ...
Aydın’da utanç! 2 kıza taciz iddiasına gözaltı
Aydın'da, biri çocuk iki kişiye elle cinsel tacizde bulunduğu ileri sürülen ...
 
Çanakkale seramiğine İtalya’da büyük ilgi
İtalya'nın Faenza şehrinde bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Argilla Seramik ...
Akhisar'da stat tartışması: 'Önümüzdeki sezon bile zor'
Akhisar Genç İşadamları Derneği (AKGİAD) Başkanı Özkan Kalın, 23 Ocak ...
Uşak'ta kaçak sigaraya büyük darbe!
Uşak'ta, polisin durdurduğu 2 TIR'da yapılan aramada toplam 137 bin paket ...
 
Denizli Valisi'nin 'merkez talebi' için kim ne dedi?
Denizli Valisi’nin ‘Beni merkeze alın’ dilekçesi sonrası kentte gündem ...
Türkiye'nin bisiklet tutkunları Köyceğiz'de buluştu
Köyceğiz’de bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Kaunos Bisiklet Buluşması, başta ...
Denizin ortasında akıl almaz kaza: 1 ölü, 5 yaralı
Muğla’nın Marmaris İlçesi'nde, iki zodyak bot çarpıştı. Türk asıllı Avusturya ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva