HABERLER>POLİTİKA
24 Kasım 2011 Perşembe - 10:19

Bayır'a Büyükşehir Meclisi'nde zor soru

Dün akşam gerçekleşen Büyükşehir Meclisi CHP grup toplantısında İl Başkanı Tacettin Bayır’a ağır eleştiriler geldi. Bayır operasyonu öğrenmesine rağmen geri dönmemek ve kendi operasyonuna devam etmekle suçlandı.

Bayır a Büyükşehir Meclisi nde zor soru

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ – Büyükşehir Meclisi’nin Başkan Aziz Kocaoğlu’nun katılmadığı için Prof Dr. Adnan Oğuz Akyarlı yönetti. Meclis öncesi gerçekleştirilen basına kapalı grup toplantısında ise hedefteki isim CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır'dı. 22 Kasım'da şafak vakti başlatılan Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyona rağmen aynı gün havayoluyla Ankara'ya uçan ve bir süredir tartışılan bazı ilçelerin görevden alınması operasyonunu tamamlamaya giden Bayır, parti grubunda 'neden gittin, neden hemen geri dönmedin' gibi sorularla karşılaştı. Aynı gün Ankara'da Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na bizzat hazırladığı İzmir'in örgüt raporunu sunup bazı ilçeleri görevden alınmasını isteyeceğini açıklayan Bayır'ın operasyona rağmen parti içi operasyonu gündeminden düşürmemesi sert şekilde eleştirildi. Bayır ise eleştiriler karşısında 'operasyonu uçakta öğrendim' demekle yetindi. 

BAŞKAN KOCAOĞLU MECLİSE KATILMADI
Kocaoğlu'nun katılmadığı meclis toplantısında sözlerine Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan polis operasyonunun ardından gözaltına alınan isimlerin çıkmasını beklediklerini söyleyerek başlayan Meclis Başkan Vekili Akyarlı, adaletin tecelli etmesini beklediklerini söyledi.
 
Meclis toplantısında Buca Belediye Meclis Üyesi Ali Rıza Kaya, deprem konusunda çalışmaların daha dikkatli yapılmasını istedi. Van Depremi’nin ardından vatandaşların soğuk havalarda zor durumda kaldığını anlatan Kaya, “Depremlerde asıl sıkıntı çarpık yapılaşmadır. Bu koruda İzmir çok kötü bir örnek. Birinci derece deprem bölgesinde bulunan İzmir’deki çarpık yapılaşma yıllarca katmerleşerek artıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çok güzel bir Kadifekale dönüşüm örneği var. İktidar partisinin Büyükşehir meclis üyelerine çok önemli işler düşüyor. Bakanlar Kurulu’nun onayına gönderilen kentsel dönüşüm projelerinin onaylanmasında destek vermelidirler. Burada meclis üyeleri arkadaşlarımız bakanlık nezdinde destek versinler” dedi. Kaya, Büyükşehir Belediyesi’nin Bakanlar Kurulu’na gönderdiği kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili meclisin ‘ortak irademizdir’ yönünde temenni kararı almasını da istedi.
 
ONAYLA BİTMEZ
AK Parti Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar, projelerin onayla bitmeyeceğini önemli olanın Bakanlar Kurulu onayının ardından yapılacak çalışmalar olduğunu söyledi. Çakar, “Büyükşehir Belediyesi, TOKİ ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ortak çalışmalar yapmalıdır. Biz bu konuda üzerimize ne düşerse yaparız. Ayrı bir şekilde karar almanın bir esprisi zaten yok” dedi
 
PARTNER İL OLSUN
Depremin acı bir gerçek olduğunu ifade eden Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Uğur Yelekli, İzmir’in Türkiye’de ve Dünya’da yedinci deprem riski olan bir şehir olduğunu anlattı. Yelekli, “Kentsel dönüşüm çalışmaları bu konuda çok önemlidir. Deprem anından sonra yapılacak müdahalede işlerin bir an önce düzene girmesi gerekiyor. Yıkımlara müdahale edecek kepçe operatörünün ya da kaymakamın evinde hasar olursa onun ailesi ve çocukları depremden mağdur durumda kalırlarsa onlardan verim alamazsınız. O yüzde bu gibi durumlarda acil müdahaleyi yapacak partner il modeli oluşturulmalıdır” ifadelerini kullandı.
 
BÜROKRATLAR YOKTU
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi’ne düzenlenen operasyonun ardından üst düzey bürokratlar gözaltına alınınca meclis salonu da boş kaldı. Bürokratların bulunduğu alanda sadece birkaç bürokratın bulunması dikkatlerden kaçmadı. Toplantıda ayrıca isyancı belediye başkanları arasında yer alan Buca Belediyesi’ne 1,5 milyon TL nakit para yardımı yapıldı. Karar komisyonlara gönderildi.
 
DANIŞTAY’I HİÇE SAYIYORLAR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocoğlu ve CHP İl Başkanı Tacettin Bayır’ın katıldığı CHP Grup Toplantısı’nın en önemli gündem maddesi belediyeye yapılan operasyon oldu. Toplantıda verilen destek ve sağlanan birlik için herkese teşekkür eden Başkan Kocaoğlu, ortada hukuksuzluğun olduğunu söyledi. Meclis üyelerine tekrar tekrar ‘adalet istiyorum’ diyen Kocaoğlu’nun “Üzerimize öyle geliyorlar ki artık neredeyse yaptığımız savunmaları bile hiçe sayacaklar. ESHOT’un yaptığı 750 durak ihalesinde imzası bulunanlarla ilgili yapılan inceleme sonrası İçişleri Bakanlığı’nın verdiği soruşturma izni iptal edildi. İptal kararı da Danıştay’da alındı. Ama ne yazık ki Danıştay kararını bir kenara iterek soruşturmayı ve iznin verildiği bakan imzalı kararı savcılığa gönderiyorlar. İtirazlarımız ve müdahalelerimiz sonuçsuz kalıyor. Böyle bir şeyi kabul etmemiz imkansız” dediği öğrenildi. Kocaoğlu’nun konuşmasının ardından bazı meclis üyeleri söz alıp duruma tepki gösterirken Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür de, “Siz adalet istiyorsunuz ama olmayan bir şeyi talep ediyorsunuz. Olmayan adalet istenir mi?” ifadelerini kullandı.
 
BASKILAR ARTIYOR
Kocaoğlu toplantıda herkesin duruma ve mevcut gelişmelere sağduyu ile yaklaşmasını isterken yerel seçimleri işaret etti. Yerel seçimlerin yaklaştığı süreçte belediyelerin daha çok baskı altına alınacağını, müfettiş gönderileceğini ve denetimlerin sıklaştırılacağını belirten Kocaoğlu’nun, “Baskılar artıyor. Partililer olarak birbirimize kanatlanmamız gerekir. Aksi haldi çok zor günler yaşarız” dediği öğrenildi.
 
BAYIR’A ZOR SORULAR!
Grup toplantısında bazı meclis üyeleri operasyonun yapıldığı gün Ankara’da olan CHP İl Başkanı Tacettin Bayır’ın programını kesip İzmir’e dönmemesini eleştirdi. Eleştirilerde öne çıkan noktalar ise, sabah 08.30 uçağıyla Ankara’ya gitmesi ve operasyona rağmen İlçe başkanlarını görevden alma görüşmelerine Genel Merkez’de devam etmesi öne çıktı. İl Başkanı Bayır’ın İzmir’deki operasyona rağmen Kemal Kılıçdaroğlu’ya görüşmeye çalışması olmayınca Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkapla görüşmesi büyük tepki topladı. Bazı ilçelerin görevden alınıp alınmayacağının sorulması ve operasyon günü aldığı tavrın nedeninin sorulması üzerine Bayır’ın, “Ben, operasyonu Ankara’ya giderken uçakta öğrendim. Daha önceden yapılan bir programdı. İlçelerin görevden alınması konusu ile ilgili görüşme doğrudur. Çalışmayan ve görevlerini yapmayan ilçelerin değiştirilmesi konusu vardı. Belediyeye yapılan bu operasyonun ardından bu çalışmayı ertelemeyi uygun gördük. Göreve geldiğim günden bu yana başta genel başkanım ve örgütten sorumlu genel başkan yardımcımın yoğun programları nedeniyle Ankara’ya gitmiyordum. Onları sık sık ziyaret edip, yerli yersiz meşgul etmek istemedim. Bu zamana kadar hep böyle bir tavır aldım. Bundan sonra böyle olmayacak. Demek ki benim de sık görüşmem ve ziyaret etmem gerekiyormuş. Ben gitmezsem başkaları gidip ziyaret ediyor ya da görüşüyorlar” dediği ifade edildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hasan kaçar 24 Kasım 2011 Perşembe 16:51

il başkanını değiştirerek il başkanı mezarlığı oluşturulur sadece.belediyelerin üzerine çıkacak içinde eski milletvekillerinin olacağı bir kadro oluşturulursa bu işler düzelir.yoksa bugün tacettin yarın kemal.değişen birşey olmaz

Yorumu oyla      16      5  
Sabit DURAN 24 Kasım 2011 Perşembe 12:35

Tacettin bey Allah aşkına bakın Allah ın adını koydum yeter gerçekten yeter sizin yaptığınızı ilkokulda sınıf başkanımız vardı Rıza o yapıyordu böyle..Hem kendinizi hem bizi güldürmeyin artık millete.Ateş düştüğü yakıyor belediyenin üstüne bu kadar geliniyorken sizin yaptığınız işlere bakın.Bakın tekrar ediyorum.Kendisini tanımam ama benim hep il başkanı olarak görmek istediğim kişi HÜSEYİN MUTLU AKPINAR dır..

Yorumu oyla      25      19  
yeter be 24 Kasım 2011 Perşembe 11:01

yeter bee bu il başkanını çekmek zorundamıyızzzz

Yorumu oyla      23      21  
aziz tekin 24 Kasım 2011 Perşembe 11:00

ya sayım tacettin bayır kordon esnafınada gece yarısı operasyon yaptınız. budamı siyasi

Yorumu oyla      19      21  
rumuz 3 24 Kasım 2011 Perşembe 10:41

Baskını savunan AKP liler Hiç Utandınızmı Danıştay karar veriyor bu ihalelere soruşturmaya gerek yok ama özel olarak tutulan savcı bunu dinlemiyor.Be kardeşim operasyonu nedenlerine Kargalar güler Şeval Şam ı getirirken ihale yine açmadınız o geri zekalılara sormak lazım kaç tane Seval Şam var Bu uydurma sebeplerle baskın olduğunu kundakdaki bebek bile biliyor Bunlar AKP başına patlıyacak göreceksiniz birde Hep olmayan Adalettende sık sık bahsederlerde ona yanarım Adalet Hangi siz adaletten ne a

Yorumu oyla      23      9  
24 Kasım 2011 Perşembe 08:21

313213

Yorumu oyla      12      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İzmir'de kongre heyecanı
Delege seçimlerini tamamlayan Ak Parti İzmir’i kongre heyecanı sardı. ...
AK Partililer operasyonu yorumladı
Ak Parti İzmir Milletvekilleri, Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan operasyonu ...
CHP'yi karıştıran Dersim açıklaması
CHP Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Değer, Erdoğan’ın açıklamalarının ardından ...
 
Bayır : “Bu bir sindirme politikası”
CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, Büyükşehir Operasyonunu değerlendirdi. ...
'İzmir'de soruşturma Ankara ve İstanbul'dan az'
Bakan Yıldırım, İzmir’in aday olduğu EXPO 2020 sunumu için bulunduğu Paris’te ...
Başbakan'dan İzmir operasyonuna ilk yorum
AK Parti’nin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuşan Başbakan ...
 
CHP'li yöneticilerden Başbakan'a jet yanıt
Başbakan Erdoğan’ın "Dersim" konusundaki açıklamalarına CHP'li yöneticiler tepki gösterdi.
Başbakan Dersim belgelerini açıkladı
Erdoğan, partisinin İl Başkanları Toplantısı'nda Kılıçdaroğlu'na yüklendi, ...
EXPO’ya operasyon darbesi!
İzmir’in aday gösterildiği EXPO 2020’nin ilk sunumu öncesi gerçekleştirilen ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva