HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Nisan 2013 Perşembe - 13:59

Başpehlivan Karaali Karşıyaka’da ölümsüzleşti

Karşıyaka Belediyesi, Kırkpınar Baş Pehlivanlarından Karaali Lakaplı Ali Çelik’in heykelini dikti. Göçmen Kara Ali’nin yaşadığı semt olan Örnekköy’de meydana dikilen heykelin açılışında konuşan Belediye Başkanı Cevat Durak, “Vefanın en güzel örnekleri Karşıyaka’da yaşanıyor. Karşıyaka için hizmet etmiş, adını duyurmaya katkı koymuş tüm değerlerimizin isimlerini yaşatıyoruz “ dedi.

Başpehlivan Karaali Karşıyaka’da ölümsüzleşti

İZMİR - Heykelin açılış törenine Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, merhum Karaali’nin eşi Nermin Çelik, kızları Selma ve Sevim Çelik, torunları, akrabaları, mahalle komşuları, aynı dönemde güreşen meslektaşları ile Kırkpınar Başpehlivanlarından Yüksel Kalay, Mükerem Kıyı, Abdülkadir Akçay ile Avrupa Şampiyonu güreşçimiz Mahmut Durmaz ve vatandaşlar katıldı.
 
Tören’de babasını anlatan Sevim Çelik, “O harika bir insandı. Adam gibi adamdı. Onun evladı olmaktan hep gurur duydum. Heykelin dikilmesini sağlayan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’a ve ekibine teşekkür ediyorum“ dedi. 

 
Karaali’nin isminin unutulmayacağını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Durak, “İşte burada gençler onun yolunda yürüyor. Karşıyaka’yı güreşte adını duyuran Muharrem Candaş ve Karaali adına turnuva da yapabiliriz. Örnekköy’de inşaatını başlattığımız salonumuz bir yıl içinde tamamlanacak. Burada turnuvalar düzenleyebiliriz“ diye de ekledi.
 
Mahalle Muhtarı İsmail Taşkıran konuşmasında, “Başpehlivan Karaali içimizden biriydi, Karşıyaka’nın adını Türkiye’ye duyurdu. Hizmetleri için Başkanımız Durak’a mahalle halkım adına teşekkür ediyorum“ dedi.
 
Türkiye Güreş Federasyonu adına konuşan Volkan Bulut ise, güreşin milli spor olduğunu vurgulayarak, “Babamdan onun hikayelerini dinleyerek büyüdüm. Ata sporumuzun yaşamasını istiyoruz. Federasyon Başkanımız Hamza Yerlikaya’nın selamlarını getirdim. Güreş sporcuları adına herkese teşekkür ediyoruz“ diye konuştu.
 
Türkiye Güreş Adamları Derneği Genel Başkanı Murat Akdaş da konuşmasında, Karaali’nin, döneminde Kırkpınar’da nam saldığını, İzmir’i temsil ettiğini söyledi. Konuşmalardan sonra heykeltıraş Levent Ayata tarafından yapılan Başpehlivan Kara Ali heykeli törenle açıldı.   

BAŞPEHLİVAN KARAALİ
Makedonya’da 1936 yılında dünyaya gelen Karaali, 1957 yılında ailesi ile birlikte Türkiye’ye göç edip Karşıyaka’ya yerleşti. Güreşçi bir ailenin en küçük oğlu olan Ali ilk derslerini kendisi gibi güreşçi olan ağabeyleri Ahmet Çelik ve Hamdi Çelik’ten aldı. Yağlı güreşlerde ülkemizde yapılan pek çok yarışmaya katıldı. Yarışmalarda sürekli birinci olması nedeniyle Başpehlivan ünvanı ile anılmaya başlandı. Ali Çelik 1965 ve 1974 yıllarında Kırkpınar’da başpehlivan oldu. Ali Çelik 1987 yılında trafik kazasında yaşamını yitirdi.
 
Eşi Nermin Çelik, çocukları Orhan Çelik, Selma ve Sevim Çelik halen Antalya’da yaşamaktadır. Ali Çelik’in daha önce küçük bir kaide üzerinde büstü bulunan yere mahalle halkının talepleri doğrultusunda Belediye Başkanı Cevat Durak tarafından heykeli yaptırıldı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Solak’tan Küçükçiğli’ye ziyaret
Halkla buluşma toplantılarına ara vermeden devam eden Çiğli Belediye Başkanı ...
Başkan Kocaoğlu’ndan kalkınmanın şifresi!
TOBB’un Genç Girişimciler Kurulu ile buluşan Başkan Aziz Kocaoğlu, “9 ...
Balçova’dan Doğan Hızlan’a ‘aydınlanma’ onuru
Balçova Belediyesi ve Yeni Kuşak Köy Enstitüleri’nin 2013 Aydınlanma Ödülü, ...
 
TCDD’den İZBAN müjdesi: Yeni setler geliyor
Kurum yazılı bir açıklama yaparak raylar üstü ulaşımı rahatlatacak bir hamleleri olduğunu duyurdu.
Sasalı’da kadın devrimi: Erkeklere söz bırakmadılar
Başkan Kocaoğlu’nun eski Sasalı beldesine yaptığı ziyarete kadınlar damga ...
Asker aileleri Konak’ta ‘4 yıldır’ güvende
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Evladı askerde olup muhtaç olan ailelere ...
 
Köy Entitüleri 73 yaşında: Işık sönmedi...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Köy Enstitülerinin kuruluşunun 73. Yıldönümü ...
Güzelbahçe'de 'Mavi-Yeşil Doğamız' yürüşü
Güzelbahçe Belediyesi ve Kent Konseyi, Turizm Haftası kapsamında bir dizi etkinlik düzenleyecek.
‘İZELMAN’ krizinde flaş gelişme: Şirket kartını açtı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan ihale krizi devam ederken önemli ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva