HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Nisan 2013 Perşembe - 10:11

TCDD’den İZBAN müjdesi: Yeni setler geliyor

Kurum yazılı bir açıklama yaparak raylar üstü ulaşımı rahatlatacak bir hamleleri olduğunu duyurdu.

TCDD’den İZBAN müjdesi: Yeni setler geliyor

İZMİR - Metro inşaatının durması ve İZBAN’la ilgili tartışmalar konusunda TCDD Genel Müdürlüğü bir açıklama yaptı.

Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Merkezi hükümetle yerel yönetimin ortaklaşa hayata geçirdiği, 110 kilometrelik uzunluğuyla da dünyanın en büyük banliyö sistemi olma özelliği taşıyan İZBAN Projesi’yle ilgili medyada yer alan ‘politik’ açıklamalara karşı aşağıdaki bilgilendirmenin yapılması gerekli görülmüştür” denildi ve şu görüşlere yer verildi: “TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortak çalışması sonucu 6 Mart 2011’de hayata geçirilen İZBAN, hem uzunluğu hem de taşıdığı yolcu sayısı bakımından ülkemizin en önemli banliyö sistemlerinden biridir. Merkezi hükümetle yerel yönetimin ortak çalışması sonucu hayata geçirilen İZBAN, bu özelliğiyle de siyaset üstü bir projedir. Açıldığı 6 Mart 2011’den itibaren İzmir ulaşımına nefes aldıran hızı, konforu ve güvenliğiyle de vatandaşlarımızın büyük beğenisini kazanan İZBAN’da ilk etapta 33 set dizisi (çeker) hizmete verilmiştir.

Vatandaşlarımızın yoğun ilgi gösterdiği hatta artan talebi dikkate alan TCDD, hiçbir yasal zorunluluğu olmadığı ve İZBAN’dan yasal hakkı olan hat kirasını bile alamadığı halde 10 set diziyi daha vatandaşlarımız mağdur olmasın diye İzmirlilerin hizmetine sunmuştur. İZBAN’la ilgili yapılan protokolde üzerine düşen tüm sorumlulukları fazlasıyla yerine getiren TCDD, hattaki set sayısını artırmak için yeni siparişler vermiştir. Bu setler en kısa sürede İzmirlilerin hizmetine sunulacaktır.
 
BİR YILDAN DAHA AZ
Çekerlerin üretimini yapan KORE firmasının grup başkanı TCDD tarafından Türkiye’ye davet edilmiş, yapılan görüşmeler neticesinde normal teslim süresinin altında ve 1 yıldan daha kısa sürede araçların teslimi grup başkanınca talimatlandırılmıştır. Araçlar bir yıldan daha kısa sürede teslim alınacaktır.

İZBAN, yapım süreci, yapısı ve işleyişi itibariyle siyasi malzemeye konu edilmeyecek bir kamu projesidir. Bu konuda basında yer alan açıklamaların ‘seçim startı’ üst başlığında değerlendirilmesi projenin ve projeye bağlı örnek işbirliğinin doğasına uymamaktadır.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TCDD Başarısız 19 Nisan 2013 Cuma 10:40

TCDD daha kendi trenlerini doğru düzgün işletemiyor. Her sabah 20-30 dakika rötarlı geliyor Ödemiş ve Tire trenleri. Alt tarafı sabah 1'er sefer var onların da hepsi sorunlu ve trenler pislik içinde. Devlet kurumlarında böyle ciddiyetsizlik, pişkinlik olmamalı. Vatandaşı kandırıyorlar ve kendilerine maletmeye çalışıyorlar. İzmirli uyanıktır bu tuzağa düşmez.

Yorumu oyla      16      5  
Gercek su kı 18 Nisan 2013 Perşembe 19:14

TCDD Kullandırdıgı hattın kirasından fazlasını alabılmek için ne tezgahlar donduruyor bırıde bunu acıklasın ayıp ya valla bu kadar mılletın gozu boyanmaz yazık tır ya. İzban sıyaset malzemesi olmaz mış tam da gobegınde her kez cekıyo bı yerlerden keşke bırazcık çalşanlarınıda düşünseler................

Yorumu oyla      21      7  
ahmet k 18 Nisan 2013 Perşembe 19:11

setleri belediye alıyor tcdd değil!

Yorumu oyla      24      6  
private35 18 Nisan 2013 Perşembe 16:44

hayret engiz arkadaşıma katılıyorum bu gelecek olanların hatta izbanda resimleri yokmuydu yunus şeklinde olan iç tasarımları bile sitede oylatılmıştı, neden TCDD izbandan rol çalıp biz yaptık diyor.

Yorumu oyla      26      7  
Hayret engiz ! 18 Nisan 2013 Perşembe 15:42

Yahu bunlar dalga mı geçiyor? Nasıl böyle birşey söylüyorlar? Bu geliyor denilen trenleri İZBAN alıyor, parasını ödüyor ve her şeyiyle ilgileniyor. Ne demek 33 tane aldık, 40 daha alıyoruz! Kim aldı? İZBAN aldı.. Siz sadece 10 tane kiraladınız İzban'a ve çatır çatır da milyonlarca lira kirasını alıyorsunuz, bedava da bakımı yapılıyor. Daha ne? Göndermeyinde, bitmeyen MARMARAY'ın trenleri depolarda mı çürüsün? Yüzlerce tren İstanbul'da depolarda bekliyor senedir.

Yorumu oyla      33      7  
Lombak 18 Nisan 2013 Perşembe 13:17

Sayın TCDD yetkilileri; setleri yerel seçimlerden sonra mı göndermeyi düşünüyor sunuz? Yani önce AKP'ye oy sonra set hesabı mı var?

Yorumu oyla      36      10  
REALİST 18 Nisan 2013 Perşembe 12:58

İZBANDAKİ ÖZEL GÜVENLİKÇİLERİN SORUNUNA KİMSE DUR DEMİYOR 35 GÜN FELAN ÖNCE İZBAN HATTINDA ÇALIŞAN 30 VEYA 40 ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİLERİN YENİLERDEN ESKİLERE İŞLERİNE SEBEBSİZ YERE SON VERİLDİ İÇLERİNDE EVLİ ÇOÇUKLU İNSANLARDA VARDI İZBAN DEDİĞİN DEVLETİN BİR KURUMU COCUK OYUNCAGINA CEVİRDİLER HER ŞEYİ,BİR DÜZENE GİRMELİ İZBANDA BAZI ŞEYLER.İZMİR MİLLETVEKİLLERİ NE YAPIYOLAR İZBANDA OLAN BİTEN HER ŞEYİ GÖRMÜYORLARMI YAZIK YAZIK DEVLETİN BİR KURUMU BU İZBAN COCUK OYUNCAGI DEĞİL GÜVENLİKÇİLERDEişçi

Yorumu oyla      19      23  
private35 18 Nisan 2013 Perşembe 11:47

içeriği ne olursa olsun izmirin beklediği budur, çok laf değil, salon konuşmaları değil, ihake iptal etmeler bakanlıkta bekleyen onaylar değil, hizmet.izmir sadaka değil, hak ettiğini istiyor.

Yorumu oyla      39      10  
Samimiyet ? 18 Nisan 2013 Perşembe 11:41

İzmir Büyükşehir Belediyesi kadar olamayıp, İstanbul ve Ankara banliyö yenilemelerini beceriksizlikten yıllardır bitireme.. O kadar plansız çalış ki, bitmemiş hatta çalışacak çekerler elinde atıl kalsın.. Yatıp çürüyecek çekerleri kendi ortak olduğun şirkete KİRA KARŞILIĞI verip İzmir'e gönder.. Sonra da bunu lütuf gibi göster... Üstelik İZBAN tarafından siparişi verilen yeni çekerlerin siparişini TCDD verdi diye halka yalan söyle. Neymiş, siyaset üstüymüş... Ayıptır yahu. BİRAZ SAMİMİYET LÜTFEN

Yorumu oyla      43      10  
Samimiyet ? 18 Nisan 2013 Perşembe 11:31

Siyaset üstü deyip siyasetin alasını yapanlar utanmalı! Neymiş, yasal hakkı olan hat kirasını alamıyormuş. 100 yıl önce yapılmış hattın tüm modernizasyonunu, ray-kataner döşemelerini, tünellerini, istasyonlarını başkası yapsın... Sırf hat TCDD'ye ait diye şirkete %50 ortak ol... Tünelle yeraltına alınan Karşıyaka ve Buca'da tünel üstünde düzenlenen kamusal yeşil alanlar için bile belediyeden kira al... Sonra, %50si sana ait ve yönetiminde olduğun şirketten hat kirası alamıyorum diye şikayet et.

Yorumu oyla      42      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sasalı’da kadın devrimi: Erkeklere söz bırakmadılar
Başkan Kocaoğlu’nun eski Sasalı beldesine yaptığı ziyarete kadınlar damga ...
Asker aileleri Konak’ta ‘4 yıldır’ güvende
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Evladı askerde olup muhtaç olan ailelere ...
Köy Entitüleri 73 yaşında: Işık sönmedi...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Köy Enstitülerinin kuruluşunun 73. Yıldönümü ...
 
Güzelbahçe'de 'Mavi-Yeşil Doğamız' yürüşü
Güzelbahçe Belediyesi ve Kent Konseyi, Turizm Haftası kapsamında bir dizi etkinlik düzenleyecek.
‘İZELMAN’ krizinde flaş gelişme: Şirket kartını açtı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan ihale krizi devam ederken önemli ...
Karşıyaka’da çevre zirvesi
İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Ata Erpolat, Karşıyaka Belediye ...
 
Karşıyaka dünya çocuklarıyla şenlenecek
Karşıyaka dünya çocuklarıyla şenlenmeye hazırlanıyor. Karşıyaka Belediyesi’nin ...
Narlıdere Belediyesi’nden e-imar hizmeti
Narlıdere Belediyesi ‘Kent Bilgi Sistemi’ projesi çerçevesinde gerçekleştirilen ...
Aliağa’da düğün günü: Başkan’dan ‘birlik’ mesajı
Aliağa Belediyesi’nin yeni ve modern düğün salonu için temeller atıldı. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva