HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Aralık 2012 Cuma - 11:41

Başkan'dan ulaşım raporu ve ilginç metro çıkışı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu en ucuz ulaşımın İzmir’de olduğunu söyledi. ESHOT Genel Müdürlüğü filosuna alınan 300 adet solo otobüs için Tarihi Havagazı Fabrikası’nda TEMSA ile imzalanan protokol töreninde konuşan Başkan Kocoğlu, “Şu anda en ucuz ulaşım, en ucuz maliyetli sistem İzmir’dedir” dedi. Kocaoğlu, vatandaşlardan gelen şikayetler nedeniyle ulaşım görevlilerini ve şoförleri de uyarırken yapımı devam eden Üçyol-Üçkuyular Metrosu ile ilgili de “Belki bir gün ansızın biner yürürüz” diye konuştu.

Başkan dan ulaşım raporu ve ilginç metro çıkışı!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Büyükşehir Belediyesi, TEMSA ile 300 yeni solo otobüs için alım sözleşmesi imzaladı. Yaklaşık 33 milyon Euro’luk maliyeti olan yeni otobüslerin ilk bölümü Şubat ayında teslim edilecek ve Ağustos 2013’e kadar tüm otobüsler hizmet vermeye başlayacak. Yeni alınan otobüslerle birlikte, ESHOT’un hizmet verdiği otobüslerin tamamı klimalı olacak.

Başkan Aziz Kocaoğlu imza töreninde yaptığı konuşmada kentte ulaşım konusunda merak edilen hususları açıklık getirdi.

- Kocaoğlu'ndan İnciraltı salvosu: Selden kütük kapanlar...



Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşımda geldiği noktayı anlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Metropol kentlerde ulaşım Büyükşehir belediyelerin en önemli, en çok şikayet edilen, en çok yatırım isteyen ve en çok zarar eden işi. Gerçekten belediyelerin sosyal politika anlamında önem vermesi, kendini geliştirmesi gereken bir konu… İzmir ulaşım konusunda şanslı... Çünkü alternatif çok. Yeni yatırımlarla Körfez’i daha rahat kullanacağız. Yeni gelecek 15 vapurlar ile iç körfezin dışında orta ve dış körfeze de açılacağız. Yeni iskeleler ile bu durum daha da güçlenecek. Gezi ve turistik amaçlı da kullanacağız. Raylı sistemde göreve geldiğimizde 11 kilometre hat vardı. Şu anda 94 kilometre oldu. Bunun 80 kilometresi Aliağa-Menderes hattıdır. Ardından Bornova’da metro hattını da yaptık. Üçyol-Üçkuyular Metro Hattı’nın çalışmaları da sürüyor. Biz orada ansızın yürüyeceğimizi söylüyoruz. Belki bir gün ansızın yürürüz” dedi.
 
TOPLAM DEMİRYOLU 158 KİLOMETRE
İzmir’deki demiryolu çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgiler de veren Başkan Kocaoğlu, “TCDD ile ortaklaşa yaptığımız projede Menderes’ten Torbalı’ya demiryolunun uzatılması konusunda çalışmalar devam ediyor. Eğer bir aksilik olmazsa bu hat tam 112 kilometreye çıkartılacak. Konak ve Karşıyaka için tramvay hattı ve Buca’daki şehir içine yani üniversitenin olduğu yere gidecek olan bir hat için çalışma yapılıyor. Şu anda hazırlanmış, iki yıl içinde devreye sokacağımız hat uzunluğu artacak. Tramvaylarla birlikte İzmir’de 15 misli arttırarak 158 kilometre demiryolu ağı yapılmış olacak. Bu da 9 yılda gerçekleşti.


 
ULAŞIMI SÜBVANSE ETMEK ZORUNDAYIZ
Göreve geldiği günlerde klimalı otobüs olmadığını anlatan Başkan Kocaoğlu, Üniversiade Oyunları için klima taktırdık. Ardından metroda da klima geldi. Alçak tabanlı otobüsümüz yoktu. Şimdi sayıları arttı. Şu anda bin 172 sayılı alçak tabanlı otobüs var. Sefere çıkan otobüslerin yüzde 80’i alçak tabanlı ve klimalı… Elimizde halen eski otobüsler var. Bunları yenileyeceğiz. Göreve geldiğimizde 1 milyon 100 bin yolcu taşıyorduk şimdi ise günlük 1,5 milyon yolcu taşıyoruz. Filomuz da gelişerek yaşları da gençleşti. Eskiden belediyede bilet uygulamaları vardı. Sahte bilet ile 15 milyon TL’lik kayıp para vardı. Bu para suç örgütlerine gidiyordu. Bir günde kaldırdık. Yeni sistemi yürütüyoruz. Elektronik sistem sayesinde kaçakları sıfıra indirmeyi planlıyoruz. Sonra da 90 dakika içinde sınırsız biniş sistemini getirdik. Bunu çok tartıştık. Ben ‘ciro artacak’ derken onlar ‘ESHOT batar’ dediler. Anlata anlata bir noktaya geldik. Ve ‘tek bilet 90 dakika’ dedik. Yolcu sayımız ilk olarak yüzde 30-35 oranında artarken ciro da yüzde 15 oranında arttı. Hiçbir otobüs sefere fazladan çıkartmadık. Aynı yakıt ve aynı sayı ile bunu sağladık. Biz aktarmalı sistemi yaygınlaştırmak için mücadele ediyoruz. Şu anda en ucuz ulaşım, en ucuz maliyetli sistem İzmir’dedir. Otobüse dar gelirli vatandaşımız, öğrencimiz, sabit gelirliler biniyor. O zaman biz otobüsü sübvanse etmek zorundayız. Bunu herkes yapıyor. Vapurlara bakmak için Portekiz’e gittik. Oradaki yetkililer ‘yüzde 30-50 arasında devletin desteği var’ dediler. Bu ulaşımın çeşidine göre değişiyor. Büyükşehir Belediyesi bunu sübvanse etmek zorunda… Dar gelirli vatandaşımızın cebine ayda kişi başına 100 TL katkı koyuyoruz. Asgari ücret tartışılıyor. Bu ücret bin TL olsa yüzde 10 katkı yaptığımız anlamına gelir
 
VATANDAŞ HER ZAMAN HAKLI
Zaman zaman sürücü davranışları, otobüslerin geç gelmesi, gelmemesi gibi şikayetler aldıklarını anlatan Başkan Kocaoğlu, “Sabah evinden çıkan insanın psikolojisini bilemezsiniz. Şoförün de sıkıntısı olabilir. Vatandaş her zaman haklı. Otobüse binen vatandaş bizim müşterimiz. Bugün müşteri memnuniyeti pazarlamada birinci sıradadır. Onlar bizim hem hemşerilerimiz hem de müşterilerimiz. Müşteri memnuniyetini birinci hedef olarak önümüze koymak zorundayız. Son günlerde şikayetler arttı. Buradan sorunların giderilmesini istiyorum” ifadelerini kullandı.

2013 DİLEĞİ: BERAAT
Başkan Kocaoğlu toplantının sonrasında 2013 yılına dair dileklerini de söyledi. En büyük dileğinin tarihi belediye davasının sonuçlanması olduğunu söyleyen Kocaoğlu, “Dünya alemin bildiği bir konu var. Bu da belediyenin bu süreçte suçsuz olduğudur. Yeni yılda arkadaşlarımızın beraat etmesini diliyorum. İzmir’de 2013 yılında her şey daha güzel olacak. Kalkınma da devam edecek” dedi.
 
KENTİN YARARINA OLANI DESTEKLERİM
TCDD ile ortaklaşa yürütülen Körfez tarama çalışmalarına da değinen Başkan Kocaoğlu, denize akan 16 derenin temiz olduğunu atık bulunmadığını söyledi. Kocaoğlu, “Biz derelerin ağzını 24 saat temizliyoruz. Büyük Kanal Projesi’nden sonra insanların denize bakışı değişti. Bu durum daha da güzelleşecek” dedi. Büyükşehir Belediyesi’nin Körfez düzenleme ve kentsel görünüm çalışması Pasaport’taki dalgakıran projesinin çakışıp çakışmadığı konusunda da “Ben projeyi ayrıntılı olarak görmedim. Bu samana kadar kente yararlı olan tüm projeleri ve çalışmaları destekledik. Bundan sonra da devam edeceğiz” diye konuştu.

CHP İl Başkanı Ali Engin’in ilçe başkanları ile yaptığı toplantıda partililerin Büyükşehir belediyesi bürokratlarından şikayet etmesi konusunda da konuşan Başkan Kocaoğlu, “Arkadaşların serzenişleri olabilir. Ben de bunu gazetelerden okudum. Biz hiçbir şekilde ne AK Parti, MHP ve CHP’ye başka nazardan bakamayız. Herkesin belediye başkanıyız” ifadelerini kullandı.
 
EN BÜYÜK ALICI AMERİKA
Törende konuşan TEMSA CEO’su Tamer Ünlü, “2013 yılında bin 350 otobüs siparişimiz hazır. Avrupa’nın en büyük otobüs fabrikası olmaya adayız. Bizim yıllarca uzmanlık alanımız şehirlerarası lüks otobüstü. Şimdi kent içi ulaşımda hizmet veriyoruz. Belediyeler ‘sizinkiler daha az yakıyor’ diyorlar. İnsanlar rahat olan ulaşım şeklini tercih ediyor. Daha iyiyi daha ucuza daha sağlıklı ve kaliteli yapmak bizim görevimiz. Yeni modeller üzerinde çalışıyoruz. Dün ilk kez körüklü modeli ürettik. Şu anda 185 Türk mühendisi tam 24 yeni otobüs üzerinde çalışıyor. Tamamen yerli yapımıdır. Toplam 48 ülkeye ihraç ediyoruz. En büyük alıcımız da Amerika” dedi.

Törene CHP İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, belediye başkanları, ilçe başkanları, bürokratlar, TEMSA yetkilileri ve çok sayıda kişi katıldı. TEMSA CEO’su Tamer Ünlü Başkan Kocaoğlu’na Ağustos Ayı’ndan itibaren ilk üretimleri İzmir sokaklarında dolaşacak olan otobüsün maketini hediye etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ordinaryüs doktor megaköylü 29 Aralık 2012 Cumartesi 11:10

Gerçekten öyle.en UCUZ ulaşım izmirde.en UCUZ su izmirde.en UCUZ ekmek izmirde.en UCUZ çiçek izmirde.en UCUZ yaşam izmirde.DEVEKUŞU misali.iyiki izmirde yaşıyoruz.

Yorumu oyla      14      5  
izmirli 29 Aralık 2012 Cumartesi 09:56

ışık adlı kişi buna yorum yap,2014 te akp geliyor

Yorumu oyla      15      7  
prof megaköylü 29 Aralık 2012 Cumartesi 00:56

ucuz ulaşımmı.hahahaha.hiç güleceğim yoktu.???

Yorumu oyla      19      10  
ha ha ha 28 Aralık 2012 Cuma 23:24

Bizim için de ha Aziz ha Binali ha Musavvat! (tabi sadece Büyükşehirde ) Partili ilçe belediye başkanlarımıza haksızlık etmeyelim.

Yorumu oyla      11      6  
komik 28 Aralık 2012 Cuma 23:22

“Arkadaşların serzenişleri olabilir. Ben de bunu gazetelerden okudum. Biz hiçbir şekilde ne AK Parti, MHP ve CHP’ye başka nazardan bakamayız. Herkesin belediye başkanıyız” diyebiliriz demiyebiliriz de:))

Yorumu oyla      11      5  
MHP liden öpücük var.. 28 Aralık 2012 Cuma 23:08

izmiri kurtaracak tek kişi binali yıldırım dır. akparti gelsin artık hizmete susadık bir mhp li olarak geçen seçimde yaptıklarımdan pişmanım. ama bu sefer akpartiye gece gündüz çalışacam. korkun bizden cehepe

Yorumu oyla      16      10  
bulent soysal 28 Aralık 2012 Cuma 21:58

baskan kamu yonetiminin temel kurallarını bilmiyor vatandas musteri degildir.belediye tasimacılıgı parasal kar icin degil sosyal karlılık icin yapılır baskan kamu yonetimi okumadan konusmasa iyi olur

Yorumu oyla      17      5  
partizan 28 Aralık 2012 Cuma 19:42

BELKİ BİR GÜN ANSIZIN BİNER YÜRÜRÜZ BİRZAMANLARDA ARSENİKLİ SU İÇİN İÇİN DE DİYEMEM İÇMEYİNDE DİYEMEM DEMİŞTİ TAM BİR AZİZNAME İZMİRİMİZİ AKP YE TESLİMETMEK İÇİN HERŞEYİ YAPIYOR BRAVO ......

Yorumu oyla      31      16  
misafir 28 Aralık 2012 Cuma 17:28

metro olayında sanki başkan bilerek ve isteyerek bitirmiyormuş veya beceremiyormuş gibi lanse ediliyor. sanki eline kazmayı küreği alıp tüneli o kazıyor. öncelikle herkes metronun bitmesini istiyor başkanın bunu herkesten daha çok istediği kesin ama bu işte bir terslik var o da ya zeminde büyük bir sorun var, ya ihaleyi alan şirketler bunca yıldır bu işe vakıf değiller ya da birileri bu işlerin aksaması için ekstra çaba sarfediyor bunun başka bir açıklaması yok.

Yorumu oyla      28      19  
İzmir'e Yazık.. 28 Aralık 2012 Cuma 16:06

Belki... Allah aşkına bana dünyada herhangi bir belediyeden bitiş süresi belli olmayan bir proje gösterin.. Belkiymiş. İşi iyice dalgaya, alaya vurun bakalım.. Yazık..

Yorumu oyla      29      26  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Geleceğin atletleri Güzelbahçe'de yarıştı
Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 93. yıldönümü nedeniyle Güzelbahçe'de Atatürk ...
Bergama'da dev oyuncak kumbarası
Bergama Belediyesi ve Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksekokulu Eser ...
160 çocuk hayal etti hediyelerine kavuştu
Konak Belediyesi’nin ‘Hayal Et Gerçekleşsin’ projesi yeni yıl öncesinde ...
 
İzmir yılbaşı için 'gelin' oldu
İzmirlileri 31 Aralık gecesi Cumhuriyet Meydanı’nda Kıraç konseri ile ...
Ersu Hızır’ın yeni görev yeri belli oldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri Ersu Hızır, Ahmet Piriştina ...
Durak’tan personele uyarı, ‘kurum içi muhalefete’ sert mesaj
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak son günlerde belediye içinde yaşanan ...
 
Başkan'dan İnciraltı salvosu: Kim selden kütük kapıyorsa...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ...
‘Sakin Şehir’den geleceğin köyleri hareketi!
2013 Cittaslow Genel Kurulu’na Türkiye’nin Cittaslow Başkenti Seferihisar ...
CHP'li kadınlardan Başkan Şenol'a ziyaret
Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’u yönetim kurulu üyeleriyle birlikte ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva