HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Aralık 2012 Perşembe - 23:02

Ersu Hızır’ın yeni görev yeri belli oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri Ersu Hızır, Ahmet Piriştina Kent Arşivi Müzesi’ne uzman kadrosunda atandı.

Ersu Hızır’ın yeni görev yeri belli oldu

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile bir türlü yıldızı barışmayan eski Genel Sekreter Ersu Hızır belediyeye dava üstüne dava açarken yetki ve kadro tartışmaları da sürüyor. Başkan Kocaoğlu’nun ‘güvensizlik’ nedeniyle görevden aldığı Hızır, Danıştay kararı ile görevine dönmüştü. Hızır’ın göreve iade kararını uygulamayan belediye İçişleri Bakanlığı’nın da uyarısına rağmen ‘memuriyetten men’ kararı alan Büyükşehir, son yapılan girişimi kabul etmek zorunda kaldı. Hızır, sağlık raporları olmasına rağmen hakkında işlem yapan belediyenin kendisini memuriyetten çıkarmasını da yargıya taşımıştı İdare Mahkemesi’nden olumlu karar alarak göreve iade edilen Hızır avukatı aracılığıyla yaptığı başvuruda ‘genel sekreter’ olarak başlatılmasını istemişti.
 
İZNE ÇIKTI
Belediye son tarih olan 28 Aralık’a bir gün kala akşam saatlerinde kararı imzaladı. Danıştay ve İdare Mahkemesi’nden olumlu kararlar ile belediyenin kapısını çalan Hızır, Ahmet Piriştina Kent Arşivi Müzesi Müdürlüğü’nde ‘uzman’ kadrosuyla görevlendirildi. Belediye kararı Hızır’a tebliğ ederken Hazır ve yıllık izinlerini kullandı. Hızır’ın bir süre kendisine gösterilen yere gelmeyeceği öğrenildi.
 
Başkan Kocaoğlu’nun ‘çalışmak istemiyorum’ demesine rağmen yargı kararları ile görevine dönen Hızır’ın kendisini genel sekreter olarak görevlendirmeyen belediye aleyhine yeni bir dava açacağı öğrenildi. Danıştay’ın genel sekreter olarak kendisini yeniden görevlendirdiğini, belediyenin ise uzman kadrosunda atama yaptığını vurgulayan Hızır, yeniden mahkemeye gidecek. Bu kez Danıştay kararını uygulamadığı için belediyeyi mahkemeye verecek.
 
KOCAOĞLU KARARLI
Öte yandan Başkan Kocaoğlu’nun yargı kararı ile memuriyete geri dönen Hızır’ın genel sekreter olarak ataması yapılsa bile yetki vermemek konusunda kararlı olduğu öğrenildi. Başkanlık yetkisini kullanarak yetkilerin büyük bölümünü kendisinde toplayacak olan Kocaoğlu, Hızır’ı by-pass edecek. Bazı konularda genel sekreter yardımcılarına görev dağılımı yapacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Nedim 29 Aralık 2012 Cumartesi 17:02

Ersu başkanı eshot tan beri tanırız.Sakin,sabırlı,işçi dostu,hastası olanın,cenazesi olanın yanında olmuştur.Başkanla niye ters düştülerse düşmüşler ama bu inat niye.Başkan bey yeniasır tv de ben kinci değilim dedi.o söz gerçekse niye böle tavır takınıyor.Yeni yıl ülkemize, İzmirimize ,belediyemize,çalışanlara barış kardeşlik,huzur getirsin.

Yorumu oyla      17      7  
OSMAN 29 Aralık 2012 Cumartesi 01:54

BELEDİYE BAŞKANI ÜST DÜZEY BÜROKRATLARIYLA YOLUNU AYIRACAKSA BUNUN TEAMÜLLERİVARDIR.KAMUOYUNDA KÜÇÜK DÜŞÜRÜP, LİNÇ ETMEK DOĞRU DAVRANIŞ DEĞİLDİR.VATANDAŞ KİMİN HAKLI OLDUĞUNA DEĞİL,ÜRETİLEN HİZMETE BAKAR.BAŞKAN BEY;HASAN MANİYLEDE,ERSU HIZIRLADA YOLLARI AYIRIRKEN İZLEDİĞİ YÖNTEM DOĞRU DEĞİLDİ.DÜKKANDAN ÇIRAK KOVAR GİBİ GENEL SEKRETER DEĞİŞTİRİLEMEZ.ERSU HIZIR DANIŞTAYDA KAZANMIŞSA KARARI UYGULAR,KENDİSİ YADA BİRİLERİ KONUŞUP İŞİ MEDENİCE ÇÖZÜMLER,KİNLE,İNATLA BİR YERE VARILMAZ.HERKES ZARAR GÖRÜR

Yorumu oyla      18      7  
28 Aralık 2012 Cuma 15:40

2 YILDIR OLANLARI TAKİP EDİYORUM DA TAM DA DİZİ OLACAK KIVAMDA. YALANLAR,TEHDİTLER ,ADLİYE KORİDORLARI,AJAN İDDİALARI,KİMİN YÜZÜNDEN TÜM BUNLAR İZMİRLİLER DÜŞÜNÜN BİRAZ

Yorumu oyla      15      7  
28 Aralık 2012 Cuma 15:20

Sayın Kocaoğlu, herşeyden önce başını iki eli arasına alarak, bir polise genel sekreter yardımcılığı; genel müdürlüğü sırasında hiçbir başarısı olmayan birine genel sekreterlik kadrosu vererek yaptığı yanlışı düşünmeli; kendini sorgulamalıdır. Bu iki şahısa hangi hesaplarla güven duymuştu? Bu kadar basiretsizlik iyi bir yöneticide olur mu?

Yorumu oyla      18      13  
Bahadır Bey'e 28 Aralık 2012 Cuma 13:55

izmir zaten hep kaybediyor bu belediye yüzünden.İkisi arasındaki sıkıntıdan bir şey olmaz...

Yorumu oyla      15      6  
Kadir 28 Aralık 2012 Cuma 13:43

Ersu bey çalışkan dürüst,ufku açık,donanımlıydı.Onun döneminde yapılanlar kette iz bırakacak işler.Onun yokluğunda belediye darmadığın oldu.Sessiz, tembel pısırıklar onu istemez.

Yorumu oyla      27      9  
BAHADIR 28 Aralık 2012 Cuma 13:29

SAYIN BAŞKAN ; SAYIN ERSU HIZIRI VE FERDA ESERİ TEKRAR GÖREVLERİNE ATADIĞI TAKDİRDE BU İKİ GÜZİDE BÜROKRATIMIZ BAŞKANLA YÜZ YÜZE GELDİKLERİNDE NE HİSSEDECEKLER ACABA..BAŞKAN GÜVEN SORUNU OLDUĞUNU TÜM KAMUOYUYLA PAYLAŞTI.BU ŞEKİLDE NASIL BİR ÇALIŞMA OLACAK.İNKAR EDİLEN YEMEKLER NASIL UNUTULACAK...MAHKEMLERDE MOBBİNG DAVALARI NASIL UNUTULACAK...SONUCUNDA BİZ İZMİRLİLER KAYBEDECĞİZ SANIRIM.

Yorumu oyla      18      14  
kamil 28 Aralık 2012 Cuma 12:55

aziz başkan ersu beyi genel sekreter yaparken iyi görevden alırken mi kötü oluyor. yapmayın allah aşkına. edep yahu biraz edep............

Yorumu oyla      17      21  
sessiz 28 Aralık 2012 Cuma 10:42

yetti artık her hafta sayın ersu hızır ve sayın ferda eser haberlerini okumaktan gına geldi.Başkan bu şehrin insanlarının oyuyla geldi.Sizleride o atadı.Sizler ikili oluşturup basından takip ettiğimiz kadar başkanın başarısı için çalışmadığınız belli.Bu kadar hırsınız ve ihtirasınız varsa sayın ersu bey seçime girin sizde sayın ferda hanımıda yardımcınız yapın ....

Yorumu oyla      22      19  
28 Aralık 2012 Cuma 09:23

atanmışlar seçilmişlere engel olmamalı.başkan sizi istemiyor ersu bey.seçilmiş olan başkan kiminle çalışacağını kendi belirler yargı karışamaz.

Yorumu oyla      20      19  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Durak’tan personele uyarı, ‘kurum içi muhalefete’ sert mesaj
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak son günlerde belediye içinde yaşanan ...
Başkan'dan İnciraltı salvosu: Kim selden kütük kapıyorsa...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ...
‘Sakin Şehir’den geleceğin köyleri hareketi!
2013 Cittaslow Genel Kurulu’na Türkiye’nin Cittaslow Başkenti Seferihisar ...
 
CHP'li kadınlardan Başkan Şenol'a ziyaret
Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’u yönetim kurulu üyeleriyle birlikte ...
Engelleri azim ve eğitimle aşıyorlar
Dünya Engelliler Derneği’ndeki kasiyerlik eğitimi gören engelli kursiyerleri ...
60 Yaş kartlarında vize kolaylığı
İzmir'de toplu ulaşımda kullanılan 60 yaş kartlarında vize işlemlerinin ...
 
İZDENİZ’de fırtına koptu: Sendikayla belediye karşı karşıya!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin deniz ulaşımını sağlayan şirketi İZDENİZ ...
Güzelbahçe yılbaşı için ışıl ışıl oldu
Güzelbahçe Belediyesi, kentin önemli cadde, bulvar ve kavşaklarıyla parklarını ...
Esnaf ve mesle odalarından Sındır'a tam destek
Başkan Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır Bornova Belediyesi Nikah Salonu’ndaki ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva