HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Aralık 2012 Perşembe - 15:37

Başkan'dan İnciraltı salvosu: Kim selden kütük kapıyorsa...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen EXPO planlarındaki değişiklikler ve bu nedenle gösterdiği tepkiye gelen eleştiriler hakkında açıklamalarda bulundu. Kocaoğlu, sorunun nedeninin yetkinin Kültür ve Turizm Bakanlığından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na geçtikten sonra hazırlanan planda değişiklik yapılması olduğunu söyledi. Başkan, “Kim sel önünden kütük kapmaya çalıştıysa EXPO’yu istemeyen odur” dedi.

Başkan dan İnciraltı salvosu: Kim selden kütük kapıyorsa...

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından planlaması başlatılan daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na geçen EXPO alanı İnciraltı’na yönelik yapılan itirazları değerlendirdi. Büyükşehir Belediyesi imar ve planlama birimlerinin üzerinde hummalı bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğü İnciraltı Planı’nın iki bakanlık arasında yolculuğu sırasında değişikliğe uğradığını anlatan Kocaoğlu sert konuştu. Kocaoğlu, “Kim müdahale ettiyse, kim sel önünden kütük kapmaya çalıştıysa EXPO’yu istemeyen odur. Son plan ile ilgili çekincemizi bakanlığa anlatacağız. Şartlar ne gerektiriyorsa onu yapacağız” dedi.
 
İnciraltı konusunda konuyu bilenin de bilmeyenin de konuştuğunu anlatan Başkan Kocaoğlu, “Çeşitli beyanatlar İzmir kamuoyunu işgal ediyor. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi’nin başında beri ne yaptığı ne yapmak istediği konusu daha öncede defalar konuşuldu. Belediye başkanı olduktan sonra Rahmetli Ahmet Piriştina’nın başlattığı Liman Arkası, Salhane-Turan Bölgesi’nin çalışmaları devam ederken İnciraltı’nın yozlaşmaya başladığını, çeşitli amaçlarla kullanılan bölgenin kurtarılması için planlama yapılması gerektiğini ifade ettik. Buna inanarak da çalışmalar yaptım. Çalışma yaptıktan sonra o dönemki İzmir Valimiz Yusuf Ziya Göksu’ya müracaat ettim konuştum. İl Tarım Müdürlüğü’nden tarım dışı alan olarak bir değerlendirme yapılırsa planlama düşüncesinde olduğumuzu söyledik. Daha sonra tarım müdürlüğü ‘burası tarım alanıdır’ dedi. Bizim planlama çalışmamız durdu. Biz bu kentin kalkınması için İnciraltı’nın planlanması gerektiğini birçok kez dile getirdik. Her seferinde buranın planlama kanunun çıkması gerekiyor diye birçok kez uyarıda bulunduk. Talepte de bulunduk. En son 31 Mart 2008 tarihinde EXPO yarışını kaybettikten sonra gelip de ilk verdiğim demeç de planların yapılması yönünde oldu. 2008’de planlama yapılsaydı EXPO’ya hazır olacaktı. Sağlık tesisleri yükselmeye başlayacaktı. 2015’te EXPO yapmış kadar ileriye gitmiş bir kent olacaktık. Daha sonra EXPO 2020 adaylığı süresince gündeme geldi. Yasanın çıkmasına karar verildi ve planlama ile ilgili yasa çıktı” dedi.

 
EXPO SİYASİ MALZEME YAPILAMAZ
Süreci ayrıntılı bir şekilde anlattıktan sonra konuyu ilk planlamayı birlikte yaptığı Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın anlayışına ve çalışma şekline getiren Başkan Kocaoğlu, planlamanın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na geçene kadar her şeyin sorunsuz devam ettiğini söyledi.

Kocaoğlu, “Buradan Ertuğrul Günay Bakanımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Planlama konusunda ‘belediye ne diyorsa onu yapacağız’ diye bizimle çalıştı. Kültür ve Turizm Bakanlığı bürokratları İnciraltı planlarının çalışıldığı masada ilkelerde mutabık kaldık. 1/ 25 bin ölçekli plan hazırlandı. Bizim belirttiğimiz doğrultuda plan aşama aşama yürürlüğe girerken bir yasal değişiklikle Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın elinden plan yetkisi alındı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yetkisine verildi. Buraya kadar Büyükşehir ve Balçova Belediyesi İnciraltı’nın kurtarılması kentin kalkınması için planlanması konusundaki yaptığı dilekler istekleri tüm kamuoyu biliyor. Sorun nerede yaşanıyor? Sorunu kimler yaratıyor? Planlama yetkisi Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndayken anlaştığımız planla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan çıkan plan arasında fark var. Esas problem budur. Bu planlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda yapıldığı süreçte hangi amaçla, hangi art niyetle olursa olsun gidip de müdahale edenler yönlendirmeye çalışanlar bu kentin ileri gitmesine kısır küçük menfaatleri için planlarda oynayarak önüne kesmektedirler. Tıpkı çoğu projede olduğu gibi… Plan iki belediyenin öngördüğü şekilde yapıldığı müddetçe bunu kentin gündemine taşıyan belediye başkanı olarak bizim buna karşı çıkmamız mümkün değildir. Bir bakanlıktan diğerine giderken planda ‘şu da olsun bu da olsun’ diyerek planlamanın özüne, oradaki planlama konseptine, sağlık konseptine yönelik yapılan müdahaleler olunca çalışma başlattık. Beyanatlardan anlıyorum ki İnciraltı planları konusunda konuşan yetkili yetkisiz şahıslar iki plan arasındaki farkı bilmiyorlar. Bilmedikleri için bu şekilde konuşuyorlar. İnciraltı’nın planlanması kesinlikle bir siyasi malzeme yapılamaz. EXPO siyasi malzeme yapılamaz” diye konuştu.
 
KENT ORMANINI GÖRMEZLER Mİ?
Başta hükümet yetkilileri olmak üzere iktidar partisi milletvekilleri ve İzmir Valisi Cahit Kıraç’ın geçmişteki sözlerine göndermelerde bulunan Başkan Kocaoğlu, “Bir de ‘EXPO’dan sonra dünyanın sayılı yeşil alanlarından bir tanesi yaratılacak’ söylemi dolaşıyor. Bunu söyleyen kişiler Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı bin 255 dönümlük o söylenilen alanın yarısından fazla kent ormanının 2005 – 2006 yılında yapıldığını, ağaçların büyüdüğünü bilmezler mi? Bunu görmezler mi? İzmir tarihinde kent içinde yapılmış en büyük kent ormanı görülmez mi? Yeşil alan yaratmaktan kast edilen nedir? İlgili ve yetkili kişilere sormak gerekir” dedi.

 
SİYASİ ÇIKAR SAĞLAYANLAR VAR
EXPO konusunda engel değil projenin önünü açmak için ellerinden geleni yaptıklarını anlatan Başkan Kocaoğlu, AK Partili milletvekillerinin çıkışlarına da tepki gösterdi. Kocaoğlu, “Değerli milletvekili çıkıp EXPO’nun alınmaması için Büyükşehir Belediyesi’nin uğraştığını söylüyor. Ben bu kentin kalkınmasını ilk defa önüne koyan ve yerelde kalkınma için planlama yapan bir belediye başkanıyım... EXPO’nun alınması hep birlikte olacaktır. Alınmasında hepimiz mutlu olacağız. EXPO’yu yapmaktan hepimiz onur ve gurur duyacağız. Kentimizi bölgemizi ve ülkemizi kalkındıracağız. Siyasi çıkar ilişkisiyle ‘EXPO’yu Kocaoğlu istemiyor’ demek kişinin kendi zihniyetini, felsefesini, kente yaşama ve siyasete nasıl baktığının ancak ve ancak göstergesi olabilir” diye konuştu.
 
DİN İSTİSMARI YAPMIYORUZ!
Büyükşehir Belediyesi’nin itirazları arasında yer aldığı ifade edilen ‘cami alanlarının fazlalılığı’ konusundaki eleştirilere de yanıt veren Başkan Kocaoğlu bazı konuların istismar edildiğini söyledi. Kocaoğlu, “Cami yeri fazla ayrılı diye eleştiri yapıldığı söyleniyor. Cami yerinin planlamasıyla ilgili en ufak bir karşı çıkışımız yoktur. Biz her inançlı insan gibi dinimizi, mezhebimizi ve dinimizin kurallarını biliyor, en büyük kural olan kul hakkını da gözeterek inancımızı yerine getiriyoruz. Ama hiçbir zaman ve koşulda din istismarı yapmıyoruz. Irk dil mezhep istismarı yapmıyoruz. Biz bu kentte yaşayan bütün insanları kardeş kabul edip hepimizin ortak değerlerini öne çıkartarak bu kenti tam dokuz senedir idare ediyoruz. Camisini, havrasını, cemevini onaran belediye başkanına tüm camileri temizleyen, belediye başkanı için ‘camiden rahatsız oluyor’ diye bir ithamda bulunmak ancak küçük siyasi çıkarların peşinde koşmaktan başka bir anlam ifade etmemektedir. O da siyasette istismarın ne anlama geldiğinin tipik örneğidir” dedi.
 
BAKANA ANLATACAĞIM, KENTİN SAHİBİYİZ
Büyükşehir Belediyesi’nin planlara itiraz etmediğini, planlardaki aksaklıkları yetkililere anlatacaklarını belirten Başkan Kocaoğlu, “Biz planlara itiraz etmiyoruz. Biz planlardaki aksaklıklara ‘yarın sorun çıkar’ diye uyarıyoruz. Alt uygulamalarını Balçova Belediyesi ile biz yapacağız. Uygulama planlarının yapılamaması gibi zorlukları göreceğiz. Bu planda birçok belirsizlik var. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’tan randevu alacağız. Masaya koyacağız. Planlarla oturacağız ve ‘bu, bu, bu uygulama zorluğu taşıyor, planda başlangıcından bu tarafa gelene kadar tahrifat yapılmış, bunları önlemek amacıyla uyarıda bulunmaya geldik’ diyeceğiz. Bu kentin planlamasına sorumlu belediye başkanı olarak, İnciraltı’nda EXPO kazanılmasından sorumlu en az konuşanlar kadar sorumlu olan belediye başkanı olarak gidip darboğazları olmazları anlatacağım. Biz bu kentin sahibiyiz. Sahipliğimiz 4 milyon İzmirlinin oylarıyla tescillenmiştir. Biz konuştuğumuz zaman 4 milyon adına konuşuyoruz” diye konuştu.

KİM YAPTIYSA AÇIKLASIN!
Başkan Kocaoğlu yargıya gidip gitmeme konusunda henüz karar vermediklerini de söyledi. Bakan ile görüştükten sonra bu işin halledileceğine inandığını anlatan Başkan Kocaoğlu süreç ne gerektiriyorsa onu yapacaklarını dile getirdi. Kocaoğlu, “Bu planlara iki bakanlık arasında giderken kim müdahale ettiyse, kim sel önünden kütük kapmaya çalıştıysa o çıkacak. Ne yaptığını anlatacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu planı yaparken bizim görüşümüz sorulmadı. Planlar değişerek geldi. Kim bunu yaptıysa bu kentin de EXPO’sunun aleyhine çalışan, ortalığı karıştıran odur. O gibi kişilerin İzmir kamuoyuna çıkıp ‘bunu yapan benim’ demesi gerekir. İki bakanlığın planları arasında uygulama farklılıkları var. Her planın aksayan yanlarını söylüyoruz. Bunu abartmanın, gündeme getirmenin herkesin ilgili ilgisiz, bilgili bilgisiz planları görmeyenlerin konuşması doğru değil. Büyükşehir Belediye başkanının camiye, EXPO’ya karşı olduğunu anlatmak seçildikleri koltuklara yakışmayan açıklamalarda bulunması, bu kent insanın gözünden kaçmaz. Bu açıklamayı onlara yapmıyorum. İzmirlilere yapıyorum. Onlardan cevap da beklemiyorum. Cevaplarında beslenmeye kalkmasınlar. İzmirli cevabını veriyor zaten. İzmir’e her ne olursa, her kim olursa olsun samimiyetle, iyi niyetle benim gözümden bakıp kentin lehine çalışacaklarsa çalışsınlar. Başımızın üstünde yerleri var. Kimse ‘mış gibi’ yapmasın. Kimseni bu kente bunu yapmaya hakkı yok. Kent ayağa kalkmış yürüyor paçasından çekmeye çalışıyorlar. Bu kente kimin ayağa kaldırdığını İzmir’de 4 milyon insan biliyor” ifadelerini kullandı.

 
YILDIRIM 'ÇOCUK OYUNCAĞI DEĞİL' DEMİŞTİ
İnciraltı Planı’na yapılacak 'olası' itiraza tepki gösteren Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın ardından bir açıklama da Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’dan tepki gelmişti. Yıldırım çalışmanın çocuk oyuncağı olmadığını ifade etmişti. Yıldırım, “Yazık oluyor İzmir'e. İzmir'e bu haksızlığı yapmaya kimsenin hakkı yok. Kusura bakmasınlar. Ben de gazetelerde gördüm arkadaşlar. Önlemse alınır. Bu işleri, hem Büyükşehir, hem Balçova belediyesiyle görüştük. Kanun buna göre çıkarıldı. Çocuk oyuncağı değil ki" ifadelerini kullanmıştı.
 
KUSURA BAKMAYIN!
İzmir'in EXPO'yu kazanması için yola çıktıklarını, her fırsatta her diyalogda EXPO'yu dile getirdiklerini dile getiren Bakan Yıldırım, EXPO üzerine de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yıldırım, "Yola çıkıyoruz, EXPO getireceğiz İzmir'e diyoruz. Herkes canhıraş bir şekilde çalışıyor, ülke ülke dolaşıyoruz. Yabancılara ilk sözümüz İzmir ve EXPO diyoruz. Bir yandan bunları yaparken, bir yandan da böyle eften püften konulardan itiraz edip kafaları bulandırmak doğru bir şey mi arkadaşlar? Bu kadar çalış çabala sonunda birisi çıkıyor ve `ben bunu beğenmedim' diyor. Kardeşim biz beraber yaptık bunları. Bana getirdiniz, `şu yasayı çıkarın, önceki sefer işte imar sorunları vardı, yer sorunları vardı, onun için kaybettik' dediniz. Getirdiniz yasayı, istediğiniz gibi çıkardık. Her yorulduğunuz yerde aynısını yapacak halimiz yok ya. Kusura bakmayın" dedi.


 
İŞTE İTİRAZ NOKTALARI
İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda yapılan değişikliklere karşı yapılan itirazın gerekçelerini de açıkladı.
 
İşte o gerekçeler:
-1/25000 ölçekli Çevre Düzeni planı ile 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı arasında sosyal tesis, sosyal donatı ve yeşil alanlar açısından farklılıklar bulunmaktadır. Üst ölçekte var olan bu alanların alt ölçekte kaldırıldığı ve azaltıldığı görülmektedir.
 
 -1/25000 ölçekli Çevre Düzeni Planı’nda turizm alanı olan marinanın güneyi, bu plandan farklı olarak alt ölçekli planlarda Özel Proje Alanı (ÖPA) şeklinde düzenlenmiş ancak turizm, ticaret, sosyal tesis gibi her türlü kullanımın yer alacağı ifade edilen bu alana ilişkin hiçbir yapılaşma koşulu ve bu alanın yapılaşmasının kimin tarafından gerçekleştirileceği belirlenmemiştir.
 
 -EXPO ve turizm fonksiyonlarıyla bütünleşik ve süreli konut ihtiyacına yönelik tasarlanması öngörülen otoyol cephesi, yalnızca “konut” olarak planlanmış olup bu alana gelecek kalıcı nüfusun ihtiyacı olan eğitim, sosyo-kültürel tesis v.b alanların yetersiz olduğu belirlenmiştir.
 
 -6324 sayılı EXPO kanununda, EXPO alanının 18.madde uygulamasıyla elde edileceği ve bu uygulamanın İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Balçova Belediyesi'nce yapılacağı kayıt altına alınmıştır. Ancak 1/5000 ve 1/1000 ölçekli planlar incelendiğinde, Kür Merkezi ve Özel Proje Alanlarının (ÖPA) kullanımının şahıs veya kamu olduğuna ilişkin bir açıklama bulunmadığı görülmüştür. Bu alanların kullanımı DOP (zaiyat) oranını etkilemektedir. Düzenleme ortaklık payının yüzde 40'ı geçmesi durumunda kamulaştırma gerekebileceği, ancak kamulaştırmaların kim tarafından ve ne şekilde yapılacağına ilişkin açıklama olmadığı belirlenmiştir.

-(Kamulaştırmaları belediyelerin karşılanmasının mümkün olmadığı dikkate alınmalıdır.)
-Doğal Sit alanı içinde olmasına rağmen alanın bir kısmında (mevcut yurtlar, otel, askeri alan ve civarı) eski planların yürürlükte olduğu ifade edilerek plan dışında bırakılmış. Oysa ki, söz konusu alanlar da sit alanı kapsamındadır ve ilgili mevzuata uygun planları bulunmamaktadır. Korunacak Alanlarda Yapılacak Planlara Dair Yönetmelik kapsamında bu bölgelerin de sit alanı bütününde planlama zorunluluğu bulunmaktadır.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ismail 3 Ocak 2013 Perşembe 17:40

artık bir inciraltılı olarak bu imar konusundan çok sıkıldım dedemden kalan arazime gitmek bile istemiyorum burayı balçova veya izmir belediyesine bahışlarak kurtulmak istiyorum allah hepsinin cezasını versin daha bişe demiyorum

Yorumu oyla      12      5  
bucalı 29 Aralık 2012 Cumartesi 10:00

yahu soruyorum cehape kaç seçim kazandı kaç referandum kazandı kaç yerel seçimde en yüksek oy oranını aldı.chp önce kendine bakmalı halka inmeli halka.yolsuzluk yapan partiye halk oy vermez ak partide yolsuzluk olmuyorki halk sandıkta cevabını veriyor.

Yorumu oyla      16      8  
cehepelilere cevap olsun devam 28 Aralık 2012 Cuma 22:58

private ve diğerlerine (tokiden yolsuzlukla ilgili itirafta bulunan ama hala daha pişkince göreve devam eden bakana devrediliyor) kelimenizi ispata davet ediyorum. anlattığınız yolsuzluk nerede yapılmıştır. yapıldıysa belgelerini niye savcılara iletmiyorsunuz. ispatla mükellefsiniz ispat edemezseniz hakkınızda suç duyurusunda bulunulacaktır. gerçi siz içeriye girenleri vekil yaptığınızdan dolayı her halde vekil olmak istiyorsunuz.

Yorumu oyla      16      8  
cehepelilere cevap olsun m.ç ye 28 Aralık 2012 Cuma 12:13

AKP li yorumcu yine kendini yargının yerine koyarak yolsuzluk yapıldı kararı vermişsin.. Devam etmekte olan bir dava da yargıyı etkileme ve yönlendirme suçtur.Hakkınızda suç duyurusu yapılacaktır.

Yorumu oyla      13      10  
Deniz 28 Aralık 2012 Cuma 10:53

İnciraltılıların ne durumda olduğunu düşünecek insan aranıyor...

Yorumu oyla      14      5  
AK Partili Yorumcu 28 Aralık 2012 Cuma 09:14

CHP'liler AK Parti hükümetinin İzmir'e EXPO'yu getirmesini istemiyorlar. CHP'liler EXPO'nun İzmir'e gelmesine engel oluyorlar.

Yorumu oyla      17      10  
bülent ışık 28 Aralık 2012 Cuma 09:01

Büyükşehirin camilere yaptığı yardımları bunlar görmez mi? Türkiye ile nufüsu hemen hemen aynı olan İran'da cami sayısı 48 bin ülkemizde ise 87 bin.

Yorumu oyla      15      5  
cehepelilere cevap olsun m.ç 28 Aralık 2012 Cuma 01:37

cehepe nin genel başkanı kayseri belediyesi içinde yolsuzluk var demişti ama kaybettiği tazminatla kayserililer sucuk a doydu. cehepe liler hep iftira atıyor ama.en basidi ile nedense 3 liralık şalı 35-40 liraya alan sayın kocaoğlu. yolsuzluk denince kusura bakmayın sizin üzerinize yok. ayrıca kendi belediye başkanlarına çöpü götüreceğini söylemeyen azizbeye neyi soracak. sayın aziz bey halka sordumu çöpü ilçenize istiyormusunuz diye. siz akpartiye dua edin yoksa inciraltını çöplük yapacaktınız

Yorumu oyla      19      12  
bakanlık 27 Aralık 2012 Perşembe 22:32

Büyükşehir mahkemeye değil bakanlığa başvurmayı düşünüyor ve yeniden değerlendirme yapılmasını öneriyor.. Televizyonda demeçlerini dinlediğimiz AKP liler ise mahkeme kaç yıl sürer gibi saptırma suçlamalarda bulunuyorlar..pes doğrusu...

Yorumu oyla      17      7  
private35 27 Aralık 2012 Perşembe 21:05

planı yapan balçova ve büyükşehir belediyesi kültür bakanlığıda bunu onaylıyor, sonra devreden kültür bakanlığı çıkarılıyor, tokiden yolsuzlukla ilgili itirafta bulunan ama hala daha pişkince göreve devam eden bakana devrediliyor ve plan kimseye sormadan değiştiriliyor.Aziz beyde diyor ki yok öyle yağma biz bu işin peşini bırakmayız, izmir yağma hasanın börekçi dükkanı değil, diğer illere yaptığınızı burada yapamazsınız diyor.

Yorumu oyla      20      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Sakin Şehir’den geleceğin köyleri hareketi!
2013 Cittaslow Genel Kurulu’na Türkiye’nin Cittaslow Başkenti Seferihisar ...
CHP'li kadınlardan Başkan Şenol'a ziyaret
Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’u yönetim kurulu üyeleriyle birlikte ...
Engelleri azim ve eğitimle aşıyorlar
Dünya Engelliler Derneği’ndeki kasiyerlik eğitimi gören engelli kursiyerleri ...
 
60 Yaş kartlarında vize kolaylığı
İzmir'de toplu ulaşımda kullanılan 60 yaş kartlarında vize işlemlerinin ...
İZDENİZ’de fırtına koptu: Sendikayla belediye karşı karşıya!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin deniz ulaşımını sağlayan şirketi İZDENİZ ...
Güzelbahçe yılbaşı için ışıl ışıl oldu
Güzelbahçe Belediyesi, kentin önemli cadde, bulvar ve kavşaklarıyla parklarını ...
 
Esnaf ve mesle odalarından Sındır'a tam destek
Başkan Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır Bornova Belediyesi Nikah Salonu’ndaki ...
Bu merkeze üye olan gençlik iksirini kapıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Sağlıklı Yaş Alma ve Dayanışma Merkezi’ne ...
'Vatandaşı mağdur edecek işlere girmeyiz'
Kent merkezindeki mahallelerde seri toplantılarına devam eden Büyükşehir ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Zehirli kurşundan nasıl kurtuldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Neşeye övgü!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva