HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Aralık 2012 Perşembe - 21:36

Durak’tan personele uyarı, ‘kurum içi muhalefete’ sert mesaj

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak son günlerde belediye içinde yaşanan söylenti ve iddialar nedeniyle personeli uyardı. Durak, “Yerel seçimler öncesinde provaları yapılan oyunda figüran olarak şimdiden yerlerini alanlar, pozisyon belirlemeye çalışanlar olduğunu biliyorum” dedi.

Durak’tan personele uyarı, ‘kurum içi muhalefete’ sert mesaj

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, yeni yıla günler kala sert mesajlar vermeye devam ediyor. İl olarak ilçe protokolü ile bir araya gelen Başkan Durak ardından kadın danışma merkezlerinde görev alan kadınlarla bir araya gelmişti. Karşıyakalı kadınlar ile buluşmasında “Korkakça kapı aralarından saldırılarına devam edenler var. Korkaklığı, namertliği bırakacaklar. Bizim karşımıza erkekçe çıkacaklar” diyen Başkan Durak bu kez belediye personeli ile bir araya geldi. Bahçelievler Katlı Pazaryeri Düğün Salonu’nda müdürler, amirler ve çalışanların içinde bulunduğu kalabalığa seslenen Durak, üstü kapalı eleştirilerde bulundu.
 
BAYRAKLI GÖNDERMESİ!
Başkanlık dönemini ‘uzun soluklu maraton koşusu’ olarak nitelendiren Başkan Durak, kendisini üzen olaylarla karşı karşıya kaldığını anlattı. Durak, “2009 yılında yaşanan ayrışma sonrasında yaşadığımız dönemi ve sıkıntılarını hiç birimiz unutmadık. O dönem yasaların önümüze koyduğu engellere rağmen, 5 yıl boyunca beraber çalıştığımız yüzlerce çalışma arkadaşımızın mağdur olmaması için elimizdeki tüm imkanları seferber ettik. Ancak, bizim bu çabamızı menfaatleri doğrultusunda kullanmak isteyenler oldu. Bu dönemde, bazı arkadaşlarımızın, kurulan bu tuzaklara düşmesi bizleri üzdü. Bu talihsiz dönemde yaratılan provokasyonlar karşısında, bana inanan çalışma arkadaşlarımla birlikte o kötü günlerden güçlenerek çıkmayı başardık” dedi.
 
KAPI ARKASI SİYASETİ YAPMAYIN!
Kendisi ve yakın çalışma ekibi başta olmak üzere belediyeye karşı bir takım çıkar odaklarının yeniden harekete geçtiğini anlatan Başkan Durak, “Bugün, ne yazık ki yine aynı oyunlar sahneye konmaya başlandı. Karşıyaka Belediyesi, yine bir takım siyasi senaryoların merkezine konmaktadır. Çalışma arkadaşlarıma her ortamda güveniyorum. Onların yaptıklarını her zaman gönül rahatlığıyla savunuyorum. Gece gündüz çalışan bu arkadaşlarıma önümüzdeki süreçte de ihtiyacım olacaktır.
 
Ancak, yaklaşan yerel seçimler öncesinde provaları yapılan bu oyunda figüran olarak şimdiden yerlerini alanlar, pozisyon belirlemeye çalışanlar olduğunu da biliyorum. Yazıktır ki, bu her seçim dönemi öncesinde alışkın olduğumuz sahnelerden biridir. Ancak, buradan kapı arkası siyaseti yapanlara hatırlatmak istediğim bir nokta var. Şu hiç unutulmamalıdır ki Karşıyaka alışkanlıkları yıkan, farklı bakış açısıyla dünyaya meydan okuyan bir kenttir. Böylesine küçük hesapları bu kent her zaman reddetmiştir. Bizim tek derdimiz bu kente hizmettir. Karşıyaka’yı Cumhuriyet’in 100. yılına yakışır bir kent yapmak için çalışan sizlerin emeği, böylesine küçük hesaplara heba edilemeyecek kadar değerlidir” diye konuştu. Başkan Durak, Karşıyakalıların her zaman kendilerine yakışanı yaptığını söyledi.
 
HER TEMELDE, AÇILIŞTA ALIN TERİNİZ VAR
Görevde olduğu süre içinde çalışma ekibi ile birlikte ilçeyi layık olduğu yerlere getirmekten başka bir amaç gütmediklerini ifade eden Başkan Durak, “ Göreve geldiğimiz 2004 yılından bu yana geçen 3 bin 193 günde tam 300’ün üzerinde proje hayata geçti. Karşıyaka 24 saat yaşayan bir kent haline geldi. Kültür merkezleri, müzeleri, okulları, operası, hizmet binaları, huzurevi, konukevleri, spor sahaları, parkları, sosyal yaşam alanları, Gençlik Merkezi, sağlık evleri, spor merkezi, restoranları, çay evleri ve kafeteryalarıyla modern bir kent oldu. Bütün bunları biz başardık. Attığım her temelde, yaptığım her açılışta, siz değerli çalışma arkadaşlarımın alın teri var. Bu Karşıyaka benim değil, sizin fedakar çalışmalarınızın eseridir. Ve biliyorum ki siz değerli çalışma arkadaşlarım, emeğinize sahip çıkacak, bu çirkin oyunları bozacaksınız” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
adalet 28 Aralık 2012 Cuma 11:22

izmirde artık chp nin son zamanları iyi değerlendirsinler...kendi kendilerini yok ediyorlar

Yorumu oyla      22      8  
super 28 Aralık 2012 Cuma 10:55

HAYATTAN ALACAKLI SON YÜZ GÜLMEDİ DAHA BU NE ŞİDDET! arkadaş tebrikler

Yorumu oyla      22      7  
DOĞAN 28 Aralık 2012 Cuma 10:43

sayın bşk. 1761 sk.sonunda alaybey tarafında arabalar kaldırıma park ediyor engelli vatandaşlar yağışlı havalarda sıkıntı çekiyor diye k.belediyesi ne şikayete bulundum atadan 20 gün geçti kaldırıma 3 demir takacaksınız onu bile yapamadınız hizmet yapmadığınız gibi insanları suçlamak size özgü bir olay herhalde önce şikayetlere kulak vereceksiniz ondan sonra konuşup eleştiri yapacaksın sayın başkan

Yorumu oyla      22      6  
Emir 28 Aralık 2012 Cuma 10:14

Başkan senin vizyon sadece bostanlı da geçer.

Yorumu oyla      24      6  
HAYATTAN ALACAKLI SON YÜZ GÜLMEDİ DAHA BU NE ŞİDDET! 28 Aralık 2012 Cuma 09:52

Bu kadar zeki ve başarılı bir adam neden dedikodulara inanır(başkandan yararlanmak isteyen yanındaki dost görünen dedikoducu timi ki çoğuda gizli kahramandır) tenezül edip yanıt verir ki diyorum ve anlamayamıyorum ama sonuçta O da bir insan diyorum .BAŞKANIM MEYVELİ AĞAÇ TAŞLANIR IŞIĞINIZ VAR PARLIYORSUNUZ SEVİYENİZİ BOZMAYIN NE OLUR! BANA GÖRE DAHA ÖNEMLİ NOKTALARA GELECEK TEK İSİMSİZSİNİZ.BU HEDEFLE YOLUNUZA DEVAM EDİN! SADECE GÜLÜMSEYİN!...... HER ŞEYİN YOLUNDA OLDUĞUNU GÖRECEKSİNİZ....

Yorumu oyla      25      15  
Karşıyaka'lı 28 Aralık 2012 Cuma 09:26

CHP'nin İzmir'de 28 tane belediye başkanı var.Buca hariç (ki Buca'da olay farklı)Cevat Durak gibi nerede ise haftanın her günü mızmızlanan,kendi iç bünyesindeki muhalefeti kendi ifadesi ile 'güç odağı' durumuna sokan, ne kadar dürüst olduğunu durup dururken defalarca tekrarlayan vs,vs bir belediye başkanı daha var mı? Bütün mesele tekar adaylığı koparabilmek. Geçmiş iki dönem kadar adaylığı çantada keklik olmayan Durak'ın bütün sancısı bu. Güç elden giderse neler olacak?

Yorumu oyla      28      10  
28 Aralık 2012 Cuma 09:22

BAŞKAN YOLUN SONUNA GELDİĞİNİ ANLADI

Yorumu oyla      31      10  
28 Aralık 2012 Cuma 09:16

izmirde neden sadece karşıyaka personeli başkanına muhalefet ediyor.diğer başkanlara muhalefet yok en azından kavga yok.personel cevat beyi sevmiyor en yakın personeli bile,bunu biliyo başkan ondan sinirli...

Yorumu oyla      29      9  
umut 28 Aralık 2012 Cuma 09:09

çok yaşa büyük başkan. daha iyi yerlere layıksın, herkes senin arkanda...

Yorumu oyla      22      19  
fikret 28 Aralık 2012 Cuma 08:20

Her söylediğinizle sonuna kadar haklısınız.Tüm Belediye personeli sizin yanınızda

Yorumu oyla      19      25  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan'dan İnciraltı salvosu: Kim selden kütük kapıyorsa...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ...
‘Sakin Şehir’den geleceğin köyleri hareketi!
2013 Cittaslow Genel Kurulu’na Türkiye’nin Cittaslow Başkenti Seferihisar ...
CHP'li kadınlardan Başkan Şenol'a ziyaret
Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’u yönetim kurulu üyeleriyle birlikte ...
 
Engelleri azim ve eğitimle aşıyorlar
Dünya Engelliler Derneği’ndeki kasiyerlik eğitimi gören engelli kursiyerleri ...
60 Yaş kartlarında vize kolaylığı
İzmir'de toplu ulaşımda kullanılan 60 yaş kartlarında vize işlemlerinin ...
İZDENİZ’de fırtına koptu: Sendikayla belediye karşı karşıya!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin deniz ulaşımını sağlayan şirketi İZDENİZ ...
 
Güzelbahçe yılbaşı için ışıl ışıl oldu
Güzelbahçe Belediyesi, kentin önemli cadde, bulvar ve kavşaklarıyla parklarını ...
Esnaf ve mesle odalarından Sındır'a tam destek
Başkan Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır Bornova Belediyesi Nikah Salonu’ndaki ...
Bu merkeze üye olan gençlik iksirini kapıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Sağlıklı Yaş Alma ve Dayanışma Merkezi’ne ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Zehirli kurşundan nasıl kurtuldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Neşeye övgü!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva