HABERLER>POLİTİKA
29 Temmuz 2019 Pazartesi - 12:30

AK Partili Dağ’dan ‘Torbalı’ çıkışı: Yapmayacağız dedikleri her şeyi tek tek yapıyorlar

İzmir’in gündeminde yer alan bazı konularla ilgili açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Büyükşehir Belediye Başkanı’nın turizm sektörü temsilcileriyle yaptığı toplantı ile Karaburun ve Torbalı’da Belediye Başkanlarının belediye şirketlerine yapılan ve tartışmalara yol açanı değerlendirdi.

AK Partili Dağ’dan ‘Torbalı’ çıkışı: Yapmayacağız dedikleri her şeyi tek tek yapıyorlar

Büyükşehir Belediye Başkanı’nın gelinen noktada başarısızlığı itiraf ettiğini belirten Dağ “İzmir’de CHP’li belediyelerin gözümüzün içine baka baka yalan söyledikleri bir durumla karşı karşıyayız. Geçtiğimiz hafta İzmir’de belediyecilik açısından son derece üzücü bir hafta geçirdik. Seçim öncesinde ve sonrasında yapmayacaklarını taahhüt ettikleri şeyleri tek tek yaptıklarını görmekteyiz. Son günlerde ne yazık ki bu güzel şehir sadece ilçe belediyelerinde gerçekleşen usulsüzlükler ve nepotizm ile anılır oldu.” dedi.  

SOYER’DEN DAĞ’A NEPOTİZM CEVABI: ANKARA’YA BAKSINLAR!

“GÖZÜMÜZE BAKA BAKA YALAN SÖYLÜYORLAR”
Son dönemde İzmir’de belediyecilik açısından üzücü hadiselerin yaşandığını söyleyen Hamza Dağ “31 Mart’ta yapılan Yerel Seçimlerden önce ve sonra buldukları her fırsatta adil yönetim anlayışından ve liyakat esaslı atamalardan bahseden bir CHP vardı. Ancak göreve geldikten bir süre sonra söylediklerinin tam tersini yapan bir CHP ile karşı karşıya kaldık. Bu durum, gözlerimizin içine baka baka yalan söylediklerinin kanıtı niteliğindedir. Son günlerde yaşanan hadiselere baktığımızda, şehrimizin ne yazık ki ilçe belediyelerindeki usulsüzlükler ve nepotizmle ülke gündemini meşgul ettiğini görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Belediyenin şahsi mülk gibi görülemeyeceğinin altını çizen Dağ  “Belediye şirketleri, belediye kaynaklarının sağlıklı ve verimli kullanılması noktasında önemli bir sorumluluk üstlenmektedir. Bu nedenleşirketlerin yönetimi için görevlendirilen kişilerin özenle seçilmesi gerekmektedir. Son günlerde ise Karaburun ve Torbalı’da bu özenin gösterilmediği atamalar görmekteyiz.Bir tarafta Torbalı Belediye Başkanı üniversiteden henüz mezun bile olmamış oğlunu genel müdür yardımcılığına atadı ve bunu yaparken de o ilçedeki tüm gençleri güvenilmez ilan etti. Diğer tarafta ise Karaburun Belediye Başkanı kendisini genel müdür, akrabalarını ise üst düzey yönetici olarak görevlendirdi. Ardından gelen eleştirilere ise hiç çekinmeden, pişkince bir basın bildirisi ile tepki gösterdi.Tüm bunların yanında bir de Kemalpaşa Belediye Başkanı’nın, yanına bir kamu görevlisini alarak şahsi alacak-verecek meselesinin peşine düştüğünü gördük. Bu durum hem hukuka aykırı hem de fecaat bir durumdur. Her ne şekilde olursa olsun, vatandaşlardan gördüğü teveccühe ve aldığı oylara ihanet edenleri ne tarih affeder ne de İzmirliler.” diyerek açıklamasını sürdürdü.

“BAŞARISIZLIĞIN İTİRAFI”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın turizmciler ile yaptığı toplantıda söylediklerine de değinen Dağ, açıklamasını şu sözlerle noktaladı:

“İzmir geçmişte gelişmişlik düzeyi açısından İstanbul ve Ankara ile kıyaslanan bir şehirdi. Ancak Büyükşehir Belediye Başkanı’nın, İzmir’in turizmde bulunduğu konumu Bitlis ve Sivas örnekleri üzerinden ifade etmeye çalışması ve bunu yaparken de bu güzide şehirlerimize yönelik kırıcı bir dil kullanmasıgelinen noktayı özetlemektedir. Bu aslında bir vizyon daralmasının da ispatıdır. İzmir, ülkemizin turizm potansiyeli en yüksek şehirlerinden biridir ve tarih boyunca da göstergeler hep bu durumu tasdik eder nitelikte olmuştur. Belediye Başkanı’nın kullandığı bu ifadeler, 15 sene içinde İzmir’debaşta turizm olmak üzere ne denli başarısız olunduğunun itirafıdır. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı bir taraftan ‘Biz bu şehri iyi yönetemedik, profesyonel ligde oynarken alt liglere düştük’ şeklinde bir itirafta bulunurken, bir taraftan da yeni rant yollarının önünü açmayı planladığına şahit oluyoruz. Turizm temsilcileriyle yapılan toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı’nın kardeşinin de yer alması, Torbalı’daki gibi bir hadiseninBüyükşehir Belediyesinde de gerçekleşebilme ihtimalini akıllara getirmekte ve bunun altyapısının hazırlandığını düşündürmektedir.”

 
Menemenspor'dan Halil İbrahim atağı
 
İzmir'de Işılay Saygın yası
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gazanfer 29 Temmuz 2019 Pazartesi 16:42

Dağ önce reisinize bakın damadını bakan yaptı,daha ne söyleyeyim.İstersen bunun cevabını ver.

Yorumu oyla      4      5  
volkan 29 Temmuz 2019 Pazartesi 16:02

sizin yorum yapmanız için damadını bakan yapan tayyıp beye laf etmeniz gerek liyakattan söz edemesiniz siz!!!

Yorumu oyla      4      5  
Ercan 29 Temmuz 2019 Pazartesi 14:22

Bayılıyorum bu ak parti yetkilelerine Kendi mahallesinde olan bitene son derece kayitsız olup ta kalkıp başkalarına elestiri getirmelerine.Sayin dağ burası izmir. Burada bir eleştiri getireceginiz zaman dönüp önce aynaya bakacaksınız .O karaburun ve torbalu meseleleri çözüldü.Gönül tabi ki hiç olmamasini isterdi ama bu başkanlar gerekli duyarlılığı gösterdiler yine de.Peki siz ayni duyarlılığı gösteriyormusunuz.Bakın kabinede ki sağlık bakanina tarhi ankara demiryollari misafirhanesi verildi.Atatürk orman çiftliğinden büyük bir arazi tahsis edildi.Siz hiç rahatsiz olmuyormusunuz bunlardan.Bursa belediye başkanınin belediyenin tüm iştiraklerinin başına geçmesinden.Otuz ağustos icin ettiği cümlelerden hiç mi rahatsız değilsiniz .Bunlari görmezden gelmeseniz bu söylemlerinizi can kulağıyla dinleyeceğiz ama bu ikircikli tavrınız malesef bu soylemlerinizi boşa çıkartıyor.Bu tür siyaset anlayışı izmirde sokmedigini anlayin artik.

Yorumu oyla      13      5  
Gürkan 29 Temmuz 2019 Pazartesi 13:04

Komik. Bu konuda en son konuşması gerekenler en başta konuşmak için sıraya girmişler. Diğer mesele olan turizmde de tek suçlu belediye mi? Turizm Bakanlığı ne iş yapar? Siz bu işi çok iyi biliyorsunuz madem ki yıllarca yönettiğiniz bu ülkenin başkentine neden turist gelmiyor?

Yorumu oyla      12      6  
OLACAK İŞ DEĞİL 29 Temmuz 2019 Pazartesi 12:59

Siyasi partiler, özellikle iddialı sözler sarf edenler bazı şeylere çok ama çok dikkat etmelidir. Sonradan yapılan savunma ise günü kurtarmadan başka bir anlam ve önem içermez.Ne yapıp-edip; oğlunu,akrabanı yanından uzak tutacaksın. Sadece partinin şu yada bu belediyesin başkanının oğlu-kızı diye üst makamlara taşımayacak sın. Yada partiden beklentileri olan ve kapıdan kovsan bacadan girenlere üst düzey görev verecek olursan vay haline.Yapılması gereken çok basit: tek kriterin LİYAKAT olursa, ne senin başın ağrır nede bu tür tartışmalarla partin yıpranır.NOKTA.

Yorumu oyla      7      5  
TC misafir 29 Temmuz 2019 Pazartesi 12:57

Bu konuda sizin söylemeye hakkınız olan tek şey "bize mi özeniyorsunuz?" olur. Siz ve sizin zihniyetiniz bu konuda eleştiri değil ancak adam kayırma ve torpil hususunda tavsiye ve eğitim verebilir.

Yorumu oyla      12      6  
Beyfendi 29 Temmuz 2019 Pazartesi 12:52

Damatlarını,yeğenlerini bakan,müdür kaymaklı mevkilere getirenler ahlak ve dürüstlükten bahsediyor yargı elinizde chpyi didik didik arıyorsunuz ah birde ak partili belediyeleri arasak didik didik kim bilir ne skandallar çıkacak.Ben haksızlık ve yolsuzluk yapan herkezin karşısındayım chp akp farketmez.

Yorumu oyla      11      6  
aliço 29 Temmuz 2019 Pazartesi 12:44

sayın başkanım siz öyle diyorsunuzda ,izmirin kaymakamının istanbulda ne işi var seçim çalışması için,görev süresi 5 sene iken 7 sene nasıl kalıyor.iğneyi önce kendinize batırın başkanım

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Pakdemirli'den İzmir'de 'teknoloji' mesajları: Zamanından bazı trenleri kaçırmışız
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Türkiye'nin daha hızlı koşması ...
AK Parti'den teşkilatlarına 'Suriyeli' talimatı
AK Parti yönetimi, Ankara'da toplanan il başkanlarına, vatandaşlara ulaşıp ...
CHP'li Beko'dan taşeron işçiler için kanun teklifi
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, kamuya geçirilen taşeron işçilerin ücretleri; ...
 
Ankara'dan 'vizesiz Avrupa Birliği' atağı
Avrupa Birliği'ne vize muafiyeti için gerekli 72 kriterden 66'sını yerine ...
Bakan Soylu'dan Suriyeliler ile ilgili flaş açıklama
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçici koruma statüsündeki Suriyelilerin ...
AK Partili Sürekli'den 'Torbalı' tepkisi: İzmir kaybediyor!
Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur'un oğlu Efe Uygur'u belediye şirketinde ...
 
Soylu: 3 bin kadın personel alacağız
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, emniyet müdürlüklerindeki güven masalarında ...
CHP Lideri’ne saldırıyı destekleyen müdür için bakanlıktan açıklama!
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun şehit cenazesinde maruz kaldığı saldırı ...
CHP'nin Başkanlar Çalıştayı sona erdi
CHP'nin, yerel yönetim stratejisini belirlemek üzere Afyonkarahisar'ın ...
 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva