HABERLER>POLİTİKA
29 Temmuz 2019 Pazartesi - 12:09

Bakan Pakdemirli'den İzmir'de 'teknoloji' mesajları: Zamanından bazı trenleri kaçırmışız

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Türkiye'nin daha hızlı koşması gerekiyor. Zamanında bazı trenleri kaçırmışız. Şimdi bu trenlere son vagonda da olsa atlamamız lazım." dedi. 

Bakan Pakdemirli den İzmir de  teknoloji  mesajları: Zamanından bazı trenleri kaçırmışız

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran'ı makamında ziyaret eden Pakdemirli, ardından üniversitenin araştırma merkezine geçti.

Rektör Baran, Pakdemirli'ye üniversitedeki çalışmalarla ilgili sunum yaptı. 

Türkiye'nin daha iyi yerlere gelmesinin bilimle olacağını vurgulayan Pakdemirli, şunları kaydetti:

"Gelecek 10 yıllar bilgi teknolojisi çağı olacak. Bu anlamda üniversite sanayi iş birliği çok önemli. Üniversitelerimizde bu yönde bir eksiklik var. Üniversitelerimizi dünya çapında iş yapan, bilim üretir hale getirmemiz lazım. Burada uluslararası kuruluşlarla üniversitelerimizin çok sıkı iş birliğine gitmesi lazım. Türkiye'nin daha hızlı koşması gerekiyor. Zamanında bazı trenleri kaçırmışız. Şimdi bu trenlere son vagonda da olsa atlamamız lazım. Özellikle bilgi teknolojileri bakımından." 

Pakdemirli, Türkiye'nin her konuda çok iddialı projelere imza attığının altını çizerek, bunlardan birinin de Yusufeli Barajı olduğuna işaret etti.

Yusufeli'nde yerden 400 metre yükseklikte, keçinin dahi otlamadığı yere baraj yaptıklarını belirten Pakdemirli, "Yarın buradan bir canlı yayın yapacağız. Önemli projelere imza atarken çok iddialı üniversitelere de imza atamamız gerekiyor. Uluslararası bilgi alışverişine çok önem veriyoruz. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) başkanı yeni seçildi. Seçilir seçilmez bizi aradı ve 'Türkiye ile yürümek istiyoruz. Sizin vizyonunuzdan faydalanmak istiyoruz.' dediler." ifadelerinin kullandı. 

Konuşmalarının ardından Pakdemirli, İYTE Malzeme Araştırma Merkezi'nde incelemelerde bulundu.  Bakan Pakdemirli'ye İzmir Valisi Erol Ayyıldız da eşlik etti. 

İYTE ziyaretinin ardından Demokrasi Üniversitesi'ne giden Bakan Bekir Pakdemirli'yi burada Rektör Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper ve üniversitede görevli öğretim üyeleri ile çalışanlar karşıladı. Rektörlük binası girişinde bekleyenlerin tek tek elini sıkan Pakdemirli, daha sonra Prof. Dr. Tunçsiper ile bir süre basına kapalı görüşme yaptı. Ardından Ege İhracatçı Birlikleri'ne (EİB) geçen Pakdemirli, 1 Eylül'de yeni ihracat sezonu başlayacak olan çekirdeksiz kuru üzümün katma değerli ihracatı için Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği üyeleri ile düzenlenen toplantıya katıldı. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantının ardından Pakdemirli, buradan ayrıldı.

'ÜZÜM ÜRETİCİSİNİ MAĞDUR ETMEYECEĞİZ'
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin İzmir Ege İhracatı Birlikleri’ne yaptığı ziyaretin detayları yazılı açıklama ile duyuruldu. Pakdemirli, Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’ndeki toplantıda Ege Bölgesi’nin önemli ihraç ürünlerinden çekirdeksiz kuru üzümde 2019 -2020 sezonunda üreticinin mağdur olmasına izin vermeyeceklerini, üretici ve ihracatçıların taleplerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a arz edeceğini, üreticilere Kurban Bayramı sonrasında güzel mesajlar iletmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) alacağı kuru üzümleri, ihracatçıların TMO’dan geri almasını taahhüt etmelerini de isteyen Pakdemirli, "Kendim çekirdeksiz kuru üzüm üreticisiyim, geçmiş yıllarda ihracatını da yaptım. Sektörün sorunlarını bilen, içinizden gelen birisiyim. TMO’nun zarar etmeden, kuru üzüm sektöründe piyasa yapıcı olması için çalışacağız. TMO geçen yıl piyasaya girmeden sektörü regüle etti. 2 yıldır üretici kar ediyor, bu yıl da zarar etmemesi için gerekeni yapacağız. Bu yıl TMO’nun piyasaya girmesi gerekirse kaç liradan piyasaya girmesi gerekir, ne kadar ürün alması gerekir bütün bunlar matematik. Bunu çalışıp gerekli adımları atarız. Üzüm fiyatını aşağı düşürmeyeceğimizin mesajını kamuoyu ile güçlü bir şekilde paylaşmak istiyorum" diye konuştu.

'TMO 20 BİN TON ÜZÜM ALSIN, TÜRKİYE’NİN İHRACATI 80 MİLYON DOLAR ARTAR'
Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Birol Celep ise üreticinin 10 TL fiyat beklentisinin makul olduğunu, kuru üzümde bu fiyat seviyesinin altına inilmemesi için TMO’nun 20 bin ton kuru üzüm almasını istediklerini Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal’a iletti. 2019- 2020 sezonunda rekoltenin yüksek olacağı beklentisi taşıdıklarını bunun da fiyatlar üzerinde baskı yaptığının altını çizen Celep, "Toprak Mahsulleri Ofisi piyasadan 20 bin ton kuru üzüm alması halinde Türkiye’nin kuru üzüm ihracatından kazanacağı döviz miktarı en az 70- 80 milyon dolar artacak. TMO’nun piyasada denge görevini görmesini istiyoruz" dedi. (DHA-AA)

 
Bucasporlu genç yıldız Başakşehir'de 
 
Menemenspor'dan Halil İbrahim atağı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
.. 29 Temmuz 2019 Pazartesi 16:18

Son Vagon da kaçtı başkan.. sadece arkadan el sallanıyor şuan farkındamısın..

Yorumu oyla      5      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'den teşkilatlarına 'Suriyeli' talimatı
AK Parti yönetimi, Ankara'da toplanan il başkanlarına, vatandaşlara ulaşıp ...
CHP'li Beko'dan taşeron işçiler için kanun teklifi
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, kamuya geçirilen taşeron işçilerin ücretleri; ...
Ankara'dan 'vizesiz Avrupa Birliği' atağı
Avrupa Birliği'ne vize muafiyeti için gerekli 72 kriterden 66'sını yerine ...
 
Bakan Soylu'dan Suriyeliler ile ilgili flaş açıklama
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçici koruma statüsündeki Suriyelilerin ...
AK Partili Sürekli'den 'Torbalı' tepkisi: İzmir kaybediyor!
Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur'un oğlu Efe Uygur'u belediye şirketinde ...
Soylu: 3 bin kadın personel alacağız
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, emniyet müdürlüklerindeki güven masalarında ...
 
CHP Lideri’ne saldırıyı destekleyen müdür için bakanlıktan açıklama!
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun şehit cenazesinde maruz kaldığı saldırı ...
CHP'nin Başkanlar Çalıştayı sona erdi
CHP'nin, yerel yönetim stratejisini belirlemek üzere Afyonkarahisar'ın ...
CHP'li Vekil Kılıç sordu: İzmir'in içme suyu kirleniyor mu?
CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, “Menderes ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva