HABERLER>POLİTİKA
28 Temmuz 2019 Pazar - 08:43

CHP Lideri’ne saldırıyı destekleyen müdür için bakanlıktan açıklama!

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun şehit cenazesinde maruz kaldığı saldırı sosyal medya hesabından desteklediği için hakkında soruşturma açılan Selim Diniz İlkokulu’nun Müdürü Ayşe Çevik’in durumu hakkında Bakanlık açıklama yaptı. Sürecin devam ettiği belirtilirken, konuyu TBMM’de gündeme taşıyan CHP İzmir Milletvekili Bakan ise, “İncelemenin yapılıp soruşturmaya dönüşüp dönüşmediği konusunda detay paylaşılmamış. Müdür’ün koruma altına alındığı düşüncesi tarafımızda hasıl olmuştur” dedi.

CHP Lideri’ne saldırıyı destekleyen müdür için bakanlıktan açıklama!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesine cevap geldi.

İzmir Milletvekili Bakan, geçtiğimiz Nisan ayında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı bir şehit cenazesinde saldırı ve linç girişimine maruz kalması sonrasında sosyal medya hesabından açıklama yapan Selim Diniz İlkokulu’nun Müdür Ayşe Çevik’in durumunu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) taşımıştı.

Çiğli’de bulunan okulun müdürlüğünü yapan Çevik, AK Parti üyesi olan saldırgan Osman Sarıgün’e destek mesajı yayınlamış ve sosyal medya hesabından, ‘Osman Dayıyı müdafaa etmek için 800 avukat gönüllü başvuru yapmış. Gurur duydum’ ifadelerini kullanmıştı. Eğitim Bir Sen üyesi olduğu belirtilen Çevik, ayrıca yerel seçimler öncesi 13 Şubat tarihli gönderisinde, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci ile çektirdiği fotoğrafı paylaşmıştı.  O süreçte yaşananlardan bazı öğrenci velileri rahatsızlık duymuş açıklamalarda bulunmuştu.

CHP’li Vekil Bakan ise; ‘ İlkokul çağındaki çocukların emanet edildiği bir eğitimcinin bir saldırganın savunuculuğunu yapması ve açıkça siyasi tutum sergilemesi devlet memurları kanununa ve eğitim etiğine aykırı değil midir? Bu olay karşısında Bakanlığınızın tutumu ve açıklaması nedir?

Selim Diniz İlkokulu’nun Müdürü olduğu belirtilen Ayşe Çevik’in sosyal medyada şiddeti meşrulaştıran ve siyasi tavır sergileyen paylaşımları hakkında idari soruşturma ve/veya işlem başlatılmış mıdır? Başlatıldıysa ilgili kişi hakkında hangi işlemler yapılmıştır? Başlatılmadıysa hangi gerekçe ile başlatılmamıştır?’ şeklindeki 2 soruyu TBMM gündemine taşımış Bakan Selçuk’a cevaplanması üzerine yöneltmişti. Bakanlık soruları cevaplandırdı.

BAKANLIK: AÇILAN SORUŞTURMA SÜRECİ DEVAM EDİYOR
Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından, ‘İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın 7/12014 Esas Numaralı Yazılı Soru Önergesine İlişkin Bilgi’ başlığı adlında verilen cevapta şu ifadeler yer aldı: İzmir Valiliği’nce konuya ilişkin olarak; Söz konusu okul müdürü hakkında Valilik makamının 29/04/2019 tarihli onayı ile inceleme-soruşturma başlatıldığı ve sürecin halen devam ettiği belirtilmektedir.

MÜDÜR KORUMA ALTINA ALINMIŞ!
Egedesonsöz’e konuşan Bakan soruşturmanın devam etmesi yönündeki bilgi üzerinden, “Eğitim Bir Sen üyesi bir okul müdürü, Genel Başkanımıza yumruk atmak suretiyle saldıran ve AKP üyesi olan Osman Sarıgün’e sosyal medya hesabından destek mesajı yayınlıyor ve duyduğu ‘gururu’ ifade ediyor. Çocuklarımızı emanet ettiğimiz bir eğitimci; şiddetin savunuculuğunu yapıyor, bir saldırganla gurur duyuyor, açıkça siyasi tutum sergiliyor ve hem Devlet Memurları Kanunu’na hem Milli Eğitim Temel Kanunu’na hem de eğitim etiğine aykırı davranıyor! Konuyu TBMM gündemine taşımış ve Milli Eğitim Bakanı’na konuyla ilgili detayları sormuştuk. Ancak Bakan Ziya Selçuk, İzmir Valiliği’nden aldığı “29/04/2019 tarihinde inceleme-soruşturma başlatıldığı ve sürecin devam ettiği” bilgisini aktarmakla yetinmiştir. Valilik ise, özellikle ‘inceleme-soruşturma’ şeklinde ifade ederek, müdürle ilgili soruşturma başlatılıp başlatılmadığı, incelemenin yapılıp soruşturmaya dönüşüp dönüşmediği konusunda detay paylaşmamıştır. Müdür’ün koruma altına alındığı düşüncesi tarafımızda hasıl olmuştur” dedi.

BU DÜZEN BÖYLE GİTMEZ
Bakan ayrıca, “Bakan Bey ise, “Okul müdürünün bu tavrı Devlet Memurları Kanunu'na, Milli Eğitim Temel Kanunu'na ve eğitim etiğine aykırı değil midir? Bu olay karşısında Bakanlığınızın tutumu ve açıklaması nedir?” diye sorduğumuz soruya yanıt verememiştir. Çünkü saraydaki tek kişinin atadığı Bakanlar, kendilerini vatandaşa karşı, seçilmiş milletvekillerine karşı sorumlu hissetmemektedir. Çünkü hesap verecekleri saraydaki tek kişi bir şey sorana kadar kendilerinin kim olduğunun ve sorumluluklarının ne olduğunun bir önemi yoktur. Bu sistem bu düzen böyle gitmez, gitmeyecek de” ifadelerini kullandı.

 
Mehmet KARABEL yazdı... ‘Beni neden ortadan kaldırmak istiyorlar?’
 
İzmir'de gece yarısı düello: Kayınpeder damadı bıçakladı!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
29 Temmuz 2019 Pazartesi 08:36

Çiğli'de böyle müdürü istemiyoruz. İlçeden uzaklaştırın.

Yorumu oyla      9      5  
Izmirli 28 Temmuz 2019 Pazar 22:42

Sayın milletvekili kişilerin sosyal medyada yaptığı yorumlar ve paylaşımlar ne zamandan beri mesleği ile bagdastirilmaktadir ? Soz konusu paylaşım kişisel hesabı üzerinden yapıldığını anlıyorum buradan ancak siz okul müdürü olduğundan bahsediyorsunuz. Sizin dusunce özgürlüğünuz burada bitiyor zannederim..Ne kadar üzücü. Aksine herkesin düşüncelerine saygı duymayı öğrendiğimizde birlikte yaşamayı öğreneceğiz..

Yorumu oyla      4      8  
... 28 Temmuz 2019 Pazar 20:58

Buca Kaymakamı'nın İstanbul'a seçim çalışmasına gittiğini Murat Bakan haberlere çıkartmıştı. Haberlerden bildiğim kadarıyla o konuyu da TBMM'ye taşımış..

Yorumu oyla      5      6  
Mehmet79 28 Temmuz 2019 Pazar 15:50

Şero burada müdür denen kişi gariban mı oluyor?

Yorumu oyla      7      8  
And justice for All 28 Temmuz 2019 Pazar 12:40

Şero doğeu yazmış,Chp olarak adaleti savunuyorsanız , diğer kişilerden neden Şikayetçi olmuyorsunuz,sizlede dirsek teması olmasından kaynaklsnmasın.Chp olarak çifte standart yapmayın

Yorumu oyla      9      15  
Şero 28 Temmuz 2019 Pazar 11:45

İyi hoşta devletin kaymakamı,23 Haziran seçiminde İstanbul’a seçim çalışmasına gidiyor gazetelere manşet oluyor,hiç bir işlem yapılmadı.Devletin gücü garibana mı geçiyor

Yorumu oyla      10      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'nin Başkanlar Çalıştayı sona erdi
CHP'nin, yerel yönetim stratejisini belirlemek üzere Afyonkarahisar'ın ...
CHP'li Vekil Kılıç sordu: İzmir'in içme suyu kirleniyor mu?
CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, “Menderes ...
Soyer’in o sözlerine Bitlis’ten yanıt: Bizi incittiniz ama sizi bekleriz
Bitlis Belediye Başkan Nesrullah Tanğlay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
Bakan Selçuk, eğitimdeki yol haritasını İzmir'de anlattı
İzmir'de yaptığı konuşmada Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitimde 2040 yılına ...
MHP Lideri Bahçeli'den 'Güvenli bölge' açıklaması
MHP lideri Bahçeli, "Derinliği 30 kilometreyi bulan güvenli bölge acilen ...
AK Partili Vekil'den Karakayalı'ya 'Özür dile' çağrısı!
AK Parti İzmir Milletvekili Kırkpınar, ortağının işyerinde yaşadığı tartışmayla ...
 
Lider’den kongre isteği: İlçelerde de ilde de tek aday olsun!
CHP’de olağan kurultay takviminin ilerleyen günlerde işlemesi beklenirken ...
AK Partili Hamza Dağ açıkladı: İzmir'e sefer sayısı artacak mı?
Türk Hava Yolları'nın İzmir seferlerindeki düşüşle ilgili açıklama yapan ...
İYİ Partili delegeler çarşaf liste istiyor
3 Ağustos 2019 Cumartesi günü Ankara ‘da gerçekleştirilecek olan İYİ Parti ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva