HABERLER>POLİTİKA
27 Temmuz 2019 Cumartesi - 16:24

Soyer’in o sözlerine Bitlis’ten yanıt: Bizi incittiniz ama sizi bekleriz

Bitlis Belediye Başkan Nesrullah Tanğlay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in turizmle ilgili söylediği, “Bugüne kadar bu potansiyel yokmuş gibi yaşandı. Sanki Sivas’ta yaşıyormuşuz gibi, sanki Bitlis’te yaşıyormuşuz gibi yaşadık” sözlerine yanıt verdi. Tanğlay, “Başkan, talihsiz cümleleriniz bizi incitti, ancak sizi yine de Bitlis'e bekleriz” dedi.

Soyer’in o sözlerine Bitlis’ten yanıt: Bizi incittiniz ama sizi bekleriz

Bitlis Belediye Başkan Nesrullah Tanğlay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in turizmle ilgili söylediği, “Bugüne kadar bu potansiyel yokmuş gibi yaşandı. Sanki Sivas’ta yaşıyormuşuz gibi, sanki Bitlis’te yaşıyormuşuz gibi yaşadık” sözlerine yanıt verdi. 

Başkan Tanğlay, açıklamasına “Gibisi fazla Soyer, biz gerçekten Bitlis’te yaşıyoruz” diye başlayan Başkan Tanğlay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, İzmir'in turizmdeki potansiyelinin kullanılamadığı hususuna dikkat çekmek isterken sarf ettiği ‘Bitlis’te yaşıyormuşuz gibi yaşadık’ cümlesinin son derece talihsiz, kırıcı ve maksadını aşan bir beyan olduğunu söyledi.

-BAŞKAN SOYER'DEN BİTLİS AÇIKLAMASI: YANLIŞ ANLAŞILDI...

Tanğlay, “İzmir şüphesiz ülkemizin en nadide ve güzel şehirlerinden biridir. Ancak başkan, İzmir'in turistik anlamda hak ettiği yerde olmamasının esas sebebinin, on yıllardır İzmir'i yöneten ve kendisiyle aynı zihniyette olan yerel yönetimlerin vizyonsuz ve basiretsiz turizm politikası olduğunun farkında değil ne yazık ki. Sorunun esas sebebinin farkında olmadığı gibi, çözüm önerisini 2 yıl önceki ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada yere göğe sığdıramadığı Bitlis'i küçümseyerek sunmasının da şüphesiz mensubu olduğu zihniyetin her daim kendini açığa vurmuş üstenci bakış açısının sonucu olduğunu biliyoruz. Lakin tarihi ve barındırdığı doğal güzellikleriyle gerek ülke gerekse de dünya çapında son derece bilinen ve büyük bir öneme sahip bir şehirdir Bitlis. Kökleri Neolitik döneme kadar uzanan ve neredeyse İstanbul’dan sonra en fazla tescilli tarihi esere sahip bir şehirdir. Sadece tarihi eserleri ile değil, dünyada eşi benzeri olmayan doğal güzellikleri olan ve aynı zamanda Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi kapsamında ‘Mükemmeliyet Ödülü’ alan dünyanın ikinci, Türkiye'nin en büyük krater gölü olan Nemrut Krater Gölü ve dünyanın en büyük sodalı gölü, Türkiye'nin de en büyük gölü olan Van Gölü gibi iki muhteşem doğa harikasına, Türkiye'nin en büyük kayak pistine, dünyanın en büyük Türk-İslam mezarlığı olan Selçuklu mezarlığına, yetiştirdikleri ilim, din, kültür ve sanat adamları, mutasavvıf ve zahitleri ile değerlendirilen, ‘İslamiyet'in kubbeleri’ anlamına gelen ve dünyadaki 3 şehirden biri olan Kubbet-ül İslam'a, ülkede sadece 17 tane bulunan 'Sakin Şehir'den birine, burada sayılamayacak kadar güzelliğe ve sizin 2017'deki tabirinizle ‘Harika misafirperverlik gösteren’ insanlara ev sahipliği yapan şehirdir Bitlis. Başkan, talihsiz cümleleriniz bizi incitti, ancak sizi yine de Bitlis'e bekleriz. Biz Bitlis'te yaşıyoruz ve Bitlis'te yaşamak çok güzel. Bitlis'imiz hala eşsiz, insanlarımız hala harika misafirperverdir” dedi.

BİTLİSLİLER DERNEĞİ'NDEN AÇIKLAMA
Öte yandan Karabağlar Bitlisliler Derneği de konu ile ilgili bir açıklama yaptı Dernekten yapılan açıklama şu şekilde:

"İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Tunç Soyer in 25 Temmuz 2019 tarihinde çeşitli Medya kuruluşlarında yayınlanan söyleşisinde "Başkan Soyer'den Turizm mesajları ve öz eleştiri; bugüne kadar Bitlis'te yaşamış gibi yaşadık" başlığıyla verilen Haber'in detayında "İzmir'in Turizm potansiyeline vurgu yaparak, bugüne kadar bu potansiyel yokmuş gibi yaşandı. Sanki Sivas'ta yaşıyor muşuz gibi, Sanki Bitlis'te yaşıyor muşuz gibi yaşadık. Oysa İzmir bambaşka bir yaşam kalitesi veriyor dedi" ifadelerine yer verilmiştir. Burada yurdumuzun iki güzide şehrini ve oralarda ki yaşam kalitesini hor gören, düşük gösteren bir yaklaşım sergilenmesi İzmir'de yaşayan yaklaşık 200 bin Bitlisliyi ve Bitlis şehrini derinden yaralamış ve üzüntüye sevk etmiştir. 7000 yıllık tarihi ile 1000 yıllık Anadolu Türk tarihinin başlangıç noktası olan, Sultan Alparslan'ın necip Türk milletine Anadolu'nun kapılarını aralarken otağını ve ordugahını kurduğu, sadece tarihi ile değil el değmemiş tabii güzellikleri ile, herkesi ve her kesimi kucaklayan sevgi ve hoşgörü kültürü ile herkesle barışık olan bir anlayışın temsilcisi olan, yetiştirdiği ilim adamları ve siyasetçileri ile Yurdumuza her yönden olumlu katkı sağlayan değerleri ile marka olmuş bir şehrimizi böylesine töhmet altında bırakan ifadeleri en hafif tabiriyle bilgisizce ve ayrıştıran bir anlayışın ürünü olduğunu görmek bizleri derinden sarsmış ve üzmüştür. Yaşadığımız güzel şehrimiz İzmir'e maddi manevi katkı sağlayan, her yönden gelişimine destek veren, siyasetçileri ile sanayicileri ile bürokratlarıyla, esnafı ve zanaatkarları ile yaşadığı kente değer katan, en az suç oranına sahip hemşehrileriyle huzura ve güvene katkı sağlayan Biz İzmirli Bitlisliler olarak sayın Tunç Soyer'i üzüntüyle kınadığımızı ifade etmek isteriz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer'i ; 2000 yıllık Bitlis Kalesi ile gidip de gezenlerin tarafsız ifadeleriyle Kordonu aratmayan Tatvan sahili ile dünyanın en büyük Anıt mezarına sahip ve son yıllarda yapılan yatırımlarla modern ve yaşanılabilir bir görüntüye kavuşan Ahlat ilçesi ile her yıl yurt içinden ve yurt dışından yüzlerce dağcının katılımı ile gerçekleşen Süphan Dağı tırmanışı ile marka haline gelmiş Adilcevaz'ı ile doğal güzellikleri ve balı ile ünlenmiş Hizan ilçesi ile Güroymak ve Mutki ilçeleri ile güzel Bitlis ilimizi yakından görmeye ve yapmış olduğu Bu talihsiz açıklamadan dolayı Sayın Tunç Soyeri Bitlis halkından özür dilemeye davet ediyoruz... Kamuoyuna siz değerli basın mensupları aracılığıyla duyururuz saygılarımızla..." 

 
Bakan Selçuk, eğitimdeki yol haritasını İzmir'de anlattı
 
İzmir'de Üniversite Tercih Fuarı'na yoğun ilgi
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Okan Bayat 28 Temmuz 2019 Pazar 23:55

Bitlis''in taşına Kurban ol sayın soyer.

Yorumu oyla      4      5  
Emekçi İzmirli 28 Temmuz 2019 Pazar 14:23

Turizm ve sosyal demokrat yapısı için İzmirin durumunu eleştirmiş, Bitlis''in iklimsel, kültürel ve jeolojik yapısı farklı kötü birşey söylememiş başkan.Algı yaratılmaya çalışılıyor art niyetli olmadığı gayet net...

Yorumu oyla      5      5  
Gülüsü 28 Temmuz 2019 Pazar 10:29

Bende Bitlisliyim .Turkiyede yaşanılacak illerden birisi .Gelin görün.işimden dolayı memleketim uzağım bugün gonderseler hemen giderim.Ahlati çok ozledim.Baskan Nesrullah Beye tesekkurler.

Yorumu oyla      4      6  
Gürkan 27 Temmuz 2019 Cumartesi 16:54

Sizin zihniyet yüzünden turist gelmiyor demiş. Sanırsın Bitlis'e turist yağıyor. Yahu bu ülkenin başkentini yıllarca hangi "zihniyet" yönetti? Doğru düzgün turist gelmiyor. Ayrıca Soyer'in sözleri küçük görme maksaklı söylediğini zannetmiyorum. Bitlis'in imkanları ile İzmir veya İstanbul bir mi? Kıyas bile yapılmaz. Yapana da gülerler.

Yorumu oyla      5      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Selçuk, eğitimdeki yol haritasını İzmir'de anlattı
İzmir'de yaptığı konuşmada Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitimde 2040 yılına ...
MHP Lideri Bahçeli'den 'Güvenli bölge' açıklaması
MHP lideri Bahçeli, "Derinliği 30 kilometreyi bulan güvenli bölge acilen ...
AK Partili Vekil'den Karakayalı'ya 'Özür dile' çağrısı!
AK Parti İzmir Milletvekili Kırkpınar, ortağının işyerinde yaşadığı tartışmayla ...
 
Lider’den kongre isteği: İlçelerde de ilde de tek aday olsun!
CHP’de olağan kurultay takviminin ilerleyen günlerde işlemesi beklenirken ...
AK Partili Hamza Dağ açıkladı: İzmir'e sefer sayısı artacak mı?
Türk Hava Yolları'nın İzmir seferlerindeki düşüşle ilgili açıklama yapan ...
İYİ Partili delegeler çarşaf liste istiyor
3 Ağustos 2019 Cumartesi günü Ankara ‘da gerçekleştirilecek olan İYİ Parti ...
 
CHP’li Bakan, ‘okullarda fişleme mi var?’ diye sormuştu: Bakanlıktan cevap geldi!
İzmir Milletvekili Bakan’ın, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından ...
Selçuk'tan velilere 'okula başlama yaşı' hatırlatması
Milli Eğitim Bakanı Selçuk, Instagram hesabından "Okula yeni başlayacak ...
Yerli üretim logolu etiketlerde düzenleme
Yerli üretim logosu bulunan etiketlerde ve fiyat listelerinde üretim yerinin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva