Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
22 Nisan 2024 Pazartesi

Susuyorlar, çıtları çıkmıyor…

Sanki tarihin en vahşi, en acı ve en kanlı soykırımlarını onlar yaşamadı…

Susuyorlar! Taşlar dile geliyor da insanlık namına ağızlarından tek bir cümle çıkmıyor…

Tövbe, sadece 18 Ekim 2023 tarihinde yayımladıkları bir tivitlerini gördüm. Başa tutturmuşlar. Öznesiz, genel geçer bir paylaşım… Sonrasında yine çıt yok.

Evet evet şu “Bizim Musevilerden” bahsediyorum, “biz Türk Yahudisiyiz” diyenlerden. Vatandaşlarımızdan, kardeşlerimizden, arkadaşlarımızdan, komşularımızdan; birlikte yaşayıp, birlikte güldüğümüz ama maalesef birlikte ağlayamadıklarımızdan!

Üzgünüz!

Neresinden bakarsanız bakınız Filistin’de 40.000 civarında sivil hayatını kaybetti. Diyebilirim ki çoğu da “Kadın ve Çocuk”…

Ya yaralı olanlar? Ömrünce iyileşemeyecek ve düzelemeyecek olanlar?

Canımız yanıyor.

İsrail Devleti’nin saldırıları vahşice sürüyor. Belki de 3. Dünya Savaşı’na, yani daha çok acıya ve daha çok gözyaşına sebep olacak bu şiddet!

Yine de susuyorlar…

***

Fakat beş yüz otuz iki yıl önce biz böyle davranmamıştık… Kapımızı da gönlümüzü de sonuna kadar açmıştık onlara!

 “Şimdilerde destek gördükleri Avrupa’dan sürüldüklerinde, katliama ve vahşete uğradıklarında”…

Hatta hoş karşılanmaları, güvende ve afiyette olmaları hususunda bir ferman-ı şahane bile yayınlamıştı dönemin Sultanı 2. Bayezıd Han… Böyle buyur etmiştik onları topraklarımıza…

Fark eder mi? Nazilerin soykırım yaptığı dönemde de öyle yapmış, kapılarımızı yine sonuna kadar açmıştık… Alman Mezalimi Holokost’an Türkler sayesinde kurtulan Yahudileri düşünseler keşke…

Üzgünüz!

‘Türk Musevi Tolumu’nun sessiz kalmasından dolayı… Ülkemizdeki herhangi bir Musevi Cemaatinin veya 500. Yıl Vakfı yetkililerinin suskunluğundan dolayı çok üzgünüz!

“O masum çocukların cesetlerini, aldıkları yaralarla acıyla ağladıklarını, feryat eden ana ve babalarını görmüyorlar mı acaba?”

Bunu düşünüyorum…

Lakin Sosyal Medya hesaplarında yani “sanal âlemde” Kadınlar Günü’nü ve Anneler Günü’nü kutluyorlar… “23 Nisan Çocuk Bayramı”nı tebrik ediyorlar, ediyorlar da yetmiyor işte, sanal pansumanlar acıları dindirmiyor.

Sahte mi yoksa bu paylaşımlar, “sanal bir maske” mi?

***

Elleri kolları bağlıdır diyorum, vicdan sahibidirler; belki de dua ediyorlardır diyorum, bir şeyler yapmak için çırpınıyorlardır diyorum… Diyorum da nedense kendimi dahi ikna edemiyorum!

Zira insan yanında görmek istiyor dost bildiklerini… Çekilen acılar karşısında dik durmasını istiyor yakınlarının, ama yoklar! 

***

Sahi neden ortak bir açıklama, bir telin ya da ne bileyim “caydırıcı” bir karar almaz Yahudi-Musevi kardeşlerimiz, neden?

Büyük büyük işadamları, küresel şirketleri ve çok güçlü cemaatleri neden susar bu katliam karşısında?

“Aman ticaretimiz aksamasın, kazancımız eksilmesin” diye mi düşünürler acep?

Bu mu yani, gerçekten bunu mu düşünürler?… İnsanlık için, insanlık adına bir kazanç düşünmezler mi hiç?

Haydi, siz söyleyin…

Korkuyorlar deyin mesela… Batılı devletlerden ürküyor deyin…

Oysa Roma’dan bu yana Batı katlediyor Yahudileri… Sürgünler ve soykırımlar hep batı menşeli.

İspanyol, Portekiz; Alman Fransız ve Rus zulmünü unuttular mı? Müslümanlarla bu kadar savaşmadı Yahudiler.

Bizim karşımıza da İngilizlerin emri atında çıkmışlardı. “Siyon Katır Bölüğü” adıyla Çanakkale’de görülmüşler şamarı yiyince de kaçmışlardı. Hepsi o.

Hep Avrupa’nın hep batının tasmasında kaldılar!

Niye görülmez bu gerçekler? Onlara şefkatle kollarını açan tek millet Türkler değil mi?

Niye Türkiye’ye ve Türklere borçlarını ödemek istemezler, yanımızda olmazlar?

***

Son verilere göre Türkiye’de 15.000 Civarında Musevi-Yahudi yaşıyor… Vatandaşız, ayrımız gayrımız yok! “Devletimize yürekten bağlılar, milletimize gönülden”… Tamam.

Tamam da acımızda, insanlığın ortak acısında yanımızda değiller!

Biz İsrail saldırılarına karşı direnirken, uluslararası arenada “barış ve ateşkes için” mücadele ederken onların sessizliği bizi yaralıyor…

***

Vahşeti durdurmak bir bakıma onların elinde ve en çok da onlara yakışır!…

Hem bu adımları “Yahudilere” duyulan tarihi düşmanlığı da engelleyebilir. İnsanlık için güzel bir adım atmış olurlar. Maddi güçlerine, evrensel konumlarına ve tesir durumlarına bakınca bu onlar için çok kolay!

Kolay da… Nedense susuyorlar.

Yoksa onlar da mı Siyonizmin Türk Vatanı hedefine hizmet ediyor?!

***

“Vadedilmiş toprakların hedefinde Türk vatanı da vardır. Bu kapsamda Filistin’in güvenliği Türkiye’nin güvenliğidir. Biz güvenlik haklarımızdan, din kardeşlerimizin inanç ve insan haklarından taviz veremeyiz, vermeyeceğiz." Lider Devlet Bahçeli

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Doğrucu Davut. 25 Nisan 2024 Perşembe 15:28

Chp neden susuyor? Yahudiler ve Ermeniler de susuyor Dem de susuyor. Çünkü küfür tek millet

Yorumu oyla      6      2  
Ali a 25 Nisan 2024 Perşembe 01:16

Gayet yerinde ve insani tesbitler çocuklar ve kadınların öldüğü yerde tarafsızlık yada onu bunu bahane namussuzluktur ....

Yorumu oyla      4      0  
ÖZGÜR FİLİSTİN 24 Nisan 2024 Çarşamba 11:27

KAHROLSUN İSTRAİL

Yorumu oyla      4      1  
ÖZGÜR FİLİSTİN 24 Nisan 2024 Çarşamba 11:26

ÇOÇUKLAR ÖLMESİN

Yorumu oyla      2      1  
cem demir 24 Nisan 2024 Çarşamba 08:51

'lider devlet bahçeli' derken yine bir gülme geliyor.gazeteci metin cihan'ı takip et cumhurcum.israille ticareti oradan öğren.gazeteciliği öğrenemedin belki ticareti öğrenirsin :))

Yorumu oyla      6      2  
Lombak-Berber Salonu 23 Nisan 2024 Salı 12:03

Yanlış hatırlamıyorsam Türkiye'deki Yahudi Cemmati'nin İsrail devlet politimalarını tasvip etmediğine dair açılaması vardı. Hadi bunlar bizim Yahudimiz. Sayıca da az. Peki Azerbaycan'daki Hazara Türkü kardeşlerimize değinmemiş yazar. Azerbaycan devletine değinmemiş. Onlar kimin yanında? Bence Türkiye'nin guvenliği Suriye'nin, Irak'ın ve Iran'ın güvenliğinden geçer. Onların toprak bütünlüğü tehlikedeyse bizimki de tehlikededir. Suriye toprak bütünlüğünü sağlarsa Lübnan'da toparlanır. Lübnan toparlanırsa Filistin de güçlenir. Filistin'e Mısır'dan, Suudi Arabistan'dan, Ürdün'den fayda yoktur. Hele Urdün'den hiç yoktur. Çakma peygamber soyu Serif Hüseyinden miras bu krallık İngilizlerim Osmanlıyı Arap yarımadasında yıkmayı başardığı iyi bir aygıttır. Daima İngiliz emrindedir. Türkiye Filistin'e yardım etmek istiyorsa güçlü merkezi Suriye ve güçlü merkezi Irak yönetimlerini desteklemelidir.

Yorumu oyla      3      3  
22 Nisan 2024 Pazartesi 18:39

Şimdide içimizdeki yahudilere sarmışsın.Sen seçim öncesi yağlama yıkama ile sözde gazetecilik yaptığını zannediyorsun .ki halkın iradesi sonucuna göre kalemini çoktan bırakman lazımdı.şimdide çıkmış kendi halinde bu memleketin halkıyla bütünleşmiş mutedil insanlarını hedef göstermeye çalışıyorsun.Git o bıyıklarını kes.kışkırtmaya gerek yok bıyıklarını yolarlar.

Yorumu oyla      10      2  
Adonay 22 Nisan 2024 Pazartesi 16:21

Haklı olabilirsiniz. Dünyada İsrail dahil bir çok ülke Gazze saldırılarının durması sivil mitingler yapıyor. Türk Museviler belki bunu yapmaz ama Hahambaşılık dünyadaki büyün sinagoglara bir çağrı yapabilir. Bu barış için iyi bir adım olur. Diğer yorumcu arkadaşlara baktım o öyle bu böyle. Diye yazmışlar çözüm bu bakış değil. Kanın durması kadın çocuk ve sivil ölümlerinin durması her şeyden önemlidir.

Yorumu oyla      1      1  
TC misafir 22 Nisan 2024 Pazartesi 15:47

İsarile kaç gemi gitti ticaret için Cumhur? Emeklin asgari ücretlin sefalet çekiyor boş laf yapma. O kadar meraklıysan alırsın eline silahı gider Filistinlilerle savaşırsın.

Yorumu oyla      10      2  
Alen doğu gencer 22 Nisan 2024 Pazartesi 15:41

yahudiler bahane israil ile olan ticaret şahane cumhur bey. bence bunu kaleme almalıydınız.

Yorumu oyla      12      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva