HABERLER>POLİTİKA
27 Aralık 2018 Perşembe - 11:25

AK Partili Arslan’dan Başkan Piriştina’ya: Verdiğin bir dosya var mı?

AK Parti Buca Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Arslan Belediye Başkanı Levent Priştina’nın tüm çağrılara rağmen hükümete ilçeyle ilgili bir tane bile dosya göndermediğini söyledi. Arslan, “Biz yatırımları engellemiyoruz. Bir algı yönetimi yapıyorlar. Başkan çıkıp ‘şu işimiz olmadı’ desin. Bunu diyemez ve bizi suçlayamaz” dedi.

AK Partili Arslan’dan Başkan Piriştina’ya: Verdiğin bir dosya var mı?

EGEDESONSÖZ- Yerel seçimler öncesinde AK Parti’den Buca Belediye Başkan Aday Adayı olan Mustafa Arslan CHP’li Belediye Başkanı Levent Priştina’yı eleştirdi. Başkan Priştina’nın çağrılara rağmen hükümete ilçenin bir tane sorunuyla ilgili bile dosya göndermediğini, talepte bulunmadığını söyledi.

SONSÖZ TV’de yayınlanan “Günaydın Ege” Programına konuk olan Arslan, kendisinin görevi bırakana kadar AK Parti’yi temsilen ilçe başkanı olarak görev yaptığını ve hükümet-yerel yönetim yatırımlarını çok yakından takip etiğini belirtti.

Konuşmasında, “Buca iyi yönetilmiyor” diyen Arslan, “ Geçen 10 yıla bakın. Buca’da bir tane yol yapılmadı.  Altyapı, yol, ulaşım sorunları var. Bu da bakış açısıyla ilgili. CHP’nin sorunu kişilerle değil. Bana göre sistemleriyle ilgili sorunlar var. Şimdiye kadar Buca Belediyesi’nin kullandığı bütçe 1 milyar TL’yi aştı. Bunun yanında belediyenin 300 milyon TL borcu var. Siz bu konularla ilgili bir çivi dahi çakmadıysanız bir sorun var. Buca’da yaşayan bir kişi ‘trafik sorunu yok’ diyemez. Biz, eski Şirinyer-Buca Hastane arasında tren yolunu tramvay hattı yapacağız. Bu konuda bakanlığımız çalışıyor. Buca, nüfusuyla İzmir’in en kalabalık ve Türkiye’nin 50 ilinden büyük bir ilçedir. Burada pansuman işlerle belediyecilik yapılmaz” dedi.

METRO’YA İZİN VERİLDİ Mİ?
Hükümetin İzmir’e yapılacak yatırımları engellediği ve metronun Buca’ya uzatılmasına engel olunduğu iddialarına yanıt veren Arslan, “Bu klasik CHP muhalefetidir. CHP, hizmet etmediği için bir korku pompalıyor. Ayrıca ideolojik bir siyaset algısı oluşturularak algı yapıyorlar. AK Parti’nin İzmir’de yaşam tarzına müdahale edeceğini anlatıyorlar. Milli manevi değerleri kullanıyorlar. Atatürk, Cumhuriyet hepimizin ortak değeridir ve kimsenin tekelinde de değildir.

Buca nüfus itibariyle yoğun ve kalabalık bir ilçedir. İzmir’de metro yapılmaya başladığı ilk gün düşünülmesi gereken ilçe Buca olmalıydı. Siz Buca’ya metroyu 10-15 yıl önce getirmeliydiniz. Siz 1 yıldır projeyi ancak çizebildiniz. Hükümet Buca Metrosu’nun projesini onayladı. Buca yıllardır sahipsiz kalmış. Kimin aklına ne geldiyse ‘Buca’ya yapalım’ demişler. Bakın, balık hali, sebze hali, cezaevi gibi konular yaşamı kolaylaştırmak yerine zorlaştırmıştır” diye konuştu.

BİRLİKTE ANKARA’YA GİDERİZ
Buca’nın ön önemli sorunları arasında yer alan cezaevinin kaldırılması kararını desteklediğini belirten Arslan, “Cezaevi,  Buca’ya yakışmıyor. Kesinlikle kaldırılması lazım. Belediye Başkanı Levent Piriştina bu konuda bir müracaatta bulunmadı. Net olarak söylüyorum. İzmir milletvekilimiz Atilla Kaya iki kez açık çek verdi ve çağrıda bulundu. Hükümet olarak ihtiyacı olduğunda söylesin diye sürekli çağrıda bulunduk. Buca’nın meselelerini siyasete kurban etmeyiz, ettirmeyiz. Levent Bey’e çağrıda bulunmamıza rağmen bize ulaşan bir talebi, bir dosyası yok. Şimdiye kadar bize iletilen, Buca’nın talebi olduğuna ilişkin bir yazısı bile yok. Başkan çıksın ve desin ki ‘şu işimiz olmadı’…Buca’nın bir tane talebi yok. Çıksın, göstersin birlikte Ankara’ya gidelim. Ve ben belediye başkanının dediği dosyaları takip edeceğim. Neredeymiş bakacağız. Biz orayı kaldıracağız. O cezaevinin olacağı yerde AVM de olmaz. Belediye başkanı olduğumda kesinlikle ilk yapacağım işlerin başında bu konu geliyor” dedi.

BAŞKAN DEĞİL EŞİ İLGİLENİYOR
İlçenin birçok sorunu olduğunu anlatan Arslan, Forbes Caddesi’ndeki düzenlemeden esnafın mağdur olduğunu söyledi. Düzenlemenin gelişigüzel yapıldığını belirten Arslan, yatırımların kaynakların çarçur edildiğini iddia eti.

Sokak hayvanları ve barınaklarla ilgili de sorunların bulunduğunu anlatan Arslan, “Başkanın kendisinden çok eşi sanıyorum biraz daha  hayvanlara duyarlı. Orası barınak değildir.  Oraya 4-5 baraka konulmuş. Temizlik şantiyesinde hayvan barınağı mı olur?. Biz projelerimizi açıkladığımızda gerçek icraatları göreceklerdir.  Bir belediyenin yıllık 300 milyon TL bütçesi var ama birkaç milyon TL harcanarak yapılacak barınaktan imtina ediyorlar. Bir hayvan barınağını bile Buca Belediyesi yapamıyorsa artık hallerini düşünün. Bir belediye başkanı hemşerilerinin içinden çıkıp onların hayatını kolaylaştıran insandır. Belediye başkanından uluslararası sorunları çözmesini beklemiyoruz. Bari şu basit işleri halledin. Biz öyle şeyler yapacağız ki Karşıyaka’dan Karaburun’dan insanlar bizim yaptıklarımızı görmeye gelecekler” diye konuştu.

VATANDAŞIN YÜZDE 77’Sİ MEMNUN DEĞİL
Arslan, kamuoyu araştırmaları hakkında da bilgi verdi.  “İzmir Buca’dan gelecek sürpriz habere hazır olsun” diyen Arslan, “Buca’nın iyi yönetilemediği artık ortadadır. Ne yazık ki bu güzelim ilçe plansız, programsız ve düzensizlik nedeniyle yerel yönetim tarafından yaşanılamaz hale getirilmiştir. Benim elimde anketler var. Son anketlere göre sorduğumuz bir soruda belediyenin durumu ortadadır. Vatandaşın yüzde 77’si belediye hizmetleri için ‘memnun değilim’ diyor. Bucalılar artık büyük düşünmeli ve kendilerine kim daha iyi hizmet edecekse onu seçmelidir. Yerel seçimlerde hizmete, çalışmalara, iradeye bakılmalıdır” ifadelerini kullandı.

 
CHP'li Sertel'den çarpıcı ithalat raporu!
 
Gümrükler ihracat için non-stop çalışacak
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sezo oku.. 27 Aralık 2018 Perşembe 19:27

Sezo Mustafa Arslan'ı senin bilmemen normal onu Bucalılar çok iyi tanıyor ve güveniyor.

Yorumu oyla      10      9  
Gürkan 27 Aralık 2018 Perşembe 16:30

Buca ile ilgili dosya yok mu ? Buca metro hattı ne oldu ? Bundan daha büyük dosya mı var ? Şirinyer pazaryeri için açılan davaları saymıyorum bile. Bu arkadaşa göre hükümet Buca metro hattını onaylanmış, Buca'da son 10 yıldır da yol yapılmamış. Bakanlık da tramvay yapacakmış. 2014 seçimleri öncesi de TCDD dediği hatta tramvay yapacaktı. Ha ha ha ... 2010 yılında projesi hazır olan eski tren hattına belediye tramvay için başvurmuştu. Cevap ne gelmiş ? Binali Yıldırım Buca'ya metro yapacaktı. Yapmış mı?

Yorumu oyla      12      8  
komedi 27 Aralık 2018 Perşembe 16:02

Ne bu şimdi? Buca metro izni beklerken nasıl bir açıklama bu? Herkesi kendi gibi mi sanıyor? Yoksa kendini akıllı mı sanıyor? Le havle kuvvete...

Yorumu oyla      11      8  
millet 27 Aralık 2018 Perşembe 16:01

Allah aşkına bunlar milleti aptal mı zannediyor? Anlamadıkları birşey var artık AK Parti seçmeni soru soruyor, konuşuyor, eleştiriyor ama bunlar duymuyor.

Yorumu oyla      12      7  
sezo 27 Aralık 2018 Perşembe 14:09

Mustafa arslan kim yav?

Yorumu oyla      12      9  
volkan 27 Aralık 2018 Perşembe 12:44

cezaevını kaldırmak için belediye başkanından talepmi bekliyorsunuz ..bu nasıl bir saçmalıktır..otogar metroyu 10 senedir yapmayan zihnıyet buca metro için top çeviriyosunuz dedi hiç inandırıcı değil..peki bucada yıllardır atıl duran tren hattı için projemız var diyo ..komık 16 senedir aklınız nerdeydı peki..esas top çeviren akp zihnıyeti!!!!

Yorumu oyla      19      8  
Bucalı 27 Aralık 2018 Perşembe 12:33

Vatandaşın memnun olmadığı doğru ama Mustafa Arslan'dan memnun değil. AK parti meclis üyesiydi kendisi kaç tane soru önergesi verdi???

Yorumu oyla      15      9  
İzmirli 27 Aralık 2018 Perşembe 12:06

Bucanın 300 tirilyon borcumu varmış.Önceki dönemden sadece 20 tirlyon falan kaldığını biliyorduk ama.Üstelik 5 yıldır hiç bir icraat da yapılmadı Bucaya.300 tirlyon borç nasıl olmuş ki??

Yorumu oyla      15      5  
Nurizade 27 Aralık 2018 Perşembe 11:58

Buca metrosuna izin verilmiş mi, yoksa ben mi yanlış anladım.

Yorumu oyla      15      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Sertel'den çarpıcı ithalat raporu!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi ...
CHP’li Aday Adayı Doğan: Millet İttifakı milletin refahı olacak
CHP Kemalpaşa Belediye Başkan Aday Adayı Taner Doğan Millet İttifakı’nın ...
AK Parti İzmir'den yerel yönetime hizmet eleştirisi: Ayrımcılığı kaldıracağız!
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, partisinin İlçe Başkanlığını ziyaret ...
 
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Dervişoğlu: İzmir’le ilgili alınmış bir karar yok!
İzmir’de CHP’nin Büyükşehir adayı belli olmamasına rağmen Millet İttifakı ...
Akşener: AK Parti seçmeni bu kez kulak çekecek!
İYİ Parti lideri Meral Akşener, yerel seçimlerle ilgili ‘umutsuzluğu’ ...
Bahçeli anlatmıştı: Akar'ın odasında görüntülendi
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Anadolu Ajansının (AA) "Yılın Fotoğrafları" ...
 
CHP Büyükşehir aday adayı Yüksel: İzmir’deki heyecandan mutluluk duyuyoruz
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan A.Adayı Alaattin Yüksel, Cumhuriyet ...
Mehmet KARABEL yazdı... ‘1 Nisan’da meydanlardayım!’
Mehmet KARABEL yazdı... ‘1 Nisan’da meydanlardayım!’
AK Parti-MHP ittifakında sürpriz karar: 'Çemberli Efe' feda mı edildi?
İttifak kararının ardından İzmir’de görüşmelerini yoğunlaştıran AK Parti ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva