HABERLER>POLİTİKA
26 Aralık 2018 Çarşamba - 16:16

AK Parti-MHP ittifakında sürpriz karar: 'Çemberli Efe' feda mı edildi?

İttifak kararının ardından İzmir’de görüşmelerini yoğunlaştıran AK Parti ve MHP büyük oranda uzlaştı. AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın genel merkeze verdiği raporda 11 ilçe talep eden MHP’ye 5 ilçenin bırakılması önerildi. AK Parti’nin Bergama’yı isteyen MHP’ye, Kiraz’ı bırakabileceği belirtildi.

AK Parti-MHP ittifakında sürpriz karar:  Çemberli Efe  feda mı edildi?

EGEDESONSÖZ- Yerel seçim öncesinde AK Parti ile MHP’nin ittifak kararı sonrasında gözler illere çevrilmişti. Pazarlık görüşmelerinin sürdüğü iki parti arasında önemli bir noktada yer alan İzmir’de çalışmalar devam ediyor. Denizli eski Büyükşehir Belediye Başkanı ve Ekonomi eski Bakanı Nihat Zeybekçi’yi İzmir’den aday gösteren AK Parti’nin MHP’ye bırakacağı yerler büyük oranda netleşti.

İki parti arasında yapılan görüşmelerde MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin ve ekibi ilk olarak 11 ilçenin kendilerine bırakılmasını ve AK Parti’nin kendilerini desteklemesini istemişti. Talep edilen ilçeler arasında görüşmelerde Aliağa başta olmak üzere Kiraz, Bergama gibi güçlü olunan yerler ile birlikte Foça, Narlıdere, Çeşme, Seferihisar, Bornova, Gaziemir, Tire ve Urla da talep listesinde yer aldı.  Yapılan görüşmelerin ardından AK Parti İzmir İl Başkanlığı genel merkeze sunduğu raporda ve görüşmelerde Aliağa ile birlikte Foça, Narlıdere ve Seferihisar’ın MHP’ye bırakılmasını önerdi.  Aliağa’da mevcut Belediye Başkanı Serkan Acar’ı yeniden aday gösteren MHP bu konuda hiçbir pazarlığı da kabul etmedi.

KİRAZ SÜRPRİZİ
İki parti arasında krize neden olan Kiraz ilçesi için ise sürpriz bir karar alındığı öğrenildi. Parti kulislerine göre AK Parti, anket ve kamuoyu yoklama sonuçlarına bakarak MHP’nin gerisinde kalacağını gördüğü Kiraz’ın,  MHP’ye bırakılmasını istedi. Genel Merkez’e iletilen raporda, Kiraz’dan vazgeçilebileceği bunun yerine Bergama’yı talep eden MHP’nin de kararından vazgeçmiş olacağı vurgulandı. Bergama’ya karşılık Kiraz’ı bırakmayı düşünen partinin son kararı henüz netleşmezken Bergama’nın AK Parti-MHP ittifakıyla birlikte AK Parti’ye geçmesine ise muhtemel gözüyle bakılıyor. Ekonomi, bütçe, alan ve yatırım imkanları açısından Kiraz’dan çok daha büyük olan Bergama’nın MHP’ye bırakılmamasının gerekçeleri arasında komşu ilçe Kınık’ın da etkisi bulunuyor. AK Partili Belediye Başkanı Sadık Doğruer tarafından yönetilen Kınık’ın yine AK Partili bir belediye ile birleşmesi durumunda Bakırçay Havzası’nın genelini etkileyebilecek potansiyele ulaşacağı düşünülüyor.

KIRMIZI ÇİZGİ ÖZÇINAR
2014 yerel seçim sonuçlarına göre MHP’den seçildikten sonra AK Parti’ye geçen ve halen görevde olan Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, MHP’nin pazarlık görüşmelerinde kırmızı çizgisi olarak duruyor. MHP’nin çok sert tepki gösterdiği Özçınar’ın ittifakta aday gösterilmemesi talep edilirken yeni aday arayışı görüşmeleri ise sürüyor. MHP’den seçildikten sonra AK Parti’ye geçen, sonrasında ise aldığı tehditler nedeniyle polis koruması verilen Belediye Başkanı Özçınar’ın bu görüşmelerde devre dışı kalması halinde ne yapacağı ise merak ediliyor.

ESKİ BAŞKANA KANCA
Kendisine önerilen Kiraz’da kararın netleşmesinden önce görüşmeleri yapan MHP,  birkaç kişiye kanca attı. Parti tabanı ve AK Partili bazı kesimlerin önerisiyle AK Parti eski İlçe Başkanı Mehmet Emin Avşar ismi ağırlık kazandı. Bir ara İYİ Parti’nin de gündeminde olan Avşar’ın MHP’nin adayı olarak yarışa girmesi halinde seçimi kazanabileceği belirtildi. Ayrıca geçmişte Belediye Başkanı Özçınar ile kriz yaşayan Avşar’ın, MHP’den gelen teklife sıcak baktığı da öğrenildi. 

 
Spil Dağı'nda kar keyfi
 
İzmir'de havaalanında senfonik yeni yıl konseri
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mahir 27 Aralık 2018 Perşembe 22:57

Kim mhp ki kim akp ki herkes şaşkın bu memlekette herkes kendi adayıyla ciksin en doğrusu bu galiba

Yorumu oyla      9      5  
Esra 27 Aralık 2018 Perşembe 09:54

Mehmet emin avsara yapilan haksizliklari herkes biliyor biz patiye deyil kisilige oy vericez pati belediyicilikte söz konusu olmaz.

Yorumu oyla      10      5  
Kendi etti, kendi buldu 26 Aralık 2018 Çarşamba 22:59

MHP oyları ile seçilip, AKP'ye geçince olacağı buydu. Niye şaşıyorsunuz.

Yorumu oyla      11      5  
Korkmaz 26 Aralık 2018 Çarşamba 22:29

AK Parti-Mhp 13000 CHP 11000 İYİ parti 6000 alır fazla yorulmayın Saliha Özcınar Tekrar başkan

Yorumu oyla      9      7  
meraklı 26 Aralık 2018 Çarşamba 19:44

Bunların pazarlığını yaptığı ilçelerin ve köylerin nankör olup olmadıklarını merak ediyorum. Dünyanın hiç bir yerinde 3-5 kadın biraraya gelip, kurdukları kooperatif için hiç kimseden destek alamaz! Bu vatandaşlar, Kocaoğlu'ndan desteğin kıralını aldılar, üretimi geçtim, satışı, ihracatı, danışmanlık hizmeti vermeyi konuşur hale geldiler! Soru şu; köylerinde, ilçelerinde başları ağrısa yardıma koşan başkanın gösterdiği adaya mı oy verecekler yoksa bindikleri dalı mı kesecekler? Şahsen ben nankörlük ederlerse yardımların kesilmesini isterim, kuruşumu helal etmem!

Yorumu oyla      12      5  
acemi 26 Aralık 2018 Çarşamba 19:11

Yazık, dolmuşa bindi, parti değiştirdi, dolmuşa bindi Kocaoğlu'na meydan okudu, şimdi ilk harcanacak kişi oldu! Acemilik böyle bi şey! İster misin istifa edip CHPye geçsin :)

Yorumu oyla      13      5  
Kirazlı 26 Aralık 2018 Çarşamba 17:59

Ak partide ahde vefa söz olarak kalmış.Sayın başkan her türlü zorluğa rağmen ak partiyi kirazda beş yıl taşıdı bu mu göreceği tavır .Bir daha kimse ak partinin kapısını çalmaz .

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Özgür Özel'den Hulusi Akar açıklaması
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Bence Devlet Bahçeli, Hulusi Akar'ı ...
'Ahtopot, komutanlığa yapılan saldırıyı engelledi'
Son dakika... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ...
Etiyopya asıllı öğretmenden, MHP'ye üyelik başvurusu
Kocaeli'nin Körfez ilçesinde, özel okulda İngilizce öğretmenliği yapan ...
 
Yıldırım'dan 'istifa' yorumu: O konu kapanmıştır
TBMM Başkanı Binali Yıldırım, İstanbul adaylığı durumunda mevcut görevinden ...
MHP'li Osmanağaoğlu çitfçinin sesi oldu
MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir ...
CHP’li Özen’den AK Partili Dağ’a 'Belevi Yolu' salvosu: Bıktık, usandık!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın Tire ...
 
Cumhur İttifakı’nın İzmir satrancı: Foça’da doğru adres MHP’dir!
Foça’da geçmiş yıllarda ANAP’tan belediye başkanlığı yapan, AK Parti’nin ...
CHP'li Kani Beko'dan asgari ücret çıkışı!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, 2019 yılı için belirlenen asgari ücretin ...
CHP Bornova aday adayı İnal: Esnaf bir kentin ruhudur
CHP Bornova Belediye Başkan Aday Adayı Ethem İnal Bornova Esnaf Odalarını ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva