HABERLER>POLİTİKA
26 Aralık 2018 Çarşamba - 13:02

MHP'li Osmanağaoğlu çitfçinin sesi oldu

MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin cevaplaması istemiyle yazılı bir soru önergesi verdi.

MHP li Osmanağaoğlu çitfçinin sesi oldu

Önergesinde tarım girdi fiyatlarının yüksekliğine dikkat çeken Osmanağaoğlu; girdi fiyatlarının düşürülmesi gerektiğini, çiftçinin üretim maliyetinin yüksekliğine rağmen ürününü tüketiciye hak ettiği değerden ulaştırmadığını söyledi.

Ayrıca 2B ve hazine arazilerinin satışıyla ilgili yaşanan sorunlara da dikkat çeken Osmanağaoğlu, bir çok vatandaşın yüksek rayiç bedeller sebebiyle yerini alamadığını, ilk taksitini bir şekilde yatıran vatandaşların da diğer taksitlerini yatıramamasından dolayı yerlerini kaybetme riskiyle karşı karşıya olduğunu söyledi. MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu’nun Pakdemirli’nin cevaplaması istemiyle verdi soru önergesinde şu ifadeler yer aldı:

Tarım Girdi Fiyatları Çok Yüksek, Düşürülmeli
“Tarım girdi fiyatlarının yüksek olması ve çiftçimizin yetiştirdiği ürününü tüketiciyle hak ettiği fiyattan buluşturamaması çiftçilerimizi çok zor durumda bırakmaktadır. Çiftçilerimizin ortak olduğu, tarım girdilerinin daha uygun bir şekilde temin edilmesi için önemli adreslerden birisi olan Tarım Kredi Kooperatiflerinde dahi zirai ilaç ve gübre gibi girdilerin fiyatlarının piyasa ile neredeyse aynı seviyede olması mağduriyeti daha da telafisi imkânsız bir hale sokmaktadır. Bu durum aynı zamanda çiftçilerimizin sorunlarının gün geçtikçe kronikleşen bir hal almasına sebep olmaktadır. Diğer yandan; tarım sektörünün kalkınmanın temelini oluşturduğunu göz ardı edilmemesi gereken bir gerçektir. Çiftçimizin yapacağı üretim için üreticiyi koruyacak, çiftçimizin ürününü hak ettiği fiyatlardan tüketiciye ulaştırmasını sağlayacak, dolayısıyla tüketiciyi de koruyacak milli tarım politikalarının da bir an önce hayata geçirilmesi gerekmektedir.

2B Arazilerinin ve Hazine Arazilerinin Satışı Konusunda Sorunlar Devam Ediyor
Özellikle tarım arazisi olarak kullanılan 2B ve hazine arazilerinin satışıyla ilgili problemler de devam etmektedir. Rayiç bedellerin yüksek ve gerçekçi olmayan rakamlar referans alınarak belirlenmesinden dolayı birçok vatandaşımız; ya ekip biçtiği tarlayı alamamış, ya da ilk taksiti bir şekilde ödeyip diğer taksitleri ödeyememiştir. Bu konuda yaşanan mağduriyetlerin de giderilmesi, çiftçiye nefes aldıracak tarım politikalarının ivedilikle hayata geçirilmesi de elzemdir.”

İşte Osmanağaoğlu’nun Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli’nin cevaplamasını istediği 6 soru:

“Çiftçilerimizi yakından ilgilendiren tarım girdi fiyatlarının düşürülmesine yönelik Bakanlığınızın bilgisi dâhilinde sürdürülen bir çalışma var mıdır? Çiftçilerimizin tarım arazisi olarak kullandıkları 2B ve hazine arazilerinin satışından kaynaklanan sorunlar sebebiyle ortaya çıkan mağduriyetlerin giderilmesine yönelik bir çalışma var mıdır?

Tarım Kredi Kooperatiflerindeki Fiyatlar Neredeyse Piyasa İle Aynı!
2B mahiyetinde olan tarım arazilerinin satışında hak sahiplerinden, araziyi almak için ilk taksitini yatıran ancak diğer taksitlerini yatıramayan vatandaşlarımızın sayısı kaçtır? Bu vatandaşlarımızın geçim kapısı olan ancak, yüksek rayiç bedellerden dolayı satın alamadıkları bu arazilerin, vatandaşlarımızın hizmetinden mahrum bırakılmaması için Bakanlığınızın sürdürdüğü bir çalışma var mıdır?

Tarım Kredi Kooperatifine borcu olan ve ödeyemeyen çiftçilerimizin sayısı kaçtır? Gecikmiş borçlardan dolayı tahsil edilemeyen miktar ne kadardır? Çiftçilerimizin Tarım Kredi Kooperatifine olan gecikmiş borçlarının ertelenmesine yönelik herhangi bir çalışma yapılmakta mıdır?”

 

 
Türk Telekom'dan 'internet paylaşımı' kararı
 
Göztepe'nin göz bebeği Andre Castro
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Özen’den AK Partili Dağ’a 'Belevi Yolu' salvosu: Bıktık, usandık!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın Tire ...
Cumhur İttifakı’nın İzmir satrancı: Foça’da doğru adres MHP’dir!
Foça’da geçmiş yıllarda ANAP’tan belediye başkanlığı yapan, AK Parti’nin ...
CHP'li Kani Beko'dan asgari ücret çıkışı!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, 2019 yılı için belirlenen asgari ücretin ...
 
CHP Bornova aday adayı İnal: Esnaf bir kentin ruhudur
CHP Bornova Belediye Başkan Aday Adayı Ethem İnal Bornova Esnaf Odalarını ...
Bir tarif de Aday Adayı Yüksel’den: Başkan olacak kişinin…
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu kendinden sonra aday gösterilecek ...
Bakan Akar'dan CHP'li Özel'e dava!
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, kendisine hakaret ettiği iddiasıyla ...
 
Bahçeli'den Metin Akpınar'a eleştiri!
MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Terörle mücadeleyi kesintiye uğratmamak, yarıda ...
CHP Aday Adayı Öztürk'ten vizyon projesi: Menderes'e yeni meydan
CHP Menderes Belediye Başkanlığı için yola çıkan Görece Belediye Başkanı ...
AK Partili Şengül: İzmir halkı ağlayan belediye başkanından bıktı!
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, yerel seçim sürecince gösterişten ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva