HABERLER>POLİTİKA
26 Aralık 2018 Çarşamba - 10:24

CHP Aday Adayı Öztürk'ten vizyon projesi: Menderes'e yeni meydan

CHP Menderes Belediye Başkanlığı için yola çıkan Görece Belediye Başkanı Mustafa Öztürk; Menderes'in doğru bir kentsel planlamadan mahrum olduğunu belirterek; il, ilçe hatta ülkelerin meydanlarıyla anıldığını ancak bir meydanın sadece sembol olmadığını söyledi. Öztürk, "Gerekli imar plan revizyonlarını gerçekleştirerek, kamulaştırmaları hakkaniyetle ele alarak en doğru meydan projesini hayata geçirmeyi hedefliyorum" dedi.

CHP Aday Adayı Öztürk ten vizyon projesi: Menderes e yeni meydan

Öztürk, yaptığı açıklamada; bunun en çarpıcı örneğinin Menderes olduğunu vurgulayarak " Ülkemizde, dünyada şehirlerin meydanları ile anıldığını biliriz. O yerin tarihini yansıtan, özelliğini öne çıkaran nice meydan biliriz. Önemlidir meydanlar. Ancak sembol olmakla birlikte o yerin buluşma noktasıdır. Devlet ve hizmet kurumlarının merkezidir. Atan kalbidir.   Ne yazık ki Menderes, bundan mahrumdur, mahrum bırakılmıştır. Verilen sözler ve tasarlandığı söylenen projeler sözde kalmıştır." diye konuştu.

ULAŞIMLA BİRLİKTE ELE ALINMALI
Menderes'in şehir dışı ve içi ulaşım ağıyla birlikte yeni bir düzenlemesine acilen ihtiyacı olduğunu söyleyen CHP Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Öztürk; sözlerini şöyle sürdürdü. " Bugün, planlaması doğru yapılmış bir köye gittiğinizde dahi köy meydanı ile oraya bağlanan yolların girişleri olduğunu görürsünüz. Ama, turizmin, tarımın ve sanayinin büyüyen değeri Menderes'te bu yok. Yeni bir düzenlemesini; caddeleri, otoparkları ve yeşil alan düzenlemeleri ile acilen adım atılması gereken önemli bir eksiklik olarak görüyorum. Her ağzımızı açtığımızda 'çağdaş' diyoruz. Evet çağdaş bir meydana ihtiyacımız var. Nedir çağdaş?  İhtiyaca yanıt verdiği kadar geleceğe de dönük olmak demek. Nitelikli ve işlevsel demek.  Bununla birlikte; ilçemizin özgün yanlarının sembolize edildiği bir meydan hayal ediyorum. Emeğin ve doğanın ilçesi diye tanımlıyorum Menderes'i.  Bu ikisine yaraşacak bir meydan tasarımı, planlaması yapacağız.  Eğer, teveccüh gösterilir de bunu yapma imkanım olursa; öncelikli işlerden biri olarak görüyorum. Böylelikle; ilçemize soluk da aldırmış olacağız. Halkımızın; yaşadığı ilçenin meydanında,  tören yapmak, zaman geçirmek, tüm ihtiyaçlarına yanıt almak hakkını vermiş olacağız."

KEYFİ DEĞİL, UZMANLARLA...
Belediye Başkanlığı yetkisinin keyfi uygulama ve planlamalar yapmak olmadığının altını çizen CHP Menderes Aday Adayı Mustafa Öztürk; " Bu  makamlar, aklına ne gelirse söyle ya da yap makamları değildir. Hayatın ve şehirlerin gerçekleri vardır. Bunları masaya yatırır, ilgili meslek kuruluşlarını, uzman kişileri ve ilçenizin ilgili kurumlarını dahil ederek çözüm arar ve proje üretirsiniz. Bugün yaptık, yarın yıkarız; diyerek iş yapmak, haksızlıktır, ihanettir.  Meydan Projesi de böyle. Mutlaka şehir plancıları ile birlikte çalışılması gerekiyor. Ama sözde değil. Fotoğraf üstünde değil, ulaşım gibi, kurumlara yer vermek gibi meseleleri de göz önünde bulundararak gerçekçi ve yasal adımlar atarak. Gerekli imar plan revizyonlarını gerçekleştirerek, kamulaştırmaları hakkaniyetle ele alarak en doğru meydan projesini hayata geçirmeyi hedefliyorum. En önemlisi de , hiç şüphem yok ki; siz bu çalışmalarınızı halkla paylaşarak yaparsanız. Zaman da, enerji ve kaynak da doğru kullanılacaktır. Bu nedenle şeffaflığı çok önemsiyorum."

 
Karşıyaka'da ihtiyaç sahibi çocuklar için kadınlar matinesi
 
İzmir'de 'kripto' operasyonu: Çok sayıda gözaltı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Şengül: İzmir halkı ağlayan belediye başkanından bıktı!
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, yerel seçim sürecince gösterişten ...
Mehmet KARABEL yazdı... Madem kıyamet kopacak ‘önlem alsan’ ne yazar?
Mehmet KARABEL yazdı... Madem kıyamet kopacak ‘önlem alsan’ ne yazar?
Özgür Özel'den 'önce tazminat sonra ceza' yanıtı
CHP Grup Başkanvekili Özel, Hulusi Akar'a yönelik sözleri üzerinden kendisine ...
 
İzmir'deki 'ölüm yolu'na hükümet el koydu!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, kamuoyunda ...
Metin Akpınar ve Müjdat Gezen açıklaması
CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, ...
İstanbul adayı için tarih belli oldu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye ...
 
MHP İzmir'den 30 ilçe raporu: Yaşanacaktı, kaçılacak şehir oldu!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir’in AR-GE’den Sorumlu İl Başkan ...
Erdoğan açıkladı: Elektrik ve doğal gaza indirim var!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu. ...
CHP Büyükşehir aday adayı Yüksel: Teslim olmayacağız!
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan A. Adayı Alaattin Yüksel, iktidar ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Latife Hanım'la '3 dakika' süren tek röportaj!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva