HABERLER>POLİTİKA
25 Aralık 2018 Salı - 14:29

Metin Akpınar ve Müjdat Gezen açıklaması

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, "Sanatçı dik durur ve onuruyla durur. Metin Akpınar ve Müjdat Gezen iki değerli sanatçımız. Bunların hem tiyatro hem sinemada kalıcı eserleri var. Ben cumhurbaşkanıyım kimse beni eleştiremez... Sen kimsin? Her vatandaş seni eleştirebilir. Kim sana cumhurbaşkanı diyor? Zorla sana cumhurbaşkanı diyorlar. Sen o koltuğa meşru bir seçimle mi geldin. O koltuğa şartları kendi lehine çevirerek geldin" dedi.

Metin Akpınar ve Müjdat Gezen açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu..

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"Kimseyi yaşam tarzından dolayı ötekileştirmeyeceğiz, herkesi kucaklayacağız. Hedefimiz bu ve bunu gerçekleştirmek istiyoruz. Demokrasinin özü şudur; insanların düşüncelerini özgürce açıkladıkları rejimin adıdır. Demokrasi özgür medyanın olduğu ve gücü kontrol ettiği rejimin adıdır. Demokrasilerde aykırı kişiler vardır. Aykırı kişilerin başında sanatçılar vardır. Özü itibariyle denmokrasi ve insan haklarını savunurlar. Tiyatro, türkü bazende sinemayla yaparlar. Onlar gücün önünde eğilmezler. 

Sanatçı dik durur ve onuruyla durur. Metin Akpınar ve Müjdat Gezen iki değerli sanatçımız. Bunların hem tiyatro hem sinemada kalıcı eserleri var. Ben cumhurbaşkanıyım kimse beni eleştiremez... Sen kimsin? Her vatandaş seni eleştirebilir. Kim sana cumhurbaşkanı diyor? Zorla sana cumhurbaşkanı diyorlar. Sen o koltuğa meşru bir seçimle mi geldin. O koltuğa şartları kendi lehine çevirerek geldin.  

Kadıköy'de oturanlar kaymak tabaka dedi. Müjdat Gezen de 'Haddini bil' demiş. Sanatçıyla konuşurken haddini bileceksin. Eleştiriye tahammül edemiyorsunuz, çıkıp yargıda bunun hesabını vereceksiniz, size göstereceğiz diyorsunuz. Talimat veriyorsunuz, Hitler de o talimatı veriyordu. Sen taraftsız mısın, bir partinin genel başkanısın. Nasıl seçimle geldiğini gayet iyi biliyorum.

Ülkenin kurucu lideri zorunlu olmadıkça savaş bir cinayettir diyor. Savaş istemiyoruz hep beraber mahkemeye çıkarıyorlar. Asla doğru değil. Sivil toplum örgütlerinin ensesinde boza pişirmek doğru bir şey değil. Aç Kenan Evren'in gazetelerine bak şimdinin gazetelerine bak. O zaman da parayı veren dışarı çıkıyordu şimdi parayı veren dışarıda garibanlar içeride. Ben seni alkışlamak zorunda mıyım? Demokrasi konusunda hiç kimsenin aşık atamayacağı tek parti vardır o da CHP'dir. Senin gibi bir zorbanın seçilmesi için anayasa değişikliğine evet dedik biz.

2019 yılı bütçesi kabul edildi, AK Parti ve MHP'nin ortak oylarıyla kabul edildi. Tefecilere hizmet eden bir bütçedir. Bu bütçe asgari ücretlilere ne getirdi. 2 bin 20 lira açıklamışlar niye 2 bin 200 lira değil? 2 bin 200 lirayı CHP'nin bütün belediyelerinde 1 Ocak'tan itibaren uygulayacağız. Hiçbir işçinin kılına dokunmayacağız. Çalışanların yüzde 40'ı asgari ücretle geçiniyor. Halkının mutlu olmasını isteyen halkı için mücadele eden partilere her zaman saygım vardır.

1 senedir arkadaşlarımız aylıklarını alamıyorlar. 1 yıldır bunlar nasıl geçiniyorlar bunlar sokağa çıksalar hepsi tutuklanıyor hapse atılır niye hak arıyorsunuz diye. Sarayda oturuyorlar işçilerin derdi nedir aylığı yatıyor mu sigorta primleri de yatmamış. Bu arkadaşlara yazık değil mi? İnşaatı yapıyorlar görkemli binaları yapanlar bunlar.

Asgari ücretin altında alan kişilere göre asgari ücretli kral gibi. Her ay en azından asgari ücretini alıyor. Bütçe emekliye bir şey getiriyor mu? Şimdilik tık yok. Çiftçiye ne getiriyor? Çiftçiye hiçbir şey getirmiyor, 5 kuruş bile getirmiyor. Çiftçinin 154 milyar lira alacağı var. Çiftçinin traktörü hacizli dediğim zaman çiftçiye traktör yetiştiremiyoruz diyor.'' (NTV)

 
Ve beklenen an geldi: İzmir'de kar yağışı başladı!
 
Ünal'ın oğlu tek maç yapmadan Karşıyaka'dan gitti!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 25 Aralık 2018 Salı 18:40

Chp olarak gündemi belirleyebilirseniz onun elindeki en önemli kozu almış olursunuz. O gündemi belirliyor siz ise peşine takılıyorsunuz bu değişmedikçe ülkeyi refaha ve düze çıkarmak zor milletin gözünün önündeki perdeyi kaldırın gerekirse kapı kapı gezin.

Yorumu oyla      10      5  
Gürkan 25 Aralık 2018 Salı 16:39

Hakaret? Bir kişiye "haddini bil" demek hakaret etmek midir ? Erdoğan AKP'nin Cumhurbaşkanı değil, ülkenin Cumhurbaşkanı'dır. Kadıköy ve saydığı diğer ilçelerde yaşayan vatandaşlara söylenen sözler doğru mu ? Herkes AKP'ye oy vermek zorunda mı? 2014 seçimlerinden sonra Kocaoğlu çıkıp 8 ilçedeki vatandaşlar için benzer sözler söylese ne olurdu ?

Yorumu oyla      11      5  
Lombak 25 Aralık 2018 Salı 16:16

Sanatçının saçmalama, sınırı aşma, toplumsal kalıpları yıkma özgürlüğü vardır. Aynı fikirde olmak zorunda değiliz. İstediklerini söyleyebilirler. Mücadele de fikir mücadelesidir. Mahkeme bunları göz önünde tutsun.

Yorumu oyla      11      5  
Bucalı 25 Aralık 2018 Salı 14:52

Sanatçı olmak hakaret etmesi anlamına gelmez.sanatçı insanlara örrnek olur...

Yorumu oyla      9      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İstanbul adayı için tarih belli oldu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye ...
MHP İzmir'den 30 ilçe raporu: Yaşanacaktı, kaçılacak şehir oldu!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir’in AR-GE’den Sorumlu İl Başkan ...
Erdoğan açıkladı: Elektrik ve doğal gaza indirim var!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu. ...
 
CHP Büyükşehir aday adayı Yüksel: Teslim olmayacağız!
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan A. Adayı Alaattin Yüksel, iktidar ...
Harekat açıklaması: Her şey planlandı!
Milli Savunma Bakanı Akar, Fırat'ın doğusuna olası operasyona ilişkin ...
Nihal AŞKIN yazdı... CHP'nin İzmir adayı belli
Nihal AŞKIN yazdı... CHP'nin İzmir adayı belli
 
İzmir'in üzüm ve zeytin diyarına hançer vuracak proje Meclis gündeminde
Gökçealan’a yapılmak istenen JES, kalker ocağı, kırma eleme tesisi ve ...
'Türkiye, Suriye'ye gireceğim derse girer'
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Türkiye, Suriye'ye gireceğim derse ...
Mehmet KARABEL yazdı... Arif olana neden ‘tarif’ gerekmez?
Mehmet KARABEL yazdı... Arif olana neden ‘tarif’ gerekmez?
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gülayşe’den doğma ben ‘Öksüz Cüneyd’!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva