HABERLER>POLİTİKA
26 Aralık 2018 Çarşamba - 11:46

Bir tarif de Aday Adayı Yüksel’den: Başkan olacak kişinin…

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu kendinden sonra aday gösterilecek kişi için, ‘Milletvekilliği yapmış, kendini kanıtlamış, il başkanlığı görevinde bulunmuş, Parti Meclisi'nde, MYK'da çalışmış, kendini kabul ettirmiş bir profil’ tarifi yaparken Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Yüksel ise, “Büyükşehir belediye başkanını ekonomiyi çok iyi biliyor, finans yönetimini çok iyi yapıyor olması lazım. Büyükşehir’de 26 bin kişi çalışıyor. Orası iyi yönetilemezse İzmir ekonomisi allak bullak olur” dedi.

Bir tarif de Aday Adayı Yüksel’den: Başkan olacak kişinin…

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Alaattin Yüksel, Sonsöz TV’de yayınlanan, ‘Günaydın Ege’ programına katıldı. Yüksel, 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimler için aldığı yarışa dahil olma kararının altında yatan sebepleri açıkladı. Sürece dair konuşan Yüksel birbirinden önemli mesajlar verdi.

HALKIN TALEPLERİ İÇİN SİTE KURACAĞIZ
Projeler noktasında adaylık sürecinde çok daha detaylı bilgiler verileceğini aktaran Yüksel, “Bu noktada 11 aday adayı arkadaşız. Herkes çıkıyor yapacaklarını anlatıyor. Adaylık sürecinde tek kişi olacak ve daha fazla zaman olacaktır. Önemli olan halkın istediği, beklediği projeleri yapabilmektir. O taleplerin iletilmesini sağlayan bir site kuracağız” dedi.

KOCAOĞLU EN ÇEVRECİ BELEDİYE BAŞKANIDIR!
Yapılması planlanan yatırım ve projelerin açıklanması sonrasında zaman zaman eleştiriler yöneltildiğini ifade eden Yüksel, “Kocaoğlu Türkiye’deki en çevreci ve uluslararası düzeyde çevre yatırımları yapmış bir belediye başkanıdır. Bütçesinin yüzde 40’ını yatırıma ayırabilen başka bir belediye yoktur. Kazandırılan tramvay en lüks araçtan bile konforludur. 1 yıl bile geçmeden 21 milyon yolcu taşınmıştır. İnanılmaz bir rakamdır” diye konuştu.

TÜM TÜRKİYE’DE KONUŞULUYORUM!
Aday adaylığının kamuoyunda büyük ses getirmesini değerlendiren Yüksel, “Kütahya’dan arıyorlar, ‘şu an kahvede seni konuşuyoruz’ diyorlar. Tüm Türkiye’de konuşuluyorum. Bu da yıllardır parti içinde her kademede görev almamın getirdiği bir şey…” dedi.  

BENİ İNANDIRDILAR!
Kararına ilişkin açıklama yapan Yüksel, “Partinin normal takvimi içinde başvuru yapmadım çünkü adaylığı düşünmüyordum. Çok ciddi baskı ve talep geldi. İhtiyaç olduğu söylendi ve buna beni inandırdılar. Aday adayı olduktan sonra bunu ölçtüm. İnanılmaz bir teveccühle karşılaştım. Binlerce telefon geldi. ‘AKP’nin adayının hakkından sen gelirdin, şimdi oldu’ diyenler oldu. Buralara çok girmek istemem, diğer aday adayı arkadaşları rencide etmek istemem. Parti tabanında kırgınlığı olanlar vardı, bunlar düzeldi” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN OLDUĞUM TAKDİRDE 30 KİŞİYLE DE ÇALIŞIRIM
Milletvekilleriyle bir sorunu olmadığını ifade eden Yüksel, “Büyükşehir belediye başkanı olduğum takdirde örgütle uzlaşı içinde bir süreç yaşayacağız. Barış içinde bir dönem yaşanacak. Katılımcı anlayışla yönetirseniz başarı geliyor. Ben herhangi bir ilçede, ‘şu kişiyle çalışırım bu kişiyle çalışmam’ demem. Parti zaten anketler yapıyor, nabzı tutmaya çalışıyor. Bu değerlendirmeler sonucunda, il başkanımız ve ilçe başkanlarımızla birlikte oturulup değerlendirmeler yapılır. 30 kişiyle de çalışırım. Benim böyle bir derdim yok. Genel başkanımız da il başkanımız da titizlikle çalışıyor. Kim belirlenirse onlarla birlikte çalışırım. Milletvekilleri, belediye başkanları örgütün desteğiyle seçilirler. Tüm örgüt sabahını, gecesini birbirine katar. Bu güzel ve sürdürülmesi gereken bir şey! Siz kamu görevi yaparken o gücü kimden alıyorsunuz? Parti tabanından alıyorsunuz. Bu gücü oraya doğru kullanmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Siyaset kazananlarla yapılır” diye konuştu.

EN ÖNEMLİ PROJEMİZ…
Yüksel ayrıca, “En önemli projemiz istihdam olacak. Bu olmak zorunda... İktidar ülkeyi sıkıntılı bir sürece getirdi. Biz bunu kentimizde en az hasarla atlamak zorundayız. Halk projelerini bize ilettiğinde çok güzel şeyler gelecek. Kadın ve çocuk mutlaka önceliğimiz. Sağlık, eğitim, ulaşım, enerji, turizm sektörlerinde bu kent insanını açlıktan, yoksulluktan kurtaracak her çalışmayı yapacağız. Gündem çok yoğun! Gündemimizde sanatçılar, İzmir’deki grev var!” açıklamasını yaptı.

İZMİR’DEKİ GREVİ İÇİN: BİR AN ÖNCE BİR UZLAŞMAYA GİDİLMESİ GEREKİYOR!
İZBAN grevine değinen Yüksel, “Asgari ücret belirlendi. İzmir hep asgari ücretin üzerinde kalmıştı. İZBAN’da her gün 350 bin 400 bin yolcu taşınıyor. Bu Büyükşehir Belediyesi’nin uyguladığı ulaşım stratejisinin ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Mahkeme ek seferleri de durdurunca trafik iyice sıkıştı. Aziz Başkan ilk seçildiği dönemlerde 11 kilometre raylı sitsem vardı. Şimdi önümüzde 280 kilometre hedefi var. O gün 600 bin yolcu vardı, otobüslerle taşınıyordu. Yolcu sayısı 700-800 bin arttı. Yeni otobüs alınmadı. Nerede bu yolcular? Otobüsler yenilendi ama sayısı azaldı. Bu raylı sisteme aktarıldı. İZBAN’daki emekçi arkadaşlarımızın haklarıdır, grevini yapacaklar ama bu 400 bin kişi kendileri gibi emekçi insanlar. Her gün çile çekiyorlar. Bunu düşünmek gerekiyor. ‘Sorumluluk onun mu, bunun mu?’ demeden hepimizin düşünmesi gerekiyor. Burada bir an önce bir uzlaşmaya gidilmesi gerekiyor. TCDD işveren taraf olarak ilgileniyor. Asgari ücrete, cumhurbaşkanı Erdoğan’ın maaşına yüzde 26 zam yapıldı. Bu son verilen yüzde 26 uygundur. Seçim olmasaydı bugün asgari ücrete zam yapılır mıydı? Buna ‘evet’ diyen tek kişi çıkmaz. Demokrasinin güzelliği işte! Elektrik ve doğalgaza zam yaparsın, şimdi ‘yılbaşından sonra indirim var’ dersin, ah gözünü seveyim demokrasi! Sadece halk seçimden seçime akıllara geliyor” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN OLACAK KİŞİNİN FİNANS YÖNETİMİNİ ÇOK İYİ YAPIYOR OLMASI LAZIM!
Yüksel, “Büyükşehir belediye başkanını ekonomiyi çok iyi biliyor, finans yönetimini çok iyi yapıyor olması lazım. Büyükşehir’de 26 bin kişi çalışıyor. Orası iyi yönetilemezse İzmir ekonomisi allak bullak olur. O bütçedeki yatırımları gerçekleştiremezse allak bullak olur. İzmir Büyükşehir Belediyesi gibi bir kurumun yönetilemiyor gibi görünmesi kötü olur. Büyükşehir Belediyesi’nin ciddi bir ekibi var zaten biz de göreve gelirsek çok ciddi bir ekiple çalışacağız” dedi.

VALLA BANA BİR ŞEY SÖYLEMEDİ!
Yüksel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun geçtiğimiz günlerde yaptığı aday tarifinin sorulması üzerine de konuştu. Yüksel, Kocaoğlu’nun, ‘CHP'nin de İzmir Büyükşehir Belediyesi için en az bu çıtada, bu kıratta bir aday göstermesi lazım. O zaman kimi aday göstereceksin? Partili birisini. Ortaya, milletvekilliği yapmış, kendini kanıtlamış, il başkanlığı görevinde bulunmuş, Parti Meclisi'nde, MYK'da çalışmış, kendini kabul ettirmiş bir profili koymanız lazım. 15 bin nüfuslu ilçe belediye başkanı, Nihat Zeybekci'nin karşısına çıkarılamaz. Çıkarılırsa hata olur’ açıklamalarının kendisine yönelik bir işaret olduğunun söylenmesi üzerine, “Valla bana bir şey söylemedi” cevabını verdi. Ayrıca İl Başkanı Deniz Yücel’in Kocaoğlu’nun söylemi için, ‘Sınırlandırıcı olur. Böyle bir kriter yok!’ yaptığı açıklamaya da değinen Yüksel, “O şekilde tarif edilmesi sınırlandırıyor. İl başkanımız doğru söylemiş. Bunu bilerek mi yaptı? Sıradan saydı aslında. Bazı yayın organlarında 15 isim çıktı! Aziz Başkan’ın bu konuda bana söylediği bir şey yok. Bu genel merkeze bir şey gönderme de değil. Biz aday adayı arkadaşlarımızla bu süreci centilmence götürüyoruz” ifadelerini kullandı.

HEDEFİMİZ 30 ARTI 1’DİR!
“Adayların belirlenmesinin geciktiği yönünde eleştiriler de var” diyen Yüksel, “Aday belirlendikten sonra hep birlikte bizim nihai, asıl amacımız nedir? Bu kentte en yüksek oy oranıyla belediyelerimizi 30 artı 1 olarak kazanmaktır. Bu hedefe kilitlenmemiz lazım. Görevde olan belediye başkanlarını kötülemek bizi amacımızdan uzaklaştırır. Kendimi hiç üstte tarif etmedim. Genel başkanla görüştünüz mü diye soruyorlar. Ben kendimi hep eşitlerden görüyorum. Nihai amaca kilitlenelim. Sadece kendi için siyaset yapanlar, paçanızdan çekerler. Ben öyle siyaset yapmıyorum” dedi.

ZEYBEKCİ BİR ÇALIŞIYORSA KOCAOĞLU BİN ÇALIŞIYOR!
AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci özelinde konuşan Yüksel, “Nihat Zeybekci bir çalışıyorsa bizim şu an bin çalışan bir başkanımız var. Köy köy dolaşıyor. Aday arkadaşımız belirlense çok daha iyi olur. İnsanlar görür, bilir. Ben tanınırlık noktasında sıkıntım olamadığını düşünüyorum. Bu kentin her karış toprağına adım attık. Biz iktidarız burada! Belediye başkanlarımız çalışmalarını sürdürüyor. İzmir’de muhalefet olan AK Parti’nin böyle bir şansı yok. Biz yaptıklarımızla avantajlıyız. Onlar 16 yıldır iktidarda olmasına rağmen yapacağız diyorlar” yorumunu yaptı.

 
Karşıyaka filesine Yaşar desteği
 
CHP Bornova aday adayı İnal: Esnaf bir kentin ruhudur
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bilinsin! 26 Aralık 2018 Çarşamba 19:49

Şu cumhurcuların pazarlık ettiği ilçeler var ya, hani yakın zamana kadar 90 dk için oy vermemekle tehdit edenlerin de içinde olduğu ilçeler. Yahu Aziz Başkanın başaları ağrısa derman olduğu, desteklediği, ellerinden tutup nafakalarını artırdığı köyler ve ilçeler, onların nankörlük edip etmeyeceğini merakla bekliyorum. Nankörlük ederlerse desteklerin sona ermesini istiyorum, nankör insanlara verilecek kuruşum yok! Bu da böyle bilinsin!

Yorumu oyla      10      5  
gültepeli 26 Aralık 2018 Çarşamba 17:05

başkan realist bir yaklaşım koymuş ortaya. aday olana kadar atıp tutmak kolay

Yorumu oyla      9      6  
Rahmi gurdogan 26 Aralık 2018 Çarşamba 14:10

Unutulmasın ki kararı verecek olan sayın kılıçlar oglunuda buz ızmirliler seçtik kendi memleketimizin belediye başkanımıza biz karar verelim alattin YÜKSEL bu adayların içinde en belirgin adayı izmir chp ''nin yüzde 50sinde söz sahibi kilctar oglunuda biz seçtik bıraksınlar alattin yükselişe biz karar verelim saygılarımla berber rahmi

Yorumu oyla      12      8  
ALİ İNANÇ ÜLKÜ 26 Aralık 2018 Çarşamba 14:02

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ARIYORUZ MALİ MÜŞAVİR DEĞİL KARDEŞİM NERDE PLANLAMA NERDE ŞEHİRCİLİK VE YAPI BİLGİSİ NERDE ULAŞIM TOPLUM SAĞLIĞI SOSYAL BELEDİYECİLİK NERDE KENTSEL DÖNÜŞÜM KESİNLİKLE DAHA ÖNCE BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPMIŞ TEKNİK PERSONEL OLMALI BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

Yorumu oyla      15      6  
KEMAL KALENDER 26 Aralık 2018 Çarşamba 12:51

Basmana çukurunu halledebiliyorsa o gerçek bir belediye başkanıdır.Gerisi teferruat.

Yorumu oyla      13      6  
Deliadam 26 Aralık 2018 Çarşamba 12:48

Beni tarif etmiş Alaaddin Başkan :)))))

Yorumu oyla      15      5  
Canan 26 Aralık 2018 Çarşamba 12:34

Aziz Kocaoğlu seçildiğinde hangi profile sahipti ? Bilen var mı, varsa buraya yazsın.

Yorumu oyla      21      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Akar'dan CHP'li Özel'e dava!
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, kendisine hakaret ettiği iddiasıyla ...
Bahçeli'den Metin Akpınar'a eleştiri!
MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Terörle mücadeleyi kesintiye uğratmamak, yarıda ...
CHP Aday Adayı Öztürk'ten vizyon projesi: Menderes'e yeni meydan
CHP Menderes Belediye Başkanlığı için yola çıkan Görece Belediye Başkanı ...
 
AK Partili Şengül: İzmir halkı ağlayan belediye başkanından bıktı!
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, yerel seçim sürecince gösterişten ...
Mehmet KARABEL yazdı... Madem kıyamet kopacak ‘önlem alsan’ ne yazar?
Mehmet KARABEL yazdı... Madem kıyamet kopacak ‘önlem alsan’ ne yazar?
Özgür Özel'den 'önce tazminat sonra ceza' yanıtı
CHP Grup Başkanvekili Özel, Hulusi Akar'a yönelik sözleri üzerinden kendisine ...
 
İzmir'deki 'ölüm yolu'na hükümet el koydu!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, kamuoyunda ...
Metin Akpınar ve Müjdat Gezen açıklaması
CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, ...
İstanbul adayı için tarih belli oldu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ölüm fermanı neden şimdi?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva