HABERLER>POLİTİKA
27 Aralık 2018 Perşembe - 10:53

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Dervişoğlu: İzmir’le ilgili alınmış bir karar yok!

İzmir’de CHP’nin Büyükşehir adayı belli olmamasına rağmen Millet İttifakı kapsamında yarıştan çekildiğini geçtiğimiz günlerde açıklayan İYİ Parti’de ilçeler noktasında izlenecek yol haritası merak ediliyor. MHP’nin Cumhur İttifakı’nda AK Parti’ye karşı talepkar ve ısrarcı bir tutum sergilediği bilinirken İYİ Parti’de ilçelerin durumuna dair açıklama yapan Genel Başkan Yardımcısı Dervişoğlu, “İzmir ile alakalı verilmiş, alınmış bir karar yok. Birisi eksik bilgiyle bir açıklama yaparsa spekülasyon olur” dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Dervişoğlu: İzmir’le ilgili alınmış bir karar yok!

Mehmet İŞLER/ EGEDESONSÖZ- Türkiye’de siyasi partiler 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlere kilitlendi. Aday belirleme çalışmalarını sürdüren partiler diğer yandan ittifaklar noktasında yoğun bir mesai harcıyor.

İzmir’de Büyükşehir noktasında hem Cumhur İttifakı’nın hem de Millet İttifakı’nın tarafları uzlaşıya vardı. Buna göre Cumhur İttifakı’nın adayı AK Parti’nin sahaya sürdüğü isim Nihat Zeybekci olacak. MHP’nin hem genel merkez hem de il başkanlığı düzeyindeki yöneticileri bu konuda tereddütsüz destek içinde olduklarını açıklamıştı.

Diğer yandan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yeni dönem için aldığı ve kamuoyuna duyurduğu ‘yokum’ kararı sonrasında CHP’nin Büyükşehir adayı netleşmedi. CHP’deki belirsiz duruma rağmen İYİ Parti, İzmir’den Büyükşehir noktasında çekildiğin ilan etti. Tüm bu dengelerle birlikte 4 parti açısından İzmir adeta satranç masasına dönüştü. MHP, AK Parti’yi ilçeler noktasındaki talepleriyle zorlarken, İYİ Parti’nin de CHP’den ilçe isteyebileceği iddia edildi.

Partiler bir yandan 2014 yerel seçimlerindeki sonuçları masaya koyarak hesap yaparken diğer taraftan 24 Haziran genel seçimlerine ilk defa katılmış İYİ Parti’nin de kartların yeniden karılmasına yol açtığını göz önünde bulunduruyor.  Gelişmelerle birlikte CHP’den ilçe istediği öne sürülen İYİ Parti’nin Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu açıklamalarda bulundu.

İZMİR İLE İLGİLİ ALINMIŞ, VERİLMİŞ BİR KARAR YOK!
CHP ile gerçekleşen ittifak görüşmelerinde partisinin oluşturduğu heyetin içinde yer alan Dervişoğlu, “Şu anda İYİ Parti olarak CHP’nin genel merkez yöneticileriyle görüşmelerimizi sürdürüyoruz. İzmir ile alakalı verilmiş, alınmış bir karar yok. Gelişmeler netleşince kamuoyuyla paylaşılacak. Büyükşehir için zaten açıklama yapılmıştı. Onu tekrarlamaya gerek yok. İlçeler özelinde de her iki siyasi partinin genel başkanları tarafından görevlendirilmiş yetkili kişileri görüşmeleri sürdürüyor. O heyetlere dahil olan kişilerden biri de benim. Neticelenmeden herhangi bir açıklama yapamayız. Birisi eksik bilgiyle bir açıklama yaparsa spekülasyon olur” dedi.  

CHP’NİN BAKIŞI!
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de bu süreçte genel merkez ile temaslarını sürdürüyor. Sık sık Ankara’ya giden Başkan Yücel, İYİ Parti’yi önemsediklerini söylerken, bir yandan da, ‘İzmir’de 30 ilçeyi alacak güçteyiz’ mesajını veriyor. Başkan Yücel’in genel merkeze, ‘İzmir’le ilgili karar alırken bize danışın’ görüşünde olduğu da biliniyor. 

 
Apartmandaki dehşette karar çıktı!
 
İzmir'de yılbaşı öncesi 3 örgüte birden operasyon!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Selçuk İYİ Olacak 27 Aralık 2018 Perşembe 23:03

selçuk'u iyi parti olarak istiyoruz.

Yorumu oyla      9      5  
Oğulcan Cengiz 27 Aralık 2018 Perşembe 13:47

Siyasi partilerin bu yavaşlığı karşısında halkın bir tepki vereceği apaçık ortadadır. Yılbaşı geldi adaylar ortada yok. Kemik seçmeni garanti gören zihniyet yenilmeye mahkumdur. Bu adaylar ne zaman açıklanacak da ne zaman halka kendilerini anlatacaklar? Biraz vicdanlı olun...

Yorumu oyla      9      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akşener: AK Parti seçmeni bu kez kulak çekecek!
İYİ Parti lideri Meral Akşener, yerel seçimlerle ilgili ‘umutsuzluğu’ ...
Bahçeli anlatmıştı: Akar'ın odasında görüntülendi
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Anadolu Ajansının (AA) "Yılın Fotoğrafları" ...
CHP Büyükşehir aday adayı Yüksel: İzmir’deki heyecandan mutluluk duyuyoruz
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan A.Adayı Alaattin Yüksel, Cumhuriyet ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... ‘1 Nisan’da meydanlardayım!’
Mehmet KARABEL yazdı... ‘1 Nisan’da meydanlardayım!’
AK Parti-MHP ittifakında sürpriz karar: 'Çemberli Efe' feda mı edildi?
İttifak kararının ardından İzmir’de görüşmelerini yoğunlaştıran AK Parti ...
CHP'li Özgür Özel'den Hulusi Akar açıklaması
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Bence Devlet Bahçeli, Hulusi Akar'ı ...
 
'Ahtopot, komutanlığa yapılan saldırıyı engelledi'
Son dakika... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ...
Etiyopya asıllı öğretmenden, MHP'ye üyelik başvurusu
Kocaeli'nin Körfez ilçesinde, özel okulda İngilizce öğretmenliği yapan ...
Yıldırım'dan 'istifa' yorumu: O konu kapanmıştır
TBMM Başkanı Binali Yıldırım, İstanbul adaylığı durumunda mevcut görevinden ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva