HABERLER>POLİTİKA
5 Kasım 2018 Pazartesi - 09:36

AK Parti İl başkanı Şengül: İzmir yatırımda tarihi rekor kırdı!

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, hükümetin bugüne kadar İzmir’e yaklaşık 70 milyar TL yatırım yaparak, Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdığını söyledi. Kısa süre içinde tamamlanacak projelerle İzmir’in büyük ivme kazanacağını belirten Şengül, birçok yatırımın da engellendiğini hatırlattı. Hükümetin İzmir’e gereken desteği vermediğini iddia eden CHP'lilere de cevap veren Şengül, “İzmir’in acil ihtiyacı olan hangi projeyi sundunuz da biz engelledik? Yıllık 4-5 milyar TL bütçesi olan Büyükşehir Belediyesi, 15 yılda kentteki hangi önemli sorunu çözdü?” dedi.

AK Parti İl başkanı Şengül: İzmir yatırımda tarihi rekor kırdı!

İzmir’in hızla gelişmesi ve dünyanın tanıdığı bir merkez haline gelmesi için kapsamlı eylem planı hazırlayan AK Parti hükümetinin kente ulaşım, ekonomi ve sağlık gibi birçok alanda büyük katkı verecek projelerinden bazıları için geri sayıma geçildi.

ART ARDA PROJELER
Kısa süre içinde tamamlanacak İzmir-Ankara Otoyolu, İzmir-Antalya Otoyolu, İzmir-İstanbul Otoyolu sayesinde karayolu ulaşımı rahatlayacak. İzmir'in Ankara ve İstanbul ile arasındaki mesafe 3.5 saate, Antalya ile arasındaki mesafe de 3 saate inmiş olacak. İzmir-Ankara ve İzmir-İstanbul Yüksek Hızlı Tren projesi sayesinde de 4 saatte ulaşım imkanı sunulacak. Kemalpaşa Lojistik Merkezi ise, bölgenin kalkınmasına öncülük edecek. Tamamlandığında dünyanın sayılı merkezleri arasına girecek olan Kuzey Ege Çandarlı Limanı ile Alsancak, Göztepe stat projeleri ve yapımı hızla ilerleyen 2 bin 60 yataklı Bayraklı Şehir Hastanesi de önemli bir ihtiyacı karşılayacak.

İZMİR İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, milyarlarca TL değerindeki projelerin İzmir için büyük önem taşıdığını söyleyerek, “AK Parti olarak, bugüne kadar İzmir’e verdiğimiz hiçbir sözü havada bırakmadık. İzmir’in bizim için olan değerini, hayata geçirdiğimiz projeler ile gösterdik. İnşallah yerel seçimde de başarıya ulaşarak, AK Parti belediyeciliğinin hizmet anlayışını İzmir geneline yayacağız. İzmir, farkımızı o zaman daha net görecek” dedi.        

İZMİR’İN SORUNLARI BÜYÜDÜ
AK Parti’nin bugüne kadar “olmaz” ve “yapılamaz” denilen birçok projeyi gerçekleştirdiğini belirten Şengül, şöyle konuştu: “Seçim yaklaşınca CHP’liler de ortaya çıkıp, merkezi hükümet İzmir’e yatırım yapmıyor demeye başladı. Acaba İzmir’in acil ihtiyacı olan hangi projeyi sundunuz da biz engelledik? Hükümet olarak İzmir için hazırladığımız projelere bugüne kadar ne katkı verdiniz? Yıllık 4-5 milyar TL bütçesi olan Büyükşehir Belediyesi, 15 yılda kentteki hangi sorunu çözdü? Tarihi Havagazı Fabrikasını yenilemekle mi övünüyorsunuz? İzmir’in altyapı, ulaşım gibi temel sorunları giderek büyüyor. CHP’lilerin sorun çözme gibi bir amacı yok. Laf ve polemik üretip, icraattan uzak duruyorlar. Konuşuyorlar ama boş konuşuyorlar. Ancak her şeye rağmen biz, İzmir için durmadan yolumuza devam edeceğiz.”

ENGELLEMEDEN DOLAYI YOL ALINAMADI
Hükümet olarak hazırlanan birçok projenin de engellendiğini belirten Şengül, “İzmir’e kazandırılmak istenen yat limanları, TOKİ tarafından hayata geçirilecek olan projeler, stat projesi engeller nedeniyle hep gecikti. Engellemenin en son ve büyük örneği ise, Körfez Geçişi Projesi’dir. İzmir için hayati ve mutlaka hayata geçmesi gereken bir proje. Ama engellemeden, itirazdan dolayı yol alınamıyor. İzmir’in yılları çalınıyor. Bunu engelleyenlerin arkasında kimlerin olduğunu biliyoruz. Yanlış bilgileri ortaya atarak yapılmasını istemeyenler, CHP’li belediyelerde görev yapıyor. Şimdi CHP bize hangi samimiyetten bahsediyor?” diye konuştu.

 
İzmir'de dehşet anları: Otları yakarken kendini yaktı!
 
Bornova'nın örnek kafesi 2 yaşında
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gürkan 5 Kasım 2018 Pazartesi 15:55

Şu haberi okuyunca aklıma Neşeli Günler adlı sinema filmindeki büyük usta Şener Şen'in oynadığı "Ziya" karakteri aklıma geldi. Ne alakası varsa :)

Yorumu oyla      11      6  
şaka gibi 5 Kasım 2018 Pazartesi 13:44

Sayın Şengül hakikaten şakamı yapıyorsunuz? Yoksa plazadan bakınca sesimiz duyulmuyor, halimiz görülmüyor mu? Yoksa siz İzmir yerine başka bir yerde mi yaşıyorsunuz?

Yorumu oyla      13      5  
hayal mi 5 Kasım 2018 Pazartesi 13:36

Nedir bu körfez geçişini temcit pilavı gibi önümüze getirip duruyorsunuz birine söz verildi de yapılmayınca söz verilen firmamı huysuzlanıyor? İzmir'e 1 metre bile metro yapmadınız. Ak Partili büyükşehir belediyelerine hafif raylı sistem ve metro yapımı için hazineden para veriliyor İzmir'in hakkını niye savunmuyorsunuz? Sayın Binali YILDIRIM Otogar-Halkapınar metro hattını merkezi hükümet olarak yapalım dediğinden beri kaç yıl geçti? Hikaye anlatıyorsunuz Sayın Şengül. Arkanıza bakın kimler kaldı size destek olan. Hep MIŞ gibi yapıyorsunuz ama artık bitti. Ak belediyecilik diyorsanız Torbalı'ya bakın

Yorumu oyla      13      5  
Gürkan 5 Kasım 2018 Pazartesi 12:49

"Bir çırpıda en az 20 kalem sayarız. Bunlar görevimiz, görevimizi yaptık. AK Parti'nin İzmir'e yaptığı yatırımın toplam değeri 45 milyar 650 milyon lira." Daha bu yılın başında İzmir vekili Sayın Hamza Dağ'ın söylediği sözler. Sayın Şengül, 2018 yılı içinde, geçtiğimiz 9 ayda 25 milyarlık hangi yatırımı yaptınız da rakam 45'ten, 70 milyara çıktı ? Çıkın , 9 ayda kalem kalem 25 milyarlık şunları şunları yaptık deyin, tabi diyebilirsiniz :) 25 milyar demek 7 km lik "25 tane" metro hattı demek. Nereden mi biliyorum, Narlıdere metrosundan :) herkes bir rakam söylüyor da yapılanlar ortada. Ortada olmayan projelerin yıllardır sadece adı var kendisi yok. Olmayan, yapılmayan projeler üstünden sanki yapılmış gibi bir hava yaratılmaya çalışılıyor. Otoyollar, hızlı trenler, limanlar, metrolar ... yahu yapılan statlar bile butik, semt stadı. 15-20 bin nedir ? Statlar yetersiz olduğu için 2024 aday şehirler içinde İzmir yoktu bile. Gerçi alamadık, "masraftan kurtulduk(!)" ama gerçekler bunlar.

Yorumu oyla      10      6  
Ercan 5 Kasım 2018 Pazartesi 12:43

Her ihalesi kiklik olan sonrada yargi tarafindan kik kararlarinin yanlış olduğu sonucuna varılan kac olay yasandi bu sehirde.Bunun adi engelleme degil de nedir.5 yil tramvay projesine onay vermediniz.Say say bitmez.Sayin sengul siz daha bu kenti tanımamışsınız..Bu tür demeçlerle daha da batıyorsunuz.Benden soylemesi.

Yorumu oyla      11      5  
Gürkan 5 Kasım 2018 Pazartesi 11:17

Dikkat edin hep -cek, -cak ... trafik rahatlaya-cak, 3,5 saatte ine-cek ... rahatla-dı, 3,5 saate in-di değil de -cek, -cak. 16 yıl geçmiş. Diğer tarafta belediyenin bütçesi kaç yıldır 4-5 milyar ? 15 yıldır mı ? Ayrıca bütçenin hepsini yatırıma harcayan bir kurum var ise neresi ? Belediyenin bütçesi 4-5 milyar ise şehrin verdiği de 66 milyar, hem de 1 yılda. Siz ise 15 yılda 70 milyar yatırım yaptık diyorsunuz ama daha şehre 1 metre metro yaptığınız yok. İZBAN diye kimse hikaye anlatmasın. O hat 200 yıldır var. Ankara'da banliyö hattını TCDD tek başına yeniledi. Gidin bakın bakalım kaç hatlı bir sistem kurmuş. Bizde en az 4 hatlı olması gereken sistem 2 hattan işletilmeye çalışılıyor. Onu bile uydurma yaptınız. Sistem neredeyse her gün sorunlu.

Yorumu oyla      10      5  
volkan 5 Kasım 2018 Pazartesi 10:28

mesela bornova opera binası hala acilmadi neden cunku tasarruf tedbirleri nedeniyle oraya hademe bile alinamiyomus haberiz var herseyden ayni sekilde devlet tiyatrosu ksk sahneside açılmıyor bu yuzden..

Yorumu oyla      11      5  
Cengizcansız 5 Kasım 2018 Pazartesi 10:28

Rakkamlar ne diyor bu adam ne diyor üstelik sayıştay ''ın açıkladığı rakkamlar

Yorumu oyla      11      5  
balçova 5 Kasım 2018 Pazartesi 10:17

balçova arsa mağdurlarına söz vermiştiniz seçimden hemen sonra sorununuzu çözeceğim diye kaç ay geçti bir hareket yok arsa sahipleri yıllardır sürünüyor ve yıllarca bir evi olması hayaliyle yaşarken ölüp gidiyorlar beklenecek bir şey yok 3 günde yapılacak bir plana bakar

Yorumu oyla      14      5  
GAZİEMİR 5 Kasım 2018 Pazartesi 10:08

Maalesef KALPLERİ kırdınız.! Kalp kırma rekoru demek istediniz sanırım.

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gökçek'ten çok konuşulacak ittifak mesajı!
Ankara eski Belediye Başkanı Melih Gökçek, Twitter'dan yaptığı açıklamada, ...
Binali Yıldırım'dan flaş adaylık açıklaması!
TBMM Başkanı Binali Yıldırım, yerel seçimlerde adaylık iddiaları için ...
CHP Çeşme Aday Adayı Nükhet Akyıldız: Kadınsanız üretmenin sınır yok!
CHP İzmir'de 20 yılı aşkın bir süredir soluksuz siyasetçi, Çeşme'de iş ...
 
AK Partili Özhaseki'den İzmir anketi yorumu: Bu kaygıyı çok iyi anlıyorum
AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, ...
CHP Aday Adayı Mustafa Öztürk: Menderes hakkını almalı!
CHP Menderes Belediye Başkanlığı için yola çıkan Büyükşehir ve Menderes ...
Mehmet KARABEL yazdı... Sana ne kim ne?
Mehmet KARABEL yazdı... Sana ne kim ne?
 
Meclis, düzenlemeler ve bütçe için mesai yapacak
TBMM, sağlık alanında düzenlemeler içeren teklif ile 2019 yılı bütçesi için yoğun mesai yapacak.
AK Parti İlçe Başkanı'ndan Şenol'a yanıt!
Makam koltuğunu kaybetme korkusuyla Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim ...
'Denizlerdeki haydutlara meydanı bırakmayacağız'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'ye rağmen Doğu Akdeniz'de veya Ege'de ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva