HABERLER>POLİTİKA
4 Kasım 2018 Pazar - 15:51

AK Parti İlçe Başkanı'ndan Şenol'a yanıt!

Makam koltuğunu kaybetme korkusuyla Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un akıl zehirlenmesi yaşadığını vurgulayan “Korkunun ecele faydası yok”dedi.

AK Parti İlçe Başkanı ndan Şenol a yanıt!

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un Sarnıç’daki 2B arazilerine ilişkin sözlerine AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı Nazmi Yılmaz’dan jet yanıt geldi. Başkan Yılmaz, iki dönemdir koltukta oturan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’u koltuk hırsı ve kaybetme korkusu sardığını söyledi. Başkan Yılmaz, “iki dönemdir koltukta oturan Başkan Şenol kendi döneminin hesabını vermekte zorlanınca ya topu taca atıyor yada başını kuma gömüyor. Biz kendisine ‘2019 bütçe planında ilkokul çocuğunun bile yapmayacağı hataları neden yaptınız’ diyoruz. O bize Bakanlığının bir yıl önce açıkladığı rakamı 7’ye 8’e katlayıp bugün açıklanmış gibi söylüyor. Satış rakamları bugün değil yaklaşık 1 yıl önce açıklandı herkes teşekkür etti. Bu rakamlarda değişen hiçbir şey olmadı, sadece ve sadece bu rakamlara süresinde ödeyemeyen vatandaşlarımız için Tüfe artışı ilave ediliyor. İncelendiğinde bu çok rahat görülecektir”şeklinde konuştu.

UMUT TACİRLİĞİ YAPMAYIN
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’u, sorunun çözümü için yaptıkları çalışmaların hiçbir yerinde görmediklerini belirten AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı Nazmi Yılmaz, şu soruları peşi peşine sıraladı. “40 yıldır bu konuda Sarnıç halkı inim inim inlerken neredeydiniz? Bugüne kadar bu sorun aşama aşama çözülürken siz olayın neresinden tuttunuz? Acaba Sarnıç halkının böyle bir sorunu olduğunu biliyormuydunuz?  Biliyorduysanız çözme noktasında niye hiçbir şey yapmadınız? Halkımız bu sorunu asla çözmek istemediğinizi, her seçimde aynı bölgeye gidip çözüm vadi ile oy devşirdiğinizi biliyor. Oyuncağı elinden alınmış bir çocuk edasıyla bu kez umut tacirliği yapmak istiyorsunuz. Ama bu saatden sonra Sarnıçlı kardeşlerim bunu yemez”.

OYALAMAYLA OY ALAMAZSINIZ
Başkan Şenol’u yaptığını iddia ettiği çalışmaları ispata davet eden Başkan Yılmaz, sayın başkan ‘Bize devredin bizde vatandaşa bedava devredelim’ demiş. Kime demiş ne zaman demiş hangi makamdan hangi yazıyla istemiş açıklasın merak ediyorum. Bu beyanatını okuyunca çok şaşırdım ve üzüldüm. Acaba sayın Başkanın yerine başkasımı bu açıklamayı yaptı diye düşündüm. Çünkü aynı teklifi defalarca biz kendisine yaptık. Yani Belediye olarak siz bize Vatandaşa bedelsiz devredeceğinize dair bir garanti verin bizde Bakanlıktan devrini sağlayalım teklifini yaptık, halen dönüş olmadı 1 yıldır da bizi komisyon kurduk, komisyon değerlendiriyor biz size haber vereceğiz gibi söylemlerle bekletiyor ve oyalıyorlar”dedi.

Başkan Şenol’a Sarnıç halkına hangi hizmetleri verdiğini soran Başkan Yılmaz, “Sayın başkan, İsmail Acar başkanımızdan sonra Sarnıç için hizmet ve sorunların çözümü noktasında ne yaptığınızı da açıklayabilirseniz sevinirim, çok merak ediyorum. Sarnıçlı vatandaşlarımız bugüne kadar Sarnıç için kimin hiçbir şey yapmadığını, yapmak içinde hiçbir çaba göstermediğini, Hatta 2/B nin dışında Yol düzenlemesi, trafik, toplu ulaşım, gölet, Piknik alanı, Çevre kirliliği, atıl olan belediye binası, altyapı ve çevre düzenlemesi ve benzer konularla ilgilide hiçbir şey yapılmadığını, bu sorunlarla ilgili taş üstüne taş konulmadığı gibi sorunların yumak gibi çoğalmasına sessiz ve çaresiz kalındığını herkes biliyor. Bu sorunların nasıl ve kimler tarafından çözüleceğini çok iyi bilen Sarnıç halkı, asıl bugüne kadar hiçbir şey yapmayanlara Sarnıçın varlığından bi haber olanlara, sandıkta gereken cevabı verecektir”sözleriyle yüklendi.

SARNIÇLI KARDEŞLERİMİZ İÇİN DAĞLARI DÜZ ETTİK!

Gaziemir’in Sarnıç bölgesinde 40 yıldır süren 2B sorununu kendilerinin çözdüğünü vurgulayan AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı Nazmi Yılmaz bunu yakından bilen binlerce vatandaşın takdirini topladıklarını ifade etti.  Başkan Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü, “Sarnıç bölgesinde 40 yıldır süren 2B sorununa neşteri biz vurduk. Bölgenin sorununu iyi bilen birisi olarak il başkan yardımcılığım döneminde meşaleyi yaktık. İlk yapılan değerlendirmelerde metrekare fiyatları 1.000- 1.100 TL arasındaydı. Dönemin Başbakanı Binali Yıldırım'ın talimatıyla, Defterdarlık'ın rayiç bedelleri komisyon kurarak yeniden gözden geçirmesini sağladık. Daha sonra komisyon tarafından bu rakam 800- 850 TL arasında belirlendi. Yaptığımız itirazlar ve toplantılar sonucunda üç inceleme daha yapıldı. Geldiğimiz noktada, kanuni yüzde 50 indirim bedeli ile birlikte bu fiyatlar 290- 350 TL arasına indi.  Buna ayrıca yüzde 20 peşin ödeme indirimi de yapıldığında, vatandaşlarımız metrekaresine 230- 280 TL arasında bir bedel ödeyerek tapularına kavuşabilecekleri müjdesini bir yıl önce AK Parti İzmir Milletvekilimiz Atilla Kaya verdi. Hatta tarla hükmündeki arazilerin 85-110 TL’den verileceğini açıklayan Kaya, peşin ödeme indiriminden yararlanmak isteyenlere Halkbank tarafından uygun kredi imkanı sağlanacağını, ödemesini taksitle yapmak isteyene ise 5 yıllık faizsiz vade yapılacağını söyledi. Derdi olanlar dermanına kavuştu. 40 yıl sürmüş. Bir yıl önce alternatifler sunarak çözmüşüz. Bu fırsattan yararlanmayana kanunda çok açık yazar TÜFE oranında fiyat artışı olur. Burası muz cumhuriyeti değil ki Türkiye Cumhuriyeti. Kanun var nizam var. Bazı artışlara karşı hükümetimiz sert tedbirler alıyor. Bu konuda gerçekten bir mağduriyet var ise onu da çözmek boynumuzun borcudur”.

KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK

Başkan Yılmaz, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un halkın eleştirilerine cevap vermek ve özeleştiri yapmak yerine gündemi saptıracak karalamalar yapmasının düşündürücü olduğunu söyledi. Yılmaz, “Daha yerel seçim kampanyası başlamadan iftira ve karalamalara başlanır ise bunun bir tek sebebi vardır. Olsa olsa koltuk kaybetme korkusudur. Buna da yapacak bir şey yok. Çünkü korkunun ecele faydası yok”dedi.

 
Muğla'da Yargıtay'dan ilginç karar: Yatak ayırma tazminat sebebi!
 
İzmir'in turizm cenneti referanduma gitmişti: Sandıktan ne çıktı?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Denizlerdeki haydutlara meydanı bırakmayacağız'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'ye rağmen Doğu Akdeniz'de veya Ege'de ...
CHP bin 398 belediyede adayını gösterecek!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Cumhuriyet Halk Partisi bin ...
Bakan'dan samimi açıklamalar: Hayalim...
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Tvnet'teki Ayşe Böhürler ile Türk Kahvesi ...
 
Ticaret Bakanı'ndan flaş 'Hal Yasası' açıklaması!
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, yeni 'hal yasası' taslağı ile ilgili açıklamalarda ...
AK Partili Çankırı: Kadınlarımız ülkemizi kalkındırıyor
Uluslararası Mardin Kadın Sempozyumu’na katılan AK Parti İzmir Milletvekili ...
CHP’li Sındır: Faize bütçe var ama emekliye yok!
CHP İzmir Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Kamil Okyay Sındır, ...
 
İzmir Karması, Meclis Spor'u yendi
İzmir'de gerçekleştirilen Meclis Spor ve İzmir Karması futbol takımlarının ...
İYİ Parti Lideri Akşener'den ittifak açıklaması
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ittifak konusunda an itibariyle ...
'Terör örgütleri bir an önce Münbiç'ten çıkmalı'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko ile görüşmesinin ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva