HABERLER>POLİTİKA
4 Kasım 2018 Pazar - 12:30

AK Partili Çankırı: Kadınlarımız ülkemizi kalkındırıyor

Uluslararası Mardin Kadın Sempozyumu’na katılan AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Türkiye’nin her yerinde çalışan ve üreten kadınların ülkeye değer kattığını belirterek, “Kadınlarımız ülkemizin zenginleşmesine ve kalkınmasına yardımcı olmaktadır” dedi

AK Partili Çankırı: Kadınlarımız ülkemizi kalkındırıyor

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Mardin’den gelen davete duyarsız kalmadı. Mardin'de, Büyükşehir Belediyesi ve Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) öncülüğünde Valilik, GAP İdaresi ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi desteğiyle ‘Bir Dünya Kadın’ sloganıyla ‘Uluslararası Mardin Kadın Sempozyumu’na katılan Bölünmez Çankırı, kadim şehir Mardin’in kadınlarının yanında yer alarak sempozyuma katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın katılımı ile düzenlenen Uluslararası Mardin Kadın Sempozyumu’nda Emine Erdoğan’a Mardin programı boyunca eşlik eden Bölünmez Çankırı, Mardin hakkında Emine Erdoğan’a bilgiler verdi.

MARDİNLİ KADINLARIN DESTEĞİNİ ALDIM
Uluslararası Mardin Kadın Sempozyumu’na katılarak Ata topraklarında bir kez daha bulunmanın gururunu ve mutluluğunu yaşadığını dile getiren Bölünmez Çankırı, “26. Dönem milletvekili seçimlerinde Mardin halkının desteğini alarak Gazi Meclisimize milletvekili seçildim. Mardin Milletvekili iken Güneydoğulu ve Doğulu kadınlarımızı mecliste en iyi şekilde temsil etmeye çalıştım. Gazi Meclisimizin Cumhuriyet tarihindeki ilk kadın Meclis İdare Amiri olma şerefine nail oldum. Bütün bunları başarırken Mardinli kadınlarımızın ve genç kızlarımızın çok büyük desteğini aldım. 27. Dönem’de Cumhurbaşkanımızın takdiri ile İzmir’den aday gösterildim ve İzmir Milletvekili oldum. Ancak Mardin ile aramdaki bağı koparmadım. Uluslararası Mardin Kadın Sempozyumu ile Mardinli kadınlarımız ve genç kızlarımız ile hasret giderme şansını geri çeviremedim” dedi.

KADINLARIMIZ ÜLKEMİZE DEĞER KATIYOR
Mardin’de uyguladıkları ve başarıyla sürdürdükleri ‘Topraktan Tabağa’ projesini İzmir’de de sürdüreceklerini ifade eden Bölünmez Çankırı, “Mardinli kadın çiftçilerimiz ve üreticilerimiz ile başardıklarımızı önümüzdeki dönemde İzmirli kadınlarımız ile başarmaya devam edeceğiz. Topraktan Tabağa Projesi’nin Koordinatörü Şef Ebru Baybara Demir ile projenin İzmir kısmında Karabağlar, Konak, Buca ve Gaziemir’de harekete geçiyoruz. Bu konuyla ilgili Emine Erdoğan Hanımefendi’ye de Mardin programında gerekli bilgileri verdik. Ayrıca İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde proje ekibi oluşturuldu ve önümüzdeki günlerde İzmir’de de projemizi hayata geçireceğiz. Bu proje ile kadınlarımızın ve Suriyeli mülteci kadınların istihdamını hedefliyoruz. İster Mardin’de olsun isterse İzmir’de olsun kadınların gücünün her yerde aynı olduğunu düşünüyorum. Türk kadını her zaman hayatta karşılaştığı zorlukları en iyi şekilde göğüslemeyi bilmektedir. Türkiye’nin her yerinde yaşayan kadınlarımız bu ülkeye değer katmaktadır. Ülkemizin zenginleşmesine ve kalkınmasına yardımcı olmaktadır” diye konuştu.KADINLARIN YÜKSELİŞİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın katılımı ile çok verimli bir kadın sempozyumunu gerçekleştirdiklerini ifade eden Bölünmez Çankırı, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Emine Erdoğan Hanımefendi’nin de sempozyumda söylediği gibi bundan 10 yıl önce, kadınların temel hak ve hürriyetlerinin konuşulduğunu, bugün ise kadınların elde ettiği büyük kazanımlardan bahsedildiğini büyük bir memnuniyetle görüyoruz. Türkiye'deki kadınların bugün, 15 yıl öncesinden çok farklı bir noktada olduğunu bende belirtmek istiyorum. Kadın istihdam oranı 2002'lerde yüzde 20'lerdeyken, bugün yüzde 30'ları aştı. Kadınların iş gücüne katılım oranında yüzde 10'un üzerinde bir artışı sağladık. Kadınlarımızın yükseköğretimde okullaşma oranı yüzde 13'lerden yüzde 40'lara yükseldi. Akademideki kadın öğretim elemanı sayımız, dünya ortalamasının üzerinde. Siyasetten iş dünyasına daha pek çok alanda kadınlarımızın toplumsal hayata aktif katılım sağladığını görüyoruz. 15 yıl önce, 'Haydi kızlar okula' derken, bugün temel eğitimde kız-erkek oranının eşitlendiğine şahit oluyoruz. Bunların hepsini AK Parti iktidarı döneminde gerçekleştirmeyi başardık. Geçmişte kadınların ve kız çocuklarının mağduriyetini konuşurken, bugün toplumsal hayattaki yükselişine şahit oluyoruz.”

 
Selçuklu çocuklara tiyatro zamanı
 
Ticaret Bakanı'ndan flaş 'Hal Yasası' açıklaması!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Sındır: Faize bütçe var ama emekliye yok!
CHP İzmir Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Kamil Okyay Sındır, ...
İzmir Karması, Meclis Spor'u yendi
İzmir'de gerçekleştirilen Meclis Spor ve İzmir Karması futbol takımlarının ...
İYİ Parti Lideri Akşener'den ittifak açıklaması
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ittifak konusunda an itibariyle ...
 
'Terör örgütleri bir an önce Münbiç'ten çıkmalı'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko ile görüşmesinin ...
Bakan Selçuk'tan Sıla'ya telefon: Yanındayız
Ahmet Kural'dan şiddet gördüğü iddiasıyla suç duyurusunda bulunan Sıla'yı ...
Başkan Şengül'den Kocaoğlu'na jet cevap: İzmir'in kavgaya değil hizmete ihtiyacı var!
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz ...
 
AK Parti adaylık başvuru tarihi ve ücretleri açıklandı!
AK Parti yerel seçimlerde gösterilecek adayların tespiti ve sıralamasını ...
AK Partili Kurtulmuş'tan Cihangir İslam'a sert sözler!
AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Saadet Partili Cihangir ...
AK Partili Nasır: İmar barışı, tarihi fırsat!
AK Parti İzmir Milletvekili ve Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva