Berivan KAYA/EGEDESONSÖZ- AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Türkiye Yüzyılı Buluşmaları kapsamında bugün AK Parti İzmir İl Başkanlığında basın açıklaması gerçekleştirdi.
Toplantıya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, AK Parti İzmir Milletvekilleri Yaşar Kırkpınar, Mehmet Ali Çelebi, İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu, Balıkesir Milletvekilleri Mustafa Canbey, Ali Taylan Öztaylan, Manisa Milletvekili Tamer Akkal, Ağrı Milletvekili Ruken Kilerci, MKYK Üyeleri, Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı katıldı.
Cumhurbaşkanlığı’nın 4 Eylül 2026 tarihli ve 11750 sayılı kararıyla iki boğaz köprüsü ile birlikte İzmir-Çeşme ve İzmir-Aydın otoyollarının da aralarında bulunduğu 8 otoyolun 30 yıllığına özelleştirme kapsamına alınmasına yönelik eleştirilere yanıt veren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, “sülün Osman” benzetmesi yaptı.
SÜLÜN OSMAN İLE FAZLA TAKILMIŞLAR!
Zeybekci açıklamasında, “Köprü satılır mı? İstanbul Boğaz Köprüsünü satan bir Sülün osman vardı. Bunlar herhalde fazla takılmışlar. Köprülerin satılacağını sanıyorlar. Köprüler otoyollar eğer bir gelir özelleştirmesine giderse Hazine 30 yıllık geliri peşin alır. Bunlar ihale şartnamesinde olacak. Çevre yolları özelleştirilmeyecek. Devlet çevre yollarının bakımını da otoyola bağlı olduğu yerin ihalesini de alana verecek. Bakımı, yenilenmesi tamirini de oralara verecek. Akılları ermiyor. Bugün kadar yaptıkları 1 km otoyolu yok, hayal dahi edemezler” dedi.
İZMİR SOKAKLARINDA OLACAĞIZ
Zeybekci açıklamasında, “Bugün İzmir’de sokaklarda olacağız. Biz sokaklarda olmayı çok seviyoruz. Bugün ülkemizin son 25 yılına baktığımız zaman bu ülkenin 81 ilinde her ilçesinde ve mahallesine baktığımızda yapılanlar anlatmakla bitmez. Terörsüz Türkiye süreci tamamlanmalı. Bu ülkeyi seviyorsak bu süreci tamamlamalıyız. Dünya ve bölgemiz çok önemli bir süreçten geçiyor. Coğrafya yeniden inşa ediliyor. Yakın bir zamanda sınırlarımızın yeniden çizildiğini göreceğiz. Tayyip Erdoğan’ın sözlerinin ve hedeflerinin, ortaya koyduğu iradenin 20 yıl sonra anlaşılmış olmasını mutlulukla karşılıyorum. İlk kuruluş konuşmasında bunu söylemişti. Terörsüz Türkiye en kısa zamanda Terörsüz bölge diye değişecek. Tüm dünyada ekonomi anlamında çalkantılar var. Türkiye gibi ihracata dayalı ekonomisi olan ülkeler en hızlı etkilenen ülkeler. Dış ticaretimizin yüzde 50’sini sadece AB’ye yapıyoruz. Piyasa durgunluğu, tüketicideki talep azlığı bizi etkiliyor. Türkiye’de emeklilerin yaş ortalaması kaç diye bakarsak AB’den çok daha genç nüfusa sahibiz. Bu bir mazeret değil. Yakında gerçek emeklilerle ilgili çalışmalar yapılacak” ifadelerine yer verdi.





