HABERLER>POLİTİKA
3 Temmuz 2021 Cumartesi - 13:31

MHP Bornova'dan Başkan İduğ’a Pınarbaşı tepkisi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bornova İlçe Başkanı Turan Otlu, “Bornova Belediye Başkanını anlamak mümkün değil, kendi ilçesinde çevre kirliliği ve her türlü düzensizlik varken Gaziemir’e desteğe gitmesi içler acısı bir durum. Bu olsa olsa iş bilmezlik, Bornova’ya sevgisizlik ve insanımıza saygısızlıktır. Sen ilk önce kendi ilçene karşı sorumluluklarını yerine getir” dedi.

MHP Bornova dan Başkan İduğ’a Pınarbaşı tepkisi

MHP Bornova İlçe Başkanı Turan Otlu tarafından yapılan açıklamada Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ'un Pınarbaşı'ndaki taş ocaklarına sessiz kaldığını belirtti.

Otlu yaptığı yazılı açıklamada "Pınarbaşı’ndaki Taş Ocağının yaşattığı çevre kirliliğine gözlerini kapayan, kulaklarını tıkayan ve halkımızın tepkisine karşı vicdanını Gaziemir’e gönderen bir belediye başkanımız var. Maalesef Bornova ne yaptığını bilmeyen bir Belediye başkanı tarafından yönetiliyor" açıklamasını yaptı.

Taş ocaakları ile mücadeleye İduğ'un yeterli katkı vermediğini söyleyen İduğ’a tepkisini gösteren Otlu, “Bu kadar da değil, tepkimiz halkımız adına ve ilçemiz adına yapılmış haklı tepkidir. Fakat maalesef İduğ, halkımızın yanında değildir, Bornovamız’ın yanında değildir. Zaten hiçbir zaman da Bornova için mücadele etmemiştir” dedi.

PINARBAŞI’NI KONSERLERLE KANDIRIYOR
Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un Pınarbaşı halkı tarafından da yoğun bir şekilde eleştirildiğini de vurgulayan MHP Bornova İlçe Başkanı Turan Otlu, “İduğ’ un görev yerini tam olarak kavrayamaması ve soluğu Gaziemir’de alması başka konu. Bir de Pınarbaşı halkını konserlerle kandırma girişimi var. Bir konser organizasyonuyla halkımızı kandıracağını zanneden bu zihniyet bilsin ki, onlar ancak kendilerini kandırırlar. Konser düzenliyorlar kimsenin haberi yok, muhtarların bilgisi yok. Sonuç elbette hüsran. Bu belediyecilik çökmüş, bu zihniyet yıkılmış bir zihniyettir. Halkımız elbette gerekli notu vermiş, yapılanları kolektif hafızasına yazmıştır.” İfadelerine yer verdi.

PINARBAŞI SAHİPSİZ DEĞİLDİR
MHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Cezmi Çulhaoğlu ise "Pınarbaşı sahipsiz değildir. Pınarbaşı, Pınarbaşı’nı sevenlerle birlikte haklı tepkisini ortaya koyar ve ona hizmet etmeyenlerin de sandıkta notu verir. Pınarbaşı Bornova Belediyesi’nin görmezden gelebileceği bir yer, Pınarbaşılılar da unutulacak ve ötekileştirilecek insanlar değildir” dedi.

ÇULHAOĞLU; İDUĞ GAZİEMİR’E TAŞINSIN
“Bir zamanlar İzmir’in en gözde yerlerinden biri olan Pınarbaşı şu anda büyük çevre sorunlarıyla baş başa kalmış durumda. Tarihi eserleri, kaynak suları ve yeşillikleriyle İzmir’in en güzel yerlerinden biri olan Pınarbaşı ve Pınarbaşılılar şu anda sağlık ve çevre mücadelesi veriyor” diyerek olanlara tepkisini gösteren MHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Cezmi Çulhaoğlu, “Halkımızla büyük bir mücadele veriyoruz. Taş ve mıcır ocaklarına karşı insani ve çevresel haklarımızı müdafaa etmek için bizler omuz omuzayız. Bizler böyle onurlu bir mücadele verirken Belediye Başkanının konuyla hiç ilgilenmemesi aklımıza çok değişik sorular getiriyor! Görüyoruz ki, Belediye başkanın Pınarbaşı’na ve Pınarbaşılılara karşı gözleri gör ve vicdanı kapalı. Onun Gaziemir’e taşınmasını öneriyoruz. Bizden olmayan, halkımızın derdini dert edinmeyen zaten bizden değildir" dedi.

MUHTARLARDAN TEPKİ
Pınarbaşı Kemalpaşa Mahallesi Muhtarı Koray Doğru yaptığı açıklamada “Gereken tepkiyi sosyal medyada fotoğraflarla verdik. Pınarbaşı mahalleleri muhtarları ve halkı olarak olarak kimin yanımızda olduğunu kimin ise şov peşinde olduğunu görüyoruz. Habersiz konserinize kimse katılmayınca sosyal medyada fotoğraf bile yayınlayamayan bir belediyemiz var. Biz maden ocaklarına karşı halkımızla mücadele ederken, kendilerini Gaziemir’de bulanların gözden geçirmesi gereken bir şeyler olduğunu düşünüyoruz” dedi.

 
Manisa'da makilik alanda çıkan yangın söndürüldü
 
Şampiyon kadrodan Tokyo Olimpiyatları’na 5 yolcu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Sürekli'den Kemalpaşa mesajları: 2023 milad olacak, CHP’li Büyükşehir Belediyesinin sonu olacak
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Kemalpaşa ziyaretinde CHP'li ...
'Faile değil, fiile bakarak karar verin'
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, adli ve idari yargı adaylarının ödül töreninde, ...
Saat tartışması yeniden gündemde... Ölmüş babamı siyasete alet etti!
AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Selman Günaydın Belediye Başkanı İsmail ...
 
Erdoğan'dan Tank Palet Fabrikası açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tank Palet Fabrikası'nın Katar'a satıldığı iddialarına ...
CHP'li Bakan'dan 'TÜPRAG bağışı' yorumu: Hassasiyet gösterdiğini düşünüyorum
Bayraklı Belediye Meclisi'nde kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt ...
Soyer ile diyaloğunu anlattı: Siyaset dışında bir ilişkim yok!
CHP PM Üyesi Rıfat Nalbantoğlu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç ...
 
Nalbantoğlu’ndan AK Partili Kaya’ya: Beni babana sor!
CHP Parti Meclis Üyesi Rıfat Nalbantoğlu kendisi hakkında açıklamalarda ...
AYM'den Ömer Faruk Gergerlioğlu kararı!
Anayasa Mahkemesi, vekilliği düşürülen Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun bireysel ...
Erdoğan açıkladı: Kadına şiddette 5 stratejik hedef
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva