HABERLER>POLİTİKA
2 Temmuz 2021 Cuma - 14:45

Saat tartışması yeniden gündemde... Ölmüş babamı siyasete alet etti!

AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Selman Günaydın Belediye Başkanı İsmail Uygur’un vefatından sonra yapılan başkanlık seçimi sürecinde tartışmalara neden olan CHP’li Üye Mustafa Akbıyık’ın transferinin ilçe binasında yapılmadığını söyledi. Duvardaki saat görüntüsüyle gündeme gelen yerin AK Parti eski İlçe Başkanı Hasan Akbıyık’ın ofisi olduğunu belirtti.

Saat tartışması yeniden gündemde... Ölmüş babamı siyasete alet etti!

EGEDESONSÖZ- Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un vefatının ardından yapılan başkanlık seçiminde tartışmalara neden olan CHP’li Meclis Üyesi Mustafa Akbıyık’ın AK Parti’ye transferi yeniden gündem oldu. O dönem duvardaki saatin 11’i göstermesi, seçimlerin öğleden sonra başlaması ve transfer haberinin ise akşama doğru gündeme düşmesinin ardından “geçiş önceden mi oldu” sorusu gündeme gelmişti. AK Parti cephesi “saat bozuktu” açıklaması yaparken CHP’liler ise Meclis Üyesi Akbıyık’ın CHP’li üye sıfatıyla toplantılara katılıp oy kullandığını anlatmıştı.

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya’nın SONSÖZ TV’de katıldığı programda yaptığı açıklamalara yanıt veren CHP Parti Meclis Üyesi Rıfat Nalbantoğlu, “Sevgili Atilla benim istifa etmemi istemiş. Ben gördüğüme inanırım. Duvardaki saat 11’deyse ve transfer o saatte değilse saati tamir etmeyen ilçe başkanı istifa etsin” demişti.

AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Selman Günaydın’ın babasının saatçi olduğunu vurgulayan Nalbantoğlu, Atilla Kaya’nın da ayrıca babasıyla çok iyi dost olduğunu anlatmıştı.

RAHMETLİ BABAMI SİYASETE ALET EDİYOR
Duvardaki saat tartışmalarıyla gündeme gelen AK Parti İlçe Başkanı Günaydın açıklama yaptı. Günaydın, “Genç bir siyasetçi olarak, uzun yıllardır siyasetin içerisinde bulunmuş bir büyüğümüz olan Sayın Rıfat Nalbantoğlu'nun açıklamalarını üzülerek takip ettim. Siyasette tecrübe çok önemlidir. Ülkeye, şehrine hizmet etmek, memleketin ve milletin sorunlarının çözümü için çaba göstermek ancak siyasi tecrübe ile mümkündür” dedi.

“Ben şahsen Sayın Nalbantoğlu'nu siyasi tecrübesi ile meşhur bir şahsiyet, bir ağabeyimiz olarak bilirdim. Çok üzüldüm, gerçekten çok üzüldüm” diyen AK Partili Günaydın, “Kendisi bir siyasi polemiğe rahmetli babamı alet ediyor. Benim babam, Torbalı'daki seçimden çok önce, rahmetli Belediye Başkanı İsmail Uygur'un vefatından da çok önce vefat etti. Babam, Aralık ayında uzun bir süre Koronavirüs tedavisi gördükten sonra aramızdan ayrıldı. Benim rahmetli babam da tecrübeli bir siyasetçiydi. Torbalı'da 10 sene Refah Partisi'nin İlçe Başkanlığını, İzmir İl Yönetim Kurulu Üyeliğini ve Genel Merkez MKYK Üyeliğini yaptı. Ben siyaseti rahmetli babamdan öğrendim. Bugün Sayın Nalbantoğlu'nun açıklamalarını görünce, ölmüş babamın üzerinden siyaset yapmasını görünce çok üzüldüm. Ayıptır, yazıktır, günahtır. Böyle siyaset olmaz. Bakın, İyi Parti'den istifa ederek partimize katılan Sayın Belediye Meclis Üyesi Mustafa Akbıyık, rozeti partimizde takmamıştır. Rozet takılan yer, özel bir ofistir. Mustafa Bey'in akrabası da olan, eski ilçe başkanımız Hasan Akbıyık'ın ofisidir. Bir kere bunu bilmiyorsunuz. Evet, oradaki saatin pili bitmiş, bu gayet olağan bir şeydir. Bugün aynı ofise gelin, o saat aynı şekilde duruyor. Ayrıca, orada çekilen fotoğraflar Iphone ile çekilmiş ve Icloud programında fotoğrafların çekiliş tarihi, saati, günü rahatlıkla görülebilir. Ben buradan iddia ediyorum. Bilirkişiye gidelim, fotoğrafları verelim ve incelenmesini isteyelim. Eğer Sayın Nalbantoğlu'nun iddia ettiği gibi, rozet takma töreni seçimden sonra değil de seçimden önce olduysa ben siyaseti bırakacağım. Ama aksi olursa Sayın Nalbantoğlu'dan siyaseti bırakmasını değil, ölmüş babamı siyasete alet etmesinden dolayı özür dilemesini isteyeceğim. Buna varsa buyursun” ifadelerini kullandı.

 
Karabağlar'da Madımak karanfillerle anıldı
 
Kütahya Porselen'den Bornova'da büyük yatırım
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ALI SEKERCI 2 Temmuz 2021 Cuma 15:49

DEYERLI BASKANIM BUNLARIN BAŞINDAKI ZATTA BAKA BAKA IFTIRAYI MUBAH SAYARLAR KAFANI YORMA UZULME RAHMETLI BABANI HERKES TANIRDI BILIRDI YUCE MEVLAM GANİ GANİ RAHMET EYLESİN

Yorumu oyla      2      4  
Polemik 2 Temmuz 2021 Cuma 15:44

Siyasi polemiğe Tunç Soyer'in babasını kimler alet etmişlerdi? Duvardaki saati bile tamir etmeyenler belediye yönetecekmiş.

Yorumu oyla      2      3  
Murat DEMİR 2 Temmuz 2021 Cuma 15:12

AKP'ye oy veren ellerim kırılsın. Ne kadar pis iş varsa AKP döneminde şahit olduk. Bir daha bunlara oy vermem.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan Tank Palet Fabrikası açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tank Palet Fabrikası'nın Katar'a satıldığı iddialarına ...
CHP'li Bakan'dan 'TÜPRAG bağışı' yorumu: Hassasiyet gösterdiğini düşünüyorum
Bayraklı Belediye Meclisi'nde kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt ...
Soyer ile diyaloğunu anlattı: Siyaset dışında bir ilişkim yok!
CHP PM Üyesi Rıfat Nalbantoğlu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç ...
 
Nalbantoğlu’ndan AK Partili Kaya’ya: Beni babana sor!
CHP Parti Meclis Üyesi Rıfat Nalbantoğlu kendisi hakkında açıklamalarda ...
AYM'den Ömer Faruk Gergerlioğlu kararı!
Anayasa Mahkemesi, vekilliği düşürülen Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun bireysel ...
Erdoğan açıkladı: Kadına şiddette 5 stratejik hedef
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem ...
 
AK Partili Sürekli: İzmirliler CHP’li yerel idareden memnun değil ve mutsuz!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Buca’da ‘Bölge Mahalle Başkanları ...
AK Parti'den Elmalı davası açıklaması
AK Parti Sözcüsü Çelik, Elmalı davası sürecini yakından takip ettiklerini ...
AK Parti'den hayvan hakları yasası teklifi
AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, hayvan hakları yasa tasarısına ...
 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva