HABERLER>POLİTİKA
19 Ekim 2022 Çarşamba - 12:59

Kılıçdaroğlu'na: Hodri meydan çık karşımıza!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 41 işçinin hayatını kaybettiği Bartın'daki maden faciasına ilişkin konuştu. Cumhurbaşkanı, ''Raporla birlikte ihmali görülen hiç kimsenin gözünün yaşına bakılmayacağından milletimiz emin olsun'' dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ''Cumhurbaşkanı adayı'' olması yönünde çağrı yapan Erdoğan, ''Hodri meydan, gücün yetiyorsa, yüreğin varsa seçimlerde çık karşımıza'' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu na: Hodri meydan çık karşımıza!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşuyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

BARTIN'DAKİ MADEN PATLAMASI
''Bartın Amasra'daki maden ocağında yaşanan elim kaza hepimizin yüreğini dağlamıştır. Metan tüm dünyada maden işletmelerinin ve madencilerin korkulu rüyasıdır.

'KESİN RAPOR ÇIKANA KARAR SÖYLENEN HER ŞEY SPEKÜLASYONDAN İBARETTİR'
Tüm önlemlere ve sistemlere rağmen nasıl olup da patlama yaşandığını bilmiyoruz, çalışma sonrası öğreneceğiz. Patlama sebebi inceleme sonucu belirlenecek. Patlamayla ilgili kesin rapor çıkana karar söylenen her şey spekülasyondan ibarettir.

'BARTIN'DAKİ HASTALARIMIZ TABURCU EDİLDİ'
Bartın'daki hastalarımızın tamamı taburcu edilmiş durumda. Ayrıca afet öncesi yapılan denetimleri de mercek altına aldık.

'MADEN OCAĞI SON OLARAK AĞUSTOS AYINDA DENETLENDİ'
Maden ocağı son olarak ağustos ayında 7 gün süreyle denetlenmiştir. Yılda en az 4 defa denetlenerek eksikler tespit edilmekte ikazlar yapılmaktadır.

'MADENCİLERİN GERİDE BIRAKTIĞI AİLELERİ DEVLETE EMANETTİR'
Maden kazalarında hayatını kaybedenlere verilecek destek için düzenleme çalışmasını ilgili arkadaşlar sürdürüyor. Madencilerin geride bıraktığı aileleri devlete emanettir.

'İHMALİ GÖRÜLEN KİMSENİN GÖZÜNÜN YAŞINA BAKILMAYACAK'
Raporla birlikte ihmali görülen hiç kimsenin gözünün yaşına bakılmayacağından milletimiz emin olsun. Kaza ve kadere inanan insanlarız. Elbette tespit ederlerse suçlunun yakasına yapışacağız. Tüm bunları yaparken mukadderata teslim olacağız.

'İŞİ KADER KAVRAMINI AŞAĞILAMAYA KADAR VARDIRANLAR TEHLİKELİ BİR MECRADA İLERLEDİKLERİNİ BİLMELİDİR'
İşi kader kavramını aşağılamaya kadar vardıranlar tehlikeli bir mecrada ilerlediklerini bilmelidir. Sen inanmayabilirsin ama Bay Kemal ve avanesi ben kaza ve kadere iman etmiş bir insanım ve böyle yürüyorum. Amasra'daki maden kazası devletin tüm kurumları tarafından takip edilecek, hiçbir meselenin karanlıkta, hiçbir ihmalin cezasız kalmaması temin edilecek.

MECLİS'TEKİ ÇEKİÇLİ EYLEME TEPKİ
Bay Kemal önce adamlarına sahip çık Meclis'in kürsüsüne çekiçlerle orada telefon kırmaya yönelmesinler. Bu ahlaki değildir edebe adaba terstir. Meclis'in adabına edebine terstir.

'PARLAMENTO MECLİS İÇTÜZÜĞÜ SÜRATLE DEĞİŞTİRMELİDİR'
Siz bunları yapadurun parlamento meclis içtüzüğü süratle değiştirmelidir. Çekiçle gelir orada telefon da kırar başkasının kafasını da kırar. Bu milletin parlamentosu bunlara haddini bildirmelidir.

'REFAH KAYBINI TELAFİ ETMEKTE KARARLIYIZ'
Yükselen enflasyon sebebiyle sabit gelirli vatandaşlarımızın yaşadığı refah kaybını telafi etmekte kararlıyız. Önümüzdeki yılbaşında yeni bütçemizle birlikte telafi sözünü yerine getirmeyi sürdüreceğiz.

'2023 BÜTÇESİNDE ASLAN PAYINI EĞİTİME AYIRDIK'
2023 bütçesinde aslan payını eğitime ayırdık. Her şeyin başı eğitim. 2023 için eğitim bütçesi 58 kat artışla yaklaşık 650 milyar lira olarak belirledik.''

DEZENFORMASYON YASASI YÜRÜRLÜKTE
TBMM geçtiğimiz hafta tarihi öneme sahip bir kanunu kabul etti. Kamuoyunda sosyal medya düzenlemesi olarak bilinen bu kanun dünyanın pek çok yerinde zaten vardır ve uygulanmaktadır.

'BU KANUN ACİL BİR İHTİYAÇTI, GECİKTİRİLEMEZDİ'
Bu kanun acil bir ihtiyaçtı, geciktirilemezdi. Ana muhalefet buna da karşı çıktı. Çünkü işlerine gelmiyor. Amacımız fiziki alanda olduğu gibi sosyal medya mecralarında da ülkemizin ve vatandaşlarımızın güvenliklerini temin etmektir. Şöyle bir çalışmadan örnek verelim; Oxford Üniversitesi tarafından hazırlanan dijital haber raporunda Türkiye'nin dünyada en çok dezenformasyona maruz kalan ülke olduğu belirtiliyor. Artık insanlarımız tüm iletişim araçlarını daha güvenle kullanma imkanına kavuşacaktır.

KILIÇDAROĞLU'NUN ABD ZİYARETİ
Bu zat seçime ayların kaldığı bir dönemde Amerika'ya gitti. Benzin istasyonuna girmiş orada hamburgerci varmış ona takılmış 8 saat orada geçmiş. Burada da benzin istasyonuna takılabilirdi orada da benzin istasyonu var orada da bu işi halledebilirdi.


'BU GEZİNİN BİLİNMEYEN, KARANLIK TARAFI VAR'
Bu gezinin bilinmeyen, karanlık tarafı var. Bir de vermediği görüntüler var. New York'a kadar gideceksin Türkevi'ni ziyaret etmeyeceksin. Yapamaz. Türkevi onun bütün fiyakasını siper süpürür atar. Ülkemizin çıkarını, milletimizin her türlü değerini, insanımızın her türlü mahremini hedef alan yalan ve iftira kampanyaları da terör saldırısıdır. Benim çocuklarım o binayı yaptırmış, yalan. Tek yaptığı iş şaibeli kişilerle bir araya gelmek. Siyaset bu adamın yaptığı iş değildir. Siyaset yapmaktan anladığı bu ise hem kendisine hem partisine hem bu ülkeye yazık.

KILIÇDAROĞLU'NA ''CUMHURBAŞKANI ADAYI OL'' ÇAĞRISI
Kılıçdaroğlu'na çağrı yapmak isriyorum; madem kendine bu kadar güveniyorsun, gücün yetiyorsa yüreğin varsa seçimlerde çık karşımıza birikimlerimizi vizyonlarımızı projelerimizi yarıştıralım. Çık karşıma kararı millet versin. Aday olmak istiyor da birilerinin tehdidine maruz kalıyorsan korkma. Öyleyse hodri meydan. Hayallerinle arana engel koyanlar kimse söyle omuz omuza mücadele edelim. Gerekiyorsa 6'lı masadaki ortaklarını da görünmeyen ortaklarını da birlikte ikna edilim. Ben muhafazakar bir devrimciyim. Seçime kısa bir süre kaldı daha adayları ortada yok. Uluslararası arenada Türkiye'nin haklarını nasıl koruyacak?''

 
Torbalı'da alacak-verecek cinayetine tutuklama!
 
Menemen'de Muhtarlar Günü kutlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mahalle başkanlarıyla buluşan Sürekli'den seçim mesajı: 2023 zaferin sembolü olacak!
AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın düzenlediği “Dünden Bugüne Mahalle Başkanlarımızla ...
Rozeti takıldı, kürsüde mesajı verdi: Bir Atatürk askeri olarak...
CHP'den Memleket Partisi'ne geçen ve son olarak oradan da istifa eden ...
Akşener: Sayın Erdoğan, buna 'fıtrat' diyemezsin
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Türkiye’deki ölüm riski, dünya ...
 
İYİ Parti İzmir'de sandıklar kuruluyor... İlçe ilçe kongre takvimi!
İYİ Parti'de seçim öncesi kongre kararı verilmesinin ardından İzmir teşkilatların ...
AK Partili Kaya, hastane müjdesini verdi: Seyfi Demirsoy için geri sayım
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Buca'daki mahalle muhtarlarıyla ...
CHP’li Sertel ön seçime işaret etti: Kemal Bey olmasaydı beni kimse vekil yapmazdı!
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun ...
 
Müjdeyi AK Partili Sürekli verdi… İzmir’e 500 hekim atandı!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli sosyal medya hesabından yaptığı ...
Lübnan tezkeresi Meclis'ten geçti
TSK'nın Lübnan'daki Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü'ne verdiği desteğin ...
AK Parti'den tütün ve alkole ilişkin kanun değişikliği teklifi
Tütün, tütün mamulleri ve alkol piyasasına ilişkin kanun değişikliği teklifi ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Zehirli kurşundan nasıl kurtuldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Neşeye övgü!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva