HABERLER>POLİTİKA
19 Ekim 2022 Çarşamba - 10:41

CHP’li Sertel ön seçime işaret etti: Kemal Bey olmasaydı beni kimse vekil yapmazdı!

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2015 seçimleri öncesi aldığı ön seçim kararı sayesinde vekil olduğunu belirterek “25 yıl bekledim ben milletvekilliği için ve 25 yıl sonra bu partiye ön seçimi Kemal Kılıçdaroğlu getirdi. Yoksa beni milletvekili yapmazlardı ki. Benim bir arayışa, kulislere girmem söz konusu değildi. Atila Sertel kim ya derlerdi. Lobisi parası yok Atilla Sertel’in… Kendimi kabul ettirmem mümkün değildi. Halka kendimi kabul ettirebilirdim ancak” ifadelerini kullandı.

CHP’li Sertel ön seçime işaret etti: Kemal Bey olmasaydı beni kimse vekil yapmazdı!

EGEDESONSÖZ- CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, CHP’den milletvekili seçildikten sonra Memleket Partisi’ne geçen, oradan da istifa ederek AK Parti’ye geçen Mehmet Ali Çelebi ile ön seçim konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Çelebi’nin yeni siyasi konumlanışı ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan CHP’li Sertel, ön seçimin siyasi bir sorumluluk olduğunun da altını çizdi.

BAŞKALARININ HAKKININ YENMESİNDEN HUZURSUZUM
Sertel yaptığı değerlendirmede  “Çelebi’nin niyeti tekrar milletvekili olmak. CHP'li olmak, partiye bağlı olmak farklı bir durum… Bir de partiyi kullanıp kendini bir yere taşımak farklı bir durum. CHP İzmir’de çok uzun yıllardır hizmet veren, gençlik kollarından başlayıp ilçe yönetimlerinde, il yönetimlerinde,  il başkanlığında değişik kademelerde hizmet veren o kadar çok insan var ki milletvekili olacak. O kadar çok erkek-kadın var ki. İzmir'deki insanların bu hakkının yenmesine başkalarına yedirilmesinden çok rahatsız ve huzursuzum. Yapmayın. Kim yapıyorsa yapılmamalı. Ben şu ya da bu demiyorum. Ancak siz demokratik bir yapıda ön seçim yapmazsanız atayacağınız her insanın hatalarından, çark etmesinden sorumlusunuz. Eğer toplum onu oraya seçmiş olsaydı toplumda da aynı sorumluluk vardı. Bazıları diyor ki onu PM’ye de seçtiler. Anahtar listeye konulursa seçilir tabii” ifadelerini kullandı.

ÇELEBİ İZMİR SOKAKLARINDA YÜRÜYEMEZ, YÜZÜNE TÜKÜRÜRLER
Çelebi’nin istifasını yorumlayan Sertel “Hiçbir arkadaşımız böyle bir şey yapmazdı. Sokağa çıkamazsın İzmir’de. Çocuklarının ailenin yüzüne bakamazsın. Sokakta yürüyemezsin. İzmirliler tükürür insanın yüzüne. Sen İzmirlilerin yüzüne bakacaksın onların helal oyunu alacaksın ve onlara ihanet edeceksin. Bırak siyaseti insani olarak da ayıp... Biz Ergenekon davalarında cezaevi ziyaretimizde gaz, cop, plastik mermi yedik. Ben bu davaların savcısıyım diyen ve şimdi yanına koştuğu kişinin zulmüne uğramaması için zulme uğradık. CHP’yi beğenmedi, ‘İnce’ bir yol çizdi kendine… Ancak onu da erken bıraktı. 11 parti ile görüşmüş. Birileri partileri araç olarak görüyor. Bizim öyle bir aracımız yok, bizim amacımız var. Ben ölene kadar CHP’liyim.  Biz çocuklarımıza iyi bir gelecek bırakmak için siyaset yapıyoruz. Ben hiç CHP’de şu olmazsa bu olurum diye kafamda düşünceler ile hareket etmedim. İzmir’de hiçbir şey olmadan 30 yıl, 50 yıl partiye hizmet etmiş insanlar var. Örneğin Ekrem Bulgun… İl başkanlıkları yaptı, değişik kademelerde oldu ancak milletvekili olmadı. O bir mihenk taşı. Kalıcı bir isim. Bu adam kim ya? Ben ismini bile anmam” dedi.

İZMİR’İN VEKİLLERİNİ İZMİRLİ CHP’LİLER SEÇSİN
Ön seçim konusunda çağrı yapan Sertel, “ben partimizin demokratik bir yol izlemesi gerektiğini düşünüyorum. O da İzmir’in vekillerini İzmirli CHP’liler seçsin. Bu çok büyük bir fayda sağlayacaktır. Genel Merkez yarın öbür gün İzmir’de herhangi bir sıkıntı yaşanırsa  onu üstlenecek insan olmasın. Onları koruyorum yani. İzmir’de yaşayan partililer o kişinin her şeyini bilir. Kişinin yürüyüşünü bilir, iyi seçer. 5 kişi mi yanılır 50 bin kişi mi yanılır. Ön seçim olmasını isterim. Olmazsa da kavgacı bir insan değilim. Benim kararım elimde ve kararımı kimse etkileyemez. Duruşum budur derim. CHP’liyim ben. Ne partime bir sıkıntı yaşatırım ne kendime sıkıntı yaşatırım. Ben başka bir arayış içinde olmam” dedi.

KILIÇDAROĞLU OLMASA VEKİL OLAMAZDIM... ÖNSEÇİM YOKSA YOKUM
Önseçim olmazsa adaylık başvurusu yapmayacağını da belirten CHP’li Sertel, kendisinin milletvekilliğini açan yolun önseçimden geçtiğini de kaydetti. Sertel, “önseçim yoksa teşekkür ederim derim ve noktalarım. Genel başkanımızın da her zaman ölünceye kadar yanındayım. Asla peşinden ayrılmam. 25 yıl bekledim ben milletvekilliği için ve 25 yıl sonra bu partiye ön seçimi Kemal Kılıçdaroğlu getirdi. Yoksa beni milletvekili yapmazlardı ki. Benim bir arayışa, kulislere girmem söz konusu değildi. Atila Sertel kim ya derlerdi. Lobisi parası yok Atilla Sertel’in… Kendimi kabul ettirmem mümkün değildi. Halka kendimi kabul ettirebilirdim ancak” ifadelerini kullandı.

DOYA DOYA SARHOŞ OLAMADIM
Sertel bu süreç içerisinde hayatından da birçok ödünler verdiğini de kaydederek “25 yıl ön seçim beklerken çok düzgün yaşadım. 1.55-1.65 boyunda adam geldi posta koydu biz ‘tamam abi’ dedik. Neden? Kavga etmedik. 35 yaşında milletvekili adayı oldum. Doya doya sarhoş olamadım mesela. Neden? Hayatım hep kontrol altında olmalıydı. Halkın önünde yaşamak onların onayını almak çok önemli… Siyaset halkla yapılır, en büyük sermaye halktır. Para bir yere kadardır. Siyasette hata yapmadan kalıcı olacaksın. Siyaset bir maratondur. Bu arkadaş (Mehmet Ali Çelebi) 100 metre koştu ipi göğüslediğini sandı bir yere kapak attı. Çocuğu büyüğünde ve Evliya Çelebi dendiğinde babasına hiç mi üzülmeyecek? Benim torunlarım var onlar büyüğünde deden şunları yaptı dese üzülmeyecekler mi? Bu nedenle ben onları üzecek bir şey yapmam. Bana göre en büyük makam gönüllerdeki makamdır” şeklinde konuştu.

 
Konaklı kadınlar sezonu açtı!
 
İZKİTAP için geri sayım!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tükürük 19 Ekim 2022 Çarşamba 16:58

yaparlar bencede

Yorumu oyla      2      3  
Vatandaş 19 Ekim 2022 Çarşamba 16:18

İktidar yıprandı ama siz koltuk ve makam derdine düştüğünüz için malesef yarın yine bizler üzüleceğiz,şimdi den izmirden milletvekili olmak için kulis yapıyorlar ev kiraliyorlar,belediye başkanları tekrar atanmak için Ankaraya her hafta gidip geliyorlar,İktidara yürümek değil herkes makam ve koltuk derdinde,izmirde artık öyle kolay oy almak zor ancak Tarkan oy kullanırsa belki...

Yorumu oyla      6      3  
mahmut 19 Ekim 2022 Çarşamba 15:21

adamdaki derde bak sarhoş olamamış. ayık kafayla söylediklerin böyleyse sen bi zahmet sarhoş olma

Yorumu oyla      3      4  
partili 19 Ekim 2022 Çarşamba 15:12

sizi önce il başkanı engellemek istedi başaramadı. kısacası chp'nin en büyük rakibi yine chp'dir. aynı güçler şu anda yerel yönetimler ve genel seçimler için toplantı üstüne toplantı, kulis üstüne kulis yapıyor. ön seçim olsa ne yazar, chp'liler değil chp'den geçinenler söz sahibi olduğu sürece...

Yorumu oyla      7      3  
haydar haydar 19 Ekim 2022 Çarşamba 14:48

halkın önüne çıkmamanızın sebebini anladık. o kadar kötü muhalefet yapıyorsunuz ki insanların yüzünüze tükrmesinden korkuyorsunuz. izmirli kime tüküreceğini çok iyi bilir. isterseniz sahaya çıkın ve tecrübe edin

Yorumu oyla      5      4  
Partili 19 Ekim 2022 Çarşamba 12:46

Öncelikle Sertel,bu parti kumpas ile genel başkan değişti,bir çok kurultay oldu genel başkan adayları partiden dışlandı,kontenjan milletvekilleri İzmir ile hiç ilgisi yok seçildiği bölgeyi tanımayan kontenjan vekiller vardır,belediye başkanları nasıl atandığını yüksek disiplin kurulu üyesi Avkuat Tuğba Erdoğdu açıkladı,lütfen seçimler geliyor,belediyeler dökülüyor,çeki düzen verin partiye yoksa halk tepki verecektir sandıkta,artık insanlar kurşun asker gibi destek vermeyecek gibi görünüyor...

Yorumu oyla      10      3  
Şerafettin gümüşkaya 19 Ekim 2022 Çarşamba 12:18

Az kaldı atilla gibiler kutluyorum sn vekilim demokrasi savunucusu özgürlük ve bağımsızlığı savaşçısı iyiki varsın

Yorumu oyla      2      6  
Ömer 19 Ekim 2022 Çarşamba 11:13

SERTEL iZmire ne kazandırdın. İşin gücün lay lay başka bir şey yok

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Müjdeyi AK Partili Sürekli verdi… İzmir’e 500 hekim atandı!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli sosyal medya hesabından yaptığı ...
Lübnan tezkeresi Meclis'ten geçti
TSK'nın Lübnan'daki Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü'ne verdiği desteğin ...
AK Parti'den tütün ve alkole ilişkin kanun değişikliği teklifi
Tütün, tütün mamulleri ve alkol piyasasına ilişkin kanun değişikliği teklifi ...
 
AK Partili Dağ CHP'ye yüklendi: İzmir depreminde aynısını yaptılar!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Bartın'da ...
İYİ Partili Dervişoğlu'ndan maden kazası açıklaması: Kadere atfederek sorumluluktan kaçamazlar!
Mecliste konuşan İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Amasra'da ...
Erdoğan açıkladı: Stajyerlere asgari ücret
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ulusal Staj Programı'nın 2023 yılı başvurularının ...
 
CHP 'Dezenformasyon Yasası'nı AYM'ye taşıdı
CHP, sosyal medya düzenlemesinin 29. maddesinin yürütmesinin durdurulması ...
Bakan duyurdu: Yaralı madenciler taburcu oldu
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, TBMM Genel Kurulda, Amasra'da ...
Müjdeyi verdi: Asgari ücret seviyesine yükseliyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva