HABERLER>POLİTİKA
18 Ekim 2022 Salı - 18:35

AK Partili Dağ CHP'ye yüklendi: İzmir depreminde aynısını yaptılar!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Bartın'da yaşanan maden kazasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Dağ, muhalefetin acılar üzerinden siyaset yaptığını söyleyerek, "CHP'de şunu görüyoruz; Bir afet olsa da hemen bunun üzerinden yalan yanlış bilgilerle iktidar üzerinde bir şeyler yapsak. İzmir depreminde bunu yaşadık. Her gün yalan bilgilerle bunu yaptılar" dedi.

AK Partili Dağ CHP ye yüklendi: İzmir depreminde aynısını yaptılar!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulundu.

Dağ, Bartın'daki maden kazası hakkında açıklamalarda bulundu. Dağ, "Muhalefet acılar üzerinden suistimal siyaseti yürütüyor" dedi.

İşte Dağ'ın açıklamalarından derlenenler;
Muhalefet acılar üzerinden suistimal siyaseti yürütüyor. CHP'de şunu görüyoruz; Bir afet olsa da hemen bunun üzerinden yalan yanlış bilgilerle iktidar üzerinde bir şeyler yapsak. İzmir depreminde bunu yaşadık. Her gün yalan bilgilerle bunu yaptılar. Deprem olmasının dakikalar geçti ve biz de etrafa baktığımızda bir CHP Milletvekili Bayraklı Kaymakamlık binası çöktü, devlet vatandaşı nasıl koruyacak diye tweet attı. Sonra bunu sildi. Hadisenin iktidar olarak sizin bir süreç yönetmeniz gerekiyor. Enerji Bakanı ve İçişleri Bakanı hemen oraya gitti. 41 vatandaşımız vefat etmiş noktada, 58 vatandaşımız da yaralı olarak çıkarıldı. İhmale dair bir şey olsa bile hemen soruşturma yürüyecektir. Bir ihmal varsa da ortaya çıkarılacaktır.

DEZENFORMASYONLA MÜCADELE
Biz 1.5 yıldır bunu tartıştık, konuştuk, bir noktaya getirdik. Hiç mağduriyet yaşamayan bir tek sosyal medya şirketleri var. Bu şirketlerin ülkenizin mahkemesinin kararına uymama gibi bir tavrı var.

Siz bir ülke yönetiyorsunuz ama bu şirketler sizin ülkenize alınan hiçbir karara uymuyor. Biz bireyi korumak için bu kanunu getiriyoruz. Gazeteci de, birey de burada mağduriyet yaşıyor.,

CHP VE İYİ PARTİ'NİN ABD ZİYARETİ
Seçim öncesi CHP ve İYİ Parti'nin bu şekilde ABD ziyareti sadece onlara siyasi rakip olarak bizlerin değil, toplumun da icazet almak olarak nitelendirileceği net. Bu programları yaparken bunun gündem olacağını bilerek yapıyorlar. Biz icazeti milleten alıyoruz. 8 saat meselesi olmasa bile CHP Liderinin bu ziyareti bu açıdan sorgulanır. Bu ziyaretinin programlanmasını Washington CHP Temsilciliği yapmamış. Bu programı kim yapmış? Siyasetin konuştuğu bir işi düşünce kuruluşları ile yaptık diyerek kurtulmanız sözkonusu değil. Fonladığınız temsilcileri de atlatarak kiminle görüştünüz? CHP Genel Başkanı oraya gitmişken ABD'nin Yunanistan politikası ile ilgili bir söz söylesin. Oraya gitmişken PKK/PYD'ye verilen silah desteği ile ilgili iki kelam etsin? Gönül bunları isterdi ama bunlarla ilgili bir söz sarf etmediğini hep birlikte gördük. Hatta daha da öteye gitti, 24 Şubat kriz başlamadan önce de, dünyada takdir gören, milletimizin de doğrudan etkilendiği Rusya-Ukrayna savaşını eleştiren bir açıklaması oldu. Biz Batı gibi, Avrupa gibi bu kış nasıl ısınacağız gibi bir problem yaşamıyoruz. Bunu yaşamamamızın nedeni bu politikadır. Demek ki bunlar Anamuhalefet olarak iktidara namzetlerse bunların tutumu demek ki böyle olacaktır. Biz 85 milyon vatandaşımızı savaş ve krizden en az hasarla çıkarmak üzere bir politika izliyoruz.

6'LI MASADA ADAY KARMAŞASI
6+1'li masa ifadesini kullanmayı daha doğru buluyorum. Baktığınız zaman 7 siyasi parti arasındaki mücadele 'En büyük benim' mücadelesi. Her kafadan ses çıkan, en basit konuda bile anlaşamayan bu yapıdan millete hayır gelmez.

Benim bir süredir siyaset izlediğimde de en son bir araya gelmelerini 2 Ekim'de yaptılar. Uzlaşı ihtimali olacağını düşünmüyorum. Benim görüşüm ortak bir aday çıkaramayacakları yönünde. Orada onlar açısından kolay bir süreç olmayacak. Bizim esas gündemimiz bu değil. Göz ucu ile de olsa, biz bu izlemeyi yapıyoruz. Ama asıl konumuz bu değil. Adayımız belli. Seçim gününe kadar yapacağımız kampanya da belli. Türkiye Yüzyılı ve seçim beyannemesini açıklayacağımız gün, açık havada yapacağımız programlar, televizyon programları bile belli. Müziklere ve filmlere kadar belli. Daha da genişletilebilir tabi.

2023'E DOĞRU ANKETLER NE DİYOR?
Geçen hafta Ar-Ge Başkanımız partimizin oyu ile ilgili bir açıklama yapmıştı. AK Parti'nin son yapılan kamuoyu çalışmasında 41.9 oy oranında olduğunu gördük. 3-4 aylık bir sürede Cumhur İttifakı'nın oylarının yükselen bir trendde olduğu görülmekte. Bu yönde devam etmekteyiz. 2023'te de en üst seviyeye ulaşmalıyız.Bunun eğilimi bizim için önemli. (A Haber)

 
Zincirleme trafik kazası... Faciadan dönüldü!
 
Devrilen traktörün sürücüsü yaralandı!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
private35 19 Ekim 2022 Çarşamba 10:17

İzmirde yağmur üzerinde, ankarda yine yağmur üzerinden, istanbulda yağan kar yüzünden siz yapmadınız mı? Acıların yaşanmaması için siz elinizden geleni iktidar olarak yapın, eleştirmeyelim. 41 ailenin öksüz kalan çocukların hesabını birilerinin vermesi lazım değil mi? siz biz hesap sorarız ama kendimize sordurmayız anlayışındasınız.

Yorumu oyla      2      3  
VfV 19 Ekim 2022 Çarşamba 10:12

Ahahahahaha lafa bak. İstanbul'da metrobüs kaza yapıyor Ekrem İmamoğlu nerede diye tweet yağmuru başlatıyor trolleriniz. İstanbul'da kar yağıyor devletin yolları kapanıyor İmamoğlu balık yedi diye saldırıyorsunuz mobese görüntüleriyle, bu ney?

Yorumu oyla      2      3  
18 Ekim 2022 Salı 21:09

İzmir depremi sonrası belediyelerin hiçbir iş yapmadığını söyleyip, siyaset yapan siz değil misiniz?

Yorumu oyla      9      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Partili Dervişoğlu'ndan maden kazası açıklaması: Kadere atfederek sorumluluktan kaçamazlar!
Mecliste konuşan İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Amasra'da ...
Erdoğan açıkladı: Stajyerlere asgari ücret
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ulusal Staj Programı'nın 2023 yılı başvurularının ...
CHP 'Dezenformasyon Yasası'nı AYM'ye taşıdı
CHP, sosyal medya düzenlemesinin 29. maddesinin yürütmesinin durdurulması ...
 
Bakan duyurdu: Yaralı madenciler taburcu oldu
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, TBMM Genel Kurulda, Amasra'da ...
Müjdeyi verdi: Asgari ücret seviyesine yükseliyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde ...
'Tahıl koridorunda taşınan yük, 7 milyon tonu aştı'
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, tahıl koridoruna ilişkin, ...
 
29'uncu madde çıkışı: AYM'e gidiyoruz!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin ...
AK Partili Kaya'dan Buca Cezaevi çıkışı: AVM lobicileri itiraz peşinde!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Buca'da muhtarlarla buluştu. ...
Sayıştay tepkisi: Kanlarında leke vardır!
MHP Grup toplantısında konuşan Bahçeli, maden ocağındaki patlamaya ilişkin, ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva