HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Nisan 2021 Perşembe - 21:10

Gaziemir Meclisi'nde gerginlik: 'Taciz' ve 'esrarkeş' atışması!

Gaziemir Belediye Meclisi’nde İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesi kararı damga vurdu. Başkan Arda, sözleşmenin feshedilmesi ile ilgili olarak “bunun karşılığını ilk seçimde göreceksiniz” dedi. AK Partili meclis üyesi Ali Gönen’in CHP’de taciz ve tecavüz olayları gündeme geliyor. İstanbul Sözleşmesi’ni savunacaklarına CHP kendi içine baksın” sözüne yanıt veren CHP’li Emin Aksoy, “pudra şekeri” göndermesi yaparak “CHP'yi taciz ve tecavüzle aynı cümlede anmak kimsenin haddi değildir. Ben size o zaman 'esrarkeş' mi diyeyim?” dedi.

Gaziemir Meclisi nde gerginlik:  Taciz  ve  esrarkeş  atışması!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Gaziemir Belediyesi Nisan ayı olağan Meclis oturumu gerçekleştirildi. Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda başkanlığında gerçekleştirilen oturuma, Gaziemir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu ev sahipliği yaptı.

Yoğun geçen meclisin gündeminde Divan katipliği, Başkan Vekilleri, Encümen Üyeleri ve komisyon üyelerinin de seçimi yer aldı. Mecliste ayrıca 'fidanlık' ve 'İstanbul Sözleşmesi' de tartışmalara neden oldu.

SÖZLEŞMENİN FESHİ UYGUNDUR
Meclisin açılışında söz alarak İstanbul Sözleşmesi'nin kaldırılmasına destek verdiğini açıklayan Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Üyesi Selahattin Şahin, "İstanbul Sözleşmesi'nin feshi uygundur. TV programlarından  kadına şiddet sahnelerinin kesilmesi acil bir ihtiyaçtır. İstanbul Sözleşmesi beklenilen karşılayamamıştır. Manevi değerleri, toplumsal düzen ve dengeyi tehdit etmiştir. Sözleşmeyi imzalamak kadar çekilmekte o ülke adına haktır. İstanbul Sözleşmesi'nin Cumhurbaşkanlığı imzası ile iptal edilmesi uygundur. Kadın haklarını sadece sözleşmeye bağlamak cehalet olduğu kadar bilinçli bir saptırmadır. İstanbul Sözleşmesi'nin bir satırını bile okumayanların, tahrik diline saptanması vahim bir işarettir" dedi.

“CHP TACİZ, TECAVÜZ OLAYLARI İLE GÜNDEME GELİYOR, CHP KENDİ İÇİNE BAKSIN”
İstanbul Sözleşmesi ile ilgili söz alan AK Parti Meclis Üyesi Ali Gönen, sözleşmenin toplumsal yapıyı bozduğunu belirtti. Gönen, "İstanbul sözleşmesi ile ilgili yapılan eleştirilen haklı olduğunu düşünmüyoruz. Partimizin sözleşmesinin iptali ile açıklaması bellidir. LGBT ile ilgili oluşum toplumun kültürel değerlerini yaralamaktadır. Hükümetimizin kadın hakları ile ilgili aldığı tedbirleri hepimizi biliyoruz. İstanbul Sözleşmesine kadın haklarını korumak için ihtiyaç yok.  Ülkeler kendi imzaları ile sözleşmeye girdiğimi gibi yine bundan ayrılabilirler. Bunun örnekleri mevcuttur.  Kadınların korunması ile ilgili zaten anayasamızda maddeler var. Bunlarda zaten bunlar koruma altına alınmıştır. Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihine indiğimizde kadına seçme ve seçilme hakkını birçok ülkeden önce verilmiştir. LGBT'nin yıldızının parlatılması ve normalleştirilmesi bizi üzmektedir. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde de Kadın Erkek Eşitliği komisyonu kuruldu ancak sonra Cinsiyet Eşitliği kuruldu biz bunu da eleştirdik ve şu an bizden üyelere komisyonda bulunmuyor. Türkiye'de 21 tane LGBT derneği bulunmaktadır ve bunların 13'ü terör örgütü ile ilişkilidir. CHP’de taciz ve tecavüz olayları gündeme geliyor. İstanbul Sözleşmesi’ni savunacaklarına CHP kendi içine baksın" diye konuştu.

BEN SİZE 'ESRARKEŞ' Mİ DİYEYİM? 
CHP'li Meclis Üyesi Emin Aksoy, AK Parti merkez büro çalışan Kürşat Ayvatoğlu’nun uyuşturucu kullanması sebebiyle gözaltına alınmasına atıf yaparak Ali Gönen’e yanıt verdi. Aksoy "Ali Bey’i ben Melih Gökçek'e benzetiyorum. Umarım sonları benzemez. Kadın kadındır. Yani kadının CHP'lisi, AK Partilisi ve MHP'lisinden ziyade kadına kadın gözü ile bakmak lazım.  CHP burada cumhuriyeti kuran parti ve bunu kadınlar ile birlikte kurdu. Kadına yönelik saldırıyı Genel Başkanı da dahil hiçbir üyesinin izin vermeyeceği bir partidir. CHP'yi taciz ve tecavüzle aynı cümlede anmak kimsenin haddi değildir. Ben size o zaman 'esrarkeş' mi diyeyim?  İttifak ortakları da böyledir desem hakaret olur.  Ben bu yüzden bunu demem. CHP'de kadına sadece kadın gözüyle bakılır. Biz Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu partinin üyesiyiz. Dünyada hiçbir kadına hak verilmezken, kadına seçme ve seçilme hakkını veren Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu bir partiyiz"

GAZİEMİR’DE BU KADAR KADININ YÜZÜNE NASIL BAKIYORSUNUZ?
Söz alan CHP Meclis Üyesi Cemal Çalışkan ise, MHP’li ve AK Partililere dönere "Akıl alacak gibi değil. İstanbul sözleşmesinin feshini nasıl savunuyorsunuz anlamıyorum. Gaziemir'de bu kadar kadının yüzüne bakarak nasıl savunuyorsunuz anlamıyorum. İstanbul sözleşmesi kadına ve aile içi şiddetin önlenmesidir. Bundan mı rahatsız oluyorsunuz? İstanbul Sözleşmesini siz imzaladınız, meclis tarafından getirilen kararı bir kişinin imzası ile kaldırdınız. Bu siyasi iradenizin yansımasıdır" dedi.

İLK SEÇİMLERDE GÖRECEKSİNİZ
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ise "Kadınların hiç mi suçu yok diyen bir kadın milletvekili var. Ben Ali Bey’i dinleyince şaşırdım. Kadınlar öldürülüyor, siz LGBT diyorsunuz. İstanbul Sözleşmesi diyorsunuz ancak bunu imzalayan sizsiniz, okumadan mı imzaladınız? Yasa uygulanmıyor ve bunu yapılacak ilk seçimde göreceksiniz" ifadelerini kullandı.

TÜM CHP'LİLERİ SUÇLAMAM SÖZ KONUSU OLAMAZ
Söz alan AK Partili Meclis Üyesi Ali Gönen, CHP'nin tümüne bir ithamda bulunmadığını belirtti. Gönen, "Benim CHP'lilerin tamamına böyle bir söylemim olmadı.  Ben sözleşmeden ayrılmamız durumunda kadına yönelik şiddetin artacağı konusundaki görüşe karşı çıkıyoruz. Biz bu görüşü söyleyenlerin samimi olması gerektiğini söylüyoruz. Medyadan da gördüğümüz kadarıyla bu tür olaylar CHP'de arttığını gördük. Bu anlamda benim tüm CHP'lileri suçlamam söz konusu olamaz" dedi.

SÖZLEŞMESİYİ SİZ GETİRDİNİZ, SİZ KALDIRDINIZ
Söz alan CHP'li Ünal Işık ise, partilerin kurum kimliklerine saygılı olunması gerektiğini vurguladı. Işık, "Ocak ayında 37 kadın öldürüldü. Şubat ayında ise 40 kadın öldürüldü. Böyle bir ortamda İstanbul sözleşmesi hakkında söz almayı yakıştıramadım. İstanbul Sözleşmesini siz getirdiniz, siz kaldırdınız. Dizilerden bahsettiniz. Medyanın büyük bir çoğunluğu iktidarın yanında duran kanallar. Toplumdaki cinsel eğilimler ya da yönelimler sözleşmelerde belirlenmez. Önemli olan uygulayıcı olan iktidarın yönlendirmesidir. Kaldırılması çok büyük yanlış. Partilerimizin kurumsal kimliklerine dil uzatmak kimsenin haddi değil.  Biz yaşanan son olayı hiçbir partilinize ya da parti yöneticilerinize yüklemiyoruz. Yaşanan olaylar siz öyle bir sundunuz ki CHP'nin kurumsal kimliğine bağladınız.40 tane çocuğa tecavüz edilmiş bir vakıf ile ilgili devletin bakanı çıktı ve 'bir kereden bir şey olmaz' dedi" diye konuştu.

BİZ SADECE KONUŞUYORUZ
Son olarak söz alan Başkan Arda, "Bende bu ülkenin savrulduğunu düşünüyorum. Dünya kadar sorunumuz var ancak hiçbirisi candan önemli değil. Çok defa dile getirmemize rağmen gencecik kadınlarımız öldürülüyor. Ancak biz sadece konuşuyoruz ve bir şey yapmıyoruz. Kadınların çığlığı geliyor, görüyorum" dedi.

ZARAR BAŞKAN TARAFINDAN ÖDENMELİ
MHP'li Selahattin Şahin ise geçtiğimiz günlerde yargı tarafından verilen karar sonrası yeniden gündeme gelen Gaziemir Belediyesi'ndeki Memurların Sosyal Denge haklarının kesilmesi konusunda konuştu. Şahin, "Belediye Başkanımız Meclisten aldığı yetki ile Memurlarımızın bağlı olduğu sendika ile sözleşme imzalamış ve sosyal denge hakkını belirlemiştir. 2020 Şubat ayından itibaren ödemesi gereken sosyal denge tazminatlarını sözleşmedeki imzayı unutarak eksik ödemiştir. Belediye başkanımızın yaptığı yanlış yargıdan dönmüştür.  Memurlardan birinin sembolik olarak yaptığı dava sonrası yargı farkın geri ödenmesine karar vermiştir. Bu konuda memur arkadaşlarımız ile anlaşma sağlanamaz ve memur arkadaşlar eksik ödemelerin tamamının ödenmesi ile belediye karşı karşıya kalacaktır. Bunun hukuken de böyle olacaktır. Oluşacak zararın belediye başkanı tarafından ödenmesi gerekmektedir. Çünkü belediye başkanı meclisten aldığı onay ile bunu imzalamış ancak yanlış danışmanlar sonrasın yetkiyi kötüye kullanmıştır. Şubat ayında  fidanlık hakkında alınan Meclis kararı ile ilgili hukuk yoluna müracaat ettik. Konuyla ilgili AK Parti ve MHP olarak yanı Cumhur İttifakı olarak beraber yaptık. Şubat ayında alınan kararın belediyemizi ve ilçemizi zarara uğrattığını düşünmekteyiz. Alınan kararın geçmişe ihanet olduğunu düşünüyoruz" dedi.

NEDEN SANAT MERKEZİ DENİNCE TÜYLERİNİZ DİKEN DİKEN OLUYOR?
Şahin'in ardından söz alan Başkan Arda ise, Şahin’in sözünü ettiği  '100. Yıl Sanat Merkezi' ve 'Gaziemir Gençlik Merkezi' yapılması karşılığında İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne Gaziemir Belediyesi mülkiyetinde yer alan Buca'daki 'fidanlık' alanını devri ile diğer konulara yanıt verdi. Arda yaptığı konuşmada , "Sosyal denge sözleşmemesi ile ilgim çok konuştuk. Davalar dedik, limitleri yükseltin dedik hiçbir adım atmadınız. Hiçbir AK Partili belediyelerde bunlar limitin üzerinde ödenmiyor. İmza reddediliyor deniliyor sözleşmeye uymuyor deniliyor ancak İstanbul Sözleşmesine siz uymuyorsunuz. Avukatlık ile ilgili belediyemize ait 4 bin dosya var ve avukatlık kadromuz bile yok. Hangi personel ile çalışıp çalışmayacağına tabi ki ben karar vereceğim. Herkes kendi kadrosunu getirip çalışmak zorunda… Buradaki arkadaşlarımıza görevlerde verdik. Onun dışında nasıl sürgün dersiniz? Aktepe-Emrez sizin için bir sürgün yeri mi? Sarnıç-Gaziemir'de değil mi? Belediye'ye yeni yeni kazandırdığımız kaynaklardan biz hepsini karşılarız merak etmeyin. Mahkemeye müracaat etmişsiniz, bizim ilçeyi zarar uğrattığımız yok. Karşılığında alacağımız birçok yatırım var. Nedense sizin sanat merkezi denince tüyleriniz diken diken oluyor. Daha önce de dedik bizler hazine alanlarının imara açılmasını bilmeyiz. Yaptığımız iş ortaya  çıktığında göreceksiniz ki Gaziemirliler buradan oldukça mutlu olacaklar. Büyükşehir'e teşekkür ediyoruz bu işler için. Gaziemir’i AK Parti yönetirken hiç biri bunların peşine düştü mü? Sizin için önemliyse geçmiş yıllarda neden peşine düşmediniz? CHP'li bir belediye dava açıp burayı Gaziemir'e kazandırdı. Keşke sizler dava açıp kazansaydınız" dedi.

DİVAN KATİPLERİ BELLİ OLDU
Mecliste ayırca Divan Katipliği seçimi gerçekleştirildi. 2024 yılına kadar görev yapacak Divan Katiplerinin belirlendiği seçimde, katiplik için CHP adına Meclis Üyesi Ünal Işık; Nevin Mutlu, Leman Emin'i önerirken yedek üye olarak ise Tuğba Aksoyl'ı önerdi. AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca ise Divan Katipliği için Tuğba Aksoy'ı önerirken, yedek üye olarak ise Hülya Cici'yi önerdi.

Meclis salonunda gerçekleştirilen gizli oylama ile seçim tamamlanırken, Divan Katipliği görevine Nevin Mutlu 22, Leman Emin 22, Tuğba Aksoy 13 oy aldı. Yedek üyelerde ise Cemal Çalışkan 22, Murat Serin 22, Hülya Cici ise 13 oy aldı.

YENİ BAŞKANVEKİLLERİ KIRMAZ VE SARIGÜL
Mecliste Divan Başkan Vekillerinin seçimi gerçekleştirildi. CHP Meclis Üyesi Ünal Işık, Birinci Başkan Vekilliği için Necati Kırmaz'ı önerirken, İkinci Başkan Vekilliği için ise Ali Ekber Sarıgül'ü önerdi. Ünal'ın önerileri sonrası ise Mecliste gerçekleştirilen oylama sonrası 24 oy alan Necati Kırmaz Birinci Başkan Vekili olurken, 24 oy alan Ali Ekber Sarıgül ise İkinci Başkan Vekili oldu. Kullanılan 2 oy ise boş çıktı.

ENCÜMEN ÜYELERİ BELİRLENDİ
Mecliste ayrıca Encümen Üyelerinin seçimi de gerçekleştirildi. 1 yıllığına belirlenecek olan Encümen Üyeleri için Cumhuriyet Halk Partisi, Murat Serin, Tahir Türkbay, Nevin Mutlu aday gösterdi. AK Parti grubu ise aday çıkarmadı. Oylamada Murat Serin 25 oy alırken diğer iki üye ise 24 oy aldı.

BÜYÜK BİR ÇELİŞKİ ORTAYA ÇIKTI
Seçimler hakkında konuşan Halil Arda, Çevre ve Şehircilik Başkanlığı'nın yayımladığı görüş dolayısıyla seçimleri Nisan ayı Meclisi'nde yaptıklarını belirtti. Arda, "Geçen sene Nisan, Mayıs, Haziran aylarında meclis toplantılarımız ertelenmişti. Ertelendiği için seçilen arkadaşlarımı 3 ay daha görev yapmıştı. Biz sonrasında ise seçmiştik görevli arkadaşlarımızı. Bugüne geldiğimiz zaman ise bir çelişki yaşandı. Bunun ile ilgili hem belediyeler arasında farklı uygulamalar oldu hem de Büyükşehir'deki hukukçular arasında farklı görüşler ortaya çıktı. Ancak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bir genelge yayınladı ve bu seçimlerin Nisan ayında yapılması yönünde bir görüş belirtti ve bizde bundan dolayı seçimlerimiz bu mecliste gerçekleştireceğiz" dedi.               

KOMİSYON SEÇİMLERİ BELLİ OLDU
Komisyonlarda görev alacak isimler ise netleşti.

Plan ve Bütçe Komisyonu
CHP'den İlhan Özköse, Bengü Sayköse, Cemal Çalışkan, Tahir Türkbay, AK Parti'den Oğuz Seyran

Bayındırlık ve İmar Komisyonu
CHP'den Nevin Mutlu, Emin Aksoy, Murat Serin, Ünal Işık, AK Parti'den Uğur İnan Atmaca

Hukuk Komisyonu
CHP'den Leman Emin, Cemal Çalışkan, Emin Aksyon, Bengü Sayköse, AK Parti'den Ali Gönen

Sağlık Komisyonu
CHP'den Ünal Işık, Emin Aksoy, Bengü Sayköse, İlhan Özköse, AK Parti'den Enver İşinibilir

Çevre Komisyonu
CHP'den Emin Aksoy, Leman Emin, Cemal Çalışkan, Tahir Türkbay, AK Parti'den Ejder Öztop

Kültür Komisyonu
CHP'den İlhan ÖZKÖSE, Murat Serin, Emin Aksoy, Leman EMin, AK Parti'den Enver İşinibilir

Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu
CHP'den CHP'den Bengü Sayköse, Leman Emin, Nevin Mutlu, murat Serin, AK Parti'den Tuğba Aksoy

Esnaf ve Pazaryerleri Komisyonu
CHP'den Cemal Çalışkan, Murat Serin, Ünal Işık, Nevin Mutlu, AK Parti'den Aydın Kemahlı

Kurs Eğitim ve Engelliler Komisyonu
CHP'den Ünal Işık, Tahir Türkbay, Bengü Sayköse, Leman Emin, AK Parti'den Tuğba Aksoy

Spor Komisyonu
CHP'den İlhan ÖZKÖSE, Tahir Türkbay, Cemal ÇALIŞKAN, mURAT sERİN, AK Parti'den Oğuz Seyran

Kent Konseyi Komisyonu
CHP'den Cemal Çalışkan, Emin Aksoy, Nevin Mutlu, Bengü Sayköse, MHP'den Selahattin şahin

Kentsel Dönüşüm Komisyonu
CHP'den Nevin Mutlu, Ünal Işık, Leman Emin, Tahir Türkbay, AK Parti'den Uğur İnan Atmaca

Deprem ve Afetler Komisyonu
CHP'den Bengü Sayköse, Cemal Çalışkan, Emin Aksoy, Nevin Mutlu, AK Parti'den Nuray Öztürk

 
DSÖ Genel Direktörü'nden Türkiye açıklaması
 
ABD, Filistin'e 125 milyon dolar yardım göndermeye hazırlanıyor
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Canpolat 1 Nisan 2021 Perşembe 23:56

Nisan 1 şakası olsa gerek!!! bu bel.başkanı chp örgütünün önerdiği komisyonlardaki isimlerlemi çalışacak...Bence bi acayiplik var bu işte. HADİ HAYIRLISI...

Yorumu oyla      6      3  
İNCE 1 Nisan 2021 Perşembe 23:20

GEL 6 NİSAN GEL.. AZ, KALDI.. HUKUK BİR GÜN HERKESE LAZIM OLACAK..

Yorumu oyla      9      3  
halılar da 1 Nisan 2021 Perşembe 22:08

Dinime küfreden müslüman olsa derler bizde; bir gecede bir kişinin kararıyla istanbul sözleşmesinin feshini eleştiren başkan, kafası estiği için kendi imzaladığı memurun denge sözleşmesini tek taraflı fesh etti.Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.Kendi imzaladığı sözleşmeyi kendi okumadı mı acaba ?!

Yorumu oyla      9      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak Meclisi’nde gündem muhtarlara yardım: Başkan Batur’dan Ankara’ya çağrı!
Muhtarlara yapılması planlanan muhtarlara nakdi yardımın komisyonlarda ...
Karşıyaka Belediye Meclisi'nde Cumhuriyet planları gerilimi
AK Partili Adem Öztürk'ün, "Cumhuriyet Mahallesi imar planları iptal edildi, ...
Bornova'da esnafa 'katı atık bedeli' müjdesi!
AK Parti Grubu'nun gündeme getirdiği bu talep, oybirliğiyle kabul edildi. ...
 
İzmir'deki o belediyede 30 pozitif vaka!
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, belediye çalışanı 30 personelin ...
Bergama'nın faaliyet raporuna meclisten kabul!
Bergama Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı ...
Kılıçdaroğlu’ndan acılı aileye başsağlığı telefonu
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, ...
 
Başkan Sengel: Küçük Menderes'i hep birlikte kurtaracağız!
Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, İzmir Büyükşehir ...
Kemeraltı'ndaki altyapı sorunlarını çözecek projede yeni aşama
İzmir Büyükşehir Belediyesi, aşırı yağışlarda Kemeraltı'nda yaşanan su ...
Soyer açıkladı: Üç ilçeye yatırım yağmuru!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Küçük Menderes Havzası turunu ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva