HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Nisan 2021 Perşembe - 20:20

Karşıyaka Belediye Meclisi'nde Cumhuriyet planları gerilimi

AK Partili Adem Öztürk'ün, "Cumhuriyet Mahallesi imar planları iptal edildi, revizyona gidiliyor. Kılıçdaroğlu talimat verdi diye değiştiriliyor. Neden değiştirildiğini, revizyonda neler yapılacağını bilmek istiyoruz" derken, CHP'li Nilüfer Bakoğlu ve Murat Aydın, "Vatandaşın isteği doğrultusunda revizyona gidildi. Bunun neresi suç?" sözleriyle çıkıştı. AK Partili Ahmet Uğur Baran'ın, "Kılıçdaroğlu istedi diye plan revizyonuna gidildi. Oysa Karşıyaka Belediye Başkanı bu yönde talebimizi reddetmişti. O halde önergelerimizi bundan sonra CHP Genel Merkezi'ne mi verelim" deyince, sinirler gerildi

Karşıyaka Belediye Meclisi nde Cumhuriyet planları gerilimi

EGEDESONSÖZ - Karşıyaka Belediye Meclisi Nisan ayı birinci oturumu, Meclis Başkanvekili Atilla Baysak'ın başkanlığında, Karşıyaka Zübeyde Hanım Nikah Sarayı'nda gerçekleştirildi. Toplantıda, belediyenin 2020 yılı denetim komisyonu, Divan Üyesi Hülya Gelir tarafından okundu. Rapor, meclisten oybirliğiyle geçti. Gündemde bulunmayan komisyon raporları, tüm üyelerin oylarıyla gündeme ilave edildi. Cumhuriyet Mahallesi ile ilgili imar planı değişikliği, ilgili komisyona sevk edildi. Bu konu, mecliste gerginlik yarattı.

ÖZTÜRK: MECLİS ÜYELERİNİN İRADELERİ YOK SAYILDI
AK Partili Meclis üyesi Adem Öztürk, planların iptal edilmesini eleştirdi, "Planlar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir ziyaretinde bir grup vatandaşın tepkisiyle karşılaşması sonucu iptal edildi. Bu karar, kime aittir? Bu kararla, Büyükşehir'in, Karşıyaka Belediye Meclisi üyelerinin iradeleri nasıl yok sayıldı? Sonra planların iptal edilmediği, revize edildiği ifade edildi. Yeniden değerlendirme yapılacağı açıklandı. Revizyonda neler yapacaksınız, emsali mi artıracaksınız? Cumhuriyet mahallesi için şunları yapacağız, deyin. Cumhuriyet mahallesini bilmeyen, oraya bir kere bile gitmeyenlere plan yaptırdınız. Orada nasıl bir çalışma olacak merak ediyorum. Cumhuriyet mahallesi sakinlerini memnun edecek, onların ihtiyaçlarını karşılayacak bir plan olacağını düşünmüyorum. O plandan geri adım atmak, beceriksizliktir" dedi.

REVİZYONA GİDİLEN PLAN, OYBİRLİĞİYLE MECLİSTEN GEÇMİŞTİ
Karşıyaka ve Büyükşehir'in CHP'li Meclis Üyesi Nilüfer Bakoğlu, Adem Öztürk'e şu yanıtı verdi: "Her kararımızın arkasındayız. İmar planının nasıl iptal edileceği çok açıktır. Meclisten oybirliğiyle geçmişti. Biz kimsenin üzerinden siyaset yapmıyoruz. Şehrin geleceğini birlikte planlıyoruz. Polemik konusu yapmayı doğru bulmuyorum. Revizyonlar geldi. Bu revizyon, komisyona gidiyor. Komisyon başkanı olarak, revizyonu incelemeden bir şey söyleyemem. Gazete yayınları üzerinden siyaseti yanlış buluyorum."

AYDIN: EKSİK VARSA, PLANDA DEĞİŞİKLİĞE GİTMEK SUÇ MU?
Karşıyaka ve Büyükşehir'in CHP Meclis üyesi Murat Aydın ise tepkisini şu sözlerle ifade etti: "Cumhuriyet Mahallesi planları iki meclisten de oybirliğiyle geçti. Bu kadar emeği beceriksizlikle suçlamak doğru değil. Çok uzun zamandan beri yapılaşmış ve gerçekten birçok mülkiyet sorunu, altyapı sorunu olan mahallede bir planlama yapmak zordur. Mutlaka eksikler ve hatalar olur. Plan, halkın refahını sağlamazsa pekala değiştirilir. Halkın ihtiyaçlarını karşılayan bir plan peşindeyiz. AK Partili arkadaşlar, buradan siyaset yaparak, kendi emeklerine de saygısızlık ediyorlar. Planı yanlış, hatalı bulabilirler. Onları düzeltmek, bizim görevimiz. Planı düzeltmenin neresi suçtur? Üstelik böyle bir şeyi vatandaş istemiştir."

AK PARTİLİLER, PLANI İNCELEMEDEN İMZALAMIŞ!
Adem Öztürk, komisyonun kendilerini davet ettiğini, en kötü planın, plansızlıktan iyi olduğu düşüncesiyle planı imzaladıklarını bildirdi. Cumhuriyet mahallesiyle ilgili planı, uzun uzadıya inceledikten sonra planı anlayabildiklerini belirten Öztürk, "Bizim güvenimiz boşa çıktı. Bu iş olmamıştır. Plan, iyi niyetle oybirliğiyle geçti ama niye suiistimal ediliyor? Tamamen incelememiştik. Büyükşehir Belediye Başkanı mahalle muhtarını arıyor, planın iptal edildiğini söylüyor. Bizim bunları söylemeye hakkımız yok mu? Karşıyaka Belediye Başkanının çağrılmadığı bir toplantıda bu konu konuşuluyor, muhtara bilgi veriliyor. Belediye başkanımızın olmadığı bir toplantıda böyle bir karar nasıl alınır? Bu konuyu dillendirmek muhtara değil, başkana düşerdi" ifadelerini kullandı. Oturumu yöneten Meclis Bakanvekili Baysak, "O toplantının, buluşmanın olduğu yerde karar verilmiş değildir. Muhtar, derdini anlatmak istemiş, gelme mi demelerini bekliyordunuz?" sözleriyle, İl binasındaki o toplantının, karar vermek için değil, konuyu konuşmak üzere yapıldığını dile getirdi. CHP Grup Başkanvekili Yaşar Özcan da "Adem Bey'i anlayamıyorum. neden savunmaya geçmek istedi bilemiyorum. Planla ilgili itiraz mekanizmaları vardır. Yanlış varsa, tekrar tekrar gözden geçirilmesinde ne sakınca var? Halk yararına değişecekse, gözden geçirmenin kime, ne zararı var? Halkın meclisi olarak tabii ki gözden geçireceğiz" diye çıkıştı.

BARAN'IN SÖZLERİ, ORTALIĞI KARIŞTIRDI
AK Partili Meclis  üyesi Ahmet Uğur Baran da tartışmalara, "Planın revize edilmesinde bir sıkıntı yok. Bunu vatandaşlar da bizler de dile getirdik. Şimdi burada bir yanlış varsa, düzeltilir diye savunmaya geçildi. Bu konu, Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla gündeme geldi, bizim önümüze getirildi. Vatandaş açısından iyi bir adım atıldı, kabul. Biz değişiklik konusunu belediye başkanımıza ilettiğimizde, reddetti. Madem ki Kılıçdaroğlu'nun dediği oluyor, bundan sonra önergelerimizi CHP Genel Merkezine iletelim" sözleriyle katıldı. Bu sözler, karşılıklı atışmalara, restleşmeye varan söylemlere sebep oldu.

Önerge, daha sonra komisyonlara sevk edildi.

MOR KURDELEYLE MECLİSE KATILDILAR
Karşıyaka Meclisi'nin dünkü oturumuna CHP'li meclis üyeleri, mor kıravat, atkı, fular ve kurdelelerle katıldı. İstanbul Sözleşmesi'nin feshi protesto edilirken, CHP'li Şevket Balla, "Bugün, siyahlar giydik, mor kurdeleler taktık. Bir gece yarısı İstanbul Sözleşmesi'nden çıkıldı. Sessizce protesto etmek istiyoruz. Her zaman kadınların yanında olacağız" derken, CHP'li Belma İnan da şu açıklamayı yaptı:

"İstanbul Sözleşmesi, 45 ülke ve AB tarafından 11 Mayıs 2011'de İstanbul'da imzalandı. İstanbul Sözleşmesinden vazgeçilemez. Adalet Bakanlığının 7 yıllık verilerinde yüzde 1400'lük artış olduğu gözlenmektedir. 2020'de 300 cinayet vakası var. 170 de şüpheli ölüm... Neredeyse günde üç kadın katlediliyor. Haklarımız için mücadele edenler erkekler de var, Başkanımız Cemil Tugay gibi... Bu konuda bize destek olan tüm erkek arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

AK Partili Hüsniye Dalkılıç Ersay da İstanbul Sözleşmesinin, zamanla toplum ve aile birliğine uygun olmayan söylemler nedeniyle feshedildiğini belirterek, "Türkiye, kadına şiddete karşı sıfır tolerans göstermektedir" sözleriyle, fesih kararını destekleyen bir konuşma yaptı. CHP'li Meclis üyeleri, Ersay'ın konuşmasını en küçük tepki bile vermeden dinledi.

Karşıyakalı Meclis üyeleri, oturumun sonunda dışarıda, "İstanbul Sözleşmesi Yaşatır" yazılı pankart açtı.

 
Bornova'da esnafa 'katı atık bedeli' müjdesi!
 
Çarptı ve arkasına bakmadan kaçtı! Mahallenin Tarçın'ı kurtarılamadı...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'da esnafa 'katı atık bedeli' müjdesi!
AK Parti Grubu'nun gündeme getirdiği bu talep, oybirliğiyle kabul edildi. ...
İzmir'deki o belediyede 30 pozitif vaka!
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, belediye çalışanı 30 personelin ...
Bergama'nın faaliyet raporuna meclisten kabul!
Bergama Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı ...
 
Kılıçdaroğlu’ndan acılı aileye başsağlığı telefonu
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, ...
Başkan Sengel: Küçük Menderes'i hep birlikte kurtaracağız!
Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, İzmir Büyükşehir ...
Kemeraltı'ndaki altyapı sorunlarını çözecek projede yeni aşama
İzmir Büyükşehir Belediyesi, aşırı yağışlarda Kemeraltı'nda yaşanan su ...
 
Soyer açıkladı: Üç ilçeye yatırım yağmuru!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Küçük Menderes Havzası turunu ...
Çiğli’de kadın projeleri için bilgilendirme toplantısı
Çiğli Belediyesi tarafından, kadınlara yönelik hayata geçirilen hizmet ...
Güzelyalı'da taşkınlara karşı seferberlik
İZSU Genel Müdürlüğü, Güzelyalı 16 Sokak’ta olası su baskınlarının önüne ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva