HABERLER>POLİTİKA
11 Mart 2024 Pazartesi - 10:48

CHP'li Aslanoğlu'ndan AK Parti'ye miting göndermesi: 50 bin kişi bile yoktu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımı Gündoğdu Meydanı'nda gerçekleştirilen AK Parti'nin seçim mitingi ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu "Bugüne kadar AKP ve ya MHP ye gönül vermiş arkadaşlar gelip mitingi izledikleri bir miting değil. Koskoca Cumhurbaşkanı konuşurken alandan oluk oluk insan da ayrılıyor. 50 bin kişinin bile olmadığı bir büyük miting yapmaya çalıştılar" ifadelerini kullandı.

CHP li Aslanoğlu ndan AK Parti ye miting göndermesi: 50 bin kişi bile yoktu!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı 31 Mart yerel seçimleri kapsamında İzmir Seçim Koordinasyon Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Aydın ve İl Başkan Yardımcısı Tevfik Türk’te katıldı.

TÜRK: BRANDA HARİÇ YENİ BİR ŞEY YOK
Cumhur İttifakı Adayı Hamza Dağ'ın tarım vaatleri hakkında konuşan İzmir İl Başkan Yardımcısı ve geçmiş dönem Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Tevfik Türk, "AKP’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayının sunduğu Tarım vaatlerin tamamı branda desteği hariç 2015 yılından beri İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından zaten yapılmakta. Hazır Tarım Bakanlığı AKP’de iken bunları Bakanlık eli ile yaptıramayanlar Büyükşehir Belediyesi eliyle yapacak öyle mi? Taklit etmeyin biraz yaratıcılık lütfen. Nerede tarıma destek veren bir belediye görseniz hiç düşünmeden bu belediye CHP’li diyebilirsiniz. Peki biz neden tarıma, çiftçiye destek veriyoruz? Küçük aile çiftçisini, üretimi, gıda güvencesini ve güvenilirliğini öncelemeden politika üretmeye çalışan bir Tarım Bakanlığı olduğu için. Bakınız çiftçilik; kırsal yaşamı hayat tarzı olarak kabul etmiş, stratejik bir meslektir. Çiftçilik kar odaklı şirket veya fabrika mantığı ile ya da hobi olarak yapılacak bir meslek değildir. İşin ucunda gıda vardır, endüstriyel hammadde vardır, sağlıklı bir toplum yaratma vardır, açlık vardır, tokluk vardır. Bizler Bakanlığın yapmadıklarını/yapamadıklarını yapıyoruz. Bu desteklerin hepsi Tarım Bakanlığı eliyle yapılması gereken ve kanunlarla ona verilmiş görevler. Aslında AKP’li adaylar bu desteklemeleri vereceklerini söyleyerek Tarımdaki başarısızlıklarını ve ülke tarımını yok ettiklerini net bir şekilde itiraf ediyorlar" dedi.

KALEM KALEM VAAT ELEŞTİRİSİ
Vaatler hakkında bilgi veren Türk, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü;

“Makine parkları... İzmir Büyükşehir Belediyesi 2016 yılından başlayarak ziraat odaları ile imzaladıkları protokol çerçevesinde ortak makine parklarını oluşturmuş ve sürekli olarak Oda'lardan gelen talepleri dikkate alarak desteklemeye devam etmektedir. Üstelik bunları HİBE etmekte Büyükşehir Belediyemiz çiftçilerimizden herhangi bir kiralama bedeli almamaktadır.Ayrıca farklı kooperatiflere, ceviz soyma makinası, un değirmeni, üzüm sıkma makinası, kantar, süt soğutma tankı gibi birçok ekipman hibe edilmiştir.”

KİMYASAL GÜBRE VE SENTETİK KİMYASAL İLAÇ DEĞİL ORGANİK VE İYİ TARIM YAPIYORUZ
“Yem, ilaç gübre desteği…Büyükşehir Belediyemiz çiftçilerimize yaklaşık 2.400 ton küçükbaş, 200 tonda büyükbaş yem desteği veriyor. 7 ilçe 22 kırsal mahalleden toplam bin 185 köylü ve çiftçiye zararlı ve hastalıklara karşı kullanılmak amacıyla teknik DAP, bordo bulamacı ve feromon tuzakları dağıtıldı. 47 kırsal mahallede kestane kanseri ile havza bazlı mücadele yürütecek 4 ilçede 2 binden fazla kestane üreticisine göztaşı, ardıç katranı, koruyucu gözlük ve dezenfektan malzemesinden oluşan mücadele setleri dağıtılıyor. Çevre ve halk sağlığına ciddi tehditler içeren zirai ilaç ambalaj atıklarının toplanması projesi Menderes’ten başladı. Tarımsal tahmin ve erken uyarı sistemlerinden 16 bin 708 üretici faydalandı, meteorolojik risklere karşı yaklaşık 500 bin SMS bildirimi yapıldı. Çiğli Harmandalı’da Kompost Tesisi kuruldu ve çiftçilerimize dağıtımına başlandı. Biz öyle Kimyasal gübre ve sentetik kimyasal ilaç değil organik ve iyi tarım uygulamalarına esas çevreye ve doğaya zarar vermeyen bitkisel mücadele ve besleme tekniklerini yaymaya çalışıyoruz.”

İZMİRLİ MARKAMIZ İLE İHRAÇ EDİLDİ
“Tohum desteği… 2020 yılından beri 45 bin ton yem bitkisi tohum desteği yapılmakta. Bildiğiniz gibi yem bitkilerinin su ve gübre ihtiyacı yüksektir. Bizimkiler iklim değişikliğine karşı toleranslı olan, az su isteyen, doğayla uyumlu, verimi de yüksek yem bitkilerinin tohumunu hibe ediyor. Ayrıca Can Yücel Tohum Merkezi kuruldu ve sadece 2023 yılında burada üretilen 1 milyon fide üreticiye hibe edildi. 2023’de Türkiye’nin en büyük Atalık Tohum hareketi sayılan Karakılçık buğdayı 12 bin dönüm arazide ekildi. Bu üretim sadece İzmir’de de gerçekleşmedi. Tohumları Türkiye’ye dağıttık yani hibe ettik. Buğdaydan üretilen makarnalar Amerika ve Kanada’ya İzmirli markamız ile ihraç edildi.

ÇİFTÇİNİN KENDİSİNİ GARANTİLEDİĞİ…
“Sözleşmeli üretim… İzmir Büyükşehir Belediyesi sözleşmeli üretime 2012 yılında başladı. Hem de öyle sadece alıcı lehine olan, çiftçiyi sömüren sözleşmeli üretime değil, çiftçinin kendisini garantilendiği, kendi tarlasında onu işçi yapmayan onları gerçek anlamda destekleyen ve piyasanın üstünde alım garantili olan sözleşmeli üretime. TMO buğdaya 8,25TL verirken İzmir Büyükşehir Belediyesi Karakılçık buğdayını 16,00TL’de aldı. Keçi sütüneü 30,00TL, Koyun sütünü 37,00TL fiyat ile alım yaptı.”

ABD’YE BİLE İHRAÇ EDİLDİ
“Marka.. İzmirli markası İzmir Büyükşehir Belediyemizin tarımsal faaliyetleri sonucunda oluşmuş tamamen kooperatiflerden, küçük üreticiden temin ettiği ve kendi fabrikalarında ürettiğiürünlerden geliştirdiği markadır. UHT süt, cam şişe pastörize süt, mozerella, burrata peyniri, beyaz peynir, feta peyniri, kaşar peyniri, örgü, dil, tulum, kaşkaval/gravyer peyniri, keçi sütlü dondurma, kaymak, tereyağı ve yoğurt gibi birçok değerli ürün üretilerek İzmirli markasıyla yurt içi ve yurt dışındaki tüketiciyle buluşturulmaya devam etmektedir.  Ödemiş Et İşleme Tesisinden, Bayındır Süt İşleme Fabrikasından, Bergama Zeytinyağı Fabrikasında üretilen onlarca ürün Kanada ve Amerika’ya ihraç bile etmektedir.”

HİÇBİR BELEDİYE DESTEK OLMAMIŞTIR
“Arı kovanları ve ekipmanı… Arıcılık faaliyetlerine İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan destek kadar hiçbir belediye destek olmamıştır. Yine uzun zamandır yapılan bu destekler ile 2500 den fazla üreticiye 13 binden fazla kovan dağıtılmış kadın arı üreticisi sayısı 1260’a ulaşmıştır. Ayrıca Tahtalı’da Bal ormanı ve merası oluşturulmuş, Kemalpaşa Dereköy’de “Bal işleme ve Paketleme Tesisi” kurulmuştur.Bergama’daki atılolan bal tesisini de yenileyerek üretime kazandırmış, günlük 2 ton bal işleme kapasitesine ulaştırılmıştır. Büyükşehir Belediyesi, 10 ilçede birden arıcılık eğitimi ve desteği veriyor. Ayrıca Arı Üreticileri Birliği'nden ve Kozaklı üreticilerden 211 bin kavanoz bal alınarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılan kolilere konmuştur.” 

ULUSLARARASI KALİTE SERTİFİKALARINA SAHİPTİR
“Hayvan desteği…  Sadece son 5 yılda yetiştiricilik eğitimleri ile birlikte yaklaşık 15 bin küçük baş kırsal bölgelerdeki üreticilerimize hibe edilmiş, yavruları ile birlikte sürüdeki küçükbaş hayvan sayısı 35bin’i geçmiştir. Çeşme yöresine özgü Kaçeli Koyunu ıslah çalışmaları devam etmektedir. Manda yetiştiriciliğini canlandırmak amacıyla 302 Anadolu Mandası hibe edilmiş sürüdeki hayvan sayısı 500’ü geçmiştir. Ayrıca 4658 çobanın kapısı tek tek çalınarak Türkiye’nin ilk Çoban Haritası oluşturuldu. Ayrıca mera ıslah projelerine de başlanmıştır. Ödemiş Et İşleme Tesisi de günlük 10 ton et işleme kapasitesine sahip ve tüm ulusal ve uluslararası kalite sertifikalarına sahiptir.”

GÜNLÜK 100 TON SÜT İŞLEME KAPASİTESİNE SAHİP
“Süt toplama merkezi… İzmir Büyükşehir Belediyemiz sadece süt toplama konusunda çalışmamış Bayındır’a Süt İşleme Fabrikası kurmuştur. Üreticide alınan sütler, 27 Ekim 2023’te açılarak Cumhuriyet’in 100. Yılına armağan edilen 100. Yıl Bayındır Süt İşleme Fabrikası’nda katma değerli ürünlere dönüştürülmekte. Günlük 100 ton süt işleme kapasitesine sahip Süt İşleme Fabrikası’nda çiftçiden alınan sütler İzmirli markasıyla tüketiciye ulaştırılmaktadır.”

ÇİFTÇİDEN HİÇBİR ÜCRET TALEP EDİLMEDİ
“Tarım ve hayvancılık teknoparkı… Sasalı’da Tarım Araştırma Merkezi 2021 yılında kuruldu. Üniversitelerimizden araştırmacıların ve BŞB bünyesindeki Teknik personelimizin desteği ile özellikle iklim değişikliğinin tarım üzerindeki etkilerini merkezine alarak Tarımsal Eğitim ve Araştırma faaliyetlerine devam etmektedir. Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi Toprak ve Yaprak Analiz Laboratuvarı Türkiye’nin belediye öz kaynakları ile faaliyete geçen ilk ve tek laboratuvarı olma özelliğine sahip.Hemde 2013 yılından beri.Bu analiz sonrasında toprağın yapısı ortaya çıkarılarak üreticinin doğru zamanda doğru gübreleme yapılması sağlanabildiği gibi; aşırı ve yanlış gübre uygulamasının önüne geçilerek bu sayede toprak ve su kaynakları korunuyor ve üreticiler doğru yönlendiriliyor.Hemde çiftçiden hiçbir ücret talep etmeden.”

DOĞRUDAN ÜRETİM KOOPERATİFLERİNİN KULLANIMINA AÇIYORUZ
“Soğuk hava depoları… Her ay Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onlarca Soğuk Hava Deposuna Tarım Arazileri üzerine kurulmak için izin vermektedir. Buna baktığınızda İzmir’de Soğuk Hava Deposu sorununun olmaması gerekmektedir. Ancak bu verilen izinler sıkı bir şekilde denetlenmediği için alınan izinler farklı amaçlar için kullanıma açılmaktadır. Bunların kafası sadece inşaata çalıştığı için doğal olarak soğuk hava depolarını kendileri yapmak istemektedir. Biz ise doğrudan üretim kooperatiflerinin kullanımına açıyoruz.”

AKILLARI FİKİRLERİ İNŞAAT RANT
“Tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgeleri...Gelelim bu projeye. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tarımın kurtuluşu olarak lanse edilen ancak, hiçbir küçük çiftçi ve kooperatifin yer alamadığı, tamamen şirket tarımına yönelik proje. Nasıl küçük sanayi esnafı OSB’lerde yer alamıyorsa küçük çiftçide bu alanlarda yer alamıyor. Hatta Bergama’da planladıkları, kurmak istedikleri ama kuramadıkları TDİOSB Alibeyli köylülerinin babalarının dedelerinin para verip satın aldıkları ve yarın öbür gün birisi el koymasın diye zamanında Köy Tüzel kişiliğine kaydettikleri ve köylünün aktif olarak kullandığı mevcut meranın üzerine yapılmaya kalktı. Bu mera yine bunların çıkardığı kanunla köyün mahalle dönüşmesiyle Hazine üzerine geçti ve hazine OSB’de devretti. OSB’de bu araziyi katılımcılarına satacaktı. Yani köylünün malını satmaya kalktılar hem de köylüye getirisi olmayan şekilde. Tüm yöre isyan edip yargıya taşıyınca mahkeme meranın tarımsal üretimde olsa fabrika alanı olmasını engelledi. Hem tarımı destekleyeceğiz diyeceksiniz hem de köylünün merasını yok edeceksiniz. Akılları fikirleri inşaat rant.”

HEPSİ KAYIT ALTINDA
“Yolüstü tarım pazarları... İzmir Büyükşehir belediyesi Konak Buca ve Bergama’da üretici pazarlarını herkesin bildiği üzere faaliyete geçirmiştir. İlçe belediyelerininkini saymıyorum bile. Bu alanlar kontrollüdür ve girişi-çıkışı satılan ürünlerin hepsi kayıt altındadır. Yol üstünde yaparak kontrolü nasıl sağlayacaksınız?”

TUGAY ÇİFTÇİSİNİN HER ZAMAN YANINDA OLACAKTIR
“Yeni olarak Branda Desteği, Yol Üstü Pazarları ve Bakanlığın yaptığı aşılamadan alınan ücretin BŞB eli ile ödenmesi dışında bir şey yok. Birde Bakanlığın yapmaya çalıştığı ve hiçbir kooperatifin ve küçük çiftçinin maliyetlerden dolayı yer alamadığı rant odağı Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri proje olarak sunuluyor. Üstüne üstelik bu bahsettiğim konular sadece AKP’nin vaatleri ile ilgili. Bunun dışına Aziz Kocaoğlu Başkanımızdan beri yapılan, Tunç Soyer Başkanımızın arttırarak devam ettirdiği başka yüzlerce destek ve proje var. Ayrıca İlçe Belediyelerimizin yaptıklarını hiç söylemiyorum. Selçuk Belediyesinin Efes Tarlasına, Toprak Okuluna; Bornova Belediyesinin Eğitim ve arıcılık desteklerine, Seferihisar’ın kurutma tesislerine;  Menderes’in tohumlarına, reçellerine ve diğer belediyelerimizin onlarca faaliyet ve desteğine girersek basın toplantımızı bitiremeyiz. Dolayısıyla tarım projeleri internetten kopyalama ile yapılacak işler değil. Sağ olsunlar bizim sosyal belediyecelikte yapıklarımızı kamuoyu ile paylaştılar. Onlara biraz daha yardımcı olalım ve kopyalayacakları birkaç link daha paylaşalım.  Sağolsunlar bizim sosyal demokrat Büyükşehir Belediyemizin şimdiye kadar yapmış olduğu çalışmaları kendi lansmanlarında tanıttılar ama anlatırken de çok eksik kaldılar. Daha onlarca çalışmayı atladılar. Ama merak etmesinler Tarım ve Orman Bakanlığının asli görevi olan işleri yapmadığı ve kamucu tarım politikalarını hayata geçirmediği sürece Cemil Tugay Başkanımız da onlara ışık olmaya devam edecek, hem de İzmir çiftçisinin her zaman yanı başında olacaktır.”

ASLANOĞLU: HER GEÇEN GÜN BÜYÜYEN BİR KAMPANYA YÜRÜYOR
Sözlerine seçim sürecinin yönetim biçimi ile başlayan Aslanoğlu, “Seçim çalışması başlamadan önce soruluyor düzen nasıl kuruldu diye. Seçim dönemlerde SKM’lar kurulur. CHP İl Örgütü’nün STK merkezinden toplantımız yapıyoruz. 3 katmanlı organizasyon yapımız var. Bir tanesi sahada sıklıkla gördüğümüz SKM İL Danışma Kurulu’muz. Daha önce görev yapmış il başkanları, PM ve YDK üyelerimiz ve daha önce görev yapmış milletvekili abilerimizden ablalarımızdan, kardeşlerimizden oluşuyor. Fazlasıyla seçim tecrübesine sahip arkadaşlarımıza ve seçim dönemi boyunca yapmamız gereken çalışmaların ana fikrini oluşturuyoruz. Sadece fikir oluşturan danışılan bir kurum değil, ilk günden beri sahada. Görev almayan bayrağı devredecek belediye başkanlarını sahaya davet ederek başladılar, sonra kendileri de saha programları ile ilçelerdeki çalışmalara destek oluyorlar. İkinci kısmımız bu çalışmaları yürüten kısmımız yani SKM Yürütme Kurulu. Burada il başkanı olarak ben, büyükşehir belediye başkan adayımız Cemil Tugay ve görev yapan İzmir milletvekillerimiz var. Bir de seçim koordinasyonunun yürüyen işlerini yürüten İcra Kurulu'muz var. Hem Büyükşehir adayımızın yakın ekibi tarafından sürdürülen bir çalışma var. Her geçen gün gelişen bir kampanya yürüyor” diye konuştu.

BÜYÜK MİTİNG YAPAMYA ÇALIŞTILAR
Dün gerçekleştirilen mitingi eleştiren Aslanoğlu, “Dün AK Parti'nin Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir'deydi. Belki başarabiliriz diye çıktıklarını yolda başaramayacaklarını bir kez daha gördükleri miting yaptılar. Son yılların en az katılımlı mitingi oldu. Gereken cevabı İzmir halkı vermiş oldu. Daha da kötüsü kendileri açısından AK Parti Genel Başkanı ve  Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşurken zorla getirilen arkadaşların konuşma yapılırken alandan ayrılmalarıydı. Bugüne kadar AKP veya MHP'ye gönül vermiş arkadaşlar gelip mitingi izledikleri bir miting değil. Koskoca Cumhurbaşkanı konuşurken alandan oluk oluk insan da ayrılıyor. 50 bin kişinin bile olmadığı bir büyük miting yapmaya çalıştılar” diye konuştu.

KÜÇÜK MENDERES’TE OLACAĞIZ
Yarın İzmir’e gelecek olan CHP Genel Başkanı Özgür Özelin programı hakkında bilgi veren Aslanoğlu, “Bizim daha önce Kuzey hattında genel başkanımız vatandaşlarımızla buluşturmuştuk.Yarın iş dünyasının ortak düzenlediği olağanüstü meclise katılacak Genel Başkan. Orada özellikle ekonomiye ilişkin ciddi açıklamalar ile kamuoyu ile buluşacak sayın başkan Bu seçim dönemine çok zor ekonomik şartlar altında gidiyoruz. 14 Mayıs seçimlerinin çok daha gerisindeyiz. Ev kiraları 14 Mayıs'tan sonra kat ve kat arttı. Kiracılar ve ev sahiplerinin mahkemelere düştüğü bir süreci yaşıyoruz. Cumhurbaşkanının emekliler hiçbir şekilde para ödeyemeyiz, 10 bin TL maaşla idare etmekle zorundasınız dediği bir dönemde gidiyoruz. Ardından Bayraklı'ya gidip deprem anıtının olduğu yerde olacağız. İzmir depreminden bu yana hala kanayan bir yaramız var. Orta ve az hasarlı diye sınırlandırdıkları, vatandaşın sorunlarını  çözülmediği dönemi yaşıyoruz. Aradan yıllar geçti hala sorunlar çözülmemiş durumda. TOKİ eliyle ev yaptık dedikleri vatandaşın daha ne ödeyeceklerini belirsiz olduğu dönem devam ediyor. Bayraklı'nın ardından da Bornova’da olacağız ve iftarımızı orada açacağız.Bir sonraki günde Küçük Menderes havzasında olacağız” dedi

UYANINDA BALIĞA GİDELİM
Dağ’ın projelerini yorumlayan Aslanoğlu, “AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın tarımla ilgili açıkladığı projelerin çoğu İzmir’de uygulanan projeler. Halkın bir deyimi var onla seslenelim; Uyan da balığa gidelim. Keşke danışmanları Hamza Dağ’ı daha iyi bilgilendirseydi ve keşke CHP’li belediyeler, sosyal belediyeciliğin en güçlü olduğu tarım gibi konulara hiç girmeseydi” diye konuştu.

AYDIN: ANCAK KÖTÜ BİR TAKLİTÇİ OLURLAR
Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Aydın, Cumhur İttifakının taklitçilik yaptığını belirtirken,  “Bir şarkı var, seninle benim aramda kocaman bir fark var diye. CHP'nin belediyecilik anlayışı ile AK Parti'nin kamu yönetimi ve belediyecilik arasında büyük fark varır. Biz üreticiyi, emekçiyi destekleriz. Biz kamu gücünün kamu yarına kullanılmasını amaçlarız. Çok sevdikleri bir söz ve yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı diye. Tarım Bakanlığı’nın bugüne kadar yaptıkları onların bundan sonra yapacaklarını gösteriyor zaten. Bu gün bu ülkede ekilebilir arazilerin ekilmeyen alana dönüşmesi Trakya’dan daha fazla. Bu ülkede çiftçi toprağı terk ediyor, tek kullanımlık ithal tohumla tarım yapıyor, arabalarımda kullanıldığımız mazot vergisini kullanarak traktörüne mazot alıyor. Bu ülkenin çiftçisini desteklemeyenler Sudan’dan tarla kiraladılar. 1 Aralık 2023’te  bu şirketi tasfiye ettiler. Neden tarlaları kiralayacaklarına ülkemizdeki küçük çiftçiyi desteklemediler. Sayın aday çıkmış İzmir’de çiftçiyi destekleyeceklerini söylüyor. Genel Başkan Yardımcısı olduğu partisinin Tarım Bakanına sorsun bugüne kadar neden desteklemedikleri.Çiftçiyi desteklemeyen tarım İzmir'i yönetemez. Bizim yaptıklarımızın kötü taklidini vaat olarak ancak ortaya koyabilir. Bu söylemler yapmak üzerine değil. Uluslararası tarım şirketlerini destekleyenler, çiftçiyi kendi tarlalarında  işçi konumuna düşürenler İzmir'in bereketli topraklarına göz dikmesinler. İşçiyi emekçiyi, üretimi desteklemeyen sağcı politikalar ile ülkeyi yönetenler 25 yıldır İzmir’deki sosyal demokrat belediyeciliğin karşısında ancak kötü bir taklitçi olurlar” ifadelerini kullandı.

ASLANOĞLU: BAŞKAN VEKİLİ ÇALIŞMALARIN TAM İÇİNDE
Mevcut İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer’in seçim çalışmalarına dahil olup olmayacağının sorulmasına yanıt veren Aslanoğlu, “Bizim bugüne kadar hem Tunç bey hem diğer arkadaşlarımız çağrılarıma kulak veriler. Birazdan Tunç Bey ile toplantımız var bundan sonraki çalışmaları planlayacağımız. Tunç bey de diğer arkadaşlarımızla da sahada çalışmalarımız sürdüreceğiz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili de sağımızda seçim koordinasyon çalışmalarının tam içinde oturuyor” diye konuştu.

 
Veresiye defterindeki borcu sildirdi... Hayırseverden örnek davranış!
 
İzmir'de feci kaza: 5 kişi yaralandı!
YORUMLAR
Toplam 19 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ST 11 Mart 2024 Pazartesi 21:01

Meydan kalabalıklarına kimse aldanmasın. Aklı başında kişiler meydanlara gitmez, meydanlar ölçü olmaz, artık bu iletişim devrinde meydanlar özelliğini kaybetmiştir, zaten çoğu taşıma veya zoraki getiriliyor.

Yorumu oyla      2      2  
Gaziemir 11 Mart 2024 Pazartesi 18:27

Eyyyy yeterince oyları alamamış il başkanı! 31 Mart akşamı tarihinin tokadını İZMİR DEN yani AMİRAL GEMİSİNDEN YİYECENİZ.

Yorumu oyla      10      1  
serkan 11 Mart 2024 Pazartesi 16:09

sanki enflasyon düşükken faizler yerlerdeyken oy verdiniz de gezi olayları deyıp ayaklanmadınız mı gececenız bunları pahalılık var dıye oy vermıyor degılsınız siz trölsünüz tröl paralı tröl

Yorumu oyla      8      3  
tahsin 11 Mart 2024 Pazartesi 16:07

siz korkudan miting bile yapamıyrousnuz izmirde 5 kişi gelemz

Yorumu oyla      10      3  
izmirli 11 Mart 2024 Pazartesi 16:01

Böyle il başkanına böyle genel başkan, böyle başkan adayları. Suçlu bunları şımartıp her seçim gözü kapalı oy veren izmirlide

Yorumu oyla      11      2  
baran 11 Mart 2024 Pazartesi 15:54

Ekonomi kötü diyenler değil felaket tellalığı yapanlar! Israrla lafı evirip çevirenler. Depremzedeler bile anladı sizden bir halt olmayacağını. Hala laf cambazlığı yapıp puan kapmaya çalışıyor.

Yorumu oyla      6      4  
Baran Efendi 11 Mart 2024 Pazartesi 14:35

seni terbiyeli konuşmaya davet ediyorum.Gerçi iyi oluyor sizin cenahın zihniyetini afişe ediyorsun.Ukrayna savaşı diyorsun ama savaşın göbeğindeki ülkelerde bile enflasyon bizdekinden düşük.11 şehir yerle bir oldu itiraf ediyorsun sizin imar politikalarınız yüzünden binlerce canımız kaybettik.Toplanan onca yardım nerede?Küresel gıda enflasyonu düşüyor her yerde bizde füze gibi artıyor.Neyini savunuyorsun bunun

Yorumu oyla      5      8  
MEHMET 11 Mart 2024 Pazartesi 14:24

sabırlı olun geliyor dağ geliyor sakin sakin geliyor gürülü patırtı yapmadan geliyor selam olsun dağa.............

Yorumu oyla      6      8  
eb 11 Mart 2024 Pazartesi 13:35

Bıktık sizin bu saçma atışma siyasetinizden!

Yorumu oyla      8      1  
Yapay zeka chp'ye oy verme dedi 11 Mart 2024 Pazartesi 12:55

Devam böyle konuşmaya devam! Millet gülüyor sana gülüyor ama ağzı ile değil... İzmirliler 31 Mart'da sandıkta öyle bir kırmızı kart gösterecek ki sizlere insan içine çıkacak yüzünüz olmayacak! Dem ile iş tutanlara oy asla YOK!

Yorumu oyla      11      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP adayı Tugay'dan Kemalpaşa'ya metro vaadi!
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Kemalpaşa'da ...
CHP adayı Önal'dan 450 dönümlük yeşil alan vaadi
CHP Bayraklı Belediye Başkan adayı İrfan Önal, Pazar mesaisinde 3 mahalle ...
İYİ Partili Özlale iş insanlarıyla buluştu: Gençler İzmir'i terk etmeyecek!
İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Ümit Özlale, ‘Gençlerin ...
 
CHP adayı Eşki'den işçilere tam zamanlı çalışma müjdesi!
CHP Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki, Belediyesi bünyesindeki çeşitli ...
CHP adayı Tugay: Soyer benimle fotoğraf vermek istemedi!
Başkan Soyer'in kendisiyle fotoğraf vermek istemediğini belirten CHP ...
Cumhur'un adayı Kaykaç, Erdoğan'a sordu: Karaburun'un hangi sorununu çözdün?
Cumhur İttifakı Karaburun Belediye Başkan Adayı Eyüp Kaykaç, mevcut başkan ...
 
Cumhur'un Bornova adayı Çayır'dan Ramazan mesajı
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır, Ramazan ayının manevi atmosferinin ...
Zafer Partisi İzmir adayı Birgüvi: Sığınmacılar 3 kat su faturası ve ulaşım ücreti ödeyecek
Zafer Partisi İzmir adayı Birgüvi: Sığınmacılar 3 kat su faturası ve ulaşım ücreti ödeyecek
Mehmet KARABEL yazdı... İki ‘yanlış’ kaç doğruyu götürür?
Mehmet KARABEL yazdı... İki ‘yanlış’ kaç doğruyu götürür?
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Zehirli kurşundan nasıl kurtuldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Neşeye övgü!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva