HABERLER>POLİTİKA
11 Mart 2024 Pazartesi - 10:01

CHP adayı Tugay: Soyer benimle fotoğraf vermek istemedi!

Başkan Soyer'in kendisiyle fotoğraf vermek istemediğini belirten CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay "Soyer ile görüştüm, randevu talep ettim. Görüştüm, açık yüreklilikle düşünceleri söyledim, fotoğraf çekilmek istedim, kabul etmedi. Üzüldüm. Henüz istenen desteği göremiyorum. Biz rakip değiliz. Aynı partinin halef selef belediye başkanlarıyız" dedi.

CHP adayı Tugay: Soyer benimle fotoğraf vermek istemedi!

EGEDESONSÖZ- CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, NOW TV’de katıldığı programda seçim gündemine ilişkin soruları yanıtladı.

MİTİNG ALANINDA ÇOK AZ İNSAN TOPLANDI
AK Parti’nin İmzir mitingini değerlendiren Tugay, Yıllardır benzer mesajlar veriyorlar ama İzmir onlara aynı cevabı veriyor. İzmir belli tercihleri ile cumhuriyetten, Atatürk’ten yana tavır koymuş, yönetim anlayışı açısından kendisini sosyal demokrasiye bağlamış bir şehir. Dışarıdan gelen ayrıştırıcı dile tepki göstermiştir. Miting alanında çok az insan toplandı. Bunun da bir cevap olduğunu düşünüyorum” dedi.

KULLANILAN DİL YANLIŞ
Erdoğan’ın CHP’deki parti içi tartışmalara ilişkin olarak ‘Tepecik’teki meşhur kavgalar var ya bunun yanında çocuk oyuncağı kalır’ sözlerine yanıt veren Tugay, “Her şey den önce bu söylemler çok yanlış. Kullanılan dil de yanlış. Tepecik’te yaşayan insanlar aralarında kavga varmış algısı yaratılıyor. Bunu bile söylemesi ayıp. Çantada keklik AK Parti’den çıkmış bir söz. CHP’li siyasetçiler bunu ortaya atmadı. Seçim zamanı dışında da halkın yanından yer aldık. İzmir’in kendi evlatlarıyız, İzmir’le özdeşleşmiş insanlarız. CHP’nin cumhuriyeti kuran partisi olması sebebiyle karşılık var. Buradan doğan doğal bir birliktelik var. Bunun geliştirilmesi, eksikliklerin giderilmesi gerekiyor. Bunun için partideki değişim süreci de bununla alakalı” açıklamasını yaptı.

GENEL SEÇİMLERDEN SONRA SEÇMEN BİZE MESAJ VERDİ
Değişim sürecine İzmir’de destek veren ilk isimlerden birisi olduğunu söyleyen Tugay, “Genel seçimlerden sonra seçmen bize mesaj verdi. Biraz daha demokrasi, özgürlükler, çağa uygun yeni kadroların olduğu siyaset beklentisi var. O yüzden değişim ihtiyacı olduğunu idrak ettik. Değişimin öncüsü olan isimler konuşmaya başlayınca onlara hak verdim ve yanlarında yer aldım” ifadelerini kullandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yönelik olarak sarf ettiği “1 dakika bile yanımda durmadı” açıklamasının hatırlatılması üzerine Tugay, “Bu sözler dost ortamında duygusal anlamda söylenen sitem sözüdür. Bu konuyu uzatmak istemiyorum. Çok açık şekilde anlaşıldı kime söylediğim. Soyer Bey ile ilgili sitemdir. CHP’nin neferiyim. Partimin kazanması için mücadele ediyorum. Polemik içinde olmak istemiyorum. Toplantıda olannlarla dertleşme isteğim vardı. Sadece Soyer’e de değil sitemim. Adaylaşmamdan kaynaklı olarak gerçeklikle alakası olmadığı halde AK Parti’nin adayı ile başa baş bir durum varmış gibi algı içinde olanlar var.. Benim yetersiz olduğuma dair çarpıtılan konular var. İlk adaylaştığımdan güne böyle. Parti üst kesiminden gelen sorunlar da bunlar. Biz siyaseti niye yapıyoruz. Bugün ben yarın başkası. Bu bir bayrak yarışı, başkaları devam edecek” açıklamasını yaptı.

Soyer’in kendisi ile fotoğraf vermek istemediğini söyleyen Tugay, “Soyer ile görüştüm, randevu talep ettim. Görüştüm, açık yüreklilikle düşünceleri söyledim, fotoğraf çekilmek istedim, kabul etmedi. Üzüldüm. Henüz istenen desteği göremiyorum. Biz rakip değiliz. Aynı partinin halef selef belediye başkanlarıyız. İnşallah İzmirliler seçerse devam edecek. Tunç Bey ile çok iyi bir hukukumuz vardı. Bizde bıraktığı bir şey var. Burada olmamamızın nedeni CHP’nin dünya görüşünü, dünyaya sunacağı güzellikleri sunmaktır. O gün bir yanlış anlama olasılığı da oldu. Tunç Başkanın İstanbul’da çalışmasına tepki göstermedim. Fırsatım olsa ben de gitsem. Sitemim yanımda olamamasıydı. Bu dönemde Ekrem Başkanın başarısı önemli ve onun yanında olması desteklediğim bir şey. O gün duygusal tepki verdim. Bizim yapmamız gereken; asıl işi yapmamız gerekiyor. Tunç Başkan ile ilgili değil parti içinde yarışı bir şekilde partinin başarısına katkı koymak yana başarısızlığına yol açmaya çalışmak gibi çalışmaların olmasına üzülüyorum” dedi.

BELLİ KESİMLERE HEMEN DÜŞÜK FİYATLI SU SAĞLANACAK, YÜZDE 50’NİN DE ÜSTÜNDE İNDİRİM OLACAK 
Göreve gelir gelmez su ücretlerinde indirime gideceklerini söyleyen Tugay, “Belediyelerin özellikle CHP’li belediyelerin sosyal belediyecilik yapma çabalarının nereden kaynaklandığını bilmek lazım. Ülkemizin ağır bir yoksulluk yaşanması sebebiyle getirdiği şeyler. Onunla ilgili yerel eylem hareket planı içindeyiz. Yapılan çokça şeyler var. Mağdur olduğunu düşündüğümüz herkese ulaşmak istiyoruz. Yoksulluk haritası yapılıyor. İyi durumu olan bölgeler var ama dezavantajlı çok kesim de var. Yoğunlaştığı bölgeler var. Daha çok oralarda çalışmamız çok açık. Kent lokantalarında açılması gereken bölgeler var. Veri toplamamız gerektiği ve ona göre planlama yapmak gerekiyor. Su fiyatlarını hemen indirecek bir çalışma yapacağız. Seçimden hemen sonra olacak. Düşük gelir grubunda olan, su faturasını ödemede güçlük çeken insanlar için belli bir tonaja kadar çok düşük ücret alacağız. Belli kesimlere hemen düşük fiyatlı su sağlanacak. Yüzde 50’nin de üstünde indirim bu kesimler için. Su fiyatının düşmesi için suyun maliyetinin düşürülmesi lazım. Su İzmir’de yeraltından çıkarılıyor ve yüksek enerji maliyeti getiriyor. Kayıp-kaçaklarla ilgili çalışmalar da yapacağız. 2 yılda büyükşehirler içinde en düşük su İzmir’de olacak. İlk başlarda düşük gelirli vatandaşlara pozitif ayrım yapacağız. Ulaşımda da 0-4 yaş arasında çocuğu olan annelere Anne Kart uygulamasını başlatacağız. Öğrencilere aylık abonman uygulaması başlatacağız. Öğretmenlere indirim uygulayacağız toplu taşımada. Benim toplu taşımaya bakışım; toplu taşımanın tamamen ücretsiz olması. Türkiye’de ve dünyada toplu ulaşım ücretsiz olmalı. Bunu hedefleyerek en uygun fiyata toplu taşıma hizmeti sunmak lazım. Belediyeler bu hizmeti zararına veriyor. Toplu taşıma, su kullanımı, elektrik kullanımı gibi ihtiyaçlar mümkünse ücretsiz olmalı. Devletin yanlışı toplu taşımada kullanılan mazot vergi uygulaması lüks tüketim yapan insanlarla aynı. Çöp toplayan, arazide çalışan, otobüslerin yakıtları için uygun vergili fiyat verilmesi lazım, parmak kımıldatılmıyor. Bir lüks arabası olan yatı olan insanlara göre haksız bir vergi uygulaması var” değerlendirmesini yaptı.

EMEKLİLERE NAKDİ VE AYNİ YARDIMLAR YAPACAĞIZ
Emekliler yaşadığı sorunlara parantez açan Tugay, “Sosyal yardımla ilgili olarak emeklilere yardımcı olmak için gerekli yardımları yapacağız. Nakdi ve ayni yardımlar yapacağız. Düşük ücretlerle geçinmeye çalışıyorlar. İzmir’deki tüm emeklilerin yanında olacağız. Emekli maaşı en azından asgari ücret seviyesine gelinmeli. Ülke neden fakirleşti? İnsanlarımız neden bu hale geldi. Bunların sebebi, sorumlusu kim? Hükümet ve tek akıldan çıkan kararlar, kendi kafasına göre ülkenin yönetilmesinin sonucu bunlar. Sanayi, tarım desteklenmiyor” dedi.

BELEDİYE BÜYÜK KOMPOST TESİSLERİ KURULACAK
Tarım ve kentsel dönüşüm konusunda yapmak istediklerini ise Tugay şöyle açıkladı:

Tarım potansiyelimiz çok güçlü, bitkisel tarımın üçüncü, hayvansal tarımcılığın yapıldığı ikinci il. Bu nitelik değerli. Uzun yıllardır Büyükşehir’de Kocaoğlu döneminden beri çok ciddi planlamalar yapıldı. Kendi tesisleri var, kooperatifler destekleniyor. İzmir’de tarımın ve üretimin arttırılması, markalaşma ve tesisleşme, pazarlama konusunda çiftçilere destek olacağız. Kooperatif alımları güçlenerek devam edecek. Küçük üreticiyi koruyacağız. Tarımın konvensiyonel tekniklerinin ötesinde katma değerin artacağı bir tarım modelinin olması gerektiğini düşünüyorum. Tohum, mazot, gübre desteği sağlama noktasında düşüncelerimiz var. Sulama konusunda önerilerimiz olacak. Kırsal böle planlamada daire başkanlığı kuracağız. Hayvancılığın, tarımın nerelerde desteklenmesi konusunda çalışmalar olacak. İnsanların çöpe attığı organik atıkları komposta dönüştüren ve tarımsal alanda kullanılacak bir çalışma yapacağız. Belediye büyük kompost tesisleri kurulacak. Kompostlar tarımsal üretimde kulanılacak. Bunu çok önemsiyorum.

KİPTAŞ MODEL OLACAK
Sosyal donatı alanlarının olmasdığı plansız alanlarımız var. Zemin sebebiyle problemi yerlerimiz var. Mikro bölgeleme çalışmaları sürüyor. Nerelerde, hangi zeminde, hangi binaların riskli olduğunu tamamlayacağız. Dönüşümü buradan şekillendireceğiz. Plansız, kötü görünen alanlarda kentsel dönüşüme hızlıca ihtiyaç var. Tamamıyla yeniden planlamaya ihtiyaç var. Yetkin bir ekibimiz var, kötü görüntye sahip alanlarda vatandaşlarımızı da memnun edecek ve kentin dokusunu da yenileyecek bir çabamız olacak.

Türkiye’de dünyada güzel örnekler var. İstanbul Büyükşehir Belediyesi binaların yıkımını kendisi yapıyor, evlerini boşaltanlara yeni evler yapılana kadar kira desteği alıyorlar. KİPTAŞ aracı oluyor, kredi imkanı sunuluyor, müteahhitlerle aracılık yapılıyor. Bu şekilde binlerce binayı dönüştürdüler. Bu güzel bir model. Yeni finans kaynakları bulacağız. Belediye eli kar amacı gütmeden vatandaşın derdini çözmek için çalışacağız. Müteahhitlerden zaman zaman destek alacağız, kendi gücümüzle dönüşümü sağalayacağız.

 
Dolar yeni haftaya rekorla başladı: 32 TL'ye yükseldi!
 
Menderes Belediyesi doğaya sahip çıkıyor
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Günah keçisi 11 Mart 2024 Pazartesi 15:55

Cemil Tugay ve özgür özel olası seçim hezimeti için aradıkları günah keçisini buldular ; Tunç Soyer, bu demeçler bunun hazırlığıdır. Bakın seçim sonu izleyin, soyer oyları düşürdü diyecekler, ama imamoğlu nun beyni hepsinden daha önde, o da olası kurultay için soyer i müttefik olarak yanına aldı ve özgür özel i yolcu edecek. Cemil Tugay az farkla seçimi kazansa dahi kukla başkan olacak ve meclisle izmir yönetilecek ve o meclisi ve Tugay ı Soyer, İmamoğlu yönetecek.

Yorumu oyla      2      1  
11 Mart 2024 Pazartesi 15:22

Haberdeki fotoğrafı kullanın

Yorumu oyla      2      0  
ferramuz 11 Mart 2024 Pazartesi 14:52

önce dip boyanızı yaptırın? sonrasında Tunç Başkana laf atarsınız! izmir kimlere kaldı'?

Yorumu oyla      4      1  
mehmet 11 Mart 2024 Pazartesi 14:15

ah bu değişim yokmu c.h.p deki değişim ortalığı yaktı kavur du yaşın yanında kuruyuda yaktı bu değişim rüzgarı anlayan anladı .........................

Yorumu oyla      2      1  
Burak 11 Mart 2024 Pazartesi 13:30

Şunların haline bak. Kendi aralarında bile menfaat çıkar savaşını bütün Türkiye nin gözü önünde devam ettiriyorlar. Bunlardan iş hizmet bekleyen bu şehrin felaketini hazırlıyor demektir.

Yorumu oyla      3      1  
İzmirli 11 Mart 2024 Pazartesi 13:07

Cemil bey daha siz İzmir'in en sorunsuz en nadide ilçesi Karşıyakayı yönetemediniz... İzmir'i nasıl yöneteceksiniz acaba? İşte bunun için size oy yok!

Yorumu oyla      20      6  
menemenli 11 Mart 2024 Pazartesi 12:08

adam onca açılış yaptı kaç tanesine katıldın? genel başkanın metro açılışına katıldı mı? madem öndesin,niye sızlanıyorsun? yetersizsin...

Yorumu oyla      20      3  
Tırt 11 Mart 2024 Pazartesi 12:00

Belediye başkan aday adayı Buğra Gökçe'nin sosyal medya gönderilerini beğendikleri veya başarı dileklerini ilettikleri için Neptün Soyer'in talimatı ile görev yerlerinden edilen başkanlık, özel kalem, basın, protokol, idari işler gibi birim çalışanları günah keçisi mi oldu şimdi? İdari işler şoförlerinden basın çalışanlarına, yerel hizmetlerden İZSU'ya kadar yüzlerce kişi Cemil Tugay'ın seçim çalışmalarında fiili olarak görev alıyor. Suçları sadece bir gönderi beğenmek olan ve bu yüzden afaroz edilenlerin yaptığı mı etik dışı, yoksa bu mu? Karar verin bakalım Neptün Hanım...

Yorumu oyla      5      2  
İçimizdeki 11 Mart 2024 Pazartesi 11:52

İçimizdeki haşnleri partiye zaear verenle4i etrafına toplarsan 1 Nisan şakasını görürsün

Yorumu oyla      6      2  
İSTİFAAAAAAA 11 Mart 2024 Pazartesi 11:34

İSTİFAAAAA

Yorumu oyla      8      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhur'un adayı Kaykaç, Erdoğan'a sordu: Karaburun'un hangi sorununu çözdün?
Cumhur İttifakı Karaburun Belediye Başkan Adayı Eyüp Kaykaç, mevcut başkan ...
Cumhur'un Bornova adayı Çayır'dan Ramazan mesajı
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır, Ramazan ayının manevi atmosferinin ...
Zafer Partisi İzmir adayı Birgüvi: Sığınmacılar 3 kat su faturası ve ulaşım ücreti ödeyecek
Zafer Partisi İzmir adayı Birgüvi: Sığınmacılar 3 kat su faturası ve ulaşım ücreti ödeyecek
 
Mehmet KARABEL yazdı... İki ‘yanlış’ kaç doğruyu götürür?
Mehmet KARABEL yazdı... İki ‘yanlış’ kaç doğruyu götürür?
Özgür Özel'den 'Soyer' açıklaması: İzmir'de üstüne düşeni yapmalı!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel TELE1 ekranlarında Merdan Yanardağ, Murat ...
Tugay'dan merkezi hükümete yatırım salvosu ve 3 kritik soru!
AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün ...
 
CHP Konak adayı Mutlu'dan kentsel dönüşüm mesajı: Hayata ranttan bakmıyoruz
CHP Konak Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu, haftanın son gününde dernek ziyaretlerinin ...
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Ramazan mesajı
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Filistin'de ve dünyanın farklı coğrafyalarında ...
Düğünüyle gündem olmuştu... İstifa etti
6 Şubat depremlerinde eşi ve çocuğunu kaybeden, ve kısa süre önce görkemli ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva