HABERLER>POLİTİKA
11 Mart 2024 Pazartesi - 09:56

Cumhur'un adayı Kaykaç, Erdoğan'a sordu: Karaburun'un hangi sorununu çözdün?

Cumhur İttifakı Karaburun Belediye Başkan Adayı Eyüp Kaykaç, mevcut başkan İlkay Girgin Erdoğan’ın görev süresinde gerçekleştirdiği çalışmaları ve yeni projelerini, halkın tepkisinden çekindiği için poşet içinde broşürlerle halka dağıttığını, basına ya da sosyal medya hesaplarından kamuoyuna açıklayamadığını belirtti.

Cumhur un adayı Kaykaç, Erdoğan a sordu: Karaburun un hangi sorununu çözdün?

Mevcut Başkan İlkay Girgin Erdoğan’a sora sora proje hazırlattıklarını söyleyen Cumhur İttifakı Karaburun Belediye Başkan adayı Eyüp Kaykaç, ‘bugüne kadar yapılan çalışmalar’ diye halka sunulan faaliyetlerin ise, Karaburun için makyajdan öteye gidememiş olduğunu vurguladı. İlkay Girgin Erdoğan ve ekibinin görevde oldukları 5 yıl boyunca ilçenin ve halkın temel sorunlarından uzak, “Vitrin” belediyeciliği yaptığını belirten Kaykaç; “Altyapı, kanalizasyon, haşere ile mücadele, sağlık, eğitim ve ulaşım gibi temel ve öncelikli sorunlardan uzak bir belediyecilik, ilçenin bu sorunlarını ne yazık ki kronik hale getirmiştir. Halkımızın teveccühleri ile göreve geldiğimizde önceliğimiz Karaburun'un gerçek sorunlarının çözülmesi için daha kapsamlı ve temel sorunlara odaklı bir belediyecilik hizmeti sağlamak olacak” dedi.

“Halkımız algı belediyeciliğini deneyimledi, 1 Nisan’dan itibaren hizmet belediyeciliği ile tanışacak” diyen Kaykaç’ın açıklamasından başlıklar şu şekilde:

Halkın öncelikli ihtiyaçları giderilmemiş, ilçenin gerçek sorunları çözülmemiş!
Sayın başkanın gerçekleştirdiği çalışmalara yönelik halka poşet içinde dağıttığı broşürler, ilçemizde bugüne kadar sorun odaklı, planlı, programlı, kendi gerçekleştirmelerini denetleyen bir hizmet belediyeciliği yapılmadığını açıkça ortaya koymaktadır.  Zira, 5 yıllık görev sürelerinde yapmış oldukları hizmetlere yönelik anlattıkları hepimize, ilçenin temel sorunlarını giderecek nitelikte somut faaliyetlerden ne kadar uzak bir çalışma döneminin geride kaldığını göstermektedir.  Bu durum, ilçemizin acil çözüm bekleyen sorunlarına karşı duyarsız bir yaklaşımın da önemli bir göstergesidir.

Karaburun gibi güzel ve bakir bir beldede ne yapsan görünür ne yapılsa buranın ihtiyacı vardır. Bu nedenle İlkay Hanıma bölgemizde gerçekleştirdiği, sosyal medyasına güzel içerik sağlayan çalışmaları için teşekkür ediyoruz, hepsi Karaburun’umuz için önemlidir ama öncelikli değildir. Zira halkımız; ilçenin bozuk yollarından, özellikle yaz aylarında büyük sorun olan foseptik sorunundan, sinekler yüzünden keyifle balkonlarında oturamamaktan, elektrik kesintileri nedeniyle bozulan beyaz eşyalarından, çeşmeden akan tuzlu sudan, içme suyuna erişememekten, köylerden ilçeye ulaşamamaktan, sağlık ve eğitim olanaklarının yetersizliğinden bıkmıştır. Kendisinin gerçekleştirdiği çalışmalar, halkımızın bu dertlerine çare olamamıştır.

5 Yıldır Belediye Başkanı kimdi?
Yeni proje olarak halka sunulan çalışmalara bakıyoruz, yarısından fazlası bizim projelerimizle neredeyse aynı. Kendisine vizyon açtığımız için mutluyuz. Fakat bu halk sormaz mı size, 5 yıl önce de bu sorunlar vardı, ilçenin ihtiyaçları aynıydı, o zaman belediye başkanı kimdi? Sanki göreve yeni talip oluyormuş gibi aynı vaatleri proje diye halka sunmak, gerçekten Karaburunlular ile dalga geçmektir. Görev süreniz boyunca Karaburun halkının hangi sorununu çözdünüz?? 5 yılda bir tanesi bile çözülemez miydi???

Göz boyayacak değil, sorun çözecek projeler önceliğimiz olacak! 
Temel ihtiyaçlar, bir toplumun veya bireyin refahı için en önemli unsurlardır. Bu ihtiyaçlar karşılanmadan, diğer projelere yatırım yapmak sürdürülebilir ve adil olmamaktadır. 2024 yılında, Karaburun’da halen altyapı ve ulaşım sorunlarından bahsediyorsak, köylerdeki vatandaşlarımız ilçe merkezine ulaşmakta dahi zorluk çekiyorlarsa burada bir terslik var demektir. Belediyelerin, yörenin temel sorunlarını ortadan kaldırıp halkının temel ihtiyaçlarını karşılayacak çalışmaları önceliklendirmesi, mazeret üretmek yerine sorunları ortadan kaldıracak çözümlere kafa yorması çok daha doğru bir yaklaşım olacaktır. Bu nedenle bizim önceliğimiz göz boyayacak çalışmalar yerine, ilçenin kronikleşmiş sorunlarını ortadan kaldıracak ve halkımızın Karaburun’daki yaşam standartlarını yükseltecek çalışmaları hayata geçirmek olacak. Herkes için adil, sürdürülebilir ve kalkınmacı bir yaklaşımı benimseyeceğiz. Bu sayede hemşehrilerimize daha iyi bir yaşam sunarak onları daha güzel bir geleceğe taşıyacağız.

 
Yetişkin müjdeyi verdi: Akarca'ya sosyal tesis gelecek!
 
Dolar yeni haftaya rekorla başladı: 32 TL'ye yükseldi!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hassekili 12 Mart 2024 Salı 02:59

Her seye olmaz diyen mevcut baskan kaybetsin artik

Yorumu oyla      0      0  
Hasekili 12 Mart 2024 Salı 02:56

Kaybetsin artik chp

Yorumu oyla      0      0  
11 Mart 2024 Pazartesi 12:28

Cevap veremezler. Bunalrın ar damarı çatlamış çünkü.

Yorumu oyla      0      0  
izmirli 11 Mart 2024 Pazartesi 12:23

en azından ülkeyi batırmadı... rantçısınız.. rant gelişmek değil gerilemektir..

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhur'un Bornova adayı Çayır'dan Ramazan mesajı
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır, Ramazan ayının manevi atmosferinin ...
Zafer Partisi İzmir adayı Birgüvi: Sığınmacılar 3 kat su faturası ve ulaşım ücreti ödeyecek
Zafer Partisi İzmir adayı Birgüvi: Sığınmacılar 3 kat su faturası ve ulaşım ücreti ödeyecek
Mehmet KARABEL yazdı... İki ‘yanlış’ kaç doğruyu götürür?
Mehmet KARABEL yazdı... İki ‘yanlış’ kaç doğruyu götürür?
 
Özgür Özel'den 'Soyer' açıklaması: İzmir'de üstüne düşeni yapmalı!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel TELE1 ekranlarında Merdan Yanardağ, Murat ...
Tugay'dan merkezi hükümete yatırım salvosu ve 3 kritik soru!
AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün ...
CHP Konak adayı Mutlu'dan kentsel dönüşüm mesajı: Hayata ranttan bakmıyoruz
CHP Konak Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu, haftanın son gününde dernek ziyaretlerinin ...
 
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Ramazan mesajı
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Filistin'de ve dünyanın farklı coğrafyalarında ...
Düğünüyle gündem olmuştu... İstifa etti
6 Şubat depremlerinde eşi ve çocuğunu kaybeden, ve kısa süre önce görkemli ...
'Yarım gün mesaiyle İstanbul yönetilmez'
Bakırköy Sahil-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar Kirazlı Metro Hattı Açılış ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva