HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Kasım 2022 Cumartesi - 10:58

Büyükşehir ve DİDER'den işbirliği protokolü!

İzmir’i dünya kenti yapmak için çalışmalarını her alanda sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Dünya Kenti İzmir Derneği ile işbirliği ve dayanışma protokolü imzaladı. Başkan Tunç Soyer kentin kabuğunu kırıp, dünya ile entegre etmeye çalıştıklarını söyledi.

Büyükşehir ve DİDER den işbirliği protokolü!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’i dünya kenti haline getirme amacı kapsamında Dünya Turizm Kentleri Federasyonu’na (World Tourism Cities Federation) üye olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin uluslararası alanda tanıtımına katkı sunması için Dünya Kenti İzmir Derneği (DİDER) ile işbirliği ve dayanışma protokolü imzaladı. Protokolün imza törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, DİDER Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güler, DİDER Danışma Kurulu Üyesi İbrahim Yüncü, İzmir Kent Konseyi Başkanı Nilay Kökkılınç, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi ile dernek üyeleri katıldı.

“Hazineden bahsediyoruz”
İmza töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentin yüz yıl önce Viyana, Berlin, Paris ile karşılaştırıldığında birçok açıdan onların önünde tarif edilen bir şehir olduğunu söyledi. “Dünya kenti İzmir” derken bir hayal kurmadıklarını ifade eden Başkan Tunç Soyer, “Sadece gövdesi koparılıp atılmış ama kökleri hala var olan bir hazineden bahsediyoruz. En çok yapmaya çalıştığım şey bu şehrin kabuklarını kırıp dünya ile entegre etmek. Geldiğimiz ilk günden beri birçok şey yapmaya çalıştık” dedi.

“İzmir’i canlandırmaya çalışıyoruz”
İzmir’in bu coğrafyada bir kalp gibi olduğu vurgulayan Soyer, “Doğu’dan, Doğu’nun kılcallarından gelen kanı, Batı’ya pompalıyor. Yani sadece ürünler değil, değerler, kültürler… Bütün bunlar Doğu’dan Batı’ya İzmir üzerinden geçiyor. İzmir bir kalp ve biz aslında kalp masajı yapmaya çalışıyoruz. Canlandırmaya çalışıyoruz. Kılcalların önünü açmaya çalışıyoruz. DİDER tam da bu büyük hedefin göbeğinde yer alan, onun lokomotifi olan bir sivil toplum kuruluşu. Almanya’da şu anda  DİDER'in 5 İzmir Ofisi var. Gelecek günlerde bu sayıyı hem Almaya'da  hem de dünyanın başka yerlerinde artıracağız” diye konuştu.

“Bu bir tercih değil bizim sorumluluğumuz”
İzmir'de tarımdan, turizme, sanayiden başka farklı birçok çalışma yapılabildiğini anımsatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, şunları söyledi: “Yaptığınız çalışmaları dünyaya taşımıyorsanız, dünyayı bu yaptıklarınızla buluşturmuyorsanız, büyüyüp gelişmenizin imkanı yok. Bu koltukta oturduğumuz sürece, bu şehrin potansiyelini daha çok ortaya çıkarmak için çalışmaya devam edeceğiz. Biz güç birliği yaparsak, olağanüstü güzel bir yol kat edebiliriz ve bu güzelim şehri, bu kayıp cenneti tekrar bulabiliriz. Bu bizim sorumluluğumuz. Bir tercih değil, tarihi bir misyon. Çok daha güzel bir İzmir’e hep beraber yaratacağız.

“Derneğimiz köprü görevi üstleniyor”
DİDER Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güler ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, İzmir’i Avrupa’nın önemli kentlerinden birisi haline getirme vizyonuna katıldıklarını bildirdi. Yurt dışında ciddi çalışmalar yürüttüklerini belirten Ahmet Güler, “İzmir’in yurt dışında bu kadar sevildiğini bilmiyorduk. İzmir çok kültürlü bir şehir. İzmir’i dünyaya tanıtmak için bir köprü kurma çabası içerisindeyiz. İzmir’i seven insanların biriken potansiyelleri, kent için bir şeyler yapma istekleri doğrultusunda derneğimiz köprü görevi üstleniyor. Bu insanların İzmir’de doğru kurum ve doğru insanlarla yan yana gelmesini sağlıyor. İzmir’in kültürü, ekonomisi, spor faaliyetleri için farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Bu çalışmalarımıza başından beri sınırsız destek veren Başkanımız Tunç Soyer’e teşekkür ediyorum” dedi.

DİDER Danışma Kurulu Üyesi İbrahim Yüncü de derneğin İzmir’i dünya kenti yapma gayreti ile çalıştığını belirtti.

 
30 Ekim sonrası karar verilmişti... Acil durum hastanesinin açılış tarihi belli oldu!
 
Altınordu deplasmanda Eyüpspor'a konuk olacak!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'yı çiçek kokusu sardı!
Karşıyaka'yı çiçek kokusu sardı!
Bornova'da 10 Kasım'a özel etkinlikler!
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal edişinin 84. Yılında Bornova'da ...
Selçuk'ta deprem semineri düzenlendi
AKUT ve Selçuk Belediyesi iş birliği ile Deprem Bilinçlendirme Semineri düzenlendi.
 
Başkan Özçınar Kutlu mecliste CHP'lilere ateş püskürdü: Babasının o… kızı ne demek?
Kiraz Belediye Meclisi’nde Belediye Başkanı Saliha Kutlu Özçınar ile CHP ...
Menemen’de gergin meclis… Pehlivan’dan CHP’ye 100 bin TL'ye ev ve ‘naylon fatura’ iddiası!
Menemen Belediyesi Meclisi’nde AK Parti ve CHP arasında ‘Asarlık’ ve ‘satış’ ...
Çiğli’de 35 milyonluk ek bütçeye onay!
Çiğli Belediye Başkanlığı’nın 35 milyonluk ek bütçesi ile ilgili talebi oy birliği ile kabul edildi.
 
Karşıyaka Meclisi’nde yüksek tansiyon… CHP Grubu’nda 'huzurevi' çatlağı!
Karşıyaka Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumunu ...
İzmir'deki 'çiftçi buluşması'nda 15 maddelik manifesto!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Geleceğin Türkiyesi'ni ...
Konak'ta 'devir' onayı... Başkan Batur'dan AK Parti'ye: Tebrik beklerdik!
Konak’ın yeni hizmet binasının yapımı karşılığında aralarında Göztepe’deki ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva