HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Mayıs 2024 Çarşamba - 12:43

Eski bürokrat yıkıma destek verdi: Gördükçe hatıralarım canlanıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin meclis gündeminde yıkılması gündeme gelen Konak Çankaya Katlı Otoparkı’nın durumuyla ilgili süreç devam ederken belediye davasında bir ihale nedeniyle 7 ay hapis yatan İZELMAN Şirketi eski Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı, “Önünden her geçtiğimde hatıralarım canlanıyor. Yaşadığım kötü günler aklıma geliyor. Tarihi alanda çirkin fiziki yapısıyla duran otopark kesinlikle yıkılmalıdır” dedi.

Eski bürokrat yıkıma destek verdi: Gördükçe hatıralarım canlanıyor

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin uzun süredir gündeminde olan Konak Çankaya Otoparkı ile ilgili süreç devam ediyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün yüzde 50 oranında ortak olduğu, altında işyerleri bulunan otoparkın yıkılması gündeme geldi. Deprem tehlikesi ve yapı durumu itibariyle riskli olduğu ifade edilen otoparkta hakkı bulunan Vakıflara’a hakkına karşılık belediyenin başka yerden mülk vermesi gündeme gelmişti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın katıldığı toplantıda konu yine kent gündemine gelirken yıllar önce belediye davasında katlı otopark kiralama ihalesine fesat karıştırdığı iddiasıyla 7 ay hapis cezası yatan İZELMAN eski Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı sürece destek verdi. O dönem iddianamede dönemin Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç ve Emlak Daire Başkanı Selçuk Savcı ile görüşmesi dinlemeye takılan Kırmızı hakkında 22 yıl hapis cezası istenmişti.

Kırmızı, İkiçeşmelik Yokuşu’ndan her çıktığında ya da yolu o bölgeden geçtiğinde hatıralarının canlandığını söylerken otoparkın kent silüeti açısından ortadan kaldırılması gerektiğini ifade etti. Kırmızı, “2011 yılında Büyükşehir’e yapılan operasyonda 22 yıl ile yargılanıp 7 ay tutuklu kaldığım soruşturma konusu bu otoparktı . Tahliye olduğumda içimden otoparkla ilgili çok şeyler geçirdim. Bu otoparkın burada yapılması zaten kentsel ve tarihi anlamda yanlıştı. Tarihi Agora Örenyeri’nin içine dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura tarafından yaptırılan bu otopark yanlış inşa edilmiştir. Yıkılmasında yarar vardır. Burası, Kemeraltı’nı, Agora’yı ve tarihi bölgeyi kapatan bir inşaat kütlesidir. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde “çete” olarak yargılandıktan sonra burayı her gördüğümde yaşadığım günler, cezaevi süreci ve yargılamalar aklıma geliyor. Çünkü ben sadece bu otoparkın ihalesi nedeniyle yaptığımız bürokratlar arasındaki görüşmeden cezaevinde yattım. Zaten orada amacımız da dışarıdan ihaleye girenleri engellemek değildi. Biz, İZELMAN olarak orayı kamu eliyle işletmeye devam etmek istiyorduk. Bir kamusal alanı bedeli ne olursa olsun ihaleye girip almak istemiştik. Ve ihaleye belediye olarak aldık ve halen İZELMAN tarafından işletiliyor” diye konuştu. 

 
İtfaiye önünde eylem: Bu iş yerinde sendikal baskı var!
 
Konak’ta ‘Okuyan Bir Gelecek’ inşa ediliyor
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Polat 17 Mayıs 2024 Cuma 03:48

Bu otoparkla ilgili haberler vardı tunç soyer vakıfa susuz dedenin ordaki otoparkı vadetti aynı parayı kazanırsınız dedi vakıfa kabul etmedi vakıf burası bana ait diyor yıkamazsınız esnafı mağdur etmeye izin vermicez diyordu ve herkez kemeralti girişi havrasokagi girişi Çankaya girişi herkez aracını bu otoparka bırakıyoruz diyorlar

Yorumu oyla      0      0  
Konaklı kuşçu 16 Mayıs 2024 Perşembe 09:21

Mujde yeni bir Basmane çukuru daha geliyor galiba uzun süre olmazsa en azından şehir gürültüsünden usanan güvercinler ve diğer canlılara barınak olur göreceğiz....

Yorumu oyla      2      0  
Fuat 16 Mayıs 2024 Perşembe 01:37

Yıkılırsa otopark alanı yok aslında daha büyük yapılmalı yanındaki agora moloz yığını truzim e katkısı olmayan moloz yığını özelliğini kaybetmiş tarihi özelliği olmayan bikac taş kalmış zamanında götüren götürmüş zaten mantıklı iş yapılsa idi üstü kapanır koruma altına alınırdı şimdi dostlar alışverişte görsün hesabı hiçbir değeri olmayan toz toprak moloz başka 1 şey yok izmirin merkezi hindistan gibi bu meclis üyesi konuşmuş ama boş konuşmuş başka yerdeyapsin nostalji yi orası yaşayan ticaretin olduğu yer ve ne yaziikki turistik değil ızmirli bile o sokaklara giremez hindistan olmuş bilmeden konuşuyor izmiri bilen seçilsin meclis üyesi bunlar ithal tipler

Yorumu oyla      2      0  
İzmirli 15 Mayıs 2024 Çarşamba 20:10

Demokrasinin başkenti izmir’ in Cumhuriyet Halk Partisi iktidarıyla bir bütün olmasının en önemli sebebi sizin gibi dürüst bürokratların olması . Sizin gibi dürüst siyasetçilere her alanda ihtiyaç var. Tekrar bürokraside görmek istiyoruz sizleri .

Yorumu oyla      0      1  
Red Kit 15 Mayıs 2024 Çarşamba 18:05

Yıkın gitsin.Yeraltı otoparkı yapın yerine.

Yorumu oyla      1      0  
Dededen Chp'li 15 Mayıs 2024 Çarşamba 17:07

Çok dürüst namuslu karakterli bir yönetici.. Tunç soyer mağduru maalesef. Kârla bıraktığı şirketi eksiye düşürdüler, vizyonunu kaybettirdiler yazıklar olsun..

Yorumu oyla      1      1  
15 Mayıs 2024 Çarşamba 14:28

Hep söylerim bunların derdi sorun çözmek değil. Tam tersi mevcut sorunlara katalizör olmaktır. Yani yangına körükle gitmektir. Zaten tam da nostalji yapmanın sırası

Yorumu oyla      4      1  
serkan 15 Mayıs 2024 Çarşamba 14:02

yıkınca otopark sorununu napacaksınız

Yorumu oyla      4      2  
VfV 15 Mayıs 2024 Çarşamba 13:17

Tunç Soyer de yıkıp oraya Kadifekale'ye uzanan teleferik yapacaktı.

Yorumu oyla      0      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İtfaiye önünde eylem: Bu iş yerinde sendikal baskı var!
TÜM BEL-SEN İzmir 1 Nolu Şube, İzmir İtfaiye Dairesi’nde baskıya maruz ...
Kızının doğum gününde tutuklanmıştı… O isim yuvaya döndü
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tarihinde önemli bir yer tutan davada ...
Başkan Eşki: Bornova’yı asfalta doyuracağız
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki CHP Bornova İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği ...
 
Çiğli'de 19 Mayıs coşkuyla kutlanacak
Çiğli Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın ...
'İki Yaka Livaneli Şarkıları' depremzede öğrenciler için söylenecek
İzmir’in Anadolu Kadınları Kültür ve Sanat Derneği tarafından İzmir Büyükşehir ...
Manisa Büyükşehir'den örnek karar... Cenaze nakli ücretsiz!
Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs Ayı Olağan Toplantısı'nda, cenazelerin ...
 
Karşıyaka'da mis kokulu festivale geri sayım!
Karşıyaka Belediyesi’nin en sevilen organizasyonlarından “Çiçek Festivali” ...
Başkan Işık’tan Engelli Merkezi müjdesi
Engelliler Haftası’nda engelli bireyler ve aileleriyle bir araya gelen ...
Bayraklı Belediyesi çöktü... Sendika '24 saat mühlet’ verdi!
Bayraklı Belediyesi’nde yaşanan maaş krizi sonrası bugün memurlar iş bırakma ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva