HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Kasım 2022 Cuma - 17:36

Konak'ta 'devir' onayı... Başkan Batur'dan AK Parti'ye: Tebrik beklerdik!

Konak’ın yeni hizmet binasının yapımı karşılığında aralarında Göztepe’deki çok katlı otopark ile Alanyalı Konak’ın olduğu 3 değerli taşınmazının İzmir Büyükşehir’e devri Cumhur İttifakı’nın ret oyları ile meclisten geçti. Cumhur İttifakı, Göztepe'deki otopark ile Alanyalı Konak'ın devrine onay verirken Tepecik'teki pazaryeri alanının devrine karşı çıktı. Başkan Batur yetki devri ile ilgili eleştirilere dair ‘Tebrik beklerdik’ yanıtını verdi.

Konak ta  devir  onayı... Başkan Batur dan AK Parti ye: Tebrik beklerdik!

Metehan UD / EGEDESONSÖZ- Konak Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu gerçekleştirildi. Başkan Batur’un yönetiminde gerçekleşen oturumda başkanlıktan ve meclis üyelerinden gelen gündem önerileri ilgili komisyonlara sevk edilirken komisyon üyelerinden gelen raporlar ise meclis üyelerine sunuldu.

Meclisin açılışında Buca merkezli yaşanan 4,9’luk depreme değinen Başkan Batur yaşamını yitirenler için başsağlığı diledi. Ballıkuyu bölgesinde yıkılan minarenin yeniden inşaasını konusunda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Valilikle toplantı gerçekleştireceklerini belirten Başkan Batur, “Bir daha böyle felaketlerin yaşanmaması için deprem kuşağı olan İzmir’de en önemli şeyin kentsel dönüşüm olduğu gerçeğini anlamış olduk. Devletin tüm kurumları ve yerel yönetimlerin işbirliği içerisinde bu dönüşümü ne kadar hızlı gerçekleştirmesi gerektiğini her deprem sonrası anlatıyoruz. Ama maalesef o hızı bir türlü yakalayamadık. İzmir’imize geçmiş olsun dileklerimizi iletmek istiyorum” dedi.

Oturumun ana gündemi ise Başkan Abdül Batur’a verilen yetki devri oldu. 30 Ekim Depremi sonrası dayanaksız olduğu gerekçesiyle yıkılan Konak Belediyesi’nin Basmane Meydanı’ndaki hizmet binasının inşası karşılığında İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Belediyesi'nden Güney Mahallesi, 8055 ada, 1 parsel nolu taşınmaz, Göztepe Mahallesi, 946 ada, 3 parsel nolu taşınmaz ve üzerindeki katlı otopark binası,  Konak İlçesi, Natırzade Mahallesi, 119 ada, 4 parsel nolu taşınmazı (Alanyalı Konak) talep etmişti.

Taşınmazların bedelsiz devri ile ilgili Başkan Abdül Batur’a yetki verilmesine yönelik protokol gündemi Salı günü (01.11. 2022) gerçekleştirilen Konak Belediyesi Meclis oturumunda meclis üyelerine sunulmuş. Protokol, Hukuk ve Bütçe komisyonlarına gönderilmişti.

Önerge komisyonlardan AK Parti ve MHP’li üyelerin şerhleri ile geçerek meclis üyelerine sunuldu. Cumhur İttifakı üyeleri Göztepe'deki otopark ile Alanyalı Konak'ın devredilmesini ancak Tepecik'teki pazar yerinin Konak Belediyesi'nde kalmasını önerdi. Ancak bu öneriyi Millet İttifakı grubu tarafından kabul edilmedi. Önerge meclisten de oy çokluğu ile geçti.

AK PARTİ: KIRMIZI ÇİZGİMİZ TEPECİK PAZARYERİ
Konak Belediye Meclisi’nin AK Parti Grup Sözcüsü Hakan Yıldız, Konak Belediyesi’nin mülkiyet bakımından çok zengin bir belediye olmadığını belirterek, “Elindeki gayrimenkulleri çok sınırlı olan bir belediyeyiz. Belediye hizmet binasına ihtiyacımız var. Bu doğrudur. Belediye hizmet binasıyla ilgili kamulaştırmaları oy birliği ile geçirdik. Sayıtay raporlarına konu olan Göztepe’deki otopark ile Alanyalı Konak’ın Büyükşehir’in işletilmesi bizim tarafımızdan uygundur. Önümüzdeki günlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesini onaylayacağız ve bu 25 milyarlık bir bütçe. Biz merkez ilçeyiz. Biz merkez ilçenin ana hizmet binasının yapımı karşılığında biz bu iki yeri Büyükşehir’e verebiliriz. Arada kalan farkı da Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesinden bize hibe edebileceğini düşünüyoruz. Biz Tepecik’teki  pazaryeri olarak kullanılan alanın Konak’ta kalması gerektiğini düşünüyoruz. Değerli tek mülkümüzün bizden bu şekilde alınmasına karşıyız. Büyükşehir başka illerin ilçeleri için 10 milyon, 20 milyon verirken Konak gibi İzmir’in kalbi bir ilçe için, iki mülkümüzü alsın, aradaki kalan farkı bize hibe etsin. Bizim kırmızı çizgimiz Tepecik’teki pazaryeridir. Biz 7 bin metrekare büyüklüğündeki 3 emsalli olan bir yerin Konak’ta kalması gerektiğini düşünüyoruz. Biz bu tavrımızı Büyükşehir’de de sürdüreceğiz. Biz bu protokollerin gözden geçirilmesini talep ediyoruz. Müzakere edilebilir. Ve de herhangi bir rakam yazmıyor. Biz Tunç Bey’den Büyükşehir’de bu büyüklüğü bekliyoruz. Tepecik’teki pazaryeri de başka bir belediye hizmetinde kullanılabilir” dedi.

BATUR: İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE KONAK BELEDİYESİ KARDEŞ BELEDİYELER
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Konak Belediyesi Hizmet Binasının inşaa bedelinin tamamının İzmir Büyükşehir Belediyesince karşılanması karşılığında, Büyükşehir Belediyesi’ne verilecek olan taşınmazlar hakkındaki önergenin oyçokluğuyla kabul edilmesinin ardından açıklama yaptı. Yenişehir  Pazaryeriyle ilgili eleştirileri de yanıtlayan Başkan Batur, 3,5 emsalli alan üzerinde yine belediye hizmet binası yapılacağını vurguladı. Başkan Batur şöyle konuştu:

“Bu konuda hem İzmir Büyükşehir Belediyemiz, hem Konak Belediyemiz büyük bir uzlaşı içinde bir araya geldik. Bu talep ilk olarak Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’den geldi. Tepecik’teki pazaryerinin belediye mülkiyeti olarak kendilerine zabıta ve güvenlik birimi olarak, yani yeni bir hizmet binası olarak yapılması yönünde bir talep geldi. Orası, evet 3 buçuk emsal ama belediye hizmet binası olarak kullanılacak. Ne imara açılacak, ne bir gelir elde edilecek, ne de Büyükşehir Belediyesine bir irat kaydedilecek bir arazi. Aynı zamanda bizim de mevcut haliyle faydalanmamız mümkün değil. Büyükşehir Belediyesi’ninse ihtiyacı var. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi kardeş belediyeler. Başkanımızdan da böyle bir öneri geldi ve biz de tamam dedik. Orası imara açılıp yeniden değerlendirmeye girecek, yeniden yapılaşmaya açılacak bir yer değil. Yine, belediye hizmet alanı olarak yapılacak.”

BÜYÜKŞEHİR’İN KONAK’A KATKISI BÜYÜK
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Konak Belediyesi projelerinde büyük katkı sunduğunu dile getiren Başkan Batur, “İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Belediyesi’ne sanki hiçbir şey vermiyormuş gibi konuşmak, Büyükşehir Belediyesi’ne de Tunç Soyer Başkan’a da haksızlık olur” dedi ve şunları söyledi:

“İzmir Büyükşehir Belediyesi bizim tüm projelerimize katkı sunuyor. 1.Kadriye’de şu anda yüzde 60’lık bir katkıyı Büyükşehir Belediyesi’nden alıyoruz. Daha önce Toros’ta yaptığımız tesisler, Gültepe’deki spor tesisimiz Büyükşehir’in yüzde 60’lık katkısıyla gerçekleşti. Yani İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Belediyesi’ne sanki hiçbir şey vermiyormuş gibi konuşmak, Büyükşehir Belediyesi’ne de Tunç Soyer Başkan’a da haksızlık olur. Yılbaşından sonra iki projeye başlıyoruz. Yine burada da Büyükşehir Belediyemize, baba belediyeye gideceğiz. Yine aynı katkıyı sunmasını isteyeceğiz. Zaten bugüne kadar Konak’la ilgili götürdüğümüz hiçbir projede bizi kırmamıştır. Projelerimizden biri Cemevi; her şeyi hazır, ihaleye çıkacağız. Bir de kadın sığınma evimiz var. Bu projeler için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden maksimum oranda destek isteyeceğiz.”

HAYIRLI BİR ANLAŞMA
Başkan Batur, belediyenin kasasından beş kuruş çıkmadan hizmet binası yapıldığı, gelir getirmeyen arazilerin değerlendirildiği ve Büyükşehir Belediyesi’nin de ihtiyacı olan bir hizmet binası noktasında yardımcı olunduğu için teşekkür beklerken yanlış bir değerlendirmeyle karşılaştıkların ifade etti. İki belediyenin hayırlı bir anlaşma yaptığını söyleyerek tartışmalara son noktayı koyan Başkan Batur, “O alan yine kamunun hizmetinde kullanılacak bir alan. Değerlendirmeye de bu gözle bakmak lazım. Biz iki belediye anlaştık, her iki belediyenin de yararına olacak şekilde anlaşmamızı yaptık. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e yaklaşımından, katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Hayırlı bir anlaşma oldu. En kısa sürede de ihaleyi yapıp kentimize, Konak’ımıza yakışan, gerçekten ihtiyacımız olan bir hizmet binasını Konak’ta hayata geçireceğiz” dedi.

 
Terör örgütü DEAŞ operasyonu: 16 gözaltı
 
'Yaşadığımız dönemin bir krizi de hakikat krizidir'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Beydağ, Kestane Festivali ile şenleniyor
Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, 6 Kasım 2022 Pazar günü saat ...
Başkan Sandal’dan ‘Buca depremi’ mesajı: Önlem almak zaruri ihtiyaç!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, gece yaşanan ve iki kişinin hayatına ...
Selinos Antik Kanal Restorasyon ve Islah Projesi uzmanlara emanet!
UNESCO Dünya Mirası Bergama'nın potansiyelini ortaya çıkarmak üzere Belediye ...
 
Soyer'den çiftçilere mesaj: Geleceğin siyasetine siz yöne vereceksiniz
Şubat 2023'te “Geleceğin Türkiyesi'ni inşa ediyoruz” sloganıyla 100 yıl ...
Belediyeden motor yağı çalmışlardı... Başkan Yetişkin: İki oy için...
Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, geçtiğimiz Cumartesi günü ...
Başkan İduğ'dan deprem mesajı ve dönüşüm raporu!
Dün gece İzmir Merkezi’nde meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki depremin ardından ...
 
Büyükşehir depremin hemen ardından teyakkuza geçti
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ekipleri saat 03:29’da meydana gelen 4.9 ...
İZKİTAP kitapseverleri ağırlamaya devam ediyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ ve SNS Fuarcılık tarafından ...
Avrupa-Akdeniz Bölgesel ve Yerel Meclisi İzmir’de toplanacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi 7-8 Kasım’da Avrupa-Akdeniz Bölgesel ve Yerel ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva