HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Kasım 2022 Cuma - 19:18

Karşıyaka Meclisi’nde yüksek tansiyon… CHP Grubu’nda 'huzurevi' çatlağı!

Karşıyaka Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumunu Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay yönetti. Devri konusunda tartışmalara neden olan Zübeyde Hanım Huzurevi binası meclisin gündemini oluşturdu. Binaya dair rapor ve şerhlerin oy çokluğu ile okunmaması üzerine AK Partili Meclis Üyesi Ahmet Uğur Baran, iki CHP meclis üyesinin rapora şerh koyduğunu söyledi.

Karşıyaka Meclisi’nde yüksek tansiyon… CHP Grubu’nda  huzurevi  çatlağı!

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – Karşıyaka Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısı ikinci oturumu gerçekleştirildi. Meclisi Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay yönetti.

58 BİNAYLA İLGİLİ ŞÜPHELİ HASAR KAYDI OLUŞTU
Meclis başlamadan önce Karşıyaka’nın gerçekleşen depreme dair hasar raporunu açıklayan Başkan Tugay, “Hasar gören binamız yok. Yaralanan vatandaşımız yok. Her yeri inceledik. 58 binayla ilgili şüpheli hasar kaydı oluştu. Çok geçmiş olsun İzmir’imize. Umarım başka sıkıntılar yaşamayız ama depremlerin olmaya devam edeceği bir gerçek. Elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Aktif olma konusunda yakında buna dair meclis gündemi yapabiliriz” dedi.

RAPORUN OKUNMASI REDDEDİLDİ
Meclis toplantısında Kasım ayı birinci olağan meclis toplantısında tartışmalara neden olan Zübeyde Hanım Huzurevi Binası yeniden gündem oldu. AK Partili Meclis Üyesi Ahmet Uğur Baran, binaya dair raporun ve düşülen şerhlerin okunmasını talep etti. Yapılan oylamada raporun okunması oy çokluğu ile reddedildi. Bunun üzerine Baran, “Dilek ve temennilerde okurum o zaman” yanıtını verdi.

TUGAY: ŞOVA DÖNÜŞTÜRMEYİN
Dilek ve temennilerde gündeme dair olan maddelerin okunamayacağını dile getiren Başkan Tugay, “Şova dönüştürmeye gerek yok. Saygısızca davranıyorsunuz. Basına malzeme yapmaya çalışıyorsunuz. Servis ettiğiniz gazeteleri biliyoruz” diyerek karşı çıktı.

CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİ RAPORA ŞERH KOYDU
CHP’li iki meclis üyesinin rapora şerh koyduğunu belirten Baran, “Şehrimiz ve kentimiz için prestiji olan taşınmazların satışına karşıyız dediler. Demek ki CHP’li arkadaşların içinde de ilçesine sahip çıkmak isteyen arkadaşlar var. Sizin almış olduğunuz satış kararına karşı çıkan arkadaşlar var. Onlara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

TUGAY: SİYASİ KARİYERİNİZ İÇİN ŞOV YAPIYORSUNUZ
Baran’ın konuyu çarpıttığını ifade eden Tugay, “Şov yapıyorsunuz. Samimiyeti olan insan hükümetin sattığı yerleri de açıklar. Özel mülkiyete belediye hizmet alanını satmaya çalışan, rekreasyon alanını satmaya çalışanlarla ilgili de bir şeyler söyler. Samimiyetsizsiniz. Benimle samimiyet yarışına giremezsiniz. Biraz saygı, edep ve yapılan işin anlamıyla ilgili konuşun. Bu kararı neden aldığımızı çok iyi biliyorsunuz. Bakanlığa burayı devredebilmemiz için bu kararı almamız lazım. Başka bir şey yapmayacağımızı burada beyan ettik. Siz de gayet iyi bildiğiniz halde siyasi kariyeriniz için şov yapmaya çalışıyorsunuz” dedikten sonra mecliste tansiyon yükseldi.

AK PARTİLİ BARAN: O KADAR YENİ VE DENEYİMSİZ DEĞİLİM
Başkan Tugay’a yanıt  veren Baran, “Siyasi kariyerimle alakalı Karşıyaka Belediyesi’ni kullanacak kadar… Sayın başkan bu söylediklerinizi yapacak kadar yeni ve deneyimsiz biri değilim. Eski ve deneyimli bir siyasetçiyim. Ne konuştuğumu da biliyorum. Ağzımdan çıkanları da kulaklarım duyuyor” dedi.

TUGAY: BURASI ŞOV MEYDANI DEĞİL
Baran’ın meclisteki söylemlerini sosyal medyada yayınlayarak siyasi kariyer yaptığını söyleyen Tugay, “Her türlü paylaşımınızı kesip sosyal medya hesaplarınızdan yayınlıyorsunuz. İnsanların sizi çok özel birisi gibi görmesini sağlamaya çalışıyorsunuz. Satışı bakanlığa devretmek için yapıyoruz. Bakanlığın zaten kullanımında olan bir yeri sizin de gayet iyi bildiğiniz gibi onlarla görüşerek yaptığımız bir eylem çerçevesinde yapıyoruz. Herhangi birisinin siyasi şov konusunu yapmasını hak etmeyen bir durum. Burayı şov meydanına çevirmeyin. Sosyal medyanın şov meydanı değil burası. Burada sorunlarımızı çözmemiz gerekiyor” diye konuştu.

BARAN: BELEDİYENİN DEĞERLİ MALLARINI SATTIRMAYACAĞIZ
Şov konusundan sonra sinirlerin gerildiği mecliste Baran, “Burada raporla alakalı konuşuyorum. Şov yapmak gibi bir derdim yok. Şov yapayım o zaman o kadar söylediniz. Belediyenin değerli taşınmazlarını size sattırmayacağız. Başkan süreci hep beraber izleyeceğiz. Kim samimi göreceğiz” diyerek Başkan Tugay’a çıkıştı.

TUGAY: BİZ KARŞIYAKA’YI KORURUZ, SİZE İHTİYAÇ YOK
Son olarak TOKİ’nin satmaya çalıştığı mallar üzerine konuşan Tugay, “Siz önce Karşıyaka’nın mallarını TOKİ’ye sattırmayın bir göreyim. Bugün satışa çıkarılan rekreasyon alanlarının hesabını verin. Biz Karşıyaka’yı koruruz, size ihtiyaç yok. Biz koruduk orayı. Sizin hiçbir şey yapmayacağınızı gayet iyi biliyoruz” dedi.

Karşılıklı tartışmaların ardından rapor, oy çokluğuyla kabul edildi.

AK PARTİLİ ÖZTÜRK: MAAŞ ÖDEMELERİ TAKSİTLE Mİ YAPILIYOR?
Dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Parti Meclis Üyesi Adem Öztürk, belediyeye ait olan Kent AŞ’de çalışanların bazı ikramiye ödemelerini alamadığını ve bazı maaşların taksitle verildiğine dair telefonlar aldığını dile getirerek, “Bu konuda çok telefon aldım. Kent A.Ş.’de çalışan arkadaşların ikramiyelerinin ödenmediği ile ilgili telefonlar aldım. Bazı maaş ödemelerinin 2 ve 4 taksitle ödendiği gibi bilgilerim var. Bunun dışında başka bilgiler de var ama muteber görmediğim için dillendirmek istemiyorum. Konuyu açma amacım kesinlikle bir polemik değil. Tek gayem orada çalışan insanlar, bize kadar geldiyse bu konu bir rahatsızlık olduğu belli. Gerçekten böyle bir şey var mı başkanın ağzından duymak isteriz” dedi.

TUGAY: MUCİZE YARATMAMIZI BEKLEMEYİN
Geçtiğimiz ay meclis toplantısında benzer soruyu soran MHP’li Seher Dikmen’e karşı Başkan Tugay, sert bir biçimde karşı çıkmıştı. Öztürk’ten gelen bu soru üzerine Tugay, geçen ay yaşanan bu olayı hatırlatarak, “Seher Hanım’ın yaptığı hataya düştüğünüzü görüyorum. Olayın enini boyunu her şeyini bilmeden size söylenmiş cümlelerle güya çalışanların hakkını savunuyor gibi konuşuyorsunuz. Bu üzüntü vericidir. Ay, ay çok daha eskilerden başlayarak, diğer bütün belediye şirketleriyle karşılaştırarak duruma baktığınız zaman belediyemizin ödediği ücretlerinin iyi seviyede olduğu ve ödemeler için azami gayret içerisinde olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Türkiye’nin en yüksek ikinci sosyal denge tazminatını ödeyen belediyeyiz. Bahsettiğiniz ikramiyeler, geçmiş yıllarda birikmiş ikramiyeler ve diğerleri de son kalan kırıntıları. Burada konuşulacak şey değil. Bu yaratılan ekonomik kriz ortamında belediyelerin bilinçli olarak sıkıntıya sokulduğu böyle bir ortamda bunu gelip de size bu şekilde aktarana yazıklar olsun. Bunlar önemsiz miktarlar… Her belediyede çok abartılmış, çok büyütülmüş bir bilgi. Karşıyaka ayrı bir cumhuriyet değil. Dışarıda böyle bir enflasyon varken mucize yaratmamızı beklemeyin” dedi.

MUCİZE Mİ YARATACAĞIZ, MALINI SATMAYAN BELEDİYE Mİ VAR?
Başkan Tugay son olarak şunları söyledi: Bana burada hikaye anlatmayın. Karşıyaka’ya hizmet etmek istiyorsanız devrin engellenmesi için imza atmayacaksınız. Belediyenin sorununu çözmek için imza atacaksınız. Amacınız Karşıyaka halkının hizmet almasını sağlamak değil, belediyenin hizmetini engellemeye çalışıyorsunuz. Maaş ödemelerinin sağlanması için bize kaynak lazım. Bunun için bir şey yapıyor musunuz, yok. Oturduğunuz yerde onu engelle, bunu engelle. Mucize mi yaratacağız. Malını satmayan belediye mi var? Kendi belediyeleriniz, hükümetiniz neleri satıyor? Bakanlığa devretmek üzerine bu onayı alıyoruz. Bu algı yaratma çabanız korkunç. Yedi ay sonra kimin ne yapacağını göreceğiz. Halkımız kendisine bu zulmü yapan bu enflasyonu yapanlara cevabı verecek ve bu konuları görüşeceğiz.

 
Aydın'da ölüm içkisi baskını!
 
Çiğli’de 35 milyonluk ek bütçeye onay!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ağam 5 Kasım 2022 Cumartesi 23:34

Anlaşılan her konuda Seçimleri bekliyor.Başkan Seçim olduktan sonra KArşıyaka belediyesine para akmayacak merak etmeyin. Bir sonraki dönem aday olmayın.Hep 2-3 senenin sonunda başkanlar hep böyle oluyor.Harcayacak para bulamayınca mallarını satmaya başlıyor.Akp meclis üyeleri ile de kavga ediyor.

Yorumu oyla      2      3  
Alo 4 Kasım 2022 Cuma 22:43

Başkan sın günlerde puan kayıp ettiğinizi özeleştiri yapmalısınız

Yorumu oyla      3      3  
ahmet 4 Kasım 2022 Cuma 20:27

ne yazık ki bu dönem personel sayısı 2 kat arttı. kişiye özel iş yaratılıyor belediyede. başkan fikirlere açık değil. birçok konuyu bürokratlara ve memurlara dikte ediyor. belediye'ye geldiğinde katılımcı yönetimden bahsediyordu. şu an geldiği nokta ne yazık ki içler acısı. gerçek karşıyakalı ahmet

Yorumu oyla      7      3  
ali yalçın 4 Kasım 2022 Cuma 19:49

Malını satmayan belediyemi var.Bence günün sözü bu olmalı

Yorumu oyla      6      3  
Partili 4 Kasım 2022 Cuma 19:47

Meclis üyelerinin kendi gurubunu arasında ittifak yok,çünkü güçlü bir örgütlenme yok liyakat hiç yok işte böyle bir durum devam ediniz...

Yorumu oyla      6      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'deki 'çiftçi buluşması'nda 15 maddelik manifesto!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Geleceğin Türkiyesi'ni ...
Konak'ta 'devir' onayı... Başkan Batur'dan AK Parti'ye: Tebrik beklerdik!
Konak’ın yeni hizmet binasının yapımı karşılığında aralarında Göztepe’deki ...
Beydağ, Kestane Festivali ile şenleniyor
Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, 6 Kasım 2022 Pazar günü saat ...
 
Başkan Sandal’dan ‘Buca depremi’ mesajı: Önlem almak zaruri ihtiyaç!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, gece yaşanan ve iki kişinin hayatına ...
Selinos Antik Kanal Restorasyon ve Islah Projesi uzmanlara emanet!
UNESCO Dünya Mirası Bergama'nın potansiyelini ortaya çıkarmak üzere Belediye ...
Soyer'den çiftçilere mesaj: Geleceğin siyasetine siz yöne vereceksiniz
Şubat 2023'te “Geleceğin Türkiyesi'ni inşa ediyoruz” sloganıyla 100 yıl ...
 
Belediyeden motor yağı çalmışlardı... Başkan Yetişkin: İki oy için...
Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, geçtiğimiz Cumartesi günü ...
Başkan İduğ'dan deprem mesajı ve dönüşüm raporu!
Dün gece İzmir Merkezi’nde meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki depremin ardından ...
Büyükşehir depremin hemen ardından teyakkuza geçti
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ekipleri saat 03:29’da meydana gelen 4.9 ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva