HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Kasım 2022 Cuma - 19:28

Çiğli’de 35 milyonluk ek bütçeye onay!

Çiğli Belediye Başkanlığı’nın 35 milyonluk ek bütçesi ile ilgili talebi oy birliği ile kabul edildi.

Çiğli’de 35 milyonluk ek bütçeye onay!

Diren ÇELİK/ EGEDESONSÖZ- Çiğli Belediyesi Kasım ayı olağan toplantısının ikinci oturumu gerçekleştirildi. Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen oturumu Başkan Utku Gümrükçü’nün yokluğunda Başkan Vekili Ali Rıza Koçer yönetti.

Meclisin ilk oturumunda görüşülen Çiğli Belediye Başkanlığı’nın 35 milyonluk ek bütçesi ile ilgili talebi meclis üyeleri tarafından Plan ve Bütçe Komisyonuna gönderilmişti. İlgili madde bugün gerçekleştirilen ikinci birleşimde oy birliği ile kabul edildi.

Hazırlanan ek bütçe talebine göre Çiğli Belediyesi bütçesinin 35 milyon TL artırılması talep edildi. 35 milyonluk bütçenin 2 buçuk milyon 250 bin TL’sinin vergi gelirlerinden 32 milyon 750 bin TL’sinin ise diğer gelir kalemlerinden sağlanması bekleniyor.

Bütçenin ana gider kalemleri ise Mali Hizmetler Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü ve Destek Hizmetler Müdürlüğü’nün yapacağı çalışmalar için ayrıldı. Mali Hizmetler Müdürlüğü için 11 milyon 610 bin TL, Fen İşleri Müdürlüğü için 8 milyon 550 bin TL, Destek Hizmetleri Müdürlüğü için 8 milyon TL, Park ve Bahçeler Müdürlüğü için 2 milyon 900 bin TL, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü için 1 buçuk milyon ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü  için de 1’er milyon TL ayrıldı.  Diğer kalemleri için 440 bin TL’lik ödenek belirlendi.

8 KATA İZİN YOK
Uğur Mumcu Mahallesi 22657 ada 2 no’lu parselde imar planlarında kat yüksekliğinin en çok 8 kat olarak belirlenmesi yönündeki 1/1000 ölçekli imar planı yaşanan kayma olayları nedeniyle mecliste reddedildi. Bunun yanında Harmandalı-Cumhuriyet Mahallesi’nde mülkiyeti Çiğli Belediyesi’ne ait olan parselin polis karakolu yapılması üzere tahsis edilmesi önergesi de meclisten oy birliği ile geçti.

KOÇER: “GÖZLEMLENME BÖLGESİNDE RUHSATA İZİN VERİLMİYOR”
Başkan Vekili Ali Rıza Koçer plan değişikliği önerisi ile ilgili yaptığı açıklamada“Cumhuriyet Mahallesi’nde toprak kaymasından dolayı Büyükşehir’in yaptığı bir çalışma var, bir de gözlemlenmesi gereken bir bölge diye ayrılan bir bölge var. O nedenle de inşaat ruhsatları engellenmiyor ama gözlemlenme alanı içerisinde olduğu için ruhsat verilmiyor. Orada camii inşaatı var mesela proje tamam ama şu an ruhsat sorunu vardı. Bir de karakol yapılması için tahsis ettik. Arkadaşlarımız bu konuyu Büyükşehir ile görüşecekler. Bir tarafı çöp alanına giden yol oradan Mimar Sinan ve Cumhuriyet Mahallesi Muhtarlığına kadar ki alan gözlem alanı içerisinde… O nedenle de ruhsat falan verilmiyor, teknik arkadaşlar bunu gidip görüşecekler. Çiğli Belediyesi olarak bunu yapmıyoruz, bu Büyükşehir’in aldığı bir karar. Başkanımız gerekli müdürlüklere talimat verdi, büyükşehir ile hukuki durum ve diğer gerekli hususlarda görüşülecek” ifadelerini kullandı.

KANER: MÜLKİYET HAKKINI KISITLAR
AK Partili Meclis Üyesi Özgür Kaner, Koçer’e yanıt vererek “Hukuki anlamda Büyükşehir’in bu yazısı yetmez, bunun planlara işlenmesi lazım, fiili durum yaratmak mülkiyet hakkını kısıtlar. Orasının ya affet bölgesi olması lazım ya da kentsel dönüşüm olması lazım. Bunun plana işlenmesi ve riskli alan olarak belirtmemiz lazım. Yoksa Çiğli Belediyesi olarak bizi hukuki olarak davalarla bırakır” diye konuştu.

AK PARTİLİ BOZTEPE: KARAVANLAR YER İŞGAL EDİYOR
Toplantının dilek ve temenniler bölümünde konuşan AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, “Çiğli ve Karşıyaka’da boş yerlere karavan konuluyor. Karavanlar bu yerleri işgal ediyor. Büyükşehir Belediyesi bununla ilgili Çiğli’de bir yer belirlemiş. Bununla ilgili belediye olarak biz de çalışma yapalım. Depremde panikle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Bir diğer konu ise pandemide besledikleri hayvanları sokağa bırakıyorlar insanları ısırıyor. Başıboş sokak hayvanlarından vatandaşlar şikayetçi” dedi.

KETEM TIRI TALEBİ
Boztepe’nin ardından konuşan CHP’li Meclis Üyesi Edibe Tokmak Yılmaz, “ Çiğli’de kadınlarımızı bir takım taramalardan geçirmek için servislerle KETEM’e götürüyoruz. KETEM gibi bir çalışmayı biz de yapabiliriz diye düşünüyorum. AK Partili arkadaşlarımızdan da hassasiyet bekliyorum. KETEM TIR’ı talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

ASLAN: KÖYİÇİ’NDEN GÜZEL DÖNÜŞLER OLDU
AK Partili Meclis Üyesi Nedim Aslan,Köyiçi Mahallesi’ndeki rant iddiaları ile ilgili çalışma yürüttüklerini ve vatandaşlardan olumlu dönüşler aldıklarını belirterek “Köyiçi Mahallesi sakinlerinden bize çok güzel geri dönüşler oldu. Vatandaşlar çok mutlu olduklarını belirttiler. Umarım gerekli çalışmayı da başkanlık nezdinde de gerçekleştiririz bununla beraber , 9600, 9607/1   ve 9607/ 2 de ruhsat verilmemesi konusunda da sizden ilgi istiyorum” açıklamasında bulundu.

 

 
Karşıyaka Meclisi’nde yüksek tansiyon… CHP Grubu’nda 'huzurevi' çatlağı!
 
Bakan Ersoy: İzmir'in pazar çeşitliliği yok
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka Meclisi’nde yüksek tansiyon… CHP Grubu’nda 'huzurevi' çatlağı!
Karşıyaka Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumunu ...
İzmir'deki 'çiftçi buluşması'nda 15 maddelik manifesto!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Geleceğin Türkiyesi'ni ...
Konak'ta 'devir' onayı... Başkan Batur'dan AK Parti'ye: Tebrik beklerdik!
Konak’ın yeni hizmet binasının yapımı karşılığında aralarında Göztepe’deki ...
 
Beydağ, Kestane Festivali ile şenleniyor
Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, 6 Kasım 2022 Pazar günü saat ...
Başkan Sandal’dan ‘Buca depremi’ mesajı: Önlem almak zaruri ihtiyaç!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, gece yaşanan ve iki kişinin hayatına ...
Selinos Antik Kanal Restorasyon ve Islah Projesi uzmanlara emanet!
UNESCO Dünya Mirası Bergama'nın potansiyelini ortaya çıkarmak üzere Belediye ...
 
Soyer'den çiftçilere mesaj: Geleceğin siyasetine siz yöne vereceksiniz
Şubat 2023'te “Geleceğin Türkiyesi'ni inşa ediyoruz” sloganıyla 100 yıl ...
Belediyeden motor yağı çalmışlardı... Başkan Yetişkin: İki oy için...
Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, geçtiğimiz Cumartesi günü ...
Başkan İduğ'dan deprem mesajı ve dönüşüm raporu!
Dün gece İzmir Merkezi’nde meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki depremin ardından ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva