HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Ocak 2021 Pazartesi - 20:59

Bayraklı Meclisi'nde 'yardım' tartışması! Giresun'a 15, Elazığ'a 13, İzmir'e 1...

Mecliste deprem sonrası yapılan yardımlar ile ilgili konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "Elazığ'da da deprem oldu. Elazığ'a giden para 13 milyon TL. Alt yapı ve parklar yapılıyor. Giresun'a giden para 15 milyon. Bayraklıya gelen 1 milyon. 1 milyon da afetten geliyor. Bu kentte gerek altyapısı gerek diğer işlerde 1 milyon ile neyi çözeceğimizi siz söyleyin" dedi.

Bayraklı Meclisi nde  yardım  tartışması! Giresun a 15, Elazığ a 13, İzmir e 1...

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Bayraklı Belediyesi 2021 yılı olağan Meclis oturumu Bayraklı Havuz Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi. İstiklal marşı ve saygı duruşu ile başlayan meclise Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal başkanlık yaptı.

Meclisin gündeminde ise Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal'ın 30 Ekim 2020 tarihinde İzmir'de yaşanan 6.6 şiddetindeki deprem sonrası İzmir'e yapılan yardımlar oldu.

Konuyla ilgili konuşan Sandal, Bayraklı'ya verilen yardım miktarını eleştirirken, diğer illere gönderilen yardımlara dikkat çekti.

Yeni kurulan Denetim Komisyonu'na ise, Emel Aslan Hür, Ali Uğurel, Serap Keskin ve Mikail Bilici seçildi.

SANDAL: "2020 YILI BAYRAKLI VE ÜLKEMİZ İÇİN ÇOK İYİ GEÇMEDİ"

Meclisin açılışında konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, 2020 yılının Bayraklı için iyi geçmediğini söyledi. Sandal, "2020 yılı Bayraklı ve ülkemiz için çok iyi geçmedi. Hem pandemi hem deprem Bayraklı'nın yaralarını bir kat daha arttırdı. Bu üzücü olaylardan birisi de Bayraklı Belediyesi Meclis Üyemiz Hasan Karabağ'ı kaybettik. Sevgili Meclis üyemizin rahmetli olmasının ardından yeni bir Meclis üyesi grubumuza dahil oldu sayın Gökhan Kafala. Ona da hayırlı uğurlu olsun diyorum" diye konuştu.

SANDAL: "ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPALIM"

Bayraklı Belediyesi Meclis Gündemi'nde yer alan, "İlçemiz, Adalet Mahallesi, L18A04C4D pafta, 1134 ada, 5 no.lu parselde yer alan ve yürürlükteki 1/1000 ölçekli Salhane-Turan Yeni Kent Merkezi Uygulama İmar Planında TAKS:0,30 KAKS:3,00 Hmax=Serbest yapılanma koşullu “Resmi Tesis (Emniyet Hizmet Alanı)” olarak belirlenen alana yönelik hazırlanan projenin kitle tasdikinin yapılabilmesi amacıyla, 3194 Sayılı İmar Kanunu Geçici 20. Maddesi gereği kat adetinin/yüksekliğinin belirlenmesi talep edilmekte olup; Müdürlüğümüzce, söz konusu talep ve eki proje doğrultusunda taşınmazın kat adetinin Yençok=5 Kat olarak belirlenmesine yönelik hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği önerisi"nin görüşülmesi üzerine söz alan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "Bu biraz acil bir konu. İlçe emniyet binası ile ilgili bir iş. Ödeneğin geri gitmemesi adına bizde belediye olarak üzerimize düşeni yapalım, acil kodu ile bir sonraki meclise yetiştirilmesi gerekiyor" diye konuştu.

AK PARTİLİ ATBAŞ: "BAYRAKLI'DA İKAMET ETMEYENİN BAYRAKLI SEVDASI OLMAYACAĞINI ÖĞRENDİM"

AK Parti Meclis Üyesi Seyfettin Atbaş, asfalt çalışmaları üzerinden Serdar Sandal'a yüklendi. Atbaş, "2021 yılının tüm ülkemize ve milletimize sağlık ve huzur getirmesini diliyorum. Meclis üyemiz sevgili Hasan Karabağ'a Allahtan rahmet diliyorum. Bu arada belediyemizde yapılan toplu sözleşmenin hayırlı olmasını ve iş barışının daimi olmasını temenni ediyorum. Toplu sözleşmede gruplandırmada 29 harfi tamamen ezberlemiş olduk. Bu kadar teferruatlı gruplaşmaya. Sağolasınız geçmişte ne zaman dediysek mahallemize geldiniz ve gezdik. Mahallemizi gezdik ancak maalesef mahallemizdeki çok acil çözülmesi gereken konular ile ilgili bir şey ok. Meclis üyelerimizden de rica ediyorum gecekonduların olduğu yere çıkalım görelim. Ben 2 yılda şunu anladım Bayraklılı olmayanın, Bayraklı'da ikamet etmeyenin Bayraklı sevdası olmayacağını maalesef bunu öğrendim. 2123/3 sokakta 2 yıllık gidip gelmemize rağmen henüz arpa boyu kadar bir tamir ve tadilat yapılmadı. Bilmiyorum, buradan temizlik işlerine, park ve bahçeler müdürlüğüne teşekkür ediyoruz sokaklarda bunları görüyoruz ancak bizim fen işleri müdürlüğümüz kapandı mı? Sokaklarda kesinlikle bir icraat olarak bu müdürlüğümüzü göremiyorum. Lütfen bir sokağa çıkılsın, ben liste halinde verdim. Diğer meclis üyesi arkadaşlardan rica ediyorum, hiç yollardan geçmiyor musunuz? Oradaki vatandaşların hepsinin yüreğine su serptiniz geldiniz yol yapıldı ancak kontrol yok. Benim oğlum adliyede çalışıyor şu anda bildiğim kadarıyla savcılıkta müdahil olacak, araçlarından birinin ön düzenleri bozuluyor ve savcılığın suç duyurusunda bulunacağını öğrenmiş bulunmaktayım. Lütfen, kontrolleri kim yapacaksa gitsin baksın. Yolların kesiştiği noktada 20 cm yükseklik olur mu? Yollar ile ilgili el atılması gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi iyi kötü asfalt yapılıyor. Şunu da öğrendik, biz her şeyimizi Büyükşehir'e atmışız. Asfalt bölümünü kapattığımız söyleniyor. Dik sokaklarda beton olan yerler var, maalesef beton olan yerleri Büyükşehir Belediyesi yapmıyor" dedi.

Atbaş'ın söylemi üzerine konuşan Serdar Sandal, "Çok üzüldüğümüz, çok kaygılandığımız konu var. Ülke adına çok üzüldüğümüz konu var" dedi.

Yeniden söze giren Seyfettin Atbaş, "Ülke olarak sorunları Milletvekillerimizi var onlar konuşur ben burada bunları dile getirmek için varım. İyi niyetimiz suistimal ediliyor" dedi.

MHP'Lİ ŞAHİN: "ÖNCELİK OLARAK BAYRAKLI'DAKİ ESNAFLAR TERCİH EDİLİRSE ÇOK MUTLU OLURUZ"

Söz hakkı alan MHP Meclis Üyesi Muhammet Şahin, "Temizlik işlerinin ihalesinden bahsettiniz. Birçok belediye bunu kendi içinde kendi imkanları ve kendi bütçesi ile yapıyor. Sizden ricamız bunu Bayraklı Belediyemiz'den bunu yaparsak bunun belediyeye dönüşümü ne kadar sürede olur, karı zararı ne olur diye bir çalışma yaparsa iyi olur. Çünkü önemli bir konu. Her yıl önemli bir bütçe ayırıyoruz bunun için.  Doğrudan teminler konusu ile ilgili, Bayraklı'da doğrudan teminler konusunda çokça iş yapılıyor. Bayraklı'da esnaflık yapan hiçbir arkadaş, bayraklı Belediyesi'nde yapılan işlerden faydalanmıyor. Sizden ricam öncelik olarak Bayraklı'daki esnaflar tercih edilirse çok mutlu oluruz" diye konuştu.

SANDAL: "DOĞRUDAN TEMİN BİZİM DÖNEMİMİZDE YÜZDE 80 AZALMIŞ DURUMDA"

MHP'li Şahin'in iddialarına cevap veren Sandal, doğrudan alımların kendi dönemlerinde sıfırlanacağını söyledi. Sandal, "Bizde isteriz ki önce Bayraklılı esnafımız yararlansın. Doğrudan temin meselesi bizim dönemimizde yüzde 80 azalmış durumda. İlgili birimlere talimat verdik bunu sıfırlayacağız. Teminleri açık ihale ile herkese açık şekilde yapacağız. Biz bu güne kadar personelimizin parasını ödeyebiliyorsak bu tasarruflarla ilgili. Biz ilk geldiğimizde kredi kullanacaksınız demiştiniz bakın kullanmadık. 7 bin yurttaşımızdan emlak vergisi almamamızla birlikte, vakıflar bankasına 12 milyon borcumuz olmasına rağmen yine çekmedik. Aylık 1 milyon faiz ödüyoruz itirazınız vardı. Biz o çığlığı ciddiye alıyoruz, çünkü bu Bayraklılının parası" ifadelerini kullandı.

CHP'Lİ POLAT: "ASFALT DÖKME NOKTASINDA REKOR KIRMIŞLARDIR"

CHP Meclis Üyesi Cindi Can Polat ise 2020 yılı içinde kamu kurum ve kuruluşlarınında yatırımlarını neredeyse durdurma seviyesine getirdiklerini söyledi. Polat, "2020 yılını geride bıraktık. Gerçekten zor bir yıldı. Pandemi, deprem ekonomik kriz… Arkadaşımız biraz önce ifade etti Bayraklı'nın yollarından. Evet bizde maalesef farkındayız. 2020 yılında kamunun devletin kurum ve kuruluşlarının neredeyse yatırımlarını tamamen durdukları bir noktada, hem belediyemiz, hem de Büyükşehir Belediyemiz asfalt dökme noktasında rekor kırmışlardır" diye konuştu.

SANDAL: "BİR KENT DÜŞÜNÜN 140 BİN TON ASFALT DÖKÜLMÜŞ"

Asfalt konusunda söz alan Serdar Sandal, 140 bin ton asfalt döküldüğünü belirtti. Sandal, "Yol mevzunda da, bir kent düşünün 140 bin ton asfalt dökülmüş. Eksik var evet ancak öbür taraflara da gidelim. Biz bunu ovaya dökmedik ki. Bu kent konusunda rekor bir rakamdır. Söz konusu yerde kilit taşı döşenmesi noktasında eğimden dolayı Büyükşehir'de taşeron işi bırakmıştır. Bir pandemi, ikincisinde de yaz aylarında ilçe sahil belediyelerin giden işler ile ilgili bir gecikme olduğu zaten ben söyledim. Ancak şu an dediğiniz bütün işler Büyükşehir ve İZBETON'un gündeminde. Bayraklı Belediyesi'nin asfalt ekibi bir yere gitti değil, her gün en az 2 kamyon asfalt alıyoruz, belki de bu konuda tek belediyeyiz. 100 kamyonda dökmek isteriz" dedi.

AK PARTİLİ AKTAŞ: "ARKADAŞLARIMIZIN BUNA DİKKAT ETMESİNİ RİCA EDİYORUZ"

Denetim Komisyonu seçimlerinde oy kullanımını eleştiren AK Parti Meclis Üyesi Abdullah Aktaş, "Biraz önce bir oylama yaptık. Tabii ki herkes istediğine oy verebilir. Ancak mecliste söyle bir şey vardır, panoda yazılan herkese oy veriliyor. Bu oylama yapılırken, arkadaşlarımızın buna dikkat etmesini rica ediyoruz. Bizde bir sonrakinde CHP'li arkadaşlara oy vermezsek bu olmaz" dedi.

Aktaş'ın sözleri üzerine söze giren Sandal, "Burada meclisi zan altında bırakmayalım. Bu belirlenebilir bir şey değil. Dediğiniz etik kurala bende katılıyorum. Bütün meclis üyeleri arkadaşlarımız oy verirse nezaket gereğidir.  Bizden yapan varsa doğru bir şey değildir. Kim yapmışsa etik ve nezakete uygun bir işlem olmamıştır" dedi.

Yeniden konuşan AK Partili Abdullah Aktaş, "Son birkaç aydır kardeş belediyecilik anlamında öneriler geliyor. Bunları seçerken biz mi seçiyoruz onlardan mı talep geliyor? Çünkü bu şehirleri seçerken, belediyenin yönetim şeklinin de o şehir üzerine planlandığını düşünüyorum. Bayraklı'nın yetiştirdiği birçok kişi var, dışarıdan getirmek ya da transfer yapmak yerine, kendi içinizdeki insanları göreve getirmenizin daha doğru olduğu düşünüyorum. Geçtiğimiz günlerde sözleşme imzalandı bu hayırlı olsun. Ancak medyaya yansıyan bir şey var ve 10 kişi işten çıkarıldı.  Bundan 2-3 ay önce araç kiralama ile ilgili bir önerge gelmişti. 42 aracın kiralanması ile ilgili yine 3 yılı kapsayan araç ihalesi var. Bir diğer konu 30 Ekim'de yaşadığımız deprem sonrası bu yaraları sarmak için yerel yönetimler ve hükümet el birliği yaptı. Bu depremden dolayı İller Bankası ve AFAD'dan 1 milyon TL hibe edilmiş. Bir de Bayraklı da yapılması planlanan imar revizyonları ile ilgili ne aşamadayız?" " dedi.

SANDAL: "1 MİLYON İLE NEYİ ÇÖZECEĞİMİZİ SİZ SÖYLEYİN"

Açıklamalar üzerine söz alan Serdar Sandal, Bayraklı'ya deprem sonrası verilen 1 milyon ile ne yapılacağını sordu. Sandal, "Biz şu ana kadar kendi meclisimizden bir Azerbaycan bir de Rize Güneysu ile ilgili bir karar aldık. Güneysu reddetti ihtiyaçları olmadığı için. Kardeşlik işleri ihtiyaç ile alakalı değil . Bize de gelen kardeşlik taleplerine evet diyoruz. Bir belediyeye herhangi bir aracı vermek bugün polemiklere neden olsa da çok abartılacak bir şey değil. Biz eleştirileri yaparken adil olmak zorundayız. Şekillenen bir yapı içerisinde bölgesel ve yapısal işlerden hepimizin şikayeti var. Bugün nereye giderseniz gidin yapılaşma olduğu çok bariz ortadadır. Bizim belediyemizde ise işini yapan kişinin nereden geldiği ve kim olduğu koşuluna bakmadan alırız. Bizim belediyeye getirdiğimiz arkadaşlar, kendi bürokratik görevlerinin çok altında bir statüye geldiler. Gerek pandemi de gerek deprem sürecinde tüm Türkiye'ye model olacak işi bürokratlarımız ve çalışanlarımız gösterdi. Yardımlar konusunda da, evet aslında biz ilgili taleplerimiz bakanlarımıza da ilettik. Elazığ'da da deprem oldu. Elazığ'a giden para 13 milyon TL. Al yapısı, parklar yapılıyor. Giresun'a giden para 15 milyon. Bayraklıya gelen 1 milyon. 1 milyon da afetten geliyor. Mevzu şu değil, nüfusa işe bakarsınız. Ama bu kentte gerek altyapısı gerek diğer işlerde 1 milyon ile neyi çözeceğimizi siz söyleyin. Öbürü ile kıyasladığımızda incir çekirdeği bile değil. Ama şunu büyük bir açık yüreklilik ile söylüyoruz. Biz bu konuda kimseyi eleştirmiyoruz. Biz ilgili talebimizi sayın bakanımıza ilettik. Bu rakamın az olduğu konusuyla ilgili talebimizi bakana ilettik ve yardımcı olacağını söylediler. Biz sadece adaletin sağlanması gerektiğini söyledik. Bizim öncelikli işlerimizden bir tanesi ihmal edilmiş, sadece siyaseten oluşturulmuş bir ilçeden söz ediyoruz. Sosyolojik ve ekonomik farkları had safhada olan bir ilçeden bahsediyoruz. Buna rağmen vergi dairesi ve sigortalara aylık 1 milyon faiz ödüyoruz. Fakir fukaranın hakkını götürüp birilerine veriyoruz. Kredi çeksek kim bize ne diyecek. Biz geldiğimizde 102 milyon banka borcu bizdeydi.Biz bir şeye kendimizi gerçekten konsantre ettik. Fakir fukara hakkı, bu kent hakkı ile ilgili üzerimize ne düşüyorsa hayata geçirmeye mecburuz. İmar konusuna gelince, bu hepimizin el birliği ile çözeceği bir mesele. Dikkat ederseniz deprem süresinde siyasi hiçbir şeye girmedik. Ne polemiğe girdik, ne yok sayıldığımızı dile getirdik. İşimizi gücümüzü bıraktık vatandaşın derdine nasıl derman oluruz diye kendimizi parçaladık. Bugün 7 alanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın projesi var. Vatandaşlar buna itiraz eder mi bilemem ancak biz bu mecliste tüm partiler olarak görüşümüzün bir olduğunu ilettik. Planın ilk kısmının Ocak ayı içinde netleşeceğini düşünüyoruz.  Biz vatandaşı önüne gelen her müteahhitler emanet etmemek yönünde bir tavır almalıyız. Hiçbir Bayraklılı vatandaşlar kendi alanlarını ve evini satmasın. Müteahhitler ile hiçbir şekilde ucuz sözleşmelere imza atmasınlar" diye konuştu.

"YARIM BIRAKTIĞI ÇALIŞMALARI SÜRDÜRECEĞİMİN SÖZÜNÜ VERİYORUM"

CHP Meclis üyesi Gökhan  Kafala, Karabağ'dan kalan görevi aynı şekilde sürdüreceğini söyledi. Kafala, "Yerine geldiğim merhum Hasan Karabağ'ı saygı ile anıyorum. Onun yarım bıraktığı çalışmaları başkanımızın öncülüğünde sürdüreceğimin sözünü veriyorum. Bugün bir basın mensubu olarak duyduğum onuru ifade etmek istiyorum. Umarım bundan sonra kentimiz ve ilçemiz için güzel şeylere imza atacağız" dedi.

 
Eski eşinin nişanlandığını öğrenince çatıya çıktı
 
Başkan Sengel'den meclis üyelerine birlik çağrısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Batur'dan vergi dairesi binası kararına tepki: Zaman kaybetmek istemiyoruz!
Konak Belediyesi'nin, Konak Vergi Dairesi ile Belediye Binası yerinin ...
Başkan Tugay: Mavişehir'deki taşkının tek suçlusu TOKİ'dir!
Belediye Meclisi'nin Ocak ayı ilk oturumunda gündeme gelen Mustafa Kemal ...
Başkan Arda’ya mecliste şok: Denetim golü!
Gaziemir Belediyesi’nin ocak ayı meclis toplantısında Belediye Başkanı ...
 
Buca Meclisi'nden oy birliği ile geçmişti... AK Parti oylarını geri çekti!
Gazeteci Bekir Coşkun'un isminin Buca'da bir parka verilmesi önerisine ...
Benzinci Kör Hafız Kemeraltı'yla yeniden buluştu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 1997’de hayatını kaybeden ...
Çiğli Belediyesi'nden kadınlara 'Afet Yönetim' eğitimi
Çiğli Belediyesi tarafından, Kadın Emeği ve Değerlendirme Vakfı'nın (KEDV) ...
 
Büyükşehir, online eğitim portalını açtı
İzmir Büyükşehir Belediyesi pandemi döneminde evde daha çok vakit geçiren ...
Eşleştirme için son 1 hafta!
HES Kodu tanımlanmayan İzmirim Kartlar, İzmir Valiliği İl Hıfzıssıhha ...
Bergama Belediyesi yapılandırma için hazır
Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 7256 sayılı ‘Bazı Alacakların ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva