HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Ocak 2021 Pazartesi - 21:30

Başkan Sengel'den meclis üyelerine birlik çağrısı

Selçuk Belediyesi Meclis toplantısında konuşan Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, "Hala daha yolları nasıl yapalım, ihaleye çıktığımız tarım okulunu nasıl yapalım, aynı zamanda bir sürü icra dosyalarını kapatıp yola devam ediyorken, birlikte çalıştığım meclis üyelerinden ricamdır, başka yerlere servis edene kadar beni arayın. Daha 3 yıl var, bu 3 yılı birbirimize eziyet eder halde gelmeyelim" dedi.

Başkan Sengel den meclis üyelerine birlik çağrısı

EGEDESONSÖZ / Selçuk Belediyesi 2021 yılı olağan meclis toplantısının ilk oturumu gerçekleştirildi.  Selçuk Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen oturuma Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel başkanlık yaptı.

Mecliste medyada çıkan konular ve belediyenin gündeminde olan konular hakkında bilgilendirme yapan Başkan Sengel, KHK'lı içiler ve diğer personeller ile sorunun çözüldüğünü belirtti. Sengel ayrıca 3 yıl daha birlikte görev yapacakları meclis üyelerine birlik çağrısında bulundu.

"TEK KURTULUŞUMUZ KOOPERATİFLEŞMEK"

Kooperatif konusunda medyada çıkan haberler üzerine konuşan Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, "Biz bundan 3-4 ay önce meclisten kooperatif ve belediye arasında işbirliği protokolü geçirdik. Rica ettiğim bir şey var. Haberi kimin servis ettiğine kadar her türlü veri elimde olmasına karşılık, isim vermeyeceğimi beyan ederek, lütfen doğru araştırın her şeyi. Efes Bakkalı Tarlası belediyemize aittik. Kooperatif ayrı bir tüzel kişiye sahiptir, 5 adet 50 projeden bir tanesidir kooperatif.  Hele ki bir tarım ve tarımsal kalkınma kooperatifi. Ben huzurlarınızda tarımsal kalkınma kooperatifinin kurulmasında benimle birlikte yola çıkan bütün yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Kolay değil, maddi manevi emeğini hiç tereddüt etmeden sosyal işlere dahil olacak kadın bulmak. Kolay değil o kadınların dışarıdaki kadınları siyasete alet etmeden, parti ayırmadan 60 eve para sokabilmek. Bu yürekli kadınların hepsine buradan teşekkür ediyorum. Ne yazık ki kimi siyasetçiler yeni siyasete girdiği için önüne konan her malzemeyi manşet eder pozisyona gelmesini de henüz siyasete alışamamış olması olarak algılıyorum. O yüzden bu kooperatifi sahip çıkacağım. O yüzden bizim tek kurtuluşumuz kooperatifleşmek" dedi.

"1 ADIM İŞÇİYE GİTTİK Mİ İŞÇİ BİZE 5 ADIM GELİYOR"

Toplu sözleşmeleri de değerlendiren Sengel, işçiye 1 adım gidildiğinde, işçinin size 5 adım geldiğini söyledi. Sengel, "Toplu il sözleşmelerimi bitti. Bilhassa KHK'lılar ile ilgili sancılı geçti. Sancılı geçmesinin nedeni bizim içimizde bir sancı yoktu. Yine işçinin emekçinin emeğini siyasete alet etmeye çalışanlar oldu. İşçisinin emeği üzerinden siyaset yapmak ne sizlere ne bizlere nede işçiye bir faydası yok. İşçinin emeği üzerinden siyaset yapmak doğru değil. 113 ikramiye veren belediye olarak bu yoklukta düzgün sonuçlanmıştır. Ben çok mutlu ve huzurluyum. Kadrolular ile ilgili de anlaşmamız sağlanmıştır. Hepsi için doğru adımlar atıldığını düşünüyorum. Biz işçiye 1 adım gittik zaten. 1 adım işçiye gittik mi işçi bize 5 adım geliyor" diye konuştu.

"TOKİ VE HASTANE MEVZU BANA ÇOK GELİYOR"

Yapılması planlanan TOKİ ve hastane ile ilgili de bilgilendirme yapan Sengel, "TOKİ ve hastane mevzu bana çok geliyor. Muhtemelen sizlere de geliyordur. TOKİ orada inşaata başladı diye. TOKİ'nin henüz ruhsatlandırması yapılmadı eksiklerini tamamlayınca başlayabilir. Ancak şu an oraya sadece şantiye alanı kuruldu. İnşaata başlanmadı. Hastane ile ilgili benim bildiğim kadarıyla Mart ayı itibari ile ihale gerçekleştirilecek . Benim bildiğim bazı eksiklikler var, o eksiklikler de giderildiğinde onla da ilgili gereği yapılacak" dedi.

"3 YILI BİRBİRİMİZE EZİYET EDER HALDE GELMEYELİM"

Meclis üyelerine birlik ve beraberlik çağrısında da bulunan Başkan Sengel, "2021'de biraz daha kenetlenmemiz gerekiyor. Sen onu yaptın ben bunu yaptık gibi bir şeye gerek yok. Çok zor dönemde haklıya hakkını teslim etmek gerekiyor. Hala daha yolları nasıl yapalım ihaleye çıktığımız tarım okulunu nasıl yapalım aynı zamanda bir sürü icra dosyalarını kapatıp yola devam ediyorken, birlikte çalıştığım meclis üyelerinden ricamdır, başka yerlere servis edene kadar beni arayın. Daha 3 yıl var, bu 3 yılı birbirimize eziyet eder halde gelmeyelim" ifadelerini kullandı.

 
Bayraklı Meclisi'nde 'yardım' tartışması! Giresun'a 15, Elazığ'a 13, İzmir'e 1...
 
Suudi Arabistan ile Katar arasında sınırlar açılıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı Meclisi'nde 'yardım' tartışması! Giresun'a 15, Elazığ'a 13, İzmir'e 1...
Mecliste deprem sonrası yapılan yardımlar ile ilgili konuşan Bayraklı ...
Başkan Batur'dan vergi dairesi binası kararına tepki: Zaman kaybetmek istemiyoruz!
Konak Belediyesi'nin, Konak Vergi Dairesi ile Belediye Binası yerinin ...
Başkan Tugay: Mavişehir'deki taşkının tek suçlusu TOKİ'dir!
Belediye Meclisi'nin Ocak ayı ilk oturumunda gündeme gelen Mustafa Kemal ...
 
Başkan Arda’ya mecliste şok: Denetim golü!
Gaziemir Belediyesi’nin ocak ayı meclis toplantısında Belediye Başkanı ...
Buca Meclisi'nden oy birliği ile geçmişti... AK Parti oylarını geri çekti!
Gazeteci Bekir Coşkun'un isminin Buca'da bir parka verilmesi önerisine ...
Benzinci Kör Hafız Kemeraltı'yla yeniden buluştu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 1997’de hayatını kaybeden ...
 
Çiğli Belediyesi'nden kadınlara 'Afet Yönetim' eğitimi
Çiğli Belediyesi tarafından, Kadın Emeği ve Değerlendirme Vakfı'nın (KEDV) ...
Büyükşehir, online eğitim portalını açtı
İzmir Büyükşehir Belediyesi pandemi döneminde evde daha çok vakit geçiren ...
Eşleştirme için son 1 hafta!
HES Kodu tanımlanmayan İzmirim Kartlar, İzmir Valiliği İl Hıfzıssıhha ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva