HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Ocak 2021 Pazartesi - 18:44

Başkan Arda’ya mecliste şok: Denetim golü!

Gaziemir Belediyesi’nin ocak ayı meclis toplantısında Belediye Başkanı Halil Arda’nın önerdiği CHP’li isimler denetim komisyonuna seçilemedi. Arda’ya parti içinde muhalif olan dört isim ile bir AK Partili üye en fazla oyu alarak belediyeyi denetmeme hakkına sahip oldu. Arda, “Grup kararına uymayan arkadaşlar AKP’nin oylarıyla seçilmişlerdir. Görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.

Başkan Arda’ya mecliste şok: Denetim golü!

EGEDESONSÖZ/ Gaziemir Belediyesi’nin ocak ayı olağan meclis toplantısında Belediye Başkanı CHP’li Halil Arda büyük bir şok yaşadı. Denetim komisyonu üyeliği seçiminde Başkan Arda’nın kararıyla beş kişilik komisyona İzel Zenginobuz Derinsu, Sercan Doğan, Meral Yiğit ve Ali Kavasu aday oldu. AK Parti ise Uğur İnan Atmaca’yı komisyona yazdı.  Mecliste başvurular yapılırken sürpriz bir şekilde dört CHP’li isim daha aday olduklarını açıklayarak divana isimlerini verdi. Dört kişilik isim listesi CHP’li Murat Serin, Ünal Işık, Bengü Sayköse ve Levent Çağlarsu’nun başvurusuyla sekiz kişiye çıktı.

Yapılan oylamada Belediye Başkanı Arda’nın önerdiği dört isim seçilemedi. Mecliste gizli yapılan oylama sonrasında denetim komisyonuna Arda’ya muhalif isimler girdi.  Alınan oyların sayı açıklanınca Belediye Başkanı Arda duruma tepki gösterdi.

Başkan Arda, “Çeşitli bahanelerle grup kararının alınmasına engel teşkil edecek bir hareketten sonra grup kararına uymayan arkadaşlar AKP’nin verdiği oylarla denetim komisyonuna seçilmişlerdir. Demek ki bu arkadaşlarımız onların gözüne girmişler.  Faaliyet raporuna oy vermeyen, oy vermemek için meclise katılmayan dört CHP’li arkadaşımız seçilmişlerdi. Hayırlı uğurlu olsun, görevlerinde başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Arda’nın sözlerinin ardından bazı meclis üyeleri gizli yapılan oylama sonrasında bu çıkışın kendilerini itham altında bıraktığını söyledi. Meclis üyelerinin söz isteme talebini ret eden Başkan Arda, mikrofonu kapatarak toplantıyı sonlandırdı. Meclis sonrasında çıkışta bağrışmalar yaşanırken belediye koridorlarında sesler yükseldi.

AK PARTİLİ ATMACA: ARDA'NIN ABDESTİNDEN ŞÜPHESİ Mİ VAR?

AK Parti Grup Başkan Vekili Uğur İnan Atmaca yapılan oylama ile denetim komisyonuna seçilenlere başarı dileyerek yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Arda yaptığı yanlışlıkların bedelini ödemektedir. Fakat bunun bile anlayacak farkındalığa sahip değildir.

Bügüne kadar belediyeyi kendi şahsi şirketi gibi görmüş, öyle yönetmiştir. Bugün denetim komisyonuna seçilen Chp’li Meclis Üyesi arkadaşlarımız daha önce sıklıkla Bşk Arda’ya yaptığı yanlışlar konusunda uyarılarda bulunmuştur. Fakat Sn Arda “Ben bilirim” mantığı ile kendisine yapılan uyarıları dikkate almamıştır.

Sayın Arda demokrasinin en temel kuralını içselleştirememiş, sandıktan çıkan sonucu hazmedememiştir. Sandıktan çıkan irade Gaziemir Belediye Meclisinin iradesidir.

Unutulmamalıdır ki; başkan halkın tamamının oyuyla seçilmemiştir. Gaziemir Belediye Meclisi ise halkın oylarının tamamını almakta ve Gaziemir Halkının tamamını temsil etmektedir.

Cumhur İttifakı grubu sorumlu muhalefet anlayışı ile, en tabii hakkı olan oy kullanma iradesini, daha iyi çalışacağına inandığı Chp’li Meclis Üyeleri; Levent ÇAĞLARSU, Murat SERİN, Ünal IŞIK ve Bengü SAYKÖSE” lehine kullanarak, Gaziemir’in geleceğine olan katkısını sürdürecektir.

Belediye Başkanı Arda’ya tavsiyemiz, bundan sonra iki gözü ve iki kulağı ile Meclisin iradesini takip etmesidir. Bu görevi bana tevdi eden Akparti İlçe Başkanım Sn Serdar MUÇAY, Mhp İlçe Başkanım Sn Köksal KOÇ ve tüm Cumhur İttifakı Meclis Üyesi yol ve dava arkadaşlarıma gösterdikleri teveccüh için teşekkür ederim.

Arda’nın abdestinden şüphesi mi var? Bu tepkisinin nedeni, kendi yaptığı işlere mi güvenmiyor? Yoksa seçilen kendi partisine mensup Chp ‘li Meclis üyelerine mi güvenmiyor? Dürüst işler yapan bir belediye başkanı için denetim komisyonuna kimin seçildiği hiç önemli olmaz. Başkan Arda bu kadar feveran etmesinin sebebi nedir?" dedi.

 
Cumhur İttifakı'ndan Menemen'de CHP’ye çok sert tepki: İhanet içindeler!
 
Başkan Tugay: Mavişehir'deki taşkının tek suçlusu TOKİ'dir!
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gaziemirli 8 Ocak 2021 Cuma 16:21

Kendine bir iyilik yap onurunla istifa et...

Yorumu oyla      5      3  
Doğrucu Davut 6 Ocak 2021 Çarşamba 00:56

VALLA SAYIN BAŞKAN TEBRİKLER SONUNDA KENDİ MECLİS ÜYELERİNİZ İLE KAVGA ETMEYİ BAŞARDINIZ YA VALLAHİ HELAL OLSUN SİZE.. BİR SONRAKİ KAVGA AYAKKABI BAĞCIKLARINIZ İLE SANIRIM..

Yorumu oyla      13      3  
Partili 5 Ocak 2021 Salı 19:46

En büyük kabahat genel merkezdekilerde.Ak Partiyi suçlayacağımıza,kendimize bakalım.Nasıl bu hale geldik, onu sorgulamak lazım.İğneyi kendimize çuvaldızı başkalarına batıralım.İşi bu duruma getirenler kimlerse,onları sorgulayalım. Çoluk çocuk meclis üyeleriyle bu işler yürümez.

Yorumu oyla      13      3  
Hesap 5 Ocak 2021 Salı 18:18

Gaziemir belediyesi millet ittifakı! 20 kişi,Cumhur ittifakı 11 kişi. Şimdi hesaplama zamanı; Ak Partili 3 üye toplantıda yok!.Kaldımı 8 kişi, başkana muhalif komisyon üyelerinin aldıkları oylar 18-19. Cumhur ittifakı oylarını çık - 8 = 10-11 oy nereden " ÇIKTI " Dolayısıyla bu mali müşavir! başkan, bundan sonra çok iyi hesap yapmalı. İlçesiyle,iliyle, genel merkezi ile,esnafı ile, pazarcısı ile,işçisi ile,memuru ile kavgalı başkan " İSTEMİYORUZ"

Yorumu oyla      12      3  
DELEGE 5 Ocak 2021 Salı 00:06

Hak edene masadan öyle bir kalkıp gideceksin ki; kendisini garsona bahşiş olarak bırakılan bozuk para gibi hissedecek.

Yorumu oyla      24      4  
vatandaş 5 Ocak 2021 Salı 00:01

Gidene dur demekte neymiş? Asfalt bile dökeriz, maksat rahat yol alsın.

Yorumu oyla      23      4  
seydiköylü 4 Ocak 2021 Pazartesi 21:58

Ben bugüne kadar benim ahımı alıp da gidenin iflah olduğunu görmedim.

Yorumu oyla      23      5  
Gülen aksu 4 Ocak 2021 Pazartesi 21:30

Çok güldüm okurken sağol Halil Arda kendi parti meclisi üyelelerinle de kavga etmen ne güzel inşallah tez zamanda yanında kalan azınlıkla da kavga edersin

Yorumu oyla      23      5  
Hayırlı Olsun ! 4 Ocak 2021 Pazartesi 19:36

Daha önce Faaliyet raporuna oy vermeyerek parti suçu işleyen ama Chp tarafından hakkında işlem yapılmayan iki kişi ile oy vermemek için meclise katılmayan iki kişi toplam dört chpli, Akp oylarıyla denetime seçildi. Başkan Arda gol yemedi, Chp kendi kalesine gol attı, hayırlı olsun

Yorumu oyla      11      17  
İNCE 4 Ocak 2021 Pazartesi 19:22

Buraya kadar, iyi günlerin bitti artık. Er geç yapılan yanlışlıkların hesaplarını denetim komisyonu tek tek inceleyerek gerekenin yapılacağına inanıyoruz.

Yorumu oyla      24      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca Meclisi'nden oy birliği ile geçmişti... AK Parti oylarını geri çekti!
Gazeteci Bekir Coşkun'un isminin Buca'da bir parka verilmesi önerisine ...
Benzinci Kör Hafız Kemeraltı'yla yeniden buluştu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 1997’de hayatını kaybeden ...
Çiğli Belediyesi'nden kadınlara 'Afet Yönetim' eğitimi
Çiğli Belediyesi tarafından, Kadın Emeği ve Değerlendirme Vakfı'nın (KEDV) ...
 
Büyükşehir, online eğitim portalını açtı
İzmir Büyükşehir Belediyesi pandemi döneminde evde daha çok vakit geçiren ...
Eşleştirme için son 1 hafta!
HES Kodu tanımlanmayan İzmirim Kartlar, İzmir Valiliği İl Hıfzıssıhha ...
Bergama Belediyesi yapılandırma için hazır
Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 7256 sayılı ‘Bazı Alacakların ...
 
'Karşıyaka ve Yaşam' söyleşilerinin Ocak ayı konukları belli oldu
“Ayın Konuğu” olarak başlayıp, küresel salgın koşullarında sosyal medya ...
Gaziemir Belediyesi geri dönüşümden 1 milyon 150 bin lira kazanacak
Geri dönüşebilen atıkların toplanması, taşınması ve değerlendirilmesi ...
İzmir’in dijital turizm envanteri tamamlandı
Türkiye’nin ilk dijital turizm ansiklopedisi İzmir için hazırlandı. İzmir ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva