HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Ocak 2021 Pazartesi - 18:50

Başkan Tugay: Mavişehir'deki taşkının tek suçlusu TOKİ'dir!

Belediye Meclisi'nin Ocak ayı ilk oturumunda gündeme gelen Mustafa Kemal Mahallesi'ndeki sosyal tesis ve Mavişehir'deki su taşkınları tartışıldı. Başkan Cemil Tugay, sosyal tesisin kiralanmasında Kent AŞ'nin kiralama sözleşmesi yaptığını, bunda bir hukuki eksiklik olmadığını öne sürdü. Mavişehir ile ilgili olarak da "Emlak Bankası gitti, bu hikaye bitti. Taahhütlerin hiçbiri yerine getirilmedi. Taşkınların suçlusu, taahhütleri yerine getirmeyen Emlak Bankası ve onun mirasını devralan TOKİ'dir" açıklamasında bulundu.

Başkan Tugay: Mavişehir deki taşkının tek suçlusu TOKİ dir!

EGEDESONSÖZ - Karşıyaka Belediye Meclisi , Ocak ayı ilk oturumunu Zabeyde Hanım Nikahevi'nde, Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'ın başkanlığında gerçekleştirildi. Belediye Başkanı, Meclis üyelerinden gelen gündeme ilave edilmesi  gereken, verilen önergelerin görüşüldüğü oturumda, Denetim Komisyonu'nda görev alacak isimler gizli oyla belirlendi. Oturumda, Mustafa Kemal Mahallesi'nde bulunan, Karşıyaka Belediyesi'ne sosyal tesis yapılmak üzere bağışlanan tesisin, ihalesiz bir şekilde kiralandığı iddiaları gündeme oturdu. Ayrıca Mavişehir su taşkınlarıyla ilgili dosya, bir kez daha açıldı.

HERHANGİ BİR USÜLSÜZLÜK SÖZ KONUSU DEĞİL

MHP İlçe Başkanı Akif Yılmaz, Kent A.Ş.'ye ait Kent Ocakbaşı'nın, terörle anılan bir partinin amblemine bentezilen logosu ve ad değişikliğini gündeme getirdiğini iddia etmişti. Başkan Tugay, şu açıklamayı yaptı: "MHP İlçe Başkanlığından bir soru geldi. Kent A.Ş. hakkında 29 Aralık'ta yaptıkları açıklama, hukuki dayanaktan yoksundur. Anılan kanun maddelerinin, konunun özüyle keesinlikle ilgili değildir. İlgili yasa gereği, intifa hakkı sahibinin, taşınmazı kiraya vermesinde bir sakınca yoktur.  Bu bir kira sözleşmesidir, devir sözleşmesi değil. Bu nedenle Kent A.Ş.'nin yaptığı bu kiralama işinde herhangi bir usülsüzlük söz konusu değildir."

MHP: HUKUKÇULARINIZ, AÇIKLAMAMIZI YENİDEN GÖZDEN GEÇİRSİN

MHP'liler, yaptıkları açıklamanın, şirket ve belediye hukukçuları tarafından yeniden gözden geçirilmesini talep etti. MHP'li meclis üyeleri, aynı yerde yapılan otopark çalışması sırasında çok sayıda ağacın kesildiğini öne sürdü. Başkan Cemil Tugay ise üç yıl önce oraya dikilen fidanların kesilmediğini, başka yere taşındığını bildirdi. Başkan Tugay, Karşıyaka'ya 100 bin ağaç dikmeyi hedeflediklerini ancakk yaklaşık 20 bin fidan dikebildiklerini belirterek, "Karşıyaka'da ağaçsız alan kalmayacak. Sonrasında çevreye doğru yoğunlaşacağız. Ağaçlandırma çalışmamız için büyük bir kampanya düzenleyeceğiz. Yakında kampanya çağrımızı yapacağız" dedi.

İMAR PLANINA İTİRAZLARI DEĞERLENDİRECEĞİZ

Cumhuriyet Mahallesi'yle ilgili imar planlarıyla ilgili tartışmalara da açıklık getiren Başkan Cemil Tugay, bu konuda çok güzel çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi. Çalışma arkadaşlarına, bu özverili çalışmadan dolayı teşekkür eden Başkan Tugay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hizmet üretirken, altyapıyı yaparken, gerçekten düzenli bir kent yaşamının düzeninin olmasıyla, hepimizin çok daha sorunsuz bir yaşam yaşamasını sağlayacak alanlar yaratmayı gözetiyoruz. Bugün maalesef çöp arabalarının giremediği bölgeler var. Bunlardan biri Cumhuriyet mahallesiydi. Yakın zamanda planlarını yaptık. MHP ve AK partili arkadaşlara teşekkür ediyorum. Onların da oylarıyla, hem komisyonlardan hem meclisten geçen planlarımız, Büyükşehir'de de titizlikle değerlendirildikten sonra, oybirliğiyle kabul edildi. Sonrasında itiraz edenler oldu. Bugün itirazların son günüydü. 600 birimle ilgili itiraz olduğunu öğrendim. Bu itirazları hakkaniyetle değerlendireceğiz. Amacımız, düzgün bir mahalle, düzgün bir kent, kanuna uygun bir çalışma olsun, vatandaş mağdur olmasın."

EMLAK BANKASI TAAHHÜTLERİNİ YERİNE GETİRMEDİ

Mavişehir'deki su baskınlarıyla ilgili olarak da açıklama yapan Başkan Cemil Tugay, şu bilgileri verdi:

"Emlak Bankası, o evleri yaptı. Taahhütleri vardı. Evleri sattı, gitti. Altyapı yapacaktı. Taahhütler arasında olimpik yüzme havuzu vardı, spor salonu, kreş, marina gibi yatırımlar vardı. Bunlardan bir tanesini bile yerine getirmedi Emlak Bankası... Emlak Bankası gitti, bu hikaye bitti. O yatırımlar yapılacak, daha sonra bedelsiz belediyeye devredecekti. Büyükşehir'in çabalarıyla orada çeşitli çalışmalar yapıldı. Emlak Bankası'nın mirasını devralan TOKİ de seyirci.. Kod alçak, deniz yüksek. Bu hatayı yapan kim? Emlak Bankası... Bu bölgedeki altyapı sorunun sorumlusu, Emlak Bankasıdır; mirası devralan TOKİ'dir. Fakat her türlü soruna rağmen Mavişehir'deki taşkınlar sona erdirilecek."

 
Başkan Arda’ya mecliste şok: Denetim golü!
 
Başkan Batur'dan vergi dairesi binası kararına tepki: Zaman kaybetmek istemiyoruz!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Izmırli 5 Ocak 2021 Salı 12:49

Ne kolay belediyecilik !!! Hala emlak bankası şunu bunu yapacaktı yapmadı diyorsunuz. Emlak bankasından sonra kaç defa pl değişti 2 katlı yerlere 32 katlı binalar yapıldı, yoğunluk arttı ve artacak. Gerçekten sorunun farkında mısınız???

Yorumu oyla      2      3  
bucalı 5 Ocak 2021 Salı 12:21

Suçluyu bulmuşlar...

Yorumu oyla      2      3  
YANLIŞ 5 Ocak 2021 Salı 11:34

inandırıcı olmadı

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Arda’ya mecliste şok: Denetim golü!
Gaziemir Belediyesi’nin ocak ayı meclis toplantısında Belediye Başkanı ...
Buca Meclisi'nden oy birliği ile geçmişti... AK Parti oylarını geri çekti!
Gazeteci Bekir Coşkun'un isminin Buca'da bir parka verilmesi önerisine ...
Benzinci Kör Hafız Kemeraltı'yla yeniden buluştu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 1997’de hayatını kaybeden ...
 
Çiğli Belediyesi'nden kadınlara 'Afet Yönetim' eğitimi
Çiğli Belediyesi tarafından, Kadın Emeği ve Değerlendirme Vakfı'nın (KEDV) ...
Büyükşehir, online eğitim portalını açtı
İzmir Büyükşehir Belediyesi pandemi döneminde evde daha çok vakit geçiren ...
Eşleştirme için son 1 hafta!
HES Kodu tanımlanmayan İzmirim Kartlar, İzmir Valiliği İl Hıfzıssıhha ...
 
Bergama Belediyesi yapılandırma için hazır
Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 7256 sayılı ‘Bazı Alacakların ...
'Karşıyaka ve Yaşam' söyleşilerinin Ocak ayı konukları belli oldu
“Ayın Konuğu” olarak başlayıp, küresel salgın koşullarında sosyal medya ...
Gaziemir Belediyesi geri dönüşümden 1 milyon 150 bin lira kazanacak
Geri dönüşebilen atıkların toplanması, taşınması ve değerlendirilmesi ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva