HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Ocak 2021 Pazartesi - 18:54

Başkan Batur'dan vergi dairesi binası kararına tepki: Zaman kaybetmek istemiyoruz!

Konak Belediyesi'nin, Konak Vergi Dairesi ile Belediye Binası yerinin değişimi isteğinin reddedilmesi üzerine konuşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “İlçe başkanlığı ziyaretimizde o yazıyı da vermiştik; sanırım onu atladılar sanırım. Bizim C planımızda var, D planımızda var. Çünkü  zaman kaybetmek istemiyoruz. Sağ olun siz de en başından beri destek veriyorsunuz ancak biz hızlıca bu sorunu çözmek istiyoruz” dedi.

Başkan Batur dan vergi dairesi binası kararına tepki: Zaman kaybetmek istemiyoruz!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Konak Belediyesi 2021 yılı Ocak ayı olağan meclisinin ilk oturumunu tamamladı. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur'un başkanlığında gerçekleştirilen meclise, Kültürpark Evlendirme Dairesi ev sahipliği yaptı.

2021 yılının ilk meclisinde geçen yıl gerçekleştirilen projelerin bazılarını başlıklar halinde anlatarak meclisi bilgilendiren Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, koronavirüs ile ilgili vatandaşlara da uyarılarda bulundu.

Meclisin gündeminde ise Konak Vergi Dairesi ile Konak Belediyesi yerleşkesinin değişimi ve Konak İlçesi sınırları içerisinde bulunan Yenidoğan Mahallesi'ndeki Akaryakıt ve Servis İstasyonu konuları damga vurdu.

BATUR: "NÜFUSUMUZUN YÜZDE 60'I AŞILANMADAN RAHATLAMAK MÜMKÜN DEĞİL"

Meclis’in açılış konumasını gerçekleştiren Konak Belediye Başkanı Abdül Batur,2020 yılında çok fazla vatandaşı yitirdiklerini söyledi. Başkan Batur, “koronavirüs ile gerek devletimiz gerek yerel yönetim olarak bizler elimizden geleni yapıyoruz. Bir gevşeme olmasın, aşılanma olmadan, nüfusumuzun yüzde 60'ı aşılanmadan bir rahatlama olmaması lazım. Özellikle bir an önce pandemi sürecinin geçmesi hepimize nefes aldıracak. Özellikle sevdiklerimize dokunamıyoruz. Sosyal yaşantımız, yaşam biçimimiz değişti. En kısa sürede bu beladan kurtulmak dileğimiz. 2021 yılından beklentimiz çok. İnsanlık olarak bir şeyler bekliyoruz. Bu yakın süre içinde pandemi sürecinde rahatsızlanan CHP ve SDP'de görev yapmış, bir dönem Göztepe SK'de görev yapmış Mustafa Kocaoğlu'nu yitirdik. Ben öncelikle kendisine Allahtan rahmet diliyorum. Geçtiğimiz ay içinde de çok sevdiğim meclis üyesi arkadaşım Alican Güneşi de kaybettik. Geçtiğimiz hafta içinde de Bayraklı Meclis üyemiz Hasan Karabağ'ı da kaybettik" diye konuştu.

Konak Belediyesi’nin 2020 yılında gerçekleştirdiği çalışmaları da özetleyen Başkan Batur, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gültepe planlarını tamamladık. Bu meclis ve bölgede yaşayanlar için özellikle 30 Ekim'de yaşanan deprem sonrası ne kadar önemli olduğu anlaşılan bir çalışmaydı. Bununla ilgili itirazları mecliste değerlendirmiştik, artık parselasyon çalışmalarına başladık. Beştepeler planlarını da tamamlamak üzereyiz. Kavşak düzenlenmesi ve yollarla ilgili Büyükşehir'in çalışmaları vardı onları da bitireceğiz önümüzdeki günlerde. 200 hektarlık 5 Tepeler planı ile ilgili hazırladığımız tanıtım filmini görünce sizlerinde heyecanlanacağına inanıyorum. Kahramanlar Pazaryeri'ni Kahramanlar otoparkının altına aldık. Bununla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer'e teşekkür ederiz. Cemevi projemiz tamam, ihaleye çıkıyoruz. Meclis binamız ile ilgili kurula gönderdiğimiz projeler tasdiklenmiş ve onaylandı. Hemen şimdi projelere başlayıp, binamızı hayata geçireceğiz. Alanyalı Konağı’nın restorasyonu harika oldu. O Konak, Cumhuriyetimizin 100'ncü yılında devreye girecek bir müze olacak. KYK'lı çalışan 747 arkadaşımızın sözleşme haklarını verdik. Artık belediyemizde KYK'lı bir personel kalmadı bunun haklı gururunu yaşıyoruz. Emeğe değer veren, yüzü emeğe dönük bir belediye olmaktan gurur duyuyoruz. Engelsiz Yaşam Köyümüz var, bu Konak Belediyesi olarak gurur duyacağınız bir şey. Tabii ki, Pandemi nedeniyle o da şu an çalışmıyor. Deprem sonrası hizmet binası sıkıntıları da yaşıyoruz. Cam bina dediğimiz eski ESHOT binasını boşattık. Diğer binamızı da boşalttık çalışmalarımız yapıyoruz. Kamulaştırma ile ilgili de çalışmalarımız sürüyor.

Projelerimiz tamamlanmasının ardından da cam binanın olduğu yere Konak'a yakışır bir bina yapacağız. Vergi dairesi ile ilgili bir talebimiz vardı buradan ret kararı aldık…”

CHP'Lİ ASLAN: "2020 YILI ÇOK ACI GEÇTİ"

Başkan Abdül Batur'un ardından söz alan CHP Grup Başkanvekili Mahmut Esat Aslan, 2020 yılının çok acı bir yıl olduğunu belirtti. Aslan, "Bir yıllık sunumda anlatamadığınız birçok konu var ancak gerçekleştirdiniz ve gerçekleştirmeye çalıştığınız tüm projelerde meclisin ve bürokratlarımızın çok büyük emeği var herkese teşekkür ederim. Geçen günlerde TBMM'de 5 partinin önerisi ile bir kanun kabul edildi. İstiklal Marşının kabulünün 100'ncü yılı olan 2021, İstiklal Marşı Yılı olarak kabul edilmiştir. 2020 yılı çok acı geçti. Pandemi olayı, ekonomik sıkıntılar, deprem olayı… Umut ediyorum ki 2021 yılı ülkemize sağlık, mutluluk getirsin.2021 yılındaki çalışmalarımıza başladık, hayırlı ve uğurlu olsun diliyorum" diye konuştu.

AK PARTİLİ ÖZEN: "SAĞLIK, BARIŞ VE HUZUR DİLİYORUM"

Yılın ilk meclisinde söz alan AK Parti Grup Başkanvekili İsmail Özen ise yeni yılda sağlık, barış ve huzur dilediğini ifade etti, "2021 yılının sağlık, barış ve huzur diliyorum. Bir korona dönemi geçirdim, bu hastalık sürecinde ilçe başkanımız, Konak Belediye Başkanımız olarak siz, ve geçmiş olsun dileklerini ileten tüm meclis üyesi arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

AK PARTİLİ YILDIZ: "TAKİPÇİ OLMA İRADEMİZ DEVAM EDİYOR"

Konak Belediye binası ile ilgili vergi dairesi için gelen ret talebi konusunda söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Hakan Yıldız, "23 Kasım’da ilçe başkanlığına yaptığınız ziyarette, belediye yerinin vergi dairesi ile değişimi noktasında ortak bir irademiz vardı. O günden itibaren ilçe başkanımız zaten özel olarak ilgileniyordu. Açıkçası bu yazının bizim tarafımızdan haberi olmadığı için müdahale şansımız olmadı. Sayın Genel Başkan Yardımcımız Hamza Dağ ile görüşüldü ve Konak'a yakışır bir bina yapılması konusunda irademiz aynı şekilde. Bu süreçte takipçi olma irademiz devam ediyor. Yapılacak müracaatlar ve yazışmalardan bilgi sahibi olursak, en azından Konak'a hizmet eden bir binanın yapılmasına bizde hizmet etmek istiyoruz" diye konuştu.

BATUR: "BİZİM C PLANIMIZDA VAR D PLANIMIZDA VAR"

AK Partili Yıldız'ın ardından yeniden söz alan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, kendilerinin yedek planlarının olduğunu söyledi. Batur, "İlçe başkanlığı ziyaretimizde o yazıyı da vermiştik sanırım onu atladılar sanırım. Bizim C planımız da var, D planımız da var… Çünkü zaman kaybetmek istemiyoruz. Sağ olun siz de en başından beri destek veriyorsunuz ancak biz hızlıca bu sorunu çözmek istiyoruz" diye konuştu.

Komisyon üyeleri seçimleri sırasında konuşan Başkan Batur, " Sayımlar şeffaf olsun, Menemen'e dönmeyelim" sözleriyle duygularını dile getirdi.

Mecliste gerçekleştirilen Denetim Komisyonu'na ise, Nesrin İlkutlay, Birol Özkardeşler, Rıdvan Tekin, siber hür, İsmail Özen seçildi.

AK PARTİLİ YILDIZ: "MECLİS ÜYELERİMİZDE BİR ÇEKİNCE OLUŞTU"

AK Partili Hakan Yıldız, benzin istasyonu için Başkan Abdül Batur’a çağrıda bulunurken şöyle konuştu:

"Burası belediyemize ait olan ve daha öncede akaryakıt istasyonu olarak kullanılan bir yer. Bu noktada biz imar ve hukuk komisyonlarında oybirliği yaptık. Bizim görüşümüzde bir farklılık yok. Ancak gurupta bunu tartışırken, tabii ki 2008'den bu yana sizin yönetim tarzınıza göre 2018'den bugün hizmet binasını orada yapmak istemediğiniz için bir değişikliğe gidiyorsunuz. Doğal olarak akaryakıt alanında bir değişiklik yapıp belediyeye değer kazandırmak yönünde iradeniz var. Biz hukuki sürecini çok bilmediğimiz için imar yönünden sorun görmedik ancak meclis üyelerimizde bir çekince oluştu. Cuma gününe kadar gündemde kalıp bilgi sahibi olup sonra oy birliği ile yapma irademizi kullanmak istiyoruz. 2018 yılın şoförler odası burayı işletiyor, bir mahkeme kararı ile sözleşme yenilenmiyor, sözleşmesinde bir uzatma hakkı var mıydı yok muydu, çünkü biz oraya belediye binası yapacağımızı ve bu yüzden sözleşme uzatmayacağımızı mahkemeye sunduğumuz için, mahkeme bizi haklı bulduğu için, tekrar eski duruma dönmesinden kaynaklı eski kiracının bir hak durumu var mıdır, geriye dönük işleme durumu var mıdır diye bir bilgilendirme ihtiyacı ortaya çıktı. Hukuk departmanımız bize bir bilgi verirse ve bunu cuma günü oylarsak iyi olacak"

BATUR: "PARAYA İHTİYACIMIZ VAR"

AK Partili Hakan Yıldız'ın önerisi üzerine konuşan Başkan Abdül Batur, "Tekrar görüşülsün ve cuma'ya kadar gelsin. Çünkü paraya ihtiyacımız var arkadaşlar, buranın çalışmasına ihtiyacımız var" diye konuştu.

Belediyede bulunan vaka sayısı ile ilgili de konuşan Başkan Batur, "Belediyelerimizde bugün 13 vakamız var. 5'i pozitif, geri kalanı temaslı. 160'lardan buralara geldik. Tedbirler tedbirler… Bütün hastalarımıza Allah'tan şifa diliyorum" diyerek sözlerini tamamladı…

 
Başkan Tugay: Mavişehir'deki taşkının tek suçlusu TOKİ'dir!
 
Rektör açıklaması: Siyasi kimlik suç değil!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Tugay: Mavişehir'deki taşkının tek suçlusu TOKİ'dir!
Belediye Meclisi'nin Ocak ayı ilk oturumunda gündeme gelen Mustafa Kemal ...
Başkan Arda’ya mecliste şok: Denetim golü!
Gaziemir Belediyesi’nin ocak ayı meclis toplantısında Belediye Başkanı ...
Buca Meclisi'nden oy birliği ile geçmişti... AK Parti oylarını geri çekti!
Gazeteci Bekir Coşkun'un isminin Buca'da bir parka verilmesi önerisine ...
 
Benzinci Kör Hafız Kemeraltı'yla yeniden buluştu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 1997’de hayatını kaybeden ...
Çiğli Belediyesi'nden kadınlara 'Afet Yönetim' eğitimi
Çiğli Belediyesi tarafından, Kadın Emeği ve Değerlendirme Vakfı'nın (KEDV) ...
Büyükşehir, online eğitim portalını açtı
İzmir Büyükşehir Belediyesi pandemi döneminde evde daha çok vakit geçiren ...
 
Eşleştirme için son 1 hafta!
HES Kodu tanımlanmayan İzmirim Kartlar, İzmir Valiliği İl Hıfzıssıhha ...
Bergama Belediyesi yapılandırma için hazır
Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 7256 sayılı ‘Bazı Alacakların ...
'Karşıyaka ve Yaşam' söyleşilerinin Ocak ayı konukları belli oldu
“Ayın Konuğu” olarak başlayıp, küresel salgın koşullarında sosyal medya ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva