HABERLER>POLİTİKA
8 Mart 2016 Salı - 09:27

AK Partili Kaya'dan HDP'ye sert tepki!

Yasin Börü davasını yakından takip eden AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Kaya, HDP'ye sert mesajlar gönderdi.

AK Partili Kaya dan HDP ye sert tepki!

Diyarbakır'da 6-7 Ekim 2014'te gerçekleştirilen izinsiz gösterilerde Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz'un öldürülmesine ilişkin 17'si tutuklu 34 sanığın yargılandığı davanın dördüncü duruşması dün Ankara Adiyesi'nde gerçekleşti. AK Parti MKYK Üyeleri ve İzmir Milletvekilleri Mahmut Atilla Kaya ile Hamza Dağ duruşmaya katılarak davanın takipçisi oldu.

Kamuoyunda 6-7 Ekim olayları olarak bilinen, Suriye sınırında yaşanan gelişmeler neticesinde HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yaptığı çağrının Türkiye'de çatışma zemini oluşturduğunu belirten AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, bu açıklamalardan sonra başta Diyarbakır olmak üzere ülkenin pek çok iline yayılan eşzamanlı olaylar çıkartıldığına işaret etti. Kaya, özellikle mütedeyyin kesimin hedef alındığı saldırılar neticesinde, resmi rakamlara göre 50 sivil vatandaşın canice katledildiğini, eşine az rastlanacak barbarlıkla vatandaşlara ait onlarca aracın yakıldığını, yüzlerce ev ve iş yerinin tahrip edilerek ateşe verildiğini anımsattı. Kurban Bayramı'nın son gününde yaşanan olaylarda ise yoksullara kurban eti dağıtan Yasin Börü, Hasan Gökguz, Riyat Güneş ve Ahmet Dakak'ın işkence edilerek hunharca öldürüldüğünü, Yusuf Er'in ise olaydan ağır yaralı olarak kurtulduğunu belirten Kaya, şöyle devam etti, "Yasin ve arkadaşları adeta büyük bir vahşetle karşı karşıya kalarak öldürüldüler. Bu vahşeti yaşatanlar kadar, vahşet çağrısı yapanlar da suçludur. Yasin Börü davası her ne kadar tetiği çekenler hakkında açılmışsa da, olayın azmettiricileri, bu vahşi cinayetin arka planında kalan aktörleri hakkında bugüne kadar herhangi bir soruşturma yapılmamış olması, davanın seyri açısından çok büyük bir eksiklik taşımaktadır"

DOKUNULMAZLIĞIN ARKASINA SIĞINAMAYACAKLAR
Yasin Börü davasında azmettiricilerin de yargılanarak gereken cezayı almaları gerektiğini belirten Kaya, "Bu olay kamuoyunun en üst derecede vicdanını sızlatan bir olaydır. Kabul edilen iddianame kapsamında yalnızca olay esnasında olay yerinde bulunan failler ve suç fiiline iştirak edenler sanık olarak dosyaya dahil edilmiş, eylem çağrısı yapan insanları sokağa çağıran siyasilerden kimse bu olay nedeniyle sanık olarak dosyaya dahil edilmemiştir. Azmettiricilere yönelik soruşturmanın geri plana itilmesi, bu davanın en büyük eksikliğidir. Gerçek suçlular dokunulmazlık zırhı içerisinde şimdilik gizlenebilir. Fakat hiçbir zırh, hiçbir hukuk anlayışı gerçek suçluyu ilanihaye gizleyemez. Dolayısıyla tetiği çekenlerin yanı sıra tetiği çektirenlerin de soruşturma kapsamına alınması, yargılamanın selameti açısından büyük önem taşımaktadır. Azmettirici siyasilerin dokunulmazlıkları kaldırılmalı ve adalet önünde hesap vermelidirler.  Herkes bilmelidir ki, bu dava sahipsiz değildir. Yasin, arkadaşları ve onların yakınları yalnız değildir. Faillerin ve azmettiricilerin en ağır şekilde cezalandırılacakları güne kadar bu davayı sahipsiz bırakmayacağımızı belirtiyoruz" şeklinde konuştu. AK Parti MKYK Üyeleri ve İzmir Milletvekilleri Mahmut Atilla Kaya ve Hamza Dağ'ın yanı sıra; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, Milletvekilleri Hilmi Bilgin, Ali İhsan Yavuz, Yusuf Başer, Mehmet Metiner ve Metin Külünk de duruşmayı izleyenler arasındaydı.

 
Aydın'da çilek hasadı zamanı!
 
İzmir’de SGK’ya ‘De Jong Köşkü’ baskını: Müdür dahil 5 gözaltı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ve Davutoğlu Çipras zirvesi için İzmir’de
Brüksel'deki Türkiye-AB Zirvesi temaslarını tamamlayan Davutoğlu, İzmir'e geldi.
Acun'un AK Partili amcasından sıradışı teklif
Acun Ilıcalı'nın amcası AKP'li vekil Mustafa Ilıcalı, Meclis'teki bütçe ...
Ve program netleşti: Kılıçdaroğlu’ndan miting sürprizi!
CHP İl Başkanı Yüksel’in ilçe başkanlarıyla yaptığı toplantıda Genel Başkan ...
 
Erdoğan konuştu, İzmir’de afiş tartışması çıktı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kadınlar günü konuşmasında CHP’li belediyeleri ...
Davutoğlu'nun İzmir programında flaş değişiklik
Brüksel’deki Avrupa Birliği-Türkiye zirvesi uzayınca Başbakan’ın programı ...
CHP Lideri'nden Başbakan'a dokunulmazlık çağrısı
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Davutoğlu'na tüm dokunulmazlıkların kaldırılması çağrısı yaptı.
 
CHP Karşıyaka Zübeyda Ana'ya yürüdü
CHP Karşıyaka İlçe Örgütü, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri ...
Erdoğan’dan CHP'li belediyelerin 8 Mart afişlerine tepki!
Karşıyaka Belediyesi’nin 8 Mart Kadınlar Günü nedeniyle kente astığı ‘Sana ...
Flaş! AB-Türkiye zirvesi uzatıldı
Avrupa Birliği ile Türkiye arasında gerçekleştirilen zirvenin süresinin uzatıldığı bildirildi.
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Zehirli kurşundan nasıl kurtuldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Neşeye övgü!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva