HABERLER>POLİTİKA
7 Mart 2016 Pazartesi - 15:04

Erdoğan’dan CHP'li belediyelerin 8 Mart afişlerine tepki!

Karşıyaka Belediyesi’nin 8 Mart Kadınlar Günü nedeniyle kente astığı ‘Sana ne’ temalı afişlerle, Kadıköy Belediyesi tarafından LGBT'li bireyleri öne çıkaran afişlere Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan tepki geldi.

Erdoğan’dan CHP li belediyelerin 8 Mart afişlerine tepki!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ATO Congresium'da gerçekleştirilen HAK-İŞ Dünya Kadınlar Günü Etkinliği'ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında Karşıyaka Belediyesi’nin 8 Mart Kadınlar Günü nedeniyle kente astığı ‘Sana ne’ temalı afişlerle, Kadıköy Belediyesi tarafından LGBT'li bireyleri öne çıkaran afişlere tepki gösterdi. 

Erdoğan, eşitlik adı altında kadının her türlü sömürüye ve istismara açık hale getirildiğini savunarak "Kadına insan sıfatıyla yaklaşılan bir yerde onu korumak için başka hiçbir şeye ihtiyaç yoktur. Aslolan özde ve sözde insan olabilmektir. Eşitlik adı altında kadının her türlü sömürüye ve istismara açık hale getirildiği bir anlayışa herkesten önce inanıyorum ki kadınlar karşı çıkacaktır. Asıl olan kadının nisa yani insan sıfatıyla kabul edilmesidir. İşte o zaman eşitliği değil, adaleti tartışmaya başladığımızı göreceğiz. Adalet; erkek, kadın, çocuk, yaşlı demeden tüm insanları ilgilendiren bir sorundur. Unutmayınız, kadının olmadığı yerde insan da yoktur. Bunun için kadın olmak peşinen imtiyazlı olmak demektir. Onun için annelerin ayaklarının altı öpülür. Ben öptüm, siz de öpün" ifadelerini kullandı.

"KADINA HAKSIZLIK EDEN TÜM İNSANLIĞA HAKSIZLIK ETMİŞ OLUR"
Kadına haksızlık edenin tüm insanlığa haksız etmiş olacağını söyleyen Erdoğan, "İnsanoğlu kendi geleceği ve bekası için kadına hak ettiği değeri vermek mecburiyetindedir. Kadına haksızlık eden tüm insanlığa haksızlık etmiş olur. Bizim medeniyetimizde ve tarihimizde emek kutsaldır. Emeğe saygı duyulması, çalışanın, üretenin haklarının korunması konusunda çok güçlü kurumsal yapılarımız vardır. Sanayi Devrimi ile birlikte ortaya çıkan ağır çalışma şartları ortada düzenleyici kurumlar ve kurullar olmadığı için işçileri haklarını aramak amacıyla örgütlenmeye yöneltmiştir. Zorlu ve kanlı bir sürecin sonunda ancak 1'inci Dünya Savaşı sonrasında bu mücadelenin etkin sonuçları görülmeye başlandı. Daha sonraki yıllarda da sendikal mücadeleler, ekonomik krizler ve savaşlardan olumsuz etkilenmeye devam etmiştir. Bugün ülkemizde örgütlenme modeli batıya dayansa dahi ilhamını tarihimizden alan bir sendika anlayışına ihtiyacımız olduğuna ben inanıyorum" diye konuştu.

"KADINA YÖNELİK ŞİDDETİN ÖNÜNE GEÇİLMESİ KONUSUNDA ETKİLİ TEDBİRLER HAYATA GEÇİRİLDİ"
Kadına yönelik şiddete değinen Erdoğan, "Kadına yönelik şiddetin önüne geçilmesi konusunda çok yönlü ve etkili tedbirler hayata geçirildi. Bu konuda yürütülen kampanyalara 'Kadına şiddet insanlığa ihanettir' diyerek şahsen eşim de ben de katıldık. Bundan sonra da bir insan olarak haklarını koruma mücadelelerinde daima kadınlarımızın yanında yer alacağımızı özellikle ifade etmek istiyorum" dedi.

"GÜYA KADINLAR GÜNÜ İÇİN HAZIRLADIKLARI AFİŞLERDE ŞAHİT OLUYORUZ"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Birtakım çevrelerin ısrarla kendi deyimleriyle özgürleştirmek adına kadınları kadın yapan farklılıkları, güzellikleri, imtiyazları ortadan kaldırmaya çalıştığını görüyoruz. İşte bu zihniyetin yansımalarına bazı belediyelerin, birtakım siyasi partilerin güya Kadınlar Günü için hazırladıkları afişlerde, etkinliklerde şahit oluyoruz. Bu topraklara yabancı ne varsa getirip işte kadın, diye sunan; inancını ve kılık kıyafetini aşağılayarak kadına hakaret eden bu karanlık zihniyet esasen en büyük kadın düşmanıdır. Kadını başında örtü var, başında örtü yok diye ayrım nasıl tabii tutarsın. Yani başında örtü varsa kadın değil, başında örtü yoksa kadındır. Böyle bir tanımlama olabilir mi? Yıllarca bu ülkede bu yapıldı. Başında örtü varsa okullara almadılar, örtü varsa işe almadılar. Yoksa aldılar. Ayrımcılığın ta kendisi bu... Bunu yaptılar. Bunların kadını özgürleştirmekten anladıkları kadını kendi ideolojilerine kendi zihinlerinde kurdukları dünyaya köle yapmaktır. Ailesinden, mahallesinden, toplumundan, değerlerinden kopararak savunmasız bıraktıkları kadınları emeğiyle ve bedeniyle istismar etmenin adını özgürlük koyanlar aslında nesillerimizi hedef alıyorlar" açıklamasında bulundu.

SÜREKLİ’DEN DE TEPKİ VAR
Erdoğan’ın açıklamalarının ardından Karşıyaka Belediyesi ve Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar’a bir tepki de AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli’den geldi.

Sürekli, Twitter’dan seri mesajlarla Akpınar’ı eleştirdi.

İşte o mesajlar:
- Biz her seferinde seviyeli üslup, uzlaşma ve hoşgörüden bahsederken Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar kendine yakışanı yaptı.

- Milletimizin sevgisini ve teveccühünü kazanmış, Cumhurbaşkanımıza dil uzatmayınız. Milletin tercihine saygı gösteriniz.
- Sn. Akpınar yaptığınız çalışmalara gündeme geliniz. Karşıyakamıza kattıklarınızla gündeme geliniz. Stadın yanında olarak gündeme geliniz.

- Milletin oylarıyla seçilen ilk Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a saygısız davranışıyla gündeme gelme çabaları içine girdi.

- Belediye Meclisnde yaptığınız konuşmayla, afişlerdeki algı yanıltmasıyla Milletimizin Recep Tayyip Erdoğan'a olan teveccühünü değiştiremezsiniz.

 
Kavgaya çağırdı av tüfeğiyle öldürdü
 
İzmir Adliyesi’nde sırt çantası paniği!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sabuncu 7 Mart 2016 Pazartesi 21:52

SANA NE SANA NE SANA NE SANA NE SANA NE SANA NE SANA NE SANA NE SANA NE SANA NE

Yorumu oyla      11      5  
ATATÜRK'ÇÜ KADIN 7 Mart 2016 Pazartesi 16:47

SEVGİLİ KARŞIYAKA BELEDİYE BAŞKANIM; AFİŞLER ÇOK GÜZEL ANLAMLAR İFADE EDİYOR(anlayana)EMEKLERİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜRLER.KEŞKE BENİM BULUNDUĞUM İLÇENİN CHP Lİ BELEDİYESİDE SİZİN GİBİ DUYARLI OLABİLSELER.

Yorumu oyla      11      5  
tarafsız 7 Mart 2016 Pazartesi 16:21

CB her konuda yorum yapabilir eleştirebilir peki ya biz onun fikirleri hakkında yorum yaparsak acep başımıza ne iş gelir?

Yorumu oyla      11      5  
Bayrakli 7 Mart 2016 Pazartesi 15:50

Sonuna kadar doğru demis

Yorumu oyla      11      5  
Işık Dikicigil 7 Mart 2016 Pazartesi 15:42

AÇIKLAMA, NERDEN BAKSAN TUTARSIZLIK..

Yorumu oyla      11      5  
TC misafir 7 Mart 2016 Pazartesi 15:25

Her şey bilen ve her şeye fikri olan adam ve çook mükemmel bir ülke.

Yorumu oyla      11      5  
m.y. 7 Mart 2016 Pazartesi 15:17

"hür doğdum hür yaşarım sana ne kime ne kölemiyim sana ben sana ne sana ne"

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! AB-Türkiye zirvesi uzatıldı
Avrupa Birliği ile Türkiye arasında gerçekleştirilen zirvenin süresinin uzatıldığı bildirildi.
CHP'li Özel: MHP, AKP'ye selektör yapıyor!
MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Anayasa referandumu konusunda yaptığı açıklamaya ...
Davutoğlu ile Çipras’tan İzmir zirvesi: Saat saat program!
Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, İzmir'de ...
 
CHP İzmir’de mülteci sorunu harekatı: Komisyon kuruldu
İzmir Örgütü, Suriye’den kıtaya yayılan ve Ege kıyılarında sayısız faciaya ...
Hotar’dan 8 Mart mesajı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili 8 Mart Dünya Emekçi ...
Davutoğlu’ndan 2 liderle 6 saatlik ‘pideli’ toplantı!
Başbakan Ahmet Davutoğlu Belçika'nın başkenti Brüksel'de Almanya Başbakanı ...
 
Meclis’te İzmir’de 5 vekile ‘dostluk başkanlığı’ görevi!
TBMM Genel Kurulu'nda, 129 ülke parlamentoları ile Türkiye arasında parlamentolar ...
Unutulan şehit yakınlarını CHP hatırlattı!
Şehit yakınlarının kamuda memur kadrolarına yapılacak atamaları, bütçe ...
CHP’de ihraç kararının perde arkası: Çıray YDK’da ne dedi?
CHP’de yaşanan Atatürk fotoğrafının indirilmesi tartışmasında hakkında ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva