HABERLER>POLİTİKA
7 Mart 2016 Pazartesi - 08:25

CHP’de ihraç kararının perde arkası: Çıray YDK’da ne dedi?

CHP’de yaşanan Atatürk fotoğrafının indirilmesi tartışmasında hakkında ihraç kararı alınan Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka hakkında soruşturma yürütülürken ifadesi alınan İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın YDK’ya sunduğu metin ortaya çıktı.

CHP’de ihraç kararının perde arkası: Çıray YDK’da ne dedi?

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - CHP’de uzun süre tartışmalara neden olan Atatürk portresinin indirilmesi konusu Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın ihraç edilmesi kararı ile farklı boyuta taşındı. Nazlıaka’nın Muharrem İnce ve Mehmet Bekaroğlu’nun bulunduğu bir ortamda, “yeni şeyler söylemek lazım” diyen birisinin portreyi indirdiğini ifade etmesi partide çok uzun süre tartışılmıştı. Nazlıaka, bu ismin kim olduğunu resmi olarak açıklamayınca parti kendisini disipline göndererek partiden ihraç etti.

O dönem konuya, vakıf olan isimlerden birisi olan CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray da Yüksek Disiplin Kurulu’nu (YDK) bilgilendirdi. Çıray’ın YDK’ya yaptığı yazılı açıklamaya Egedesonsöz ulaştı. Çıray, CHP’nin kurucu misyonuna zarar verecek safralardan mutlaka kurtulmak zorunda olduğunu söyledi.

İŞTE O İFADELER
Sayın Nazlıaka’nın söylemi ile Meclisteki odasında Atatürk’ün resmini indiren  CHP milletvekili olayına çok sert bir tepki vermiştim, bu milletvekili kimse CHP Yetkili Kurulları tarafından kulağından tutulup derhal kapının önüne konulması gerektiğini söylemiştim. Bazı yazarlar olayın bu ölçüde büyütülmüş olmasını eleştirdiler. Bizans düştü düşecekken ‘meleklerin cinsiyetini tartışan Bizanslı rahiplerin durumuna benzettiler. Halbuki olay görmezden gelinseydi AKP bunu meydanlarda kullanacak ve hem CHP’ye, hem de Türkiye’ye büyük zarar verecekti. Çünkü olay eğer bir şuursuzluktan kaynaklanmıyorsa, Türk Milleti ve Atatürk düşmanlığının ifadesiydi.

Bakın, hiç kimse kendine ait bir ofiste, iş yerinde, özel mekânda bir Atatürk tablosu bulundurmaya mecbur değil. Yine kendi dünya görüşünü, siyasetini, program ve projelerini Atatürk’le ilişkilendirmeyen hiçbir partinin kendilerine ait mekanlarda Atatürk resimlerine yer vermesi gerekmiyor. Onları böyle yapmıyorlar diye ne kınayabiliriz, ne de böyle yapmaları için zorlayabiliriz. Fakat durum böyle değil. Sayın Nazlıaka’nın anlattığı olay kurucusu Atatürk olan CHP’nin bir milletvekilinin TBMM’deki odasında geçiyordu.

Bizim Meclis’teki odalarımızda fonunu Türk Bayrağının oluşturduğu tablonun sol kısmında Atatürk Portresi, sağ kısmında  TBMM’sinin ön cephesinin görüntüsü yer alıyor. Sağ alt köşede ise Atatürk imzalı ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ sözü yer alıyor. Sayın Nazlıaka olayın faili CHP milletvekiline neden Atatürk tablosunu indirdin diye şaşkınlıkla sorduğunda şu cevabı aldığını söylemişti: ‘Yeni şeyler söylemek lazım’.

Kısaca, olay Sayın Nazlıaka’nın ifadesine göre bu doğrudan doğruya Türk Milletine ve onun egemenlik sembollerine yapılmış, bir an tahammül edilemeyecek çok ağır, ahlaksız bir cürüm gibi görünüyordu. Böyle bir cürüm iddiasından sonra ‘bu milletvekilinin kimse CHP Yetkili Kurulları tarafından kulağından tutulup derhal kapının önüne konulması gerektiğini’ söylememden daha doğal ne olabilirdi.

Bu olay ortaya çıktığında bazı kötü niyetli yazarların fırsat bu fırsat deyip olayın üstüne atlayarak ‘Atatürk tabu değildir, Atatürk de tartışılır’ diye döktürmesi boşuna değildir. Eğer olaya CHP’li olarak bizler sahip çıkmasaydık kurucu değerlere karşı olanların nasıl kullanacaklarının göstergesidir bu yazılar.  Bu nedenle  hepimizi ne kadar üzmüş olursa olsun bu olayın kamuya doğru mal olmasını sağlayan asıl gazetecilere sadece CHP adına değil Türk Milleti adına da şükran borçluyuz.

Sayın Nazlıaka’nın Sayın Kılıçdaroğlu’na ismini verdiği arkadaşımız ise derin bir üzüntü içindedir. O arkadaşımızın Atatürk’e sadakati bellidir. Kendisi belgelerle böyle bir şeyi yapmamış olduğunu da ortaya koymuştur. O halde şimdi tarihsel nedenlerden ötürü CHP’nin yüksek disiplin kurulu üyelerine çok özel bir rol düşüyor. CHP, kurucu misyonuna zarar verecek safralardan mutlaka kurtulmak zorundadır. Aksi halde CHP ile birlikte Türkiye’nin ve Türk Milletinin de bu konjonktürden büyük bir zayiata uğramadan çıkması imkansız gibidir.

 
Ankara'da silahlı kavga: 18 yaralı
 
CHP YDK üyesi Mercan’ın acı günü
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
vatandaş 7 Mart 2016 Pazartesi 10:37

Chp'ne merkez sağdan gelenler yerlerini alsınlar bu partiye gençliğinden beri hizmet edenler kapı dışarı edilsin ondan sonra yüzde yirmi beşte demir atılsın...

Yorumu oyla      11      5  
Utandırdın 6 Mart 2016 Pazar 20:25

Hepimizden daha cok CHPli cıktın Aytun Çıray... Senin gibi merkez sağdan gelen kişilere kapımız sonuna kadar açık..

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Binali Yıldırım'dan 3.Köprü hatırası!
Yavuz Sultan Selim adı koyulan İstanbul Boğazı’ndaki üçüncü köprünün son ...
Balbay'dan AK Partililer'e özel yemin önerisi!
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesinin ...
AK Parti İl Başkanı Delican: Bu ülkede kadın var
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ...
 
Tanrıkulu: İzmir'in yarısına doğalgaz girmedi
MHP Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, ...
Bakanlar Kurulu İzmir'de toplanacak
Seçimden sonra ilk kez 'Türkiye- Yunanistan İş Forumu' için İzmir'e gelecek ...
Bahçeli: MHP masadan kalmayacak!
MHP Lideri Bahçeli, Anayasa Mutabakat Komisyonu'na ilişkin, "İktidar dahi ...
 
Yüksel AK Parti’den gelen ‘aile şirketi’ çıkışına ne yanıt verdi?
CHP İl Başkanı, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Boztepe’nin Menemen Belediyesi ...
Davutoğlu'ndan kayyum kararı sonrası ilk açıklama
Başbakan Ahmet Davutoğlu, İran'da açıklama yaptı. Davutoğlu, Zaman Gazetesi'ne ...
CHP Gaziemir’den ‘Bizsiz olmaz’ atağı!
CHP yeni projesi ilçe örgütüne anlatıldı.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva