HABERLER>POLİTİKA
21 Mart 2014 Cuma - 11:12

Twitter yasağını AK Parti İzmir’den kimler deldi?

Twitter yasağını AK Parti İzmir'de belediye başkan adayları deldi.

Twitter yasağını AK Parti İzmir’den kimler deldi?

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından sonra Türkiye'nin Twitter'a getirdiği yasak tartışmalara neden olurken bilgisayarların ayarlarını değiştirerek sisteme dahil olan kişi sayısı artıyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın ardından Twitter yasağını yok sayan isimler artıyor. AK Parti İzmir Teşkilatı'ndan da yasağı aşanlar oldu.

İzmir'de yasağı tanınmış isimler arasında ilk Karabağlar Belediye Başkan Adayı Necip Kalkan deldi. Kalkan, Twitter 'dan Cuma mesajı gönderdi. Mesajında, "Allah ölmeden önce tövbeyi, ölüm anında şahadeti, ahirette cenneti, cennetinde cemalini göstermeyi nasip etsin. Amin. Hayırlı, nurlu Cumalar" yazdı.

Kalkan'ın ardından yasağı delen isimler arasında Ödemiş Belediye Başkan Adayı Mahmut Badem de geldi. Badem, etkinliklerle ilgili fotoğraf paylaştı.  Badem'den sonra Bayraklı Belediyesi Meclis Üyesi Kemal Büyükkesim de gecikmedi. Partinin yerel seçim öncesi kurduğu sosyal medya komisyonunda aktif görev yapan Büyükkesim Twitter yasağının ne zaman kalkacağına dair haberleri paylaştı.

DÖRT BAKAN'DAN TWITTER AÇIKLAMASI
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan Twitter'a erişimin engellenmesinin ardından hükümet adına ilk açıklamayı yaptı. Babacan NTV'ye verdiği özel röportajda Twitter yasağının çok uzun süreceğini sanmadığını söyledi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de "Dört gözle Twitter'ın tekrar açılmasını bekliyoruz" dedi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de ' AK Parti ve hükümet olarak twitterı en yoğun kullananlarız. Twitter’ın kapatılmasını ve susmasını istemiyoruz' diye konuştu. Bakan Eroğlu da provokasyon vurgusu yaptı.

ÇOK UZUN SÜRECEĞİNİ SANMIYORUM
Bakan Ali Babacan Twitter'a erişim engellenmesiyle ilgili şu açıklamaları yaptı:  "Bugün siz sokakta bir kişiye hakaret etseniz bunu görenler olsa bunun hukukta karşılığı var ancak aynı hakaretleri elektronik ortamda yaparsanız boşluklar var. Sadece Türkiye'de değil dünyada. Bugün ismini vermeyeyim, pek çok ülkede özel görüşmeler yoluyla bazı kavramları elektronik ortamda aradığınız zaman sonuç bulanamadı cevabı çıkıyor. Aslında o kavramlar suç unsuru teşkil edecek konular. Bunlar görüşülerek hallediliyor. Bazı noktalarda, nokta atışı imkanı yok. Öyle olmayınca da maalesef tamamen erişimin engellemesi ile karşılaşılabiliniyor. Son seçenek olarak mecburiyetten bu kararlar alınıyor. Çok istenerek alınan kararlar değil. Hukuk çiğneniyorsa, hukuk ihlali varsa o konuda bir şeyler yapmak gerekiyor. Davos’taki tartışmada gündeme gelen en önemli konulardan biri şuydu, gerçek hayatta nasıl insan kimliği ile ortaya sanal ortamda da gerçek kimliği ile ortada olmalı.

TÜRKİYE'NİN İMAJI
Kötüler arasında seçmiş oluyorsunuz. Doğru Türkiye’nin imajı için iyi değil ama hiçbir şey yapmadığınız zaman da kötü oluyor. Hukuk ihlalleri var. Tercihler kötü, kötü ama bir şey yapılması gerekiyor. Bu tartışmalar sadece Türkiye’de değil, dünyada tartışılıyor. İfade özgürlüğü, düşence özgürlüğü, fikirlerin özgürce tartışılması çok çok önemli. Ama bunların başkalarına hakarete varmayacak, nefret suçu işlemeyecek şekilde olması çok önemi. İnternet ortamında hukuk çerçevesi oturtulmamış. Hukuk çerçevemizin ihlali var.

UZUN SÜRECEĞİNE İNANMIYORUM
Bunun çok uzun süreceğini de sanmıyorum. Karşılıklı bir çözüm bulunacağını düşünüyorum. Bakanlıklar muhatapları ile konuşup, 15 milyon kullanıcısı olan Türkiye’de ne yapmayı düşünüyorsunuz diyerek konuşulacağını düşünüyorum. Ve bunun çok çok uzun süreceğini sanmıyorum.

BAKAN ŞİMŞEK: TEKRAR ERİŞİMİ DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de Twitter yasağıyla ilgili şu açıklamaları yaptı: "Twitter halka açık bir şirket hassasiyet göstermiyor. Türkiye’den reklam alıyorlar vergi vermiyorlar. Bu da kabul edilebilir bir şey değil. Twitter veya başkası olsun. Kendi ülkelerinde hangi hassasiyetleri taşıyorsa oraya nasılsa burada bunu yapmak zorundalar. Yasaklanmasına üzüldüm ama yasakçı bir zihniyet söz konu değil. Toplumun sosyal medyayı zenginlik olarak görüyoruz. Bence çok faydalı sosyal medya. Kişilik haklarına özel hayata saygı gösterilmesi lazım. Tekrar erişimi dört gözle bekliyoruz. Oradaki idareye nasıl hassasiyetler cevap veriyorsa bize de versin… Vatandaşların özel hayatına müdahale gerekeni yapsın. Tekrar Twitter’a kavuşalım."

"TWITTER'I EN İYİ KULLANANLARIZ"
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de bir açıklama yaparak 'Twitter inşallah en kısa zamanda açılır. Bu idari bir yasaklama değildir. Mahkemenin  kararıdır. Ak Parti ve hükümet olarak  twitterı en yoğun kullananlarız. Twitter’ın  kapatılmasını ve susmasını istemiyoruz' diye konuştu.



EROĞLU: PROVOKASYON OLMASIN DİYE…
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Twitter'a tedbir amaçlı erişim engeliyle ilgili "Biliyorsunuz son seçimler vesilesiyle çeşitli provokasyonlar, yalan haberler yapılmaya başladı. Seçimlerin sağlıklı olması lazım, huzur içinde olması lazım. Biliyorsunuz tahrikler oluyor. Yalan yanlış haberlerle millet tahrik ediliyor. Hakikaten hayırlı bir maksatla pek çokları kullanmıyor" dedi.
 
Eroğlu, yerel seçim çalışmaları kapsamında geldiği Afyonkarahisar'da esnaf ziyaretleri yaptı.
 
Eroğlu, bir gazetecinin, "Twitter'ın kapatılmasıyla ilgili ne düşünüyorsunuz. Tepkiler de var. Devam eder mi bu" sorusu üzerine Twitter'in mahkeme kararıyla kapatıldığını belirtti. Twitter'ın belli bir süre sonra açılacağını tahmin ettiğini söyleyen Eroğlu, şöyle konuştu:
 
"Biliyorsunuz son seçimler vesilesiyle çeşitli provokasyonlar, yalan haberler yapılmaya başladı. Seçimlerin sağlıklı olması lazım, huzur içinde olması lazım. Biliyorsunuz tahrikler oluyor. Yalan yanlış haberlerle millet tahrik ediliyor. Hakikaten hayırlı bir maksatla pek çokları kullanmıyor. Ben de Twitter'ı çok iyi kullanan bir kişiyim ama ben genelde hizmetleri anlatıyordum. Allah nasip ederse daha güzel hizmetler yapılacak onları da anlatacağız. Yeter ki bu seçimler huzur içinde geçsin. Bütün arzumuz o. Herhalde açılır tahmin ediyorum. Mahkeme kararıyla biliyorsunuz."

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Işık Dikicigil 21 Mart 2014 Cuma 18:37

GEZİ PARKINA CEVİRDİNİZ KAPAYIN ACIN, AÇ KAPA, YA DA KANUN ÇIKARIN. AKP LİLERE SERBEST, MUHALİFLERE YASAK OLSUN. KANUNLA DÜZENLEYİN.

Yorumu oyla      13      5  
21 Mart 2014 Cuma 17:34

Twitter kullananlar bizden değildir.

Yorumu oyla      13      6  
Ezilen Halk. 21 Mart 2014 Cuma 16:24

Seçime kadar neyi yasakladınız yasaklayın, neyin yayınlanmasını engelleyecekseniz engelleyin ama unutmayın son çırpınışlarınız ve duvara tosladınız. Seçim sonrası nereye kaçacak, neyi yasaklayacaksınız göreceğiz.

Yorumu oyla      18      6  
İZMİRLİ 21 Mart 2014 Cuma 13:17

her şey seçime kadar, amaç , yeni tapelerin gelmesini engellemek, seçim bitsin ertesi gün açılır.

Yorumu oyla      23      7  
Oğulcan 21 Mart 2014 Cuma 13:07

madem açılmasını istiyorsunuz niye kapatıyorsunuz be kardeşim

Yorumu oyla      23      6  
Burcu 21 Mart 2014 Cuma 11:50

Hem yasak koyuyorlar hemde yasağı deliyorlar. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu!

Yorumu oyla      33      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti’nin 2 önemli ismi Twitter yasağını deldi!
Twitter’ın mahkeme kararıyla erişime engellemesine rağmen Başbakan Yardımcısı ...
Çıray: Twitter ‘muta nikahı’nı gizlemek için mi kapatıldı?
CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray: Bu yasaklar tam aksi bir etki yaratacak ...
4 Eski Bakan’la ilgili önergede çarpıcı ayrıntı
AK Parti’nin 4 eski bakanla ilgili Meclis soruşturma önergesinde ''Rüşvet ...
 
Başbakanlık'tan Twitter açıklaması: Kapatmaktan başka...
Başbakan Erdoğan bugün Twitter'ı hedef alarak 'kökünü kazıyacağız" demişti. ...
'Twitter mivitır hepsinin kökünü kazıyacağız'
Uluslararası komplolarla karşı karşıya olduklarını söyleyen Başbakan Erdoğan, ...
DP Genel Başkanı Uysal: Menderes'e kimse sahip çıkamaz
Denizli'nin Buldan İlçesi'ne miting için gelen Demokrat Parti (DP) Genel ...
 
İşler'den Bağış'ın tapesine ilk yorum: Yakışıksız
Başbakan Yardımcı Emrullah İşler, internete düşen ve eski bakanlardan ...
Bayraktar: Başbakan'a 'bana bunu yapma' dedim
Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, Trabzon'da yaptığı açıklamada ...
Muammer Güler'in acı günü: CHP'li var AKP'li yok!
Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’in amcası Abdulrezzak Güler (88) hayatını ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva