Berivan KAYA/EGEDESONSÖZ- İzmir’in kurtuluşunun 104’üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen 9 Eylül resepsiyonu bugün Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirildi.

Resepsiyonda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir’in kurtuluş mücadelesinde hayatını kaybedenleri ve kentin simge isimlerinden Hasan Tahsin ile Yüzbaşı Şerafettin Bey’i anarak, Cumhuriyet ve Atatürk vurgusu yaptı.

Konuşmasının başında resepsiyona katılanlara “hoş geldiniz” diyen Tugay, SOLOTÜRK ekibi ile İzmir’in kurtuluşunun canlandırılacağı tören için kente gelen Süvari Birliği’ni selamladı.

"İZMİR’İN ÖZGÜRLÜĞÜNE NEDEN TUTKUYLA BAĞLANDIĞINI ANLAMAK İSTEYEN TARİHE BAKSIN"
Tugay açıklamasında, “Kendini tarihe verenler arasında Hasan Tahsin’i görebilirsiniz. İşgalin ilk gününde silahı ateşlerken başına gelecekleri hesap etmedi. İzmir’in işgale sessiz kalmayacağının tarihini yazdı. Ardına bakmadan yollara düşenler arasında İzmir’e ulaşmak için cepheden cepheye koşan Mehmetçiklerimiz vardır. Ovaları aşan kahraman ordumuzu hatırlarsınız. Şu kara toprağa girenler hala Halkapınar’da şehitlikte yatmaktadır. Yüzbaşı Şerafettin Bey, yaralı halde İzmir’e gelen ve ay yıldızlı bayrağı göndere çeken kahramanımız. İzmir’e bıraktıkları izlere baktığımızda görüyoruz ki özgürlüğün bedeli var ve İzmir o bedeli ödedi. Bu yüzde 9 Eylül büyük bir minnet duygusunu barındırır. Yarım kalan hayatları hatırlatır. Kordon’dan Konak’a, Kemeraltı’ndan Kadifekale’ye İzmir’in dağlarına kadar aynı tarih bizimle yürüyor. Bu şehri Hasan Tahsin’in cesaretini, şehitlerimizin hatırasını taşıyor. İzmir’in özgürlüğüne neden tutkuyla bağlı olduğunu anlamak isteyen tarihe bakmalıdır” dedi.

"DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ"
İzmir için daha çok çalışacağını vurgulayan Tugay, “Biz cumhuriyetin kıymetini biliyoruz. Atatürk bıraktığı mirasın büyüklüğünü biliyoruz. Böylesine büyük bir tarih mirasçısı olmak insanın omuzlarına sorumluluk yüklüyor. Onların ödediği bedel bizim onurla taşıdığımız sorumluluktur. O sorumluluk İzmir’e nasıl bakmamız gerektiğini söylüyor. Özgürlüğüne kavuşması için büyük bedeller ödeyen şehrin çocuklarına iyi gelecek bırakmak zorundayız. Eğitime ve bilime daha sıkı savunmalıyız. Atatürk’ün hedeflerine ulaşmak için daha çok çalışmak zorundayız. Daha çok çalışacağız. Her gün bir önceki günden daha çok çalışacağız. Kadınların özgür ve güçlü olduğu, emeğin karşılık bulduğu İzmir için çalışacağız. Körfezimize iyi bakmayacağız. Doğamızı koruyacağız. Bu şehrin refahını arttıracak ve İzmir’in imkanlarını çoğaltacağız” ifadelerine yer verdi.

"Resepsiyon alkolsüz ve Tugay AK Parti'ye geçiyor" iddiasına yalanlama!
"Resepsiyon alkolsüz ve Tugay AK Parti'ye geçiyor" iddiasına yalanlama!
İçeriği Görüntüle

"İZMİR’İN ÖZGÜR RUHUNA SAHİP ÇIKACAĞIZ"
Tugay açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Mustafa Kemal Atatürk’e bağlılığımızı çalışarak göstereceğiz. İzmir’e sevgimizi bu şehri her gün ileriye taşıyarak göstereceğiz. Başımız dik olacak, bayraklarımız gökyüzünde olacak. Atatürk’ün adı yine bu şehrin meydanlarında yankılanacak. O coşkunun içinde nereden geldiğimizi unutmayacağız. 104 yıl önce onlar kendi sorumluluklarını yerine getirdiler. Şimdi çalışma ve başarma sırası bizde. İzmir’in özgür ruhuna sahip çıkacağı, çocuklarımıza gurur duyacakları bir şehir için çalışacağız.”