Abdüllatif Şener, 11 Temmuz 2008'de, kurucuları arasında olduğu AKP'den istifa etti. Hükümette çok önemli görevler alan Şener, sonra ne olduysa, ’“Hadi bana eyvallah’” dedi ve Türkiye Partisi'ni kurdu.
’“Ne olduysa...’” diyorum, çünkü Şener'in AKP'den niçin istifa ettiğini kimse bilmiyor. Daha doğrusu anlatmaya çalıştı da kimse anlamadı.
Hal böyle olunca bir meslektaşımız, aradan iki yılı aşkın süre geçtiği halde Şener'e, ’“AKP'den niye istifa ettiniz?’” diye sorma gereğini duydu.
Şener'in yanıtı şuydu:
’“Herkes bana AKP'den niye ayrıldığımı soruyor. Benim ayrılma nedenim, WikiLeaks belgelerinde net ortaya çıktı. Belgeler diyor ki, iktidarda o kadar yaygın yolsuzluk var ki, bir bakan istifanın eşiğinde.’”
O günlerde de AKP'den neden ayrıldığını ifade etmeye çalışırken eveleyip geveleyen Abdüllatif Şener'in sözlerinden hiçbir sonuca varamadım.
Ya ben kalın kafalıyım ya da Şener anlatma özürlü.
Bakın ne diyor Şener:
’“Okyanus ötesindekiler bile iktidardaki yolsuzlukları biliyor, Türkiye'dekilerin bilmiyor olması mümkün değil.’”
Bak şu konuşana!
İktidarda yolsuzluklar olduğunu muhalefet sık sık dile getiriyor Sayın Şener! Madem siz yolsuzlukları biliyordunuz, bugüne kadar neden belgeleriyle veya belgesiz, bu işin üstüne gitmediniz?
Madem siz hükümetteyken de WikiLeaks'ta adı geçen yolsuzluklar vardı, neden mertçe ortaya çıkıp zamanında her şeyi tek tek anlatmadınız?
Eteğinizdeki taşları dökmekten niye çekindiniz?
Aslında geç kalmış sayılmazsınız. Bugün açıklasanız bile çok önemli bir iş yapmış olursunuz.
Neden açık seçik anlatmıyorsunuz olup bitenleri?
Yoksa da kıyısından köşesinden o yolsuzluklara siz de mi bulaştınız?
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın size kızacağından, o sert üslubuyla haddinizi bildireceğinden, sizi yerin dibine sokacağından mı çekiniyorsunuz?
Türkiye Partisi Genel Başkanı sıfatıyla şimdiye kadar yaptıklarıyla bir arpa boyu ilerlemeyen, sürekli karnından konuşan Abdüllatif Şener, Türkiye için artık sıradan bir siyasetçidir.
Söylediklerinin maksadını, ikinci bir açıklamayla ifade etmek zorunda kalmaktadır kendileri...
Sözlerinin AKP'yi yıpratacağından çekiniyor olsa gerek ki, bazı şeyleri hala dilinin ucuyla söylemekte ısrar ediyor. Nedense masaya yumruğunu vuramıyor.
AKP'in içinde olup bitenlerin hepsini bildiği halde, ’“Bakın WikiLeaks belgelerine, orada her şey yazıyor’” diyerek işin içinden çıkamazsınız.
Türkiye Partisi, Genel Başkan Şener'in ne kokar, ne bulaşır cinsinden yaptığı bu siyasetle iktidarı rüyasında bile göremez. Bırakın iktidarı, seçim barajı yüzde 5'e inse bile barajı aşamaz. Zaten onlardan böyle bir başarı bekleyen de yok ya...
Size akıl vermek gibi olacak ama, birkaç önerim var size Sayın Şener:
Siyaset sahnesinde gerçekten sözüne itibar edilir biri olmak istiyorsanız, yüreğiniz de varsa, laf arasında söylediğiniz gibi hiç kimseden korkmuyorsanız, AKP'nin bunca yıl Türkiye'yi nasıl yönettiğini, ülkeyi hangi karanlıklara sürüklediğini anlatın.
Kaçak güreşmekten, karnınızdan konuşmaktan artık vazgeçin.
Türk insanını, üniversitedeki öğrencilerinizle aynı sıralara koymayın.
Öğrencileriniz mecburiyetten, siz kürsüden ne verirseniz yer. Fakat bu vatandaş yemez.
Bu ülkeyi gerçekten çok seviyorsanız, bildiğiniz her şeyi ortaya dökün, topu WikiLeaks'a atmayın. Belgelerle gündemi oluşturun, kahraman olun.
Bunları yapamıyorsanız, hiç olmazsa bundan sonra boş laflar edip sütunlarımızı işgal etmeyin. Lütfen.